|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Spermiogram
12.6.2011 19:30:53   
july
Hvala puno na odgovoru,nadam se da ce nam svima jednom uspjeti...

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 726
12.6.2011 23:06:52   
mina minka
cenzura mi smo prvo radili nalaz kod balica i tad nije bio ok i onda samo navalili na terapije bioastin vite  itd i ponovili nalaze na grdini jer nam se nije davalo 50km i sad se moze reci da je blaga normospermija.medjutim meni je dr balic rekla da sumnja u tacnost, a vjeruj da su slicni rezultati testa tvog  tm i mm. nemoj da te ja razocaram i ja sam u istoj situaciji i  ne znam da li da ponovimo kod balica.
july mnogi su prbali bioastin i mnogima je pomogao tako da ti a preporucujem ai nije ga tesko nabavit imas u bbi centu u sarajevu.pije se 4x1 u boci dodje 60kom akosta 50km. sretno

Šansa se uvijek pojavljuje u najnepovoljnijem trenutku

(odgovor članu july)
Neposredna veza do poruke: 727
13.6.2011 11:52:21   
Cenzura
E baš si me obradovala:)),a ja taman kontala da je to ispravan, jer mi radili kod nas u DZ do sada i to je toliko štur spermiogram, tako da smo se nakanili i otišli u Tz da to uradi kako spada, a ono znači i to je klimavo. Da li taj bioastin ima na Tk? Da i mi to pođemo piti. Sad sam se sva usmjerila na to, pravo se opterećujem. Da li je potrebno da ja radim hormonalne pretrage s obzirom da njegov spermiogram nije baš najbolji?jer mi gin kaže da se prvo fokusiramo na to, da me džaba ne bombarduje lijekovima i ispitivanjima dok još imamo taj spermiogram koji nije najbolji. imamo i bakteriju trihomonas vaginalis.jel se neko susretao s njom?

(odgovor članu mina minka)
Neposredna veza do poruke: 728
13.6.2011 21:14:20   
mina minka
cenzura ja mozda grijesim la eto iznosim ti svoje iskustvo i mi jos uvijek nismo to dokazali gdje valja a gdje ne valja. a sto se tice tebe i tvojih nalaza ja bih ti reporucila da radis paralelno jer i ja sam tako prvo se s muzem pozabavili da bi kroz tri god povadila nalaze horomona koji su haos i jos ih nisam dovela u normalu.a kad vec on koristi terapiju ti usput sebe ispitaj, da znate na cemu ste. bioastin nema na tk sve smo mi to uzimali u sarajevu

(odgovor članu Cenzura)
Neposredna veza do poruke: 729
13.6.2011 21:36:13   
ajla86
curke danas sam zvala za speriogram da se narucim...odmah me narucila sutra ali muz na poslu tako da propada ...zvat cu drugi put.samo me buni jedna stvar..pitala me kad smo imali odnos a meni je 3 dan user posted image a tokom user posted image nemamo odnosa...tako i ja njoj kazem.kaze super sutra dodzite to je mjerodavno.aliiiiiiiiiii meni nije jasno mi svaku noc imamo odnose...3-5 nekad i po danu se zalomimo koji putuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ...jako smo sexualno aktivni znaci to 3 dana nepraznjenja mozda jeste mjerodavno ali to se desi jednom mjesecno da se njemu nakupi tako i sa imamo odnos.....ja sam mislila da mi po svom pa kad uradi nalaz da obradi nek bude kako i jeste i sa cime puca svaku noc...sta mislite????nadam da ste me shvatili

(odgovor članu mina minka)
Neposredna veza do poruke: 730
13.6.2011 21:58:42   
gerberka
draga ajlauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

ne pucajte svaku noć, a apstinencije tj suzdrzavanje ce pokazati stvarno stanje. ako je tm radio spermiogram u periodu kada je "pucao svaku noć" onda naravno da će biti loš...
user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio malena27 RR -- 18.6.2011 23:47:35 >

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu ajla86)
Neposredna veza do poruke: 731
13.6.2011 22:02:32   
Sandrich
user posted image user posted image user posted image user posted image
bas si me nasmijala-----i ja mislim da nema sexa par dana kad se trebaju radit ti nalazi, jer valjda su tad jedino pouzdani i tad se moze ocitati ta aktivnost spremica user posted image

< Poruku je uredio malena27 RR -- 18.6.2011 23:46:19 >

Nas mali princ dosao na svijet 9.2.2012.
Carko broj dva nas obradovao 29.11.2013.

(odgovor članu ajla86)
Neposredna veza do poruke: 732
13.6.2011 22:12:39   
mina minka
ajlauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
al ipak kad radite nalaz nek bude apstinencija od 2-5dana

(odgovor članu Sandrich)
Neposredna veza do poruke: 733
14.6.2011 11:43:59   
Cenzura
hvala mina minka,bio je mm jučer kod softića, pa ćemo vidjeti, nije mu dao ništa osim c vit i l karnitina da pije i kao ok je to što jede med sa orašastim plodovima, pa da vidimo do sept, ako ništa ne bude do tad oper varikokele. a ja ću onda aBd kad odem sljedeći puta na pregled kod gin tražiti uputnice za hormone.
pozdrav svim curama.

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 734
18.6.2011 12:34:32   
sabas
AJLA86 svaka cast na aktivnosti , da sam ja tako aktivna nebi me bilo ni na mapi . Sala na stranu , apstiniranje minimum dva dana jer je jedino tako slika s grama mjerodavna, tj prava slika s grama se tek dobije kada se vade nalazi u toku 3 mjeseca 3 puta) koliko se sjecam da spremogeneza traje 72 dana Ako bas nemozes da apstiniras cicaj dane kada je vjestica u toku da tm odradi posao  

ja 73 mm OK MM 67 OAT 7g u braku,dijagnoza: primarni sterilitet
4 ins -0 , 1 ICSI-beta o; 2 ICSI beta 19 biohem

(odgovor članu Pikova_dama)
Neposredna veza do poruke: 735
19.6.2011 20:09:55   
ajla86
mene samo buni to sto mi nemamo apstinenciju minimalno 2 dana...znaci to kako oni ocitaju meni nista neigra ulogu kad se on trosi redovno....jedino apstinitramo za vrijeme user posted image koja traje 2-3 dana znaci jednom mjesecno....dzabe se znojimo citav mjesec user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sabas)
Neposredna veza do poruke: 736
19.6.2011 20:30:28   
ena0002
Ajla sve je to super...ali ne shvatam zasto je problem apstinirati i 2 dana ako cete time povecati kvalitet spermica user posted image .....probajte jedan mjesec svako drugi danuser posted image

Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi vise od onoga sto misli da moze

(odgovor članu ajla86)
Neposredna veza do poruke: 737
20.6.2011 20:44:33   
AAvalon
ajla, za pravljenje bebe je optimalno keksat se 2-3 puta sedmicno, da se nabere dovoljno spermica. ako ste ozbiljni oko pravljenja beba, ne bi vam 2-dnevna apstinencija trebala praviti problem. 

Dum spiro spero

(odgovor članu balasgirl)
Neposredna veza do poruke: 738
22.6.2011 8:54:24   
ajla86
Cure...nije problem apstinencija....sve cu ja ako treba i oci svoje samo da imam trbuh ispred sebe...
ali zaista nisam znala...mislila sam sto vise sexa i da je to bolje da se brzi mladzi spermiciuser posted image user posted image user posted image user posted image ja im nisam dala da ostare user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu AAvalon)
Neposredna veza do poruke: 739
7.7.2011 10:57:40   
malena27 RR
prenos posta:

IZVORNA PORUKA: july

Pozdrav svim trudilicama,zanima me je li neko vec koristio BioAstin i kakvo ima iskustvo sa njim?MM ima slabije pokretne spermatozoide i zato ne uspijevamo da dobijemo , pa sam ja citala na netu da je taj BioAstin pomogao mnogima.Da napomenem da je sa mnom sve u redu i da smo radili dvije inseminacije i nije uspjelo.Mi zivimo u Njemackoj i trazili smo BioAstim u apotekama i kazu da nije u prodaji pa me to plasi.Na netu se moze kupiti ali u apoteci ne.Molim vas javite ako nesto znate.

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu ajla86)
Neposredna veza do poruke: 740
7.7.2011 13:37:12   
july
Precitala sam citav forum,vidim da ste vec dosta pisale o ovoj temi,samo nisam nasla da li ce BIoastin povecati i pokretljivost spermija i ako neko zna da li  ga mogu naruci u nekoj apoteci a da ga salju postom,jer ga ovdje ne mogu dobiti(u Njemackoj).Hvala vam svima i puno srece vam zelim i da rijesimo svi nase probleme... 

(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 741
9.7.2011 20:58:02   
ena0002
MM je pomogao...povecao mu se broj i poboljsala pokretljivost....mislim da mozes preko neta naruciti iz Amerik...malo pretrazi po internetu

(odgovor članu july)
Neposredna veza do poruke: 742
9.7.2011 21:45:13   
july
Hvala puno na odgovoru,porucicemo na netu,jedva cekam da stigne i da pocne da pije.Sta preporucujes jos da pije sa njim,ja sam mislila vitamin C i zink.Sta je TM uzimao pa da i mog nagovorim da pije?

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 743
9.7.2011 22:07:20   
ena0002
MM nije nista pio uz Bioastin...a narocito ne treba vitamin E jer ga ima dovoljno u Bioastinu...pio je 3 mj 2x2 pa je onda pravio pauzu od mjesec dana...nakon toga je pio jos jednu turu od 3 mj i sad pauzira par mjeseci....ne smije se ni sa njim pretjerivati

(odgovor članu july)
Neposredna veza do poruke: 744
14.7.2011 7:06:37   
Miimy
pozz interesuje me jell neko od Vasih Muzica radio spermiogram kod dr. Mehmedbasica i kolko dugo se ceka nalaz pozz....

‎"Odluka o tome da ćeš imati dijete – izuzetno je važna. To znači da će tvoje srce zauvek koračati negdje izvan vlastitog tijela."

Nase malo Sunce doslo na svijet 3..8.2012. 9:10h

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 745
14.7.2011 8:34:23   
malena27 RR
mm radio prije skoro 2 godine i bio je gotov u roku od par sati user posted image  

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu Miimy)
Neposredna veza do poruke: 746
14.7.2011 11:00:43   
Miimy
hvala ti puno joj mene je tolko strah nalaza novi smo u svemu tome pa sam ja kao izgubljena ... dok dragi radi sve sto mu se kaze i barem mi je on od velike pomoci.... dr. nam je rekao da mora biti apstinencija najmanje tri dana , al s obzirom da ja imam menstruaciju vec apstiniramo 5 dana pa smo kontali danas popodne da odnesemo uzorak al smo se malo zbedirali jer dragi je juce na gacicama nasao malo bijelog traga pa kontamo da nije slucajno se sa tim prekunula apstinencija.. sory na opsirnom izvjestaju .....

‎"Odluka o tome da ćeš imati dijete – izuzetno je važna. To znači da će tvoje srce zauvek koračati negdje izvan vlastitog tijela."

(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 747
14.7.2011 11:16:23   
gerberka
Miimy, izvini ako budem bezobrezna, al sve u zelji da pomognem user posted image

Neka se tvoj muz "odradi sam" i onda cekajte tri puna dana, a četvrti odnesite user posted image  

ne vjerujem da je prekinuta apstinencija ali vec od 6-tog dana sperma stari..apstinencija neka bude tri dana i cetvrti neka dadne uzorak. Sretno, pratmo vas, uz vas smo i samo hrabro!!

taman mu ovaj koji dan "poturi" koji vitamin E user posted image

< Poruku je uredio gerberka -- 14.7.2011 11:18:25 >

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu Miimy)
Neposredna veza do poruke: 748
14.7.2011 11:22:40   
Miimy
draga moja nisi bezobrazna veliko hvala na svakom savjetu i pomoci... ja sam bila u ponedjeljak kod dr. on je rekao nemoj te vise do petka imati odnose u petak uzorak ... a mi snimo imali odnos od subote ili nedjelje neznam tacno zbog user posted image pasmo kontali danas dati uzorak vise nisam pametna jel staro nije li staro ka cu odnjeti uzorak reci kolko je bila apstiencija ako kaze nemoze pravac kontenjer i idemo ponovo.... jel cjena je stvarno zara da se sad igramo 150 km nije mala stvar ...

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 749
14.7.2011 14:52:03   
Miimy
Upravo smo odnjeli uzorak na na analizu sa Bozijom pomoci ... nalazi veceras Boze dragi pomozi...

(odgovor članu Miimy)
Neposredna veza do poruke: 750
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  28 29 [30] 31 32   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *