|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  50 51 [52] 53 54   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   [Obrisana poruka]
22.4.2011 16:22:49   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu mamaajna)
  Neposredna veza do poruke: 1276
   RE: Zene sa Hidzabom
22.4.2011 16:52:13   
jasmin
Draga Iman,nema serijatske prepreke za dojenje u stanju dzunupluka.
No,ja nisam nikada.Ali bitno je znati da smijes :).

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 1277
   [Obrisana poruka]
22.4.2011 17:18:58   
Brisani uporabnik

(odgovor članu jasmin)
  Neposredna veza do poruke: 1278
22.4.2011 20:54:26   
scarlett
IZVORNA PORUKA: mamaajna

IZVORNA PORUKA: canim

Pitanje Da li dojenje kvari abdest?   Odgovor Dojenje djeteta ne kvari abdest.

rijaset_.ba

Nisam znala da ako beba bljucne da treba promijeniti odjecu, to prvi put cujem, jeli ima negdje na internetu vise informacija o tome ?

ja samo znam da ako pseca slina dohvati odjeca u njoj se nemoze klanjati kao ni u odjeci od izmeta i urina i za ovo postoje dokazi.a za bljucanje prvi put cujem naravno da ces to obrisati s haljine neces ostaviti da se skori.
pa Poslanik s.a.w.e je znao klanjati u odjeci koja je bila uprljana s spermom samo je sastrugao i klanjao
ovo prvi put cujem za bljucanje
a za prekidanje namaza da bi podojila,pa preci je Gospodar nego djete,mislim da djete nece umrijeti za 10 min sto klanjas.ako je rijec o maloj bebi moze ti je neko pricuvati ili je stavi pored sebe.

ISLAM JE PROST I JEDNOSTAVAN DA GA SVI MOGU RAZUMITI I PRAKTIKOVATI

Draga mamaajna, ja se apsolutno slažem sa ovim što si napisala velikim slovima, ali za nas koji nismo odrastali prakticirajući vjeru, nije baš sve tako prosto, više volim pitati nego sama tumačiti onako kako je meni jednostavno. Kada ovo napišeš velikim slovima, nekako čitam između redova: "Pa logično je, gdje ćeš to pitati..." tebi to nije namjera, vjerovatno, ali meni tako zvuči, da mi dragi Bog oprosti.
Moje pitanje nije bilo da li mogu na trećem rekjatu podojiti dijete pa nastaviti klanjati 4 rekjat, nego riječ je bila o abdestu, da li ga trebam ponovo uzimati, jer dosada sam nakon svakog podoja uzimala abdest ili sam ponovo klanjala sve ispočetka - o tome je riječ.
Naravo da je preče obaviti namaz nego podoj, ali ja u namazu još uvijek nisam toliko jaka da mogu skoncentrisano klanjati, dok malac kraj mene plače, više volim podojiti ga pa onda klanjati rahat, ovo se uglavnom dešava na sabah namazu, ima slab san i u većini slučajeva se probudi dok ja uzimam abdest, podojim ga i onda klanjam, a ranije sam nakon podoja ponovo uzimala abdest i tek onda klanjala.
Negdje sam čak pročitala da je Poslanik s.a.v.s. znao skratiti namaz, ukoliko bi se čulo da negdje beba plače, jer je znao kako majci kuca srce kada čuje bebin plač. Zna li neko više o ovome?
Ponekad sam sama s malcem ili se desi da mi ga mogu pričuvati ljudi koji ne ustaju na sabah namaz, a ja ne želim da moj namaz bilo kome drugom bude opterećenje.
Ako griješim, rado prihvatam vaše savjete.

< Poruku je uredio scarlett -- 22.4.2011 20:55:51 >

"Ne hodaj po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni planine u visini dostići."

(odgovor članu mamaajna)
Neposredna veza do poruke: 1279
22.4.2011 23:46:53   
jasmin
scarlett draga,mislim da mamaajna nije mislila tako kako si ti shvatila.Razumijem i tebe potpuno.
Niko nije sveznalica,osim Sveznajuceg.Svi smo mi ucenici u necemu i svi mi imamo bezbroj pitanja na koja trazimo odgovor s dokazima i nemoj da se osjecas lose sto pitas.Ja cu da te pohvalim,i tvoju ustrajnost u namazu i tvoju zelju da saznas ono sto je ispravno.I ok je to,podoji bebu pa stani na namaz.Vjerujem da se ne radi o isteku vremena,pa da je onda prece obaviti namaz na vrijeme,vec ima sigurno dovoljno vremena da bebica podoji i da se smiri.Imaces nagradu i za dojenje akobogda.
Sto se tice Poslanikovog namaza kada bi cuo plac djeteta...Poslanik alejhi ssalatu we sselam je zaista bio najljepse cudi,pa bi se smilovao na plac bebe i skratio ucenje u namazu,ne sam namaz(rek`ate),nego bi skratio duzinu ucenja(npr.ako je zelio uciti dvije stranice,ucio bi nekoliko ajeta).Tako i ti uradi ako bebica place...
Znam kako je kada si na namazu a bebica pocne plakati.Eh tada dolazi ta jednostavnost islama i lahkoca koju svi mogu obavljati,tj.da utjesis svoje cedo,pa da onda obavis svoju molitvu.:)user posted image

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 1280
22.4.2011 23:48:55   
jasmin
IZVORNA PORUKA: Iman83

Hvala Jasmin, user posted image

Nema na cemu mila.user posted image

Neposredna veza do poruke: 1281
23.4.2011 0:13:36   
scarlett

IZVORNA PORUKA: jasmin

scarlett draga,mislim da mamaajna nije mislila tako kako si ti shvatila.

Ma znam, zato sam gore i napisala "Kada ovo napišeš velikim slovima, nekako čitam između redova: "Pa logično je, gdje ćeš to pitati..." tebi to nije namjera, vjerovatno, ali meni tako zvuči, da mi dragi Bog oprosti.", nego koliko sam primjetila mamaajna često ima neki oštar ton kada je pitanje vjere (tako je bilo čini mi se i kad sam postavila pitanje vezano za želatin, čini mi se), pa me malo unervozi user posted image - mamaajna nemoj zamjeriti user posted image

Znam kako je kada si na namazu a bebica pocne plakati.Eh tada dolazi ta jednostavnost islama i lahkoca koju svi mogu obavljati,tj.da utjesis svoje cedo,pa da onda obavis svoju molitvu.:)user posted image

Ja ne želim da mi neko piše odgovore koje želim čuti, nego da stvarno shvatim bit argumenata, jer to je ono što moju vjeru jača, a upravo ovo što si napisala i kako si opisala je ono što me fascinira user posted image

"Ne hodaj po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni planine u visini dostići."

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1282
23.4.2011 18:43:23   
mamaajna

IZVORNA PORUKA: scarlett

scarlett draga,mislim da mamaajna nije mislila tako kako si ti shvatila.

Ma znam, zato sam gore i napisala "Kada ovo napišeš velikim slovima, nekako čitam između redova: "Pa logično je, gdje ćeš to pitati..." tebi to nije namjera, vjerovatno, ali meni tako zvuči, da mi dragi Bog oprosti.", nego koliko sam primjetila mamaajna često ima neki oštar ton kada je pitanje vjere (tako je bilo čini mi se i kad sam postavila pitanje vezano za želatin, čini mi se), pa me malo unervozi user posted image - mamaajna nemoj zamjeriti user posted image

Ja ne želim da mi neko piše odgovore koje želim čuti, nego da stvarno shvatim bit argumenata, jer to je ono što moju vjeru jača, a upravo ovo što si napisala i kako si opisala je ono što me fascinira user posted image

ev iz prakse

ja sam znala svoju iman drzati u narucju dok klanjam i kada se spustam na sedzdu spustim nju na dekicu pa napravim sedzdu,i na etehijatu znala sam je drzati u krilu.ovo je sve dozvoljeno ako ti je nema ko cuvati,napominjem s njom sam tako znala klanjati i u dzematu tj. u dzamiji.sad vec ona klanja pored mene.znaci brzo ces predeverati to

nedim 23.05.1999
iman 20.09.2009

nedim-drugi put u pubertetu uhhh ovaj je tezi
iman-poceli smo da pricamo uhhh puno da pricamo
trudimo se za trece

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 1283
23.4.2011 18:52:52   
mamaajna

IZVORNA PORUKA: scarlett

IZVORNA PORUKA: mamaajna

IZVORNA PORUKA: canim

Pitanje Da li dojenje kvari abdest?   Odgovor Dojenje djeteta ne kvari abdest.

rijaset_.ba

Nisam znala da ako beba bljucne da treba promijeniti odjecu, to prvi put cujem, jeli ima negdje na internetu vise informacija o tome ?

ja samo znam da ako pseca slina dohvati odjeca u njoj se nemoze klanjati kao ni u odjeci od izmeta i urina i za ovo postoje dokazi.a za bljucanje prvi put cujem naravno da ces to obrisati s haljine neces ostaviti da se skori.
pa Poslanik s.a.w.e je znao klanjati u odjeci koja je bila uprljana s spermom samo je sastrugao i klanjao
ovo prvi put cujem za bljucanje
a za prekidanje namaza da bi podojila,pa preci je Gospodar nego djete,mislim da djete nece umrijeti za 10 min sto klanjas.ako je rijec o maloj bebi moze ti je neko pricuvati ili je stavi pored sebe.

ISLAM JE PROST I JEDNOSTAVAN DA GA SVI MOGU RAZUMITI I PRAKTIKOVATI

Draga mamaajna, ja se apsolutno slažem sa ovim što si napisala velikim slovima, ali za nas koji nismo odrastali prakticirajući vjeru, nije baš sve tako prosto, više volim pitati nego sama tumačiti onako kako je meni jednostavno. Kada ovo napišeš velikim slovima, nekako čitam između redova: "Pa logično je, gdje ćeš to pitati..." tebi to nije namjera, vjerovatno, ali meni tako zvuči, da mi dragi Bog oprosti.
Moje pitanje nije bilo da li mogu na trećem rekjatu podojiti dijete pa nastaviti klanjati 4 rekjat, nego riječ je bila o abdestu, da li ga trebam ponovo uzimati, jer dosada sam nakon svakog podoja uzimala abdest ili sam ponovo klanjala sve ispočetka - o tome je riječ.
Naravo da je preče obaviti namaz nego podoj, ali ja u namazu još uvijek nisam toliko jaka da mogu skoncentrisano klanjati, dok malac kraj mene plače, više volim podojiti ga pa onda klanjati rahat, ovo se uglavnom dešava na sabah namazu, ima slab san i u većini slučajeva se probudi dok ja uzimam abdest, podojim ga i onda klanjam, a ranije sam nakon podoja ponovo uzimala abdest i tek onda klanjala.
Negdje sam čak pročitala da je Poslanik s.a.v.s. znao skratiti namaz, ukoliko bi se čulo da negdje beba plače, jer je znao kako majci kuca srce kada čuje bebin plač. Zna li neko više o ovome?
Ponekad sam sama s malcem ili se desi da mi ga mogu pričuvati ljudi koji ne ustaju na sabah namaz, a ja ne želim da moj namaz bilo kome drugom bude opterećenje.
Ako griješim, rado prihvatam vaše savjete.

esselamu alejkum halali draga sestro,ovo sto sam napisala je radi mnogih knjiga kod nas koje kada otvoris i tamo procitas sta sve trebas uciti u namazu,pocevsi od samog abdesta u mnogim ilmihalima pise sta prije svakog pranja moras prouciti a poznata je stvar da se u toaletu nesmije nazivati selam i izgovarati Allahovo ime jer je to jedno od prljavijih mjesta puno sejtana.pa kako nesto uciti prije uzimanja abdesta u toaletu?i tako dalje.....i onda covjeka dovode u zabunu.opet Allah najbolje zna.imas na netu buharijevu zbirku hadisa,mislim da sve odgovore mozes dobiti tamo.
a da,ni ja nisam od rodzenja u vjeri,niti su mi roditelji na namazu
molim Allaha s.w.t.a da nam oprosti grijehe i da nas preseli ko muslimane

nedim 23.05.1999
iman 20.09.2009

trudimo se za trece

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 1284
23.4.2011 18:54:08   
mamaajna

IZVORNA PORUKA: Iman83

Kad ste vec na temi da vas pitam: smije li žena u stanju džunupluka podojiti dijete? Ne mogu naći na internetu, a neko mi reče da ne smije.
OT, mama Ajna, djeca ti imaju divna imena user posted image user posted image user posted image (imena mm i moje kćerke)!

Nedim-prijatelj,Iman-vjera hvala,i tvoja su ljepauser posted image

nedim 23.05.1999
iman 20.09.2009

trudimo se za trece

Neposredna veza do poruke: 1285
26.4.2011 18:03:55   
N_N
Odavno ovo želim pitati i zaboravim....
Da li se može doviti tokom men. user posted image user posted image

I nogom u guzicu je korak naprijed!

(odgovor članu mamaajna)
Neposredna veza do poruke: 1286
   [Obrisana poruka]
26.4.2011 18:12:38   
Brisani uporabnik

(odgovor članu N_N)
  Neposredna veza do poruke: 1287
26.4.2011 19:20:58   
Hannan
Mozes doviti, mozes uciti  Kur'an (ono sto znas napamet) i slusati ucenje u stanju hajza.

»Gospodaru, Ti moje znanje povećaj«

30.1.2007
23.06.2013

Neposredna veza do poruke: 1288
26.4.2011 19:21:52   
jasmin
IZVORNA PORUKA: N_N

Odavno ovo želim pitati i zaboravim....
Da li se može doviti tokom men. user posted image user posted image

Nema smetnje,cak stavise,pozeljno je da ucis dove kako bi srce ostalo `budno` u ibadetu,jer zena koja ima menstruaciju ne obavlja namaz,pa je dova pravi nacin da se ta veza koju odrzavamo namazom ne prekine.Samo dovi :):):).

(odgovor članu N_N)
Neposredna veza do poruke: 1289
28.4.2011 12:23:16   
Bronte
SA svim mojim sestramauser posted image .
Htjela sam vas pitati za iskustva u vezi frizerskih i kozmetickih usluga, gdje ih koristite? Ja zivim u Sarajevu, pa ako neko ima neki konkretan prijedlog, bila bih zahvalna. Hvala!

< Poruku je uredio Bronte -- 28.4.2011 12:24:23 >

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1290
28.4.2011 14:18:54   
mamine oci

IZVORNA PORUKA: Bronte

SA svim mojim sestramauser posted image .
Htjela sam vas pitati za iskustva u vezi frizerskih i kozmetickih usluga, gdje ih koristite? Ja zivim u Sarajevu, pa ako neko ima neki konkretan prijedlog, bila bih zahvalna. Hvala!

Nahla ima sve sto ti treb a na jednom mjestu nadam se da znas gdje ako ne napisem ti pp da ne bude reklama;)

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

(odgovor članu Bronte)
Neposredna veza do poruke: 1291
28.4.2011 19:19:56   
Bronte
Bila sam skoro tamo u Nahli, ali nisam koristila usluge tog salona. Otvoren je neki novi salon gdje su i nove radnice. Od zena koje poznajem i koje su ranije dolazile u Nahlu u salon nijedna nije isla kod tih novih frizerki, a buduci da zelim mijenjati boju, ne bih svakome ni da odem. 

(odgovor članu mamine oci)
Neposredna veza do poruke: 1292
29.4.2011 0:35:56   
N_N
E hvala vam puno za odgovore user posted image  

I nogom u guzicu je korak naprijed!

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1293
9.6.2011 16:54:14   
Bronte
Drage moje, selam alejkum:)))) Imam pitanje. Kao sto ste mogle primijetiti iz mojih ranijih postova, ja nosim hidzab mozda oko pola godine.
1. U principu se ne volim/ne zelim rukovati sa muskarcima nakon sto sam pocela nositi hidzab. Ljudi koji iole nesto znaju o imanu, znaju i za taj fakt da se pokrivene zene ne rukuju. Eh, sad... neki ne znaju za to, a ja da ih ne dovodim u glupu situaciju kad mi pruze ruku kazem - ovaj put cu se rukovati da te ne dovodim u neugodni situaciju, ali da znas ubuduce da se pokrivene zene ne rukuju, pa samim tim ni ja. Zanima me vase iskustvo u vezi ovoga. Kako ste se vi ponasale?

< Poruku je uredio Bronte -- 9.6.2011 16:55:10 >

(odgovor članu N_N)
Neposredna veza do poruke: 1294
18.6.2011 13:47:49   
mamaajna
drage moje sestre pisem u ime jedne sestre koje je Allah stavio na iskusenje.Helem,sestra se razvela prije par mjeseci,vec duzi period je imala problema s muzem kojeg je Allah iskusao sa ostavljanjem namaza.Sestra je postanar ima curicu od 4g,na zavrsnoj je godini studia i prehranjuje se trgovinom i cuvanjem djece.S obzirom da je postanar i da mora hraniti djete i bez ikakve dodatne pomoci od strane porodice ja vas molim ako je iko u mogucnosti da joj bilo kako pomogne,neki manji paket hrane ili novcano.br. te sestre na private,netreazim vam da uplacujete na ziro racun,ako nista samo je nazovite i recite da ste culi za nju i njenu situaciju.
Molim Allaha da vas nagradi pa i za nijet ako niste u mogucnosti da joj pomognete

nedim 23.05.1999
iman 20.09.2009

trudimo se za trece

(odgovor članu Bronte)
Neposredna veza do poruke: 1295
18.6.2011 13:51:00   
mamaajna

Drage moje, selam alejkum:)))) Imam pitanje. Kao sto ste mogle primijetiti iz mojih ranijih postova, ja nosim hidzab mozda oko pola godine.
1. U principu se ne volim/ne zelim rukovati sa muskarcima nakon sto sam pocela nositi hidzab. Ljudi koji iole nesto znaju o imanu, znaju i za taj fakt da se pokrivene zene ne rukuju. Eh, sad... neki ne znaju za to, a ja da ih ne dovodim u glupu situaciju kad mi pruze ruku kazem - ovaj put cu se rukovati da te ne dovodim u neugodni situaciju, ali da znas ubuduce da se pokrivene zene ne rukuju, pa samim tim ni ja. Zanima me vase iskustvo u vezi ovoga. Kako ste se vi ponasale?

ma i meni se to desavalo na pocetku,nista ne odgovaras samo nepruzas ruku i samo ce se reci.jer mi tezimo Allahovom zadovoljstvu a ne zadovoljstvu ljudi.
molim Allaha da te pomogne i da ti ojaca iman i da te preseli kao muslimanku

nedim 23.05.1999
iman 20.09.2009

trudimo se za trece

(odgovor članu Bronte)
Neposredna veza do poruke: 1296
18.6.2011 13:52:25   
mamaajna

Bila sam skoro tamo u Nahli, ali nisam koristila usluge tog salona. Otvoren je neki novi salon gdje su i nove radnice. Od zena koje poznajem i koje su ranije dolazile u Nahlu u salon nijedna nije isla kod tih novih frizerki, a buduci da zelim mijenjati boju, ne bih svakome ni da odem. 

imam br. frizerke koja je nekad radila u nahli ja mislim da radi i kuci private

nedim 23.05.1999
iman 20.09.2009

trudimo se za trece

(odgovor članu Bronte)
Neposredna veza do poruke: 1297
18.6.2011 15:10:55   
jasmin

Draga moja Bronte,dobro se sjecam tog perioda.Ono sto je najprece da znamo jeste = najbitnije je zadovoljstvo naseg Gospodara.Naravno,vjernik se treba truditi da ne uvrijedi nikoga,pa ces lijepo da kazes:Izvini,nemoj zamjeriti,ali ja se ne rukujem s muskarcima.Vjeruj mi da ce ti se muskarac koji ti je pruzio ruku izvinuti i reci da nije znao.Poslije ce te,naravno,postovati puno vise,jer sama postujes svoje.

(odgovor članu Bronte)
Neposredna veza do poruke: 1298
19.6.2011 0:10:48   
veeseelaa
Bronte ja stalno upozoravam mm da kad nam dolazi neka moja rodica/prijateljica sa hidžabom ne zbuni se i pruži joj ruku user posted image zaista kontam kako se osjećaš a mogu misliti kako je i onima koje upozoriš da to ne rade više
Mislim interesanto koliko su ljudi ne informiraniuser posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1299
19.6.2011 13:21:40   
koka i po
a meni je smijesno kako ti isti ljudi ne upotrebe logiku.mislim.....opste je poznato da sve pokrivene zene izbjegavaju fizicke dodire tj rukovanje kao i drustvo suprotnog spola.shvatljivo mi je da osobe druge vjere ne poznaju pravila islama ali mi je neshvatljivo da ljudi koji su takodje muslimani to ne znaju.

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 1300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  50 51 [52] 53 54   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  50 51 [52] 53 54   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *