|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  45 46 [47] 48 49   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Liječenje kod dr.Godinjaka na ginekološko...
8.5.2011 21:38:26   
sabas
hmela, :( zao mi je sto nije uspjelo od prve ali bice aBd, draga moja nemoj da se zamaras statistikom , evo dvije nase UIU bebice :) su 'upale' u tu statistiku sto nije zanemarljivo (usput puno pusa nasim bebicama )
nemoj se nista ustrucavati pitati dr

ja 73 mm OK MM 67 OAT 7g u braku,dijagnoza: primarni sterilitet
4 ins -0 , 1 ICSI-beta o; 2 ICSI beta 19 biohem

(odgovor članu Almaa)
Neposredna veza do poruke: 1151
8.5.2011 21:58:26   
hmela
Jesil ti imala laparoskopiju kod dr. jel se kod njega liječiš???Šta je sa tobom imal išta novo????

Tko čekati ne zna, taj neće shvatit, niti će znati drugi
da si me spasila ti jedina čekanjem svojim dugim.
Nas dvoje samo znat ćemo kako preživjeh vatru kletu -
naprosto, ti si čekati znalakao nitko na svijetu.

(odgovor članu sabas)
Neposredna veza do poruke: 1152
9.5.2011 22:05:04   
Alfa
Cao svima,

Radila sam nalaz hormona 8 DC, a nalaz je:
-LH 5,49

-FSH 8,35

-PROLAKTIN 315,6

-PROGESTERON 0,557

- ESTADIOL 75,93

- TESTESTERON 0,130

Prvi put radim ovaj nalaz, pa sam slabo inf., pa vas molim, ako neko ima iskustava sa ovim da mi malo pojasni, tj. kako izgleda ovaj nalaz (dok ne odem kod dr., pošto se brinem user posted image ), te kako se ti hormoni popravljaju ako su loši?
( ovo je tek početak od silnih nalaza koje moram da vadim...)
Hvala !!!

(odgovor članu hmela)
Neposredna veza do poruke: 1153
10.5.2011 11:40:54   
na korak
Alfa, evo nasla sam referentne vrijednosti za 8DC i ubacile tvoje vrijednosti:

fsh 8,35 (ref.vr. 2,0-11,6)
- lh 5,49 (ref.vr. 2,6-12,1)
- beta estradiol 75,93(ref.vr. 98-592)
- progesteron 0,557 (ref.vr 0,39-5,4)
- prolaktin 315,6 (ref.vr. 64-590)
- tetosteron 0,13 ref.vr. 0,20-2,70)
- kortizol  (ref.vr. 123-626)

Nisi napisala vrijednost korizola (on ti je na drugoj strani nalaza, sam)
Boldirala sam ti dva hormona koja su ti ispod ref.vrijednosti. Vjerovatno nije nista strasno i moze se popraviti, ali najbolje ti je da sacekas sta ce ti doktor reci.

Estradiol je forma estrogena koja se nalazi u našem organizmu, on se sintetizira u folikulu pa zato se njegov nagli porast se dešava u toku ovulacijske faze ciklusa, znaci negdje između 9-15 DC, taj njegov porast u to vrijeme dovodi do indukcije lučenja LH luteinizirajućeg hormona a time i ovulacije. A sam LH stimulise sazrijevanje folikula, ovulaciju i razvitak zutog tijela (corpus luteum), a stimulise i sekreciju estrogena i progesterona.
Znači bitno je da u ovulacijskoj fazi ciklusa se ustanovi da li dolazi do porasta estradiola, jer je on dokaz ovulacije, ti si radila samo u folikularnoj fazi i tad je njegov nivo najniži jer prestaje funkcija žutog tijela, te estradiol i progesteron naglo padaju.

Eto, a i testosteronu mozes naci na RR, na temi "problemi sa hormonima..."

Sretno i javi za ostale nalaze.

(odgovor članu Alfa)
Neposredna veza do poruke: 1154
10.5.2011 23:13:16   
hmela
sabas imal sta  novo kod tebe dokle kako šta 

(odgovor članu sabas)
Neposredna veza do poruke: 1155
10.5.2011 23:27:26   
sabas
dr Godinjak mi je radio Laparo , sve bilo gotovo za tri dana dosla kuci Pacijent sam dr radio mi nekoliko ciljanih 4 UIU obzirom da se na klinici ne rade ICSI metod ne idem vise na Jezero

(odgovor članu hmela)
Neposredna veza do poruke: 1156
11.5.2011 8:19:02   
hmela
Pa jel ima negdje da se radi,privatno ili ima samo vani negdjhe.Reci mi još šta je to laparoskopija u najtačnijem smislu riječi i jel tebi radio prohodnost jajnika i kada jer sam u takoj zabuni.Kažu mi kako sam se upustila u drugu inseminaciju a nisam radila prohodnost jajnika,a dr.mi to nije ni pomenuo da trebam raditi.Pa ne znam jel fino da ga pitam i šta da kažem,please za odgovor,pusa

(odgovor članu sabas)
Neposredna veza do poruke: 1157
11.5.2011 10:28:25   
Nezara
Draga Sabas, nazalost u pravu si...ja sam pitala dr zasto ne rade Icsi, on kaze da imaju tu opremu i mikroinjekciju, ali nemaju obucenog biologa za tu vrstu VTO....to je stvarno razocaravajuce....user posted image ...imaju jednog biologa i ako je na bolovanju ili odmoru sve se obustavljauser posted image ...
eto to smo mi...

(odgovor članu hmela)
Neposredna veza do poruke: 1158
11.5.2011 10:41:26   
balasgirl
prohodnost jajovoda

< Poruku je uredio malena27 RR -- 12.5.2011 9:14:28 >

... pronašli su Ameri šifru za to: take it easy, lutko lijepa...

<3 Ali Khan <3

(odgovor članu hmela)
Neposredna veza do poruke: 1159
12.5.2011 0:03:51   
sabas
Laparoskopija je nije 'klasicna' operacija nema rezova samo par 'rupica' Ispituje se prohodnost jajovoda , ako i odma se otklanjaju eventualna 'zapusenost' priraslice Lapar. se takodje otklanjaju ciste .... Mislim da ima tema Laparo. a i mnogo strucnijih objasnjenja na netu  
[color=#000000 size=3]Meni je radjena Laparo. dijanosticka i terpijska jer su mi otklonjeni polipi na endometriju (koji se nisu vidjeli na UZ)
[color=#000000 size=3]Tube prohodne .)

(odgovor članu balasgirl)
Neposredna veza do poruke: 1160
12.5.2011 0:10:46   
sabas
Da ima privatno da se radi , kao sto stoji u mom potpisu imali smo vec jedan postupak , nazalost nesupjesan Da rastu pare na grani pobrala bi ih i isla svakih 6 mjeseci :) dok ne dodjemo do zeljenog cilja . Kod dr Mehm. je najpovoljnije ali ne rade zamrzavanje (oko 3500) Balici oko 6000,  vani minimalno 6500 Ljubljana Maribor 8000 Istambul Prag 9000  12000
A vec sam ti napisala da pitas dr sve sto te interesuje, znam da je nezgodno jer je on ipak fin ciko , a on ce uciniti sta on misli da treba

(odgovor članu sabas)
Neposredna veza do poruke: 1161
12.5.2011 7:49:30   
hmela
Hvala draga moja svakako da ću pitati.Nego pitam šta se podrazumjeva pod tim,jer neki pišu kako to dok se radi intervencija zua prohodnost jajnika užasno boli,a neki da ih ne boli,pa sam se pitala jel imaju neke dveije vrste ili???

(odgovor članu sabas)
Neposredna veza do poruke: 1162
12.5.2011 8:26:59   
Almaa
hmela kad radis laparoskopiju onda si pod opcom anestezijom i ne osjetis nista, ispitivanje prohodnosti jajovoda HSG kazu da moze da boli, ali kod dr.Godinjaka se uvijek radi laparoskopski...
pusa tetki sabasuser posted image

napravi svaki korak ovom istom strascu i pregazit ces more na tom hodocascu...

(odgovor članu hmela)
Neposredna veza do poruke: 1163
12.5.2011 9:09:33   
mala75
ja sam kod balića radila IVF i imala 15JS i sve su bile zrele za oplodnju. oplodnju rade ICSI metodom, kaže dr neće da rizikuju hoćeli se sami spojiti, a biolog im je iz slovenije i zato oni postupke rade svaki drugi mjesec i tempiraju sve pacijenta da se punkcije urade za jedan vikend. ja sam bila u martu a evo nova tura je sad u maju. a HSG koje sam radila bili su sa ubrizgavanjem one tečnosti ili nekog plina nisam više sigurna kako se to zove a sve se prati na UZ. ako su prohodni nebi trebalo biti bolova ako nisu e onda boli, bol je slična PMS ali intenzivnija.

(odgovor članu Almaa)
Neposredna veza do poruke: 1164
12.5.2011 16:21:17   
hmela
Hvala vam,pretrpila bi ja bol nego sam se samo piotala kako bi ta bol izgledala,uporedivo s nečim.A ako do toga dode abd pa Bože moj.Sada nastavljamo s još jednim Klomifenom večeras i sutra kod dr.pa vam javnem šta i kako dalje

(odgovor članu Almaa)
Neposredna veza do poruke: 1165
15.5.2011 20:51:45   
hmela
Bila sam kod dr.na Termama u petak i dobila opet Menopur da primam 3 dana po 2 i to večeras odradila zadnje i sutra idem na folikulometriju pa ću vidjet jel naraslo.Inače u petak prva folikulimetrija Endometrij 4,6 (prošli put5), Desni 8,5 (prošli put 10)Lijevi 8(prošli put 10),Ali sam prošli put primila 4 Menopura sada 6.Javnem šta i kako je sve to bilo poslije sutrošnjeg pregleda:)

(odgovor članu hmela)
Neposredna veza do poruke: 1166
18.5.2011 9:07:22   
hmela
Poslije ovoga primila još dvije injekcije Menopura u ponedjeljak,jer su folikuli bili mali 10mm i na D i L.Jutros bila kod njega na Jezeru i opet malo narasli 13 i 14,5mm al ih ima puno pa se njemu to ne sviđa,jer mogu preći u ciste.Opet me je naručio u subotu,jer je dežurni.Rekao je da će onda odlučiti da li će uraditi inseminaciju ili ne.Da li je neko od vas bio u sličnoj situaciji i da li je neko od vas imao ovakav sličan frks,kako ja kažem.Hvala unaprijed na odgovorima :)

(odgovor članu hmela)
Neposredna veza do poruke: 1167
18.5.2011 12:47:55   
sabas
hmela, sve zavisi koliki ce biti folikuli u subotu , to ce ti biti 15 DC nemoj da se razocaras ako bude samo ciljani odnos , jer nevjerujem da ce ti UIU raditi preko vikenda A ako bude preraslo u cistu nema UIU , ali ti ipak ciljaj prirodno jedna pacijentica dr Godnjaka je takodje trebala imati UIU i formirala joj se cista i ona za svaki slucaj odradila zadacu imala urednu trudnocu i sada u narucju nosa malu curicu. A ako kod tebe bude cista (nadam se aBd da nece) one obicno 'odu' sa prvom M Ja sam takodje imala od stimulacije cistu (Klomifen, Menopur i Gonal F) dr odustao od UIU i otisla je sa prvim ciklusom 

(odgovor članu hmela)
Neposredna veza do poruke: 1168
19.5.2011 9:09:33   
hmela
daj bože da neće,a li me sada interesuje jel nakon tog ciklusa može ponovo da se radi IUI nakon što ciste odu ili se mora čekati neki period,samo me to interesuje.Hvala vam puno
P.S.I koliki je postotak da se inseminacije ne rade vikendom

(odgovor članu sabas)
Neposredna veza do poruke: 1169
19.5.2011 19:47:52   
ena0002
Hmela obicno kad se pojavi cista i ako ode sa user posted image  ipak se pauzira slj mjesec i ide na kontrolu da se provjeri je li se sve vratilo u normalu.
I kako mislis postotak za IUI vikendom...koliko mi je poznato ne rade IUI vikendom

Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi vise od onoga sto misli da moze

(odgovor članu hmela)
Neposredna veza do poruke: 1170
21.5.2011 14:12:20   
hmela
e drage moje evo vratila sam se jutros s pregleda i dogovor s dr. je ovakav.Pošto je krenulo puno njih da se razvija,da ovaj mjesec tj.danas primim Pregnyl(primila već) i da imamo odnose narednih dana,a da inseminaciju neće raditi zbog mogućih cisti.A onda pošto je i on u junu na godišnjem,a i ja sam kontala malo da se bućnem,da se javnem krajem juna,ako nebi ništa bilo od ciljanog,da mi uradi laparoskopiju.Eto to je dogovor i savjet.I moram reći da je bar prema meni dr.divat zaista prema njemu samo riječi hvale,ali i prema ostalom osoblju,što na Jezeru,što na Termama.E sada ja odmaram,nemislim ninašta osim na more i Tursku i onda se jevnem kako i šta.Ljubim vas.Neću vas napustiti pomnoću paziti svaki dan da uđem i vidim šta se ovdje dešava.
Svima koji iščekuju i rade na svojim malim pilićima želim brz postignut cilj.Ljubim vas sve sve sve,puno,puno,puno!!!!

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 1171
22.5.2011 19:00:55   
sar@
hmela- kako znaš da dr. na godišnjem u junu, jel ti on rekao?Hoće li raditi na termama?

(odgovor članu hmela)
Neposredna veza do poruke: 1172
22.5.2011 22:26:28   
hmela
sar@ meni je rekao ja sam čitav juni na godišnjem pa se onda vidimo krajem mjeseca nazovite pa vidite jesam li došao.To je sve bilo,e sada je lki na termama ne znam stvarno :)

(odgovor članu sar@)
Neposredna veza do poruke: 1173
23.5.2011 11:11:13   
myself
draga moje dobila sam injekcije menopura. da li se one primaju u stomak ili? molim hitan odgovor. hvala vam unaprijed....

(odgovor članu hmela)
Neposredna veza do poruke: 1174
23.5.2011 11:14:57   
vjestica
myself šta piše na ampuli - i.m. ili s.c.?
ako je s.c. onda ide u stomak ili u nadlakticu (subkutano - potkožno), a ako je i.m. onda je intramuskularno, u debelo meso

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu myself)
Neposredna veza do poruke: 1175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  45 46 [47] 48 49   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  45 46 [47] 48 49   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *