|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  46 47 [48] 49 50   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Polazak u vrtić
1.6.2011 7:41:10   
Mala Selma
Evo u današnjem Avazu na str 51 Konkurs ua upis djece u vrtiće i jaslice za radnu godinu 2011/2012. Konkurs je samo za Sarajevo a rok je od 01.-15.juna

Zna li neko sta je potrebno od papira za upis? Nemam Avaz od ponedeljka, na stranici ministarstva nema konkursa, a ni u vrticu nije oglasenuser posted image

Ljubav se zove imenom tvojim 28.04.2009.

(odgovor članu sheri)
Neposredna veza do poruke: 1176
1.6.2011 11:21:11   
Nedi
Danas ćemo u vrtiću malo zavesti red...jako sam ljuta

(odgovor članu Mala Selma)
Neposredna veza do poruke: 1177
1.6.2011 11:21:42   
Lady26
Nedi jel sve ok?

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 1178
1.6.2011 11:42:32   
R&T@
IZVORNA PORUKA: Mala Selma

Evo u današnjem Avazu na str 51 Konkurs ua upis djece u vrtiće i jaslice za radnu godinu 2011/2012. Konkurs je samo za Sarajevo a rok je od 01.-15.juna

Zna li neko sta je potrebno od papira za upis? Nemam Avaz od ponedeljka, na stranici ministarstva nema konkursa, a ni u vrticu nije oglasenuser posted image

Samo popunis formular u vrticu, a "papire" donosis po prijemu, tj. u augustuuser posted image

Nedi, sta bi?user posted image

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

Neposredna veza do poruke: 1179
1.6.2011 11:42:51   
Nedi
Uuuu kako sam ljuta...jučer došla po malenog u 16:15 tete nemauser posted image . Al hajd možda je ženi nešto hitno bilo međutim ova što je mijenjala mi samo dade dijete i zbrisa kao žuri ona. I to ono kao gdje sam do sada a radno vrijeme vrtića je do 16:30. Vidim maleni presvučen pitam gdje su mu prljave stvari "Nemam pojma pitajte M. sutra" dobaci sa stepenica.

I šta vidim: nađem čaj koji sam ujutru napravila u kesi. N ga ugleda i zavapi daajjjjj da pijem. Reko ljubavi taj čaj stoji od jutros i pokvaren je. Provirim u kesu kroasan koji sam spakovala za užinu je opakovan i mokar jer je i jedan sok otpakovan a nije ga N. popio. Kad sam ušla u prodavnicu N je zgrabio paštetu sa police a istu je odmah sa vrata kašikom pojeo kao i suh hljeb. ( nikad to tako ne jede) Nije mogao čekati da ugrijem supu. Dijete gladno i žedno a ono što sam spakovala nije dobio. Kesu sa "ostatkom užine"sam našla na tuđoj vješalici kao i kesu sa prljavim stvarima i to u tuđoj kesi. Čarapica i potošulje nema (manje bitno).
Kasnije pitam N zašto ga je teta presvukla, kaže da je povratiouser posted image user posted image .
Ako teta mora ići poštujem to ali ima da znam da mi je dijete povratilo u vrtiću i da li je jelo i zašto nije.

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 1180
1.6.2011 11:46:17   
babina beba
Nedi, o kojem vrticu je rijec?

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 1181
1.6.2011 11:47:10   
taurus
odmah traži učiteljicu da sa njom razgovaraš ili nekoga ko je odgovorno lice
ne treba pustiti da to tako prođe
user posted image user posted image user posted image user posted image

a je li moraš nositi užinu od kuće
kod nas u vrtiću ne daju nikakvu hranu da unosimouser posted image

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 1182
1.6.2011 11:48:00   
Lady26
Boze sacuvaj.... user posted image user posted image user posted image user posted image
Odmah na raport tetu koja je zaduzena za N

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu babina beba)
Neposredna veza do poruke: 1183
1.6.2011 11:51:10   
R&T@
I ja htjedoh ovo pitati...

Zar oni nemaju obroke u vrticu?

A za ostalo...user posted image

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 1184
1.6.2011 11:58:50   
emma.L
Nedi, meni je sve ovo što si napisala neprihvatljivo. Posao im je takav da ne postoje stvari hitnije od djece osim ako imaju adekvatnu zamjenu, a ne samo nekoga tko je tu da djeca ne bi lutala okolo i tko pojma nema o obrocima, stvarima i sl. user posted image  
I Ema je išla u državni vrtić, znala je biti prljava i mrljava, ali nikada gladna ili žedna, uvijek su tete rekle koliko je i šta jela, uvijek je njen sokić bio popijen (valjda ga je ona pila jer nije bivala žedna poslije). Jest teta uvijek bila u žurbi, znala nam je i spremačica predati, ali je bar znala da je to moje dijete i rekla 'vidjela sam da jede, pije, presvukla sam je pa odmah vadite stvari da se ne usmrde'. Jednom je došla u tuđem bodiju, ali su fino rekli da im je bilo bitno da nije mokra, te zamolili da vratimo (naravno, oprali smo i sutra vratili odmah). Ovo ne mogu vjerovati user posted image .

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 1185
1.6.2011 12:13:31   
Đenifer
Ima li neko informacije ko živi u novom naselju na Šipu , hoće li se tamo  otvarati vrtić?!!  ima jedna igraona, ali to je više radionica i igranje.
Ja sam mislila svog pašu u vrtić kad nauči na tutu i kad se oslobodimo pelena, tamo sa 2,5-3 god.

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 1186
1.6.2011 12:33:10   
cicana
Poz. drage moje! Mene zanima dali neko ima iskustva sa vrticima Vragolan Denis ili Amel i Nur na Ilidzi? Smizla mi je napunila dvije godine i kontam je upisati na poludnevni boravak, tek toliko da se malo druzi sa vrsnjacima, pa u fazi smo raspitivanja. Ako neko ima kakvu informaciju, bila bih jaaajko zahvalna :).

..jer vidis sve te vise volim,
svakog dana, svakog jutra ,
danas vise nego juce, mnogo manje nego sutra...

(odgovor članu Đenifer)
Neposredna veza do poruke: 1187
1.6.2011 12:53:46   
R&T@
IZVORNA PORUKA: Đenifer

Ima li neko informacije ko živi u novom naselju na Šipu , hoće li se tamo  otvarati vrtić?!!  ima jedna igraona, ali to je više radionica i igranje.
Ja sam mislila svog pašu u vrtić kad nauči na tutu i kad se oslobodimo pelena, tamo sa 2,5-3 god.

Postoji privatni vrtic u tom naselju...

A drzavni vrtic i skolu im samo obecavaju i obecavaju... 

(odgovor članu Đenifer)
Neposredna veza do poruke: 1188
1.6.2011 13:28:23   
niki83
IZVORNA PORUKA: Nedi

Uuuu kako sam ljuta...jučer došla po malenog u 16:15 tete nemauser posted image . Al hajd možda je ženi nešto hitno bilo međutim ova što je mijenjala mi samo dade dijete i zbrisa kao žuri ona. I to ono kao gdje sam do sada a radno vrijeme vrtića je do 16:30. Vidim maleni presvučen pitam gdje su mu prljave stvari "Nemam pojma pitajte M. sutra" dobaci sa stepenica.

I šta vidim: nađem čaj koji sam ujutru napravila u kesi. N ga ugleda i zavapi daajjjjj da pijem. Reko ljubavi taj čaj stoji od jutros i pokvaren je. Provirim u kesu kroasan koji sam spakovala za užinu je opakovan i mokar jer je i jedan sok otpakovan a nije ga N. popio. Kad sam ušla u prodavnicu N je zgrabio paštetu sa police a istu je odmah sa vrata kašikom pojeo kao i suh hljeb. ( nikad to tako ne jede) Nije mogao čekati da ugrijem supu. Dijete gladno i žedno a ono što sam spakovala nije dobio. Kesu sa "ostatkom užine"sam našla na tuđoj vješalici kao i kesu sa prljavim stvarima i to u tuđoj kesi. Čarapica i potošulje nema (manje bitno).
Kasnije pitam N zašto ga je teta presvukla, kaže da je povratiouser posted image user posted image .
Ako teta mora ići poštujem to ali ima da znam da mi je dijete povratilo u vrtiću i da li je jelo i zašto nije.

Vidim da ste vec imali problem...nazalost..user posted image
Cula sam mnogo negativnih iskustava kad je ovaj vrtic u pitanju..mi smo ga odlucili zaobici..onaj na Odmutu (Pinokio) je po svim mojim utiscima bolji, definitivno. Sretno sa tetama danas na raportu user posted image

N&N

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 1189
1.6.2011 14:05:35   
Nedi
Evo mene...sa tetom ću definitivno razgovarati. A baš su mi se svidjele tete i potrudile su se oko adaptacije i N nije niti jedno jutro plakao. Ujutru ga grle i ljube (kao i svu djecu) kad dolazi i mm kaže da ga više ni ne gleda. Ali sam ljuta i to sa pravom. Ne tražim ništa specijalno ali kad dođem hoću da znam šta se taj dan dogodilo i tačka.
Žao mi je sad mijenjati vrtić jer se N navikao ali ako budemo morali šta da se radi. I onda su nam opcije zvjezdica na Mokušnicama ili pinokio u kineskom a za sva ostala bi morali kupiti jos jedno auto što je objektivno nemoguće.

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 1190
1.6.2011 14:11:34   
Nedi
I zaboravih napisati za vrtić na odmutu...mog brata su izgubili i nisu ni znali da ga nema do 16 sati kad su moji došli po njega. Sreća pa smo živjeli odmah iza u soliteru pa se igrao pred zgradom sa djecom. Komšinica kaže da ga je vidjela oko podne i pitala se odkud on sam vani

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 1191
1.6.2011 14:12:20   
veeseelaa
uh pa svašta
moraš popričati prvo s tetom pa ako ne primi k znanju sa nekim odgovornim
to se ne smije tako, kad je nešto vanredno mora ti ispričati ajde kontam da ti svaki dan ne mora prepričavati šta su sve radili al vanredne stvari da
Ja kad dodjem po malenu pitam jel jela, pila, piškila na tutu, kakila, slušala itd i dobijem odgovore
kad je nešto vanredno uvijek mi prijave kao i to dal su je izvodili vani ili ne, zašto je presvučena odjeća i sl
Neznam šta je s tim tetama? nisu normalne života mi

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 1192
2.6.2011 8:38:57   
Nedi
Razgovarala sam sa tetom...vidjeti ćemo da li je primila k znanju

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 1193
2.6.2011 9:04:22   
ziki
Nedi ne mogu da vjerujem da sam ovo citala. Stavrno svasta. Vidim pricala si sa tetom, ako ne bude efekta pricaj sa direktoricom. To za stvari haj da i razumijem guzva frka ako krenu da zezaju kad se presvlace da u zurbi pogresno okace al da dijete bude gladno i zedno ne mogu.

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 1194
2.6.2011 9:52:59   
anitaMO
citam vasa iskustva sa vrticima i ne mogu da vjerujem.ja sam sa svojim u Mostaru prezadovoljna.sa tetama pogotovo,nemam rijeci hvale.ako je bolesna ne treba nam nikakvo pravdanje.tete jos zovu da pozele brzo ozdravljenje.moja curica obozava da ide,trenutno imamo pljuskavice pa ne idemo.prosli tjedan su isli i na more na dan ,izlet imali.ako se popiski u vrticu ili isprlja njenu robu nadjem u njenoj torbi,ako nije jella kazu mi uvjek.i ne nosim joj hranu,sve ima u vrticu.ma ja sam kazem opet prezadovoljna.user posted image

LAURA 5.1.2008.

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 1195
2.6.2011 11:39:40   
Hanady RR
da nema neko slučjano kokurs za upis u vrtić ua 2011/2012 godinu u JU djeca sarajeva....

naime jeli ovo obavezan dio za djecu koja moraju obaviti predškosli uzrast...sad me zove kolegica i fino me zbuni da ja ne znam bil zvla tete u iskrici d apitam jesam li ja šta dužna po tom konkirsu obavitiuser posted image

mi plaćamo rezeravciju curici i krenut će u septemrbu aBd al sad ona kaže kao moram s ejaviti na ovaj konkurs radi obaveznog predškolskog...meni nelogično...a moram znati...a nemama novina kod sebeuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu anitaMO)
Neposredna veza do poruke: 1196
2.6.2011 12:40:37   
taurus
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

da nema neko slučjano kokurs za upis u vrtić ua 2011/2012 godinu u JU djeca sarajeva....

naime jeli ovo obavezan dio za djecu koja moraju obaviti predškosli uzrast...sad me zove kolegica i fino me zbuni da ja ne znam bil zvla tete u iskrici d apitam jesam li ja šta dužna po tom konkirsu obavitiuser posted image

mi plaćamo rezeravciju curici i krenut će u septemrbu aBd al sad ona kaže kao moram s ejaviti na ovaj konkurs radi obaveznog predškolskog...meni nelogično...a moram znati...a nemama novina kod sebeuser posted image

djeca koja idu u vrtić ne moraju iću u predškolsko, jer se u sklopu programa za vrtić odradi i taj predškolski program i djeca dobiju neku potvrdu koja se predaje pri upisu u školu
ovako su meni rekli u vrtiću u koji ide moj R

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1197
2.6.2011 12:46:58   
M kao Mama
Stiglo Nedi, hvala

ako znam čitati, a mislim da znam, oglas se odnosi na javni poziv, odnosno konkurs za upis djece u jaslice i vrtić za 2011/2012. godinu, Hanady, ti čim plačaš rezervaciju, one su upisane, nema šta.

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 1198
2.6.2011 18:14:20   
Adana

Imas i OVDJE neke smjernice za upis, pa mozda pomogne. :) Kao i slike vrtica i sl.

< Poruku je uredio Adana -- 2.6.2011 18:15:02 >

Naša ljubav Asja je došla 17.07.2008.g :-)

The best thing to spend on your children is TIME...

Neposredna veza do poruke: 1199
2.6.2011 19:57:02   
Nunichi

Zahtjev koji uzmes u vrticu ili isprintas sa njihove stranice;
Rodni list (dfatum nije bitan) ;
Ljekarsko uvjernje;
Kopija CIPS-a djeteta;
Kopija licne karte jednog rodtelja;
Kopija CIPS-a jednog roditelja;

Neposredna veza do poruke: 1200
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  46 47 [48] 49 50   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  46 47 [48] 49 50   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *