Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: jasmin IZVORNA PORUKA: Anoniman Ovako,zivim u predivnom braku s predivnim muzem.Ne znam ni sama sta mi dodje,al nikako da uzivam u nasem braku,vec bezveze pravim problem od nicega,i ljutim se.Kad mi dodje taj trenutak,svasta kazem sta mi trenutno smeta,i prodje me.Njega povrijedim,a mene proslo,ja bih onda fino sa njim.On sam kaze nema muskarca s kojim bi ti bila zadovoljna,i nema tog savrsenstva koje bi tebi odgovaralo.I jos kaze ja kao da imam dvije zene.Prvu volim najvise,i ne dam je ni za sta na svijetu,a drugu nikako ne volim. Ja sve to znam,svjesna sam,znam da sam grozna,poslije se izvinjavam,ne znam sta mi bude pa tako reagujem,ne znam nekad ni sama sta ustvari hocu od njega.Hocu da izvede djecu cesce,on to radi,poslije se naljutim zbog druge stvari.I sve tako.On je stvarno divan,i evo u ovom `normalnom` stanju kazem da mu bas ne mogu naci mahanu.Divan je i kao otac,i kao muz i bas se trudi,posebno kad mu ja ukazem na nesto,al dzaba.Ja sam takva. Kako da se promjenim,kako da sebi pomognem,kako da jednostavno pustim da ide sve svojim tokom,da uzivam u braku,u djeci,u svemu sto imam,jer zao mi je,i znam da grijesim? Draga,imas li neku drugu zanimaciju,neko opustanje?!Recimo,lijepo druzenje radi cuda.Trebas se cesce zabaviti prijateljicama i od njih naucis svasta,pa ces cesto puna utisaka s druzenja grliti i ljubiti svog muza od radosti sto ga imas takvog.Druzenje te opusti.Nekako osjecam da ti to fali,pa onda muz ispasta tvoje `skupljene` negativnosti.Sve ima svoje.Barem ti kazem iz licnog iskustva,s prijateljicama se super opustim,osjetim zelju da budem bolja i prema muzu i prema djeci,i prema cijelom svijetu.Doduse,naslusam se svakakvih ljudskih nevolja,ali i umjeca i zelje za lijepim zivotom,pa neprestano zahvaljujem Bogu na svojoj porodici. I ja bi da potpisem Jasmin, malo nekog sporta, rekreacije plivanje po mogucnosti ili fitnes da maloo tu negativnu energiju izbacis iz sebe....Pa onda malo pokusaj popustiti kontrolu jer nismo u mogucnosti sve kontrolisati a nismo svi ni rodjeni da budemo dzenerali ....Nadji sebi neki hobi, heklanje, pletenje , pravljenje nakita , neka dobra knjiga....
|