|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Privatni vrtici u SA
15.6.2011 21:49:41   
Vinetu
IZVORNA PORUKA: Mamarica

Moja curica je krenula u "Amel" sa tri godine, pa ne znam bas sve detalje oko jaslicke grupe, ali pokusacu ti reci onoliko koliko ja znam i koliko sam uspjela skontati.
Placa se 270 KM, u grupama su obicno dvije tete, s tim sto u jaslicama moguce da ima jos jedna koja uskace. U starijim grupama ima 20-22 djece, a u jaslicama stvarno ne znam. Znam da im je higijena na nivou, da presvlace i cak peru djecu cesto. Sto se tice uzrasta za upis, na priredbama sam vidjala pacice koji su meni izgledali kao da su tek prohodali, a definitivno su bili mladji od dvije godine, mislim da cak primaju i ispod godine (ne uzimaj me za rijec, najbolje nazovi).

Sve potpisujem.  Higijena na nivou a i sve ostalo.  Moja malena je krenula sa 22 mj., a ima i djece mlađe od godinu dana.  U svakoj grupi može biti najviše 24 djece.  Saradnja sa tetama odlična.

(odgovor članu Mamarica)
Neposredna veza do poruke: 326
16.6.2011 9:10:37   
mamana
Mi smo išli da vidimo vrtić "Prvi koraci" i moram priznati da mi se svijlelo sve što sam vidjel, prostor je veliki i osvjetljenj i sve je novo, vaspitačice jako ljubazne i susretljive. Mi planiramo poslije godišnjeg na poludnevni boravak. 

(odgovor članu Dusarica)
Neposredna veza do poruke: 327
16.6.2011 13:17:07   
Dusarica
Upravu si mamana i meni se jako svidio ovaj vrtic :)

(odgovor članu mamana)
Neposredna veza do poruke: 328
16.6.2011 14:01:00   
Dalil@
Mamana, kakve su im cijene?

I. 01/2008
F. 04/2010

(odgovor članu Dusarica)
Neposredna veza do poruke: 329
16.6.2011 14:06:50   
mamana
Poludnevni 130 KM, dovodiš djete 5 sati kad tebi odgovara, a cijednevni 230 KM od pola sedam do pola šest.

(odgovor članu Dalil@)
Neposredna veza do poruke: 330
16.6.2011 14:08:10   
mamana
U ovu cijenu je uključen i engleski dva puta sedmično.

(odgovor članu mamana)
Neposredna veza do poruke: 331
16.6.2011 15:36:51   
salmy
IZVORNA PORUKA: mamana

Poludnevni 130 KM, dovodiš djete 5 sati kad tebi odgovara, a cijednevni 230 KM od pola sedam do pola šest.
A gdje se nalazi taj vrtic? 

(odgovor članu mamana)
Neposredna veza do poruke: 332
16.6.2011 15:38:13   
djudji
Zna li neko mozda kakvi su higijenski uslovi u vrtiću prvi koraci? Da li podlijezu nekoj sanitarnoj inspekciji i sl. pošto vjerovatno nisu registrovani kao vrtić. Meni odgovara sve u vezi ovog vrtića i planiram dijete upisati tamo, ali eto, ne bih bas voljela da se otruje hranom i sl.

(odgovor članu mamana)
Neposredna veza do poruke: 333
16.6.2011 15:48:21   
Blue rose RR
Misliš da se dijete ne otruje u neregistrovanom vrtiću hranom, kao što su se trovali salmonelom u registrovanom vrtiću?user posted image

Odeš, pogledaš, omirišiš, upitaš majke djece čija djeca tamo već borave i to je to. Mene su već počeli da nerviraju ovi naši u obrazovno-odgojnom sektoru koji nam kroje i definišu monopol nad vrtićima.

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

(odgovor članu djudji)
Neposredna veza do poruke: 334
16.6.2011 19:34:46   
Dusarica
Evo pronasla sam ovaj vrtic na facebook-u :)

< Poruku je uredio maja78 RR -- 16.6.2011 20:41:34 >

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 335
16.6.2011 19:38:19   
Dusarica
Koliko sam ja shvatila glavnu odgajateljicu i njena djeca su tamo, tako da vjerujem da pazi na sve ;)

(odgovor članu djudji)
Neposredna veza do poruke: 336
16.6.2011 19:53:10   
la bomba
Gdje je ovo i od koliko mjeseci primaju djecu? Hvala

Kad se dobar čovjek pokvari, postaje najgori.

(odgovor članu Dusarica)
Neposredna veza do poruke: 337
16.6.2011 20:13:30   
Dusarica
6 mjeseci do 5 godina. Nalazi se na Mojmilu. Napisala sam gore broj telefona, pa nazovi raspitaj se...

(odgovor članu la bomba)
Neposredna veza do poruke: 338
19.6.2011 17:05:03   
Dusarica
A kad smo vec kod tih inspekcija i toga moram vam napisati par stvari vezanih za drzavni vrtic,informacije su 100 % tacne jer mi kona radi u kuhinji vrtica " Djeciji grad". Sanitarna insp.dolazi u kuhinju i to stoji ali nikad nikakva inspek.nije dosla i obisla sobe u kojima djeca borave. Itisoni na koje se djeca popiske i povrate nisu oprani godinama,a prasine zna biti cenat na tv i policama jer je vrtic prevelik a samo 4 spremacice....zatim o strucnom osoblju, 2008 i 2009g.radila je djevojka sa osnovnom skolom kao med.sestra u starijoj jaslickoj grupi a prosle god.u srednjoj grupi je radila djevpojka sa zurnalistikom,jedna od spremacica ima prob.sa drogama i trenutno lezi na psihijatriji a znate da ponekad spremacice ostanu s djecom na spavanju,pa sad ...a o sigurnosti da znate da je nedavno grupica djecaka iz srednje grupe pobjegla i pronadjena u obliznjem parku a curica iz starije grupe otisla mami u apoteku na vojnickom. Da se djeci nesto desilo,ne daj Boze,daba vam ugovori i sto je drzhavni vrtic. sve ovo je 1000 % istina i moze se provjeriti. pusa i sorry na opsirnosti.

(odgovor članu Dusarica)
Neposredna veza do poruke: 339
21.6.2011 10:32:07   
Malisa 23
Mame

suludo je davati djecu u vrtice koji nisu registrovani i legalni...imam uzsanih primjera da ne  imenujem sada vrtice ali takvih dogadjaja i takvih katastrofalnih ishoda poslije tih desavanja tako da nikada ,ama bas nikada ne bih svoje dijete dala u vrtic bez registracije i papira...kad se desi kasno je a ionako cijena ,ako je to upoce problem kada je dijete u pitanju,nije nista manja u ovim divljim nego u ovim legaalnim a troskova da bi sve bilo kako treba i te kako ima....pa ukljucite logiku da kada je ovo cijena niska nema teorije da bude sve kako treba da krenemo od ishrane pa nadalje...

ipak za nese malisane samo najbolje

(odgovor članu Dusarica)
Neposredna veza do poruke: 340
21.6.2011 12:18:42   
Blue rose RR
Malisa 23, hvala na savjetima (koji usput SAMO se vežu za vrtić "Pony"u koje ide tvoje dijete?!), i nadam se da ćeš dati doprinos i drugim temama na forumu.

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

(odgovor članu Malisa 23)
Neposredna veza do poruke: 341
21.6.2011 13:37:50   
maja78 RR
Malisa23 i Pony je bio ilegalan kad si upisala svoje dijete, koliko se ja sjecam, tj. poceo je uveliko sa radom a papiri jos nisu bili gotovi i nije bio dobio dozvolu. To sto je bilo u toku ne znaci da je legalan user posted image

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu Blue rose RR)
Neposredna veza do poruke: 342
21.6.2011 18:31:52   
Dusarica
Svi privatni vrtici su bili ilegalni zasto, jer moraju ispuniti par uvjeta da bi se registrovali i to je velika procedura, kao prvo moraju imati dvije grupe sa min. 20 djece, ako ne i vise. Tako da je njihova registracija sigurno tekla mjesecima. Ja iskreno ne vidim nikakvu razliku, jer sutra se svaki moze registrovat kad ispuni uvjete. Po cemu je to veca sigurnost, navedite molim Vas barem jedan razlog? Da vam dijete pobjegne iz Javne ustanove ko ce odgovarat odgajateljica, a ako se vasem djetetu nesto desi, dzabe vam sve kad njega nema nedo Bog. Hvala Malisa za Pony, al moja princeza ide u vrtic "Prvi koraci" ipak mi lokacija Mojmilo vise odgovara! Pusa

(odgovor članu Malisa 23)
Neposredna veza do poruke: 343
29.6.2011 11:38:29   
salmy
IZVORNA PORUKA: salmy

IZVORNA PORUKA: mamana

A gdje se nalazi taj vrtic? 
Opet ja oko vrtica,zanimaju me iskustva mama sa ovim "poludnevnim" Najvjerovatnije ce mi trebati ova varijanta.Ako je neko imao iskustva pomogla bi mi

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 344
29.6.2011 17:11:37   
Dusarica
Moja princeza ide na poludnevni jer smo mi na odmoru, a kasnije ce preci na cijelodnevni. Ne znam sta te interesuje, iskustva su dobra, ja svoje dijete dovedem u pola 9 i dodjem po njega u pola dva, taman doruckuje i ruca, igra se s djecom, a i odmori, jedno vrijeme nije htjela izaci iz vrtica, sada je vec navikla, naucila sve uz razgovor.

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 345
21.7.2011 13:55:30   
Lady A
Ciao. Jedna molba: ako neko ima iskustva sa privatnim vrticem 'Suncokret' na Grbavici da mi napise. Unaprijed hvala.

Moj No. 1. - 16. 1. 2009.

Djeca su nase najvece blago.

(odgovor članu Dusarica)
Neposredna veza do poruke: 346
21.7.2011 22:15:17   
M kao Mama
Ja zvala Prvi korak i saznadoh da je to moja školska otvorila i učiteljica koja je bila na zamjeni u L- grupi u Dječijem gradu, akobogda Bože zdravlja vjerovatno ću L upisati u ovaj vrtić.

(odgovor članu Lady A)
Neposredna veza do poruke: 347
21.7.2011 22:25:43   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: mama alma RR

Ja zvala Prvi korak i saznadoh da je to moja školska otvorila i učiteljica koja je bila na zamjeni u L- grupi u Dječijem gradu, akobogda Bože zdravlja vjerovatno ću L upisati u ovaj vrtić.

a jel imaju oni sa ministarstvom za obavljanje predškoslkog ugovor?
mislim to što ti radi školska sada kad je L pred predškoslko i ne igra ti neku ulogu...
il konatš kad se navikne jedno po godine d ajoj mjenjaš vrtićuser posted image

Dobro ti to razmisli...ovo sa predškolskim nije šala.
nema više upisa u školu bez certifikata o obavljenom predškolskomuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 348
22.7.2011 15:46:35   
Dusarica
Smješno pa osnovno obrazovanje je obavezno ne moze da te ne primi, a jos uvijek nije sigurno hoce li predškolsko obrazovanje biti obavezno zato sto nemaju para, SDP stedi! A i na kraju krajeva oni tamo borave 2 sata i ta mogu nauiti u tih dva sata, NITA!

< Poruku je uredio Dusarica -- 22.7.2011 15:48:02 >

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 349
26.7.2011 10:04:04   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: Dusarica

Smješno pa osnovno obrazovanje je obavezno ne moze da te ne primi, a jos uvijek nije sigurno hoce li predškolsko obrazovanje biti obavezno zato sto nemaju para, SDP stedi! A i na kraju krajeva oni tamo borave 2 sata i ta mogu nauiti u tih dva sata, NITA!

Dusarice da si upozanata s azakoom kako treba znalbi d aje i predškolsko obrazovanje obavezno i da za upis u osnovnu školu treba se imati potvrda o obavljenom predškolskom. Moje dijete ove godine mora obaviti predškoslko...da ne moram nebih je dvala u vrtić, a ovako plaćam rezervaciju da bi imala mjesto blizu mjesta rada mene i supruga u septembru. I ne zam o kakvoj štednji pirčaš i čijoj ( jer se zna koja vlast jeste ovaj nesrteno dvosatni borak uvela totalno nespremno) ali je obaveza predškolskog već utvređena i kako u zakonu stoji d aje osnovno obazovanje obavezno tako stoji da dokumenti potrebni za upisa su i cetrifikat o obavljenom obaveznom predškolskom.

Ne pričam napamet već totalno informisana jer mi je dijete u toj grupaciji sada i podliježe obavezi istoga.

A šta se može naučiti za 2 sata ni meni ije jasno, ali ako je zakonska obaveza jasno mi je da neću plaćati kaznu ''neodgovornog'' roditelja bez potrebeuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Dusarica)
Neposredna veza do poruke: 350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

kupaće gaćice
aazra

Treba li dvogodišnjem djetetu oblačiti kupaće gaćice ili ga pustiti da se guza malo "isunča"?

Da, obavezno (47%)

Ne (18%)

Poželjno, ali ne i obavezno (32%)

Ne znam (3%)

Broj svih glasova: 119

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *