Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Nasa forumasica oboljela od leukemije 16.5.2011 15:14:16
Mala Selma
e u kakvoj mi hebenoj zemlji zivimo uh ...majkemi nemam rijeci za nasu vladu, parlamentarce, zdravsto itd...grozno...da mi nemamo mogucnost pretrage raditi u nasoj zemlji, vec moramo ici "u bijeli svijet" da uradimo obicnu analizu krvi, da se vidi mozemo li donirati organ, kostanu srz i sl.... Ej moj Batko, veliki si ti borac, neka te dragi Bog cuva Ja sam ZA, za sve akcije, a posebno za Nejru, jer svaka od nas sutra moze biti "Nejra"!! RR svaka cast
RE: Nasa forumasica oboljela od leukemije 17.5.2011 1:56:44
edijevamama
MOja sestra zivi u Njemackoj u Hamburgu, raspitivala se tamo kako to da uradi i poslali su je na jedan institut za skupljane i cuvanje maticnih celija i kostane srzi. Njoj su ovako objasnili ako trazi da provjeri dali se podudara bas sa odredjenom osobom onda se to placa nekih 200 eura a ako samo da krv za banku neplaca se nista, e sad navodno ce oni odmah provjerit u toj svoj banci ili sta vec dali vec ima neko da se ona podudara sa njim i ako je to nejra zvace je..... Iskreno neznam dali je to uredu? Inace ima nasih puno koji su se odazvali prikupila je ona njih tamo a i njemaca bogme :) sutra ce ici njih grupica u taj institut ali nesto neznam dali je to uredu tako da se nenaznaci nejrino ime? MOze li neko pomoc? Dosta te raje hoce dat ali nebi platili 200 eura samo za tipizacije.
RE: Nasa forumasica oboljela od leukemije 17.5.2011 9:09:52
aldi
Zna li se jesu li prikupljena sredstva za Nejru? Kako je ona?
Druga beba nam dolazi 11.08.2011 _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Naše zlato došlo 27.01.2009. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Ja 28, muž 33 god. U braku smo 6 godina, oko prve bebe se trudili 9 mjeseci i sada je bebica tu, na našu veliku radost
RE: Nasa forumasica oboljela od leukemije 17.5.2011 10:02:11
taurus
IZVORNA PORUKA: edijevamama
MOja sestra zivi u Njemackoj u Hamburgu, raspitivala se tamo kako to da uradi i poslali su je na jedan institut za skupljane i cuvanje maticnih celija i kostane srzi. Njoj su ovako objasnili ako trazi da provjeri dali se podudara bas sa odredjenom osobom onda se to placa nekih 200 eura a ako samo da krv za banku neplaca se nista, e sad navodno ce oni odmah provjerit u toj svoj banci ili sta vec dali vec ima neko da se ona podudara sa njim i ako je to nejra zvace je..... Iskreno neznam dali je to uredu? Inace ima nasih puno koji su se odazvali prikupila je ona njih tamo a i njemaca bogme :) sutra ce ici njih grupica u taj institut ali nesto neznam dali je to uredu tako da se nenaznaci nejrino ime? MOze li neko pomoc? Dosta te raje hoce dat ali nebi platili 200 eura samo za tipizacije.
meni je ovo logično jer ako se čovjek dobrovoljno prijavljuje u njihov registar ne bi trebalo ništa platiti a ako tražiš ciljno ispitivanje tipizacija sa određenom osobom da se onda plača jer da svima naplačuju mali broj ljudi bi im se prijavljivao nama je kao grupi najbolje se prijaviti kao dobrovoljci za njihov registar pa ako se neki uzorak bude poklapao sa nejrinim onda ići na doniranje a svi ostali ostaju registrovani i mogu biti pozvani da doniraju koštanu srž nekome drugom
RE: Nasa forumasica oboljela od leukemije 17.5.2011 23:23:03
M kao Mama
Samo da Vam javim da je nejra izašla do nedjelje iz bolnice, sa mamom je kod rođake, a u nedjelju akobogda nova turu terapia, ado, hanabana, hanady i ja smo nočas pili kafu, imamo nekih ideja i mislimo da bi trebalo da urode plodom, ali o tome sutra detaljno.
RE: Nasa forumasica oboljela od leukemije 18.5.2011 9:53:12
HanaBana
Radimo radimo da pomognemo nasoj Nejri i vjerujem da cemo u tome uspjeti!!!! Razni planovi su u toku. Ne smijem Vam puno detalja iznositi dok sve ne obavimo, sto kazu da sta ne ureknemo jer smo HB na dobrom putu. Evo samo jedan info da sutra imamo sastanak sa nacelnikom klinike za Hematologiju u Sarajevu i da cemo dobiti sve informacije kako dalje i sta dalje. Drugi bitan detalj je da se HLA tipizacija moze uraditi u Tuzli bez problema. Ono sto znamo je da za osobe iz SA moramo imati odobrenje Fonda za tipizaciju u Tuzli/te bi na taj nacin tipizacija bila besplatna. Tuzlanke dozvolite nam samo da sutra provjerimo sa nacelnikom sta nam treba od papira da se vi mozete testirati (naravno ukoliko zelite) pa da krenemo u kaciju.
Zamolila bih vas da se stavite na spisak - ko je spreman uraditi tipizaciju i samim tim ako bude podudaran darovati svoju kostanu srz Nejri i pomoci joj da sto prije ozdravi:
RE: Nasa forumasica oboljela od leukemije 18.5.2011 10:02:01
taurus
IZVORNA PORUKA: HanaBana
Radimo radimo da pomognemo nasoj Nejri i vjerujem da cemo u tome uspjeti!!!! Razni planovi su u toku. Ne smijem Vam puno detalja iznositi dok sve ne obavimo, sto kazu da sta ne ureknemo jer smo HB na dobrom putu. Evo samo jedan info da sutra imamo sastanak sa nacelnikom klinike za Hematologiju u Sarajevu i da cemo dobiti sve informacije kako dalje i sta dalje. Drugi bitan detalj je da se HLA tipizacija moze uraditi u Tuzli bez problema. Ono sto znamo je da za osobe iz SA moramo imati odobrenje Fonda za tipizaciju u Tuzli/te bi na taj nacin tipizacija bila besplatna. Tuzlanke dozvolite nam samo da sutra provjerimo sa nacelnikom sta nam treba od papira da se vi mozete testirati (naravno ukoliko zelite) pa da krenemo u kaciju.
Zamolila bih vas da se stavite na spisak - ko je spreman uraditi tipizaciju i samim tim ako bude podudaran darovati svoju kostanu srz Nejri i pomoci joj da sto prije ozdravi:
RE: Nasa forumasica oboljela od leukemije 18.5.2011 10:02:08
Hanady RR
1. HanaBana 2. taurus 3. Hanady RR
RE: Nasa forumasica oboljela od leukemije 18.5.2011 11:46:19
bebacha
hvala,mislim da ce ovaj tekst puno pomoci i da ce se jos viseforumasica odlucit. jos se nadam da ce u BiH uskoro biti napravljeno nesto kao Ana Rukavina
RE: Nasa forumasica oboljela od leukemije 18.5.2011 12:03:54
HanaBana
IZVORNA PORUKA: bebacha
hvala,mislim da ce ovaj tekst puno pomoci i da ce se jos viseforumasica odlucit. jos se nadam da ce u BiH uskoro biti napravljeno nesto kao Ana Rukavina
Bice ABD, i to je u planu i sutra je i to tema naseg sastanka sa nacelnikom bolnice. Ova lavina je sve pokrenula