Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
dan kako ste...ja se malo "ofarbala" nisam na Krivaji...hm mozda bolje da se umocim u wc solju nego u Krivaju...hm...steta bila je to nekad lijepa rijeka...gledam slike ovih nasih trudnica pa mal vrat ne iskrivi dobrodoslicca "mornarima"..lady slike su prelijepe..nedostajao je tvoj optimizam jelo hajde izdrz ijos malkice .. ja se "vratila u stvarnost" pa se zabavila malo ozbiljnijim stvarima .. bambi......HVALA....ev ti jedno vise nemam mada zasluzujes poruka svim mamama...cuvajte zivce za pubertet....i da me pojedine ne shvate pogresno ,ozbiljno kazem. eto.....
Mene panika hvata što će biti kad bude bila u pubertetu jer već sad pokazuje svoju itekako zaj**** narav! Tek sad shvaćam onu - malo dijete mala briga, veliko dijete velika briga. Zaista je tako.
uze mi rijec iz usta ili manja djeca piju mlijeko , velika krv
dan kako ste...ja se malo "ofarbala" nisam na Krivaji...hm mozda bolje da se umocim u wc solju nego u Krivaju...hm...steta bila je to nekad lijepa rijeka...gledam slike ovih nasih trudnica pa mal vrat ne iskrivi dobrodoslicca "mornarima"..lady slike su prelijepe..nedostajao je tvoj optimizam jelo hajde izdrz ijos malkice .. ja se "vratila u stvarnost" pa se zabavila malo ozbiljnijim stvarima .. bambi......HVALA....ev ti jedno vise nemam mada zasluzujes poruka svim mamama...cuvajte zivce za pubertet....i da me pojedine ne shvate pogresno ,ozbiljno kazem. eto.....
Mene panika hvata što će biti kad bude bila u pubertetu jer već sad pokazuje svoju itekako zaj**** narav! Tek sad shvaćam onu - malo dijete mala briga, veliko dijete velika briga. Zaista je tako.
da te utjesim...nemora znaciti.ponekad se sasvim mirno dijete pretvori u problematicno i obrnuto.uglavnom...pripremite se na SVE I SVASTA. eh....sad ce pojedine da prokomentarisu....jeeeeste i mi smo nekada bili u pubertetu ali je onda bilo drugacije vrijeme ,druga mjerila moralnosti i drugacijni odgoj. btw.juce u skolskom dvoristu pored moje zgrade pronadjena bomba....sreca policija na vrijeme reagovala a moglo je biti svasta
everything is posibile....(valjda sam dobro napisala ja imam obicaj reci.. biljka napreduje i raste dok je njegujes ali nekad joj previse vode i sunca naskodi. sve s mjerom i u mjeri ,ali je jako tesko pogoditi dobru "dozu" pogotovo na danasnjem vremenu.
Lady super sličice... nakon njih vala nemraš ni pirčat puno
med medeni
jelena sretno...biće to OK...
ja večćeras imama poduhvat fondantice...i naka me trema puca..pa mi mrsko i misliti d aidem s apola... reko d aostanem možda pobjegnem do te obaveze...kad ono petak danas
onda im se pridruzio i Luka
Lady, slikice s moreta su super, ja na L. stomaku ne vidim nista, osim 101 mjesto koje bih poljubila ...princeza nasa
koko, polako, samo razgovaraj i slusaj svog malog velikog djecaka...strpljenje je potrebno...ja ne mogu da sada razbijam glavu V. pubertetom, nekako volim da zivim i uzivam u sadasnjosti...ono sto znam jeste da cu mu u svakom pogledu pruziti najvise sto mogu, a ono sto nam je odredjeno, svejedno je neizbjezno ...ako ko konta sta sam htjela reci, svaka mu cas_t
< Poruku je uredio tekja -- 22.7.2011 14:38:11 >
ne, sad ozbiljno, sta da ja radim sa informacijom da je pubertet sada gori nego prije, cak i da je ta info tacna ...koki, bez uvrede, znam da ti tim upozorenjem zelis pomoci, ali sta konkretno da radim, daj savjet? Mislim da svaki roditelj jedino moze da se posveti djeci maksimalno i da moli dragog Boga da ih sacuva i zadrzi na dobrom putu
sve je on mene slusao sta sam ja rekla
med, on kao Lana prica..
...ma propricat ce i tvoji...on se najvise navije u 22h, kad treba spavat, udavi
ne, sad ozbiljno, sta da ja radim sa informacijom da je pubertet sada gori nego prije, cak i da je ta info tacna ...koki, bez uvrede, znam da ti tim upozorenjem zelis pomoci, ali sta konkretno da radim, daj savjet? Mislim da svaki roditelj jedino moze da se posveti djeci maksimalno i da moli dragog Boga da ih sacuva i zadrzi na dobrom putu
ne mislim da je gori nego je svakome grozno kada se nadje u odredjenoj situaciji i misli da je nekada prije bilo drugacije..
kada sam ja bila u pubertetu bilo je svega sto kaze tajra i do djeteta je kakvo je...to je moje misljenje, ali ovo i nije tema o pubertetu pa da ne ulazimo u polemike ...
Sto se tice slikica, princeze, krasotice, djecaka... Majke mi rodjene nemam rijeci koja bi bila prava za ove medenjake medene... znam samo da bih svu djecu najradije izljubila, izgrlila, izcmakala... mah... uhhh... zzzzkkkk...
Moja mati ga imala prije 15 godina u fazama i etapama nedo Bog nikem...sad mi do kolegice mama ima...ma dok je žena dvije riječi progovorila ja rekoh kolegici ''Bogami treća faza, imate još jednu al ova je zeznuta skroz''
Al nejese... neće biti lako aulistai djecu, vremena s ejsu pormjenila a i ljudi oko nas...smao jedno nas može sačuvati onoga što je sačuvalo i nas u periodu puberteta...zdrava porodica, stalni i konstantni rzagovor sa djetteom od sada pa nadelj da mso njihovi prijatelji, poznavanje šta je ''za'' dijete a šat ne...i uvijek d anam ne ostane ne ...
Vjerujem d aćemo u jednom trenutku morati biti strogi roditelji i zabraniti ono što ''svi moji drugovi mogu''...ali svakkao će nam naša djeca biti zahvalna na tome u našim sadašnjim godinama..kao što ja zahvaljujem svojoj mami.
i nećemo misliti negativo, poželjet ćemo d asadšnje pubertetlije prođu što blaže u nastojanju d aisarstu a nama poželjeti da tema puberteta ne bude nikada suzama okupana...i da duedmo uspješni roditelji koji su svoju djecu na pravi put izveli.
ja zaista ne znam zasto je moj post protumacen kao pesimistican,upozorenje i sl.dobro je poznato da u pubertetu dolazi do oscilacija u raspolozenju,osjecanjima i rezonovanju jednih te istih stvari na vise nacina u zavisnosti od vremena i situacije.pojedini to razdoblje u razvoju mladog covjeka olako shvataju i nije nikakvo cudo jer se jos nisu susreli s tim.ne postoji "recept" za bezbolan prolazak kroz to razdoblje jer ga prolaze i roditelji kao i njihova djeca.hocu reci(kao sto neko spomenu)postupci roditelja u datom trenutku se shvacaju na pogresan nacin da bi na kraju "kriznog perioda" taj isti mladi covjek shvatio o cemu je zapravo rijec.balansirati je jako tesko jer ono sto je starijim generacijama bilo prihvatljivo i ono sto se podrazumjevalo danasnjoj omladini izgleda kao zastarjelo i zatucano.vremenske granice nocnih izlazaka su pomjerene,nacin i stil zivota promjenjen kao i masa drugih stvari.a ta ista masa drugih stvari nosi i nove rizike za nedolicno i neprihvatljivo ponasanje.slazem se da je i prije bilo droge sexa i ostalog ali u manjoj mjeri.sto je onda bilo moralno neprihvatljivo i tesko dostupno sad je itekako prisutno i hajmo reci "moderno".slazem se sa pojedinim koji tvrde da je dobra komunikacija sa djetetom u pubert. i inace "kljuc" uspjeha.i jeste,ako ono sto zelite da ostvarite dijete projektuje ne samo u kuci nego i u sredini u kojoj se krece(jer ono sto vi smatrate pravilnim mozda nije u "trendu") ali kao sto neko rece...ovo nije tema o pubertetu..... tekja draga....oprosti ako je u tebi moj post izazvao strah i licio na upozorenje jer zaista nije.samo dobra namjera. Mala...shvatam da su ti moja trenutna razmisljanja nerazumljiva.u njima nema ni trunke pesimizma. i da napomenem....moj post nema veze sa trenutnim stanjem kroz koje moje dijete prolazi nego generalan pogled na razvojnu fazu. saljem puno i znam da cete jednom shvatiti "sta je pisac htio reci". oprostite jos jednom ako sam u vama izazvala negativne emocije i izvinite na OT ali ja pored S. imam jos jedno dijete.a sad moj post slobodno izbrisite ili premjestite gdje treba. nisam uvrjedjena odoh praviti veceru cujemo se veceras
Ma, u meni nisi izazvala nikakve negativne emocije. Znam ja šta su moji sa mnom proživljavali tako da ne očekujem ništa manje od svoje šmizle. Samo sva sreća, imala sam ja brdo taktika i priča tako da će joj slabo koja proći kod mene