scarlett
|
Evi i mene da predam izvještaj , ali prvo da dam podršku sandy - drago mi je da je mlijeko krenulo s nadolaženjem, a za to pumpanje na prazno, ja mislim da bi možda i moglo pomoći, ali naravno ne sada da pumpaš 5 h na prazno pa iziritiraš bradavice ( meni je pumpica i to Aventova znala pravo iziritirati), ali dok se Lejla Ka javi, ona će nam to bolje pojasniti, a ako znaš izdojiti rukom možda ti je bolje i tako , samo da su ti ruke i posudica sterilne, ne moraš se mučiti sa sterilizacijom sve opreme, kao kod mehaničkog ispumpavanja. Ne znam sad koje ispumpavanje je efikasnije za nadolaženje, mehaničko ili manuelno - i to će nam Lejla sigurno bolje pojasniti. Tukice, htjedoh napisat, hB da neko ima bez problema s dojenjem (čim te ništa ne boli ), ali i tebi je to problem , ipak mislim da će to nakon skoka u razvoju biti bolje, možda će beba manje "navlačiti" mlijeko, lakše ćete proći skok u razvoju, to je barem "moja" teorija , ali mislim da bi se to trebalo donekle uskladiti oko 3 mjeseca kolikotoliko, vjeruj da je meni znalo proći i u 8 mjesecu (ako bebi ne bi dojio na vrijeme). Eh sad o meni... Ja sam zadnji put dojila jučer oko 5h ujutro, tek sam sinoć oko 00h izdojila nekih 60 ml (iz obe) pumpicom, jer ne moram sterilizirati, neće niko piti to mlijeko, tako mi bilo lakše. Nisam više nikako izdajala, toliko mi je mrsko, jer me to podsjeća na one probleme na početku, tako da ću opet tek kasnije izdojiti. Primjetim da je nadošlo, ali ne osjećam nikakve kvržice i sl. Pitanje za Lejlu: Ako ne osjetim neku veliku napetost, da li smijem da ne izdajam nikako više ili je to previše rizično, da ne dođe do začepljenja kanalića ili sl.? Ako ne budem nikako izdajala, da li će malac moći ikako dojiti ako bude htio nastaviti kad se vratim? Strah me sad da izdajam redovno i pokušam održati produkciju, a on možda ne bude pokazivao neki poseban interes, kad se vratim, pa da onda opet ne napravim problem. Hvala Bogu evo sveki kaže da ni ne pita za mene i MM, ja nemogu da nazovem, nekako mi teško, pa to radi MM, ako nazovem, tražit ću ga na telefon, pa eto mi onda belaja Kažu svekar i svekrva da je sinoć zaspao u 00h, a ustao u pola 4 i gledao crtane do 6h, pa tek onda ponovo zaspao, ne žale se, hvala im, ali nadam se da će im večerašnja noć ipak biti bolja.
< Poruku je uredio scarlett -- 13.5.2011 21:33:41 >