|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Spermiogram
18.5.2011 10:15:59   
Pikova_dama
Dobila sam informaciju da spermiogram kod Mehmedbasica sada kosta 150 KM, pa samo da vam javim user posted image

Biti majka znači hodati okolo sa srcem izvan tijela...

(odgovor članu happysmile)
Neposredna veza do poruke: 651
18.5.2011 10:20:00   
gerberka
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image kod Rede je 18, iz drugog kantona 30 KM
Ne dozvolite da se bogate na nasoj muci. Meni je dovoljan ovaj podatak, ako je istinit, da ga zaobilazim ko kisa kragujevac ! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio malena27 RR -- 19.5.2011 15:18:07 >

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu Pikova_dama)
Neposredna veza do poruke: 652
18.5.2011 10:24:54   
Pikova_dama
MM je jutros zvao i tako su mu rekli, cekam da zavrsi s nalazom pa da vidim koliko ce mu naplatit, kontam da ih nije pogresno shvatio user posted image On ce sad otici kod njega, jer mora iz milion nekih razloga, ali to je zadnji put.

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 653
18.5.2011 12:28:20   
sabas
pikova -damo to vjerovatno nije samo spermiogram jer je spermiogram kod Dr M. KM 50 , sigirno ce se jos nesto tu raditi

ja 73 mm OK MM 67 OAT 7g u braku,dijagnoza: primarni sterilitet
4 ins -0 , 1 ICSI-beta o; 2 ICSI beta 19 biohem

Neposredna veza do poruke: 654
18.5.2011 12:53:02   
gerberka
ma on je meni postao odbojan kad sam ga zvala tik iza operacije..pa toliko je insistirao da uradimo odmah kontrolni, da ne trebamo čekati spermatogenezu, da bezveze gubimo vrijemo.
provjerim sa 3 ljekara ( 1 urolog, jedan ginekolog, jedan patolog ) svi kazu ČEKATI spermatogenezu.

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)

(odgovor članu sabas)
Neposredna veza do poruke: 655
18.5.2011 13:25:43   
Pikova_dama
Nazalost, jeste samo spermiogram, sada i potvrdjena informacija. MM je ranije radio nalaz kod njega i bilo je 50 KM. Jutros kad je zvao, rekla mu djevojka "samo da vas obavijestim da je sada spermiogram 150 KM". Ja mislila on nesto pomijesao i cekala da mi se javi nakon nalaza. Sad me zove i kaze da je kostalo 150 KM, nista mimo toga nije radio.

Usput, nalaz se poboljsao od zadnji put, iskorijenili smo leukocite, povecali broj, i malo pokretljivost. Ne znam detalje, cekam da dodjem kuci i da na miru pogledam nalaz user posted image

< Poruku je uredio Pikova_dama -- 18.5.2011 13:29:19 >

(odgovor članu sabas)
Neposredna veza do poruke: 656
18.5.2011 13:32:06   
balasgirl

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ma nemoguće, pa do sad bio 50 KM uvijek. Pa hebem mu šta je to troduplo skuplje, mislim šta se ima novo uraditi u spermiogramu da bi naplatio toliko novca.

< Poruku je uredio malena27 RR -- 19.5.2011 15:19:04 >

... pronašli su Ameri šifru za to: take it easy, lutko lijepa...

<3 Ali Khan <3

Neposredna veza do poruke: 657
18.5.2011 13:35:26   
gerberka
user posted image user posted image sram ga bilo ako je tako user posted image

drago mi je mila za nalaz..hvala Bogu da je bolji user posted image

< Poruku je uredio malena27 RR -- 19.5.2011 15:19:24 >

Neposredna veza do poruke: 658
19.5.2011 12:18:52   
april072
Pozdrav svima.

Muz mi je danas radio ponovo spermiogram u Zenici u centru za humanu rep.I svaki put nalaz je sve gori.Ima mnostvo leukocita i mnostvo eritrocita.Dijagnoza Astenoterarozoospermia.Radio je i spermokulturu prije toga nalaz bio uredan ali je i tada imao i leukocita i eritorcita.Nisam pametna sta da radim.Cak je prestao i da pusi prije 3 mj.
Prvi put kad mu je u spemiogramu pokazalo da ima leukocite i eritrocite dobio je citeral da pije i jos uz to profertil.Nikakvih rezultata nije dao.Svaki iduci spermigram je bio gori sto se tice pokretljivosti spermija i oblika.Kad je popio te antibiotike doktor mu je samo rekao da nastavi da pije profertil a leukociti i eritociti sto imaju u spermi nista.Radio je i exprimat prostate i nista.

Dajte bilo kakav savjet vise nisam pametna kome da ide.Ocajna sam.

Neposredna veza do poruke: 659
19.5.2011 12:41:53   
happysmile
April ako ikako mozes otici negdje drugo da radi ponovo spermiogram bilo gdje drugo u CHR Zenica svi nalazi losi budu, prvo to da ti kazem onda ako moze tm da ode nekom drugom urologu pokupi sve nalaze dosadasnje da cujes i drugo misljenje ja svaki put odem i drugom po misljenje, vodimo se onom parolom vise glava je pametnije nego jedna. Eh onda sto se tice leukocita tm bi treabao da pije neku terapiju, to treba urolog da mu propise, je li ikada urolog rekao zbog cega mu se pojavljuju ti leukociti i ertrociti??? Koliko vidim po tvom postu na to niste dobili odgovor.
MM i ja smo trenutno u slicnom prob. ima leukocite i bakterije u spermi, treba da radi spermokulturu da vidi koju terapiju ce piti i posle tog 2 mjeseca kontrolni spermiogram, mi radili spermiogram u zenici, drugi put u Tz kod dr. Hajder i treci put u Tz isto ali kod dr. Balić. Posle terapije prve ce ponoviti kod Balica i ici cemo kod Rade u sarajevo.
Moj savjet je da uradite jos negdje spermiogram nemojte se na osnovu CHR-a ravnati, puno vam srece i javljaj sta je bilo
cmokic

(odgovor članu april072)
Neposredna veza do poruke: 660
19.5.2011 13:01:19   
Pikova_dama
Posto je MM imao punooo leukocita, tacnije dijagnozu leukospermiju, a nakon dva mjeseca to je izlijeceno, mogu da vam kazem na tu temu par rijeci. Njemu je dr. Mehmedbasic rekao da nema smisla da pije tablete za ubrzavanje spermija, jer ako se ne rijesi upale, leukociti ce uvijek biti tu, a to ce uvijek za posljedicu imati spore spermije. Kod urologa su mu svi nalazi bili sterilni, spermokultura i urinokultura sterilna. Znaci, osnovni zadatak mu je bio da se rijesi leukocita. Mehmedbasic mu je propisao da pije 3 vrste antibiotika, sumamed, xciklav i jos neki, ne mogu se sjetiti. Nakon dva mjeseca radio je nalaz i puno je bolji. Broj zivih spermija se sa 51% povecao na 67%, a broj pokretnih se povecao za nekih 20%, ne mogu se sad tacno sjetiti koje su cifre. Nakon sto se rijesio leukocita, dao mu je da pije tablete profertil plus da ubrza spermije i rekao mu da dodje za 2 mjeseca opet dok potrosi sve tablete. Znaci, nema nikakve svrhe poboljsavati kvalitet sperme (ubrzavati spermije), dok se ne rijesite upale odnosno leukocita.

< Poruku je uredio Pikova_dama -- 19.5.2011 13:02:25 >

Neposredna veza do poruke: 661
19.5.2011 13:19:47   
gerberka
Draga April, i ja želim da ti ostavim svoj post

MM je također prvi put radio u CHR Zenica i dg mu je bila isto kao i kod tm Astenoteratooo...eritrociti 1, leukociti pisalo nesto.
Spermokultura sterilna kao i kod tm.
ponovite nalaz joiš negdje prije nego počne piti antibiotike
i mm je dobio xciklav, ali smo odlucili da sacekamo.

nama je naknadno pronađena varikokela koju je riješio hirurškim putem.
nazvala sam  radu i nakon spermatogeneze zakazala termin da ponovimo..hvala Bogu nalaz normo. sve ok..i opet kazem hvala Bogu.

meni se mehmedbasic ne cini ok: 1 ubjeđivao me da ne cekamo spermatogenezu, a cinjenica da mm ima oziljak od 12 cm na stomaku govori da je prosao operaciju i da treba vrijeme da se oporavi, a da ne govorim o oporavku , stvaranju i sazrijevanju spermica
2. zbog ovog povisenja cijene od 150 km, to je sramno stvarno.

i mm je pio profertil, kuhala sam mu caj piskavicu, zdravac, pio je cink za pokretljivot, selen također..sjemenke i med..prestao da puši..

Neposredna veza do poruke: 662
19.5.2011 13:23:37   
gerberka
ginekolog mi je potvrdio da je u CHR Zenica svima ista ili slicna dg i da mu jos nijedan bracni par nije dosao sa normospermiom.
ja sam rekla vjerovatno im je aparature, jer racunar i ocitavanje moraju biti pod stalnim nadzorom. On mi je rekao da..ili je to..ili im biolog ne zna očitati.
a postoji još jedna kvaka..dr cehic radi vantjelesne i ide mu u prilog da ima vise klijenata. meni je, u jednom slucajnom razgovoru, rekao da zbog visokog prl cu ipak jednom doci njemu user posted image  Moj prl je danas ok zahvaljujuci mome ginekologu koji me nije kljukao hemijom i koji me pratio.

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 663
19.5.2011 14:25:13   
april072
Hval Vam svima PUNO.
Samo ne znam kome da odem kad su u Zenici gorzni urolozi.Gdje bi onda mogao da uradi ponovo taj spermiogram jer u Zenici kazete da ne valja.Ko radi to jos a da su valjani nalazi da (da pokazu stvarno stanje)?

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 664
19.5.2011 14:39:51   
gerberka
033 250 275 radmila mujkic, nazovi zakazite..preko tel izgleda grupa ali to je samo utisak, neka te ne buni

u zenici dr LETO ILI DR   Šabanovićuser posted image

nemoj da ides dr sabic - moj savjet

(odgovor članu april072)
Neposredna veza do poruke: 665
19.5.2011 14:56:42   
pepika
draga april 072.MM je takodje uvijek radio nalaz u CHR i nikad mu nije bio dobar,uvijek Astheno....a vodio ga je urolog Harun Hodjic koji mu je davao samo proxed,a nije nista pomagao.Onda je moj ginekolog nam preporucio urologa Šabanovica,koji mu je prepisao terapiju koja mu je pomogla.MM je radio prije par dana spermiogram u bolnici u Zenici i nalaz je bas bolji,sto znaci da je terapija djelovala.Mi nismo bili u mogucnosti da idemo kod Rade u Sa,zato smo uradili u bolnici,a vi ako mozete bilo bi bolje da odete do Rade...Eto draga,sretno vam,pusa

Covjek snuje ,Bog odredjuje.

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 666
19.5.2011 15:17:09   
gerberka
naravno, i u zenici u bolnici moze uraditi..mi nismo znali..

(odgovor članu pepika)
Neposredna veza do poruke: 667
19.5.2011 18:30:34   
april072
Prvi je radio u bolnici i bila mu je ista dijagnoza.A onda mi je Karahasan rekao da ide u CHR i tako da smo se tamo prebacili.A na kontrolu je isao kod dr. Haruna i on mu je dao jednom antibiotike i kad nije bilo nikakvih promjena komentar je bio sta je to kod tebe pa ti nismo uspjeli rijesit antibiotikom.Onda su uslijedili spermokultura (ni ona nista nije pokazala) pa onda exprimat prostate (isto nista).Sad ne znam da li da ide kod te Radmile (iskreno za nju nisam cula, jel zena ima ordinaciju il sta?) pa da radi spermiogram il da zajedno odemo u Tuzlu kod Balica.I kakve su cijene s obzirom da sam iz Zenice.

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 668
19.5.2011 18:46:00   
happysmile
april kod rade ti je spermiogram 30 km posto je drugi kanton, kod Balića je 50 km s tim da trebas nazvati Baliće da dogovoriš termin da bi biolog njihov bio tu pa da odmah rade analizu,

(odgovor članu april072)
Neposredna veza do poruke: 669
20.5.2011 13:38:27   
april072
Danas je MM bio kod urologa i dao mu je sumamed 1x1 5 dana da pije al nije napisao od koliko miligrama, a onda iza toga ciprobay 2x500mg 7 dana, nakon toga 2x250mg jos 3 sedmice.Pa cemo vidjeti sta ce dalje biti, ako ne bude bolje najvjerovatnije da cemo otici Balicima.Dosta ih fale.

Neposredna veza do poruke: 670
20.5.2011 13:45:19   
gerberka
Radmila je na klinici za sterilitet Koševo user posted image
a za Karahasana no coment..on saradjuje sa CHR pa vas je zato poslao tamo.
o njemu user posted image user posted image user posted image e sad..harun je nama govorio da mm pije med i sirce..mislim, nismo dosli po cirozu jetre hebote user posted image A ako se on brine sto antibiotici ne pomazu govori koliko mu je veliko znanje na tom polju, pa su mu antibiotici plafon usluga koju moze dati pacijentu na putu do potomstva.

moj ti je topli savjet da odete kod rade, dala sam ti njen broj.

naravno, govorim ti iz naseg iskustva, a i balici su super kako cujem i saznajem.
svako ovdje govori iz svog iskustva, nekom je onaj dr dobar, nekom ovaj..a ja ti zelim sto prije ekstra rezultate!!!!! pusa

< Poruku je uredio malena27 RR -- 24.5.2011 15:18:37 >

(odgovor članu april072)
Neposredna veza do poruke: 671
20.5.2011 14:20:36   
happysmile
ja ti o Balićima mogu reći sveuser posted image , iako nisam baš dugo njihov pacijent tek sam 3x otišla kod njih ali na slušanju, razumijevanju i rješavanju problema od mene im je visoka ocijena. Dr. posle nalaza mm je odmah rekla spermokultura terapija, nema cekanja idemo odmah posle ponavlja nalaz vidjecemo kakvo ce biti stanje, znaci ne zavlace nego idu da rijese problem i jako su susretljivi, za sestrice isto velika pohvala, neko je pricao da znaju biti odvratne ja nisam tako dozivjela jako ljubazne

< Poruku je uredio malena27 RR -- 24.5.2011 15:19:11 >

(odgovor članu april072)
Neposredna veza do poruke: 672
24.5.2011 11:54:53   
anaši1507
da li je čiji muž imao dijagnozu OLIGOASTENOTERATOZOOSPERMIJA??? i da li je netko imao iskustva da je popravio nalaz?? 0,00 pokretnih?????

Neposredna veza do poruke: 673
24.5.2011 12:24:51   
happysmile
anaši šta piše na nalazu ima li bakterija leukocita, moj mm zadnji put kada je radio nalaz ima dg teska oligoastheno i isto 0 progresivno pokretnih, ne znam par slabih i jos nesto nepokretnih, ali ima dosta bakterija i leukocita sto mu kvari nalaz

(odgovor članu anaši1507)
Neposredna veza do poruke: 674
24.5.2011 12:33:05   
anaši1507
aaha evo šaljem ono što piše u nalazu

apstinencija 4
volumen ejakulata 2.6 ml
ph vrijednost 7.8
likvefakcija usporena
konc. spermatozoida 12.0 L
broj spermatozoida 31.2 L
konc.okruglih stan. 2 H
Pokretljivost /
a-brzo progresivno pokretni 0L
b-sporo progresivno pokretni 8%
c-neprogresivno pokretni 8%
d-nepokretni 84%
Morfologija 10L

Dijagnoza: Oligoasthenoteratozoospermia
napomena I-okruglestanice su leukociti i mlade stanice
Napomena II-spermatogeneze!!!! (što to znači)

i radio je spremiokulturu:
Morganellamorganii
Enterococcus faecalis

Te Varikokela II stupnja

Neposredna veza do poruke: 675
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *