D_K
|
IZVORNA PORUKA: docc Drage zene, da li vi imate problema sa vasim partnerima - non stop iskazuju neko nezadovoljstvo, sve posmatraju sa negativne strane, rijetko su nasmijani, i ne prodje cak ni dan da se ne posvadjate?! Meni je vise muka, malo mi fali da sve posaljem ( pa i njega samog) do , kako god da nesto uradim, nikad nista ne valja, uvijek izgleda da sam ja ta koja ma koliko se trudila sve pokvari, nikad ne valjam, uvijek sam za sve kriva. Stvarno se trudim da mu udovoljim, uvijek sve radim da bi mu izvukla osmijeh na lice, ali dobijem samo ruzne rijeci koje meni pokvare raspolozenje,inace od uvijek nasmijane osobe, postala sam cudna samoj sebi, rijetko se smijem kada sam s njim. Pratila sam njegove pokrete tijela i nacin govora sa drugim ljudima, sa strane izgleda jako bijesno i agresivno, usudila bih se reci. Prema meni nikad nije bio agresivan niti ista slicno, osim tog svadjanja i ruznih rijeci, koje on kada se ohladi obicno povuce, nabaci osmijeh i pravi se kao da se nismo ni posvadjali. Opce nezadovoljstvo svime je kod njega, i ne samo u vezi sa mnom(iako je u vecini slucajeva tako), uvijek nesto mrsi- mah sve mu smeta. Pitam se kako bi to njegovo ponasanje protumacio psiholog??? Ja vise ne znam sta da radim, pokusala sam razgovarati s njim o tome, ali nista. Iako smo prije braka bili zajedno cak 7 godina, za to vrijeme je pokazivao nezadovoljstvo nekim drugim stvarima koje nisu imale veze sa mnom, mislila sam da ce nam brak biti idealan, sto bi i bio da on koriguje svoje ponasanje. Medjutim, on se ne mijenja, svaki dan pocinjemo svadjom, samo navece kada krenemo na spavanje me zagrli i kaze-ti si najbolja Zbunjena sam, razmisljam o razvodu(djece nemamo jer smo jako malo u braku), pitam se ako ostanem s njim, zar da cio zivot trpim to njegovo nezadovoljstvo, ako budem mogla trpiti, a mislim da ne mogu, jer kad tad bih pukla! draga moja - ovo boldirano mi je privuklo paznju.. prvo - ako je agresivan i drzak prema drugim znaj da ce i tebe to snaci.. to nije nikakav problem ali je pitanje kako ces se ti postaviti. nemoj mu to dopustiti. reci mu da ce te promjeniti njegovo ponasanje i da ce od nasmijane zenice, zenice koja zeli da mu udovolji, zavrsiti sa cangrizavicom i da ces prvo njemu da drobis.. ovo je povezano sa prvim boldiranim dijelom. znaci, greska je sto zelis da mu udovoljis a on ti tako uzvraca. malo pokazi zube ali sa stilom - prvo se malo distanciraj, zarovi se u knjigu a pusti njega da drobi, otidji na ples kako ti tiki rece, na kaficu, odgovori ako te napadne. ne moras biti drska ali mu reci 'pa ja sam napravila to i to da te odobrovoljim a ti mi tako vracas' i samo mu daj do znanja da ti smeta sto je takav. samo to ispravljaj sto prije jer kad dodju djeca bice ti sve teze. takodje, pokusaj ga malo animirati da izlazi sa svojom rajom, neka se malo ispuse. ako je nezadovoljan zivotom neka se makar malo jaranima pozali a ne sve na tebe da svaljuje.