|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  54 55 [56] 57 58   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: problemi sa dojenjem...
12.5.2011 12:18:52   
Lejla Ka
Možeš li probati, dok doji, držati prst u uglu njegovih usana, tako da dođe na onaj dio desni gdje nema zubića, da je između ili sasvim blizu, pa kad osjetiš da steže uvuci prst, i tako onemogući da stisne desni i ugrize bradavicu. To bi trebalo da popratiš sa prekidom podoja ili/i odlučnim NE.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 1376
12.5.2011 12:30:06   
Lulu_08
Lejla Ka upravo tako kako si opisala sam ja u par navrata dok je ona pokušava grickati (ponavljam da je bila jako mala, 3-4 mj kada su ti prvi zubići nikli) prstom je odvjala od dojke i govorila ne. Tada je funkcionisalo.

Dojila sam 1godinu. Prestala sam jer sam već 6 mjeseci radila, a posao mi je bio stresan te sam osjetila da stres prelazi na nju user posted image . A žao mi je što nisam nastavila dojiti jer mi je bilo predivno.

2 godine kasnije i dalje imam laktaciju, radila hormone i uredni su, mišljenje doktorice je da se jednostavno nisam nikada "odvojila" od dojenja...

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1377
12.5.2011 13:11:44   
Lejla Ka
Moj je sin neko vrijeme bukvalno sisao i prst zajedno sa bradavicom, i svako malo smo govorili NE i sprječavali zagriz. Ma nekad je dojio i bez vakuma, sa prstom među vilicama. Al nekako je prošlo. Najgore je bilo noću, kad bih ja utonula u san (ja sam dojila ležeći i spavajući), a on bi stisnuo user posted image

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 1378
12.5.2011 13:13:55   
Lulu_08
E baš mi je bilo simpa to što se ženi spava tako za vrijeme dojenja haha, valjda hormoni rade i opustiš se maksimalno heheheh.

Ja sam za vrijeme dojenja uvijek mogla piti litre vode i spavati sve dok ona doji hehehe...

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1379
12.5.2011 14:13:04   
bebacha
odvajanje od dojke ne pali,on se rasplace i vuce mi majicu.
jedino prstom i uspijem odvojit ga,kad me pocne ujedat,na bocnoj strani gdje nema zubica,pokusat cu drzat prst tu.
evo sad je dojio i zaspao,10 puta sam glasno rekla ne i nije ni jednom zavrsio zapoceto ugrizanje.on to nikad ne radi u toku spavanja,uvjek kad je budan i to mu je bas smjesno.
Djana,LejlaKa hvala puno

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 1380
12.5.2011 14:36:32   
Lejla Ka
Možeš se uz NE namrštiti i reči "Boli me", mada ti se čini da te neće razumjet.
Ja sam par puta, u očaju, svog malo uštinula za ruku kad bi gricnuo i rekla da me boli, ali je najbolje palilo ubacivanje prsta i fizičko sprječavanje da stisne vilicu. Da upravo tu sa strane gdje još nema zuba.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 1381
12.5.2011 14:40:06   
bebacha
Na ovom posljednjem dojenju Ne odlucno je upalili.i ja sam u trenutku ocaja paj put ga ko pucnula po nogici a on se onda jos vise smije-hvala Lejla puno

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1382
13.5.2011 13:45:56   
bebacha
ja se bojim da je nasem dojenju dosao kraj.nista ne pali,on sve jace ujeda.al mi zao jer dok spava doji normalno.evo citav sam nikakva,sami mi se place kad skontam da bi ovo mogao biti dojenja.al nemogu,boli uzasno

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 1383
13.5.2011 13:52:43   
manjari
Je si razmisljala da probas |Aventove leptirice za dojenje.
http://www.philips.co.uk/c/avent-baby-breastfeeding/standard-scf156_01/prd/

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 1384
13.5.2011 14:31:51   
bebacha
razmisljala  sam i ovo ovomeal njemu je 10,5 mjesci.kontam da nece htjet.imal neko iskustva.
lejla sta ti mislis

(odgovor članu manjari)
Neposredna veza do poruke: 1385
13.5.2011 17:07:40   
sandy82
Ja morala odustati od izdajanja. Jednostavno, pojele su me obaveze. Nisam stigla redovno ni izdajati, a kamolil prati pumpicu, sve njene dijelove i fla[ice za hranjenje pa još ih i umakati u ključalu vodu.Da je prvo dijete moglo bi se stići, ili da imam nekog da se brine o starijem. Djetetu dala ya ručak hrenovke večeru čokolino. Beban plače na sisi ne vuče gotovo ništa. Nisam se razočarala jer sam to i očekivala a nisam mogla da ne probam. Ipak ja danas odem u savjetovalište i pitam doktoricu valja li to malo mlijeka što beba povuče. Ona kaže da valja koliko toliko i da mu dam slobodno pa nahranim flašicom. Ja dam bebi da sisa on dobro povuče a mlijeka nadošlo dosta. Baš sam se iznenadila koliko ima mlijeka mislila sam da treba mnogo više dana da se ti hormoni povrate. Uglavnom zadovoljna sam, možda se i bebac navikne na sisu malo ću mu davati malo izmuzati.

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 1386
13.5.2011 17:10:59   
sandy82
Možda čak ovo može pomoći ženama koje normalno doje a imaju slabo mlijeka. Da malo pumpaju naprazno ili pomalo izmuzaju.

(odgovor članu sandy82)
Neposredna veza do poruke: 1387
13.5.2011 19:45:23   
tukica
Ja hvala bogu nemam problema sa dojenjem, ali imam problem jer mi mlijeka ima za izvoza user posted image hvala Bogu i na tome, ali meni mlijeko toliko nadolazi da ga moram ispumpavati... Znam da cestim ispumpavanjem poticem jos vise nadolazak mlijeka, ali ako ne ispumpam, onda vec osjetim cvorice u grudima i da postaju tvrde... kako da umanjim to? i kako uopste rjesavate probleme sa prolaskom mlijeka kroz majice, stagod da obucem mlijeko za sat nadodje, pa mi prodje... Imam one aventove skoljkice, ali one cudno izgledaju, izgledam kao da sam pobjegla iz maddoninog spota Vogue user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sandy82)
Neposredna veza do poruke: 1388
13.5.2011 20:05:34   
sheri
IZVORNA PORUKA: tukica

Ja hvala bogu nemam problema sa dojenjem, ali imam problem jer mi mlijeka ima za izvoza user posted image hvala Bogu i na tome, ali meni mlijeko toliko nadolazi da ga moram ispumpavati... Znam da cestim ispumpavanjem poticem jos vise nadolazak mlijeka, ali ako ne ispumpam, onda vec osjetim cvorice u grudima i da postaju tvrde... kako da umanjim to? i kako uopste rjesavate probleme sa prolaskom mlijeka kroz majice, stagod da obucem mlijeko za sat nadodje, pa mi prodje... Imam one aventove skoljkice, ali one cudno izgledaju, izgledam kao da sam pobjegla iz maddoninog spota Vogue user posted image user posted image user posted image

imas one jastucice za grudnjake koji psrecavaju prolazak mlijeka na odjecu. a za prvi problem, ja ti ne znam pomociuser posted image

Nora-21.06.2009. :)

(odgovor članu tukica)
Neposredna veza do poruke: 1389
13.5.2011 20:38:09   
tukica
koji su to jastucici i gdje se imaju kupiti?

(odgovor članu sheri)
Neposredna veza do poruke: 1390
13.5.2011 20:39:38   
Lulu_08
Meni je za umanjenje mlijeka prilikom naglog nadolaska pomagalo oblaganje mlakom gazom i tusiranje mlakom vodom. Tako bi izasao "visak" a ne bi se prekomjerno stvaralo novo mlijeko. Obzirom da sam pokusala prvo ispumpavati pa bi ono samo jos vise nadoslo kad ne treba hehe.

Sto se tice prolaska mlijeka, ja sam koristila one "tufere" za dojilje i super su mi bili, nosila u torbi sa sobom i mjenjala u toaletu kao i uloske hehehe.

(odgovor članu sheri)
Neposredna veza do poruke: 1391
13.5.2011 20:42:50   
Lulu_08
IZVORNA PORUKA: tukica

koji su to jastucici i gdje se imaju kupiti?

U drogerijama i marketima.

Mercator, Bingo, DM, CM itd itd itd. evo slicice kako izgleda:

http://www.milkdiapers.com/

(odgovor članu tukica)
Neposredna veza do poruke: 1392
13.5.2011 20:46:30   
tukica
Hvala punouser posted image

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 1393
13.5.2011 20:55:22   
Lulu_08
NP user posted image

(odgovor članu tukica)
Neposredna veza do poruke: 1394
13.5.2011 21:30:16   
scarlett
Evi i mene da predam izvještajuser posted image user posted image user posted image , ali prvo da dam podršku sandyuser posted image - drago mi je da je mlijeko krenulo s nadolaženjem, a za to pumpanje na prazno, ja mislim da bi možda i moglo pomoći, ali naravno ne sada da pumpaš 5 h na prazno pa iziritiraš bradavice ( meni je pumpica i to Aventova znala pravo iziritirati), ali dok se Lejla Ka javi, ona će nam to bolje pojasniti, a ako znaš izdojiti rukom možda ti je bolje i tako , samo da su ti ruke i posudica sterilne, ne moraš se mučiti sa sterilizacijom sve opreme, kao kod mehaničkog ispumpavanja. Ne znam sad koje ispumpavanje je efikasnije za nadolaženje, mehaničko ili manuelno user posted image - i to će nam Lejla sigurno bolje pojasniti.
user posted image

Tukice, htjedoh napisat, hB da neko ima bez problema s dojenjem (čim te ništa ne boliuser posted image ), ali i tebi je to problemuser posted image , ipak mislim da će to nakon skoka u razvoju biti bolje, možda će beba manje "navlačiti" mlijeko, lakše ćete proći skok u razvoju, to je barem "moja" teorijauser posted image , ali mislim da bi se to trebalo donekle uskladiti oko 3 mjeseca kolikotoliko, vjeruj da je meni znalo proći i u 8 mjesecu (ako bebi ne bi dojio na vrijeme).

Eh sad o meni...user posted image Ja sam zadnji put dojila user posted image jučer oko 5h ujutro, tek sam sinoć oko 00h izdojila nekih 60 ml (iz obe) pumpicom, jer ne moram sterilizirati, neće niko piti to mlijeko, tako mi bilo lakše. Nisam više nikako izdajala, toliko mi je mrsko, jer me to podsjeća na one probleme na početku, tako da ću opet tek kasnije izdojiti. Primjetim da je nadošlo, ali ne osjećam nikakve kvržice i sl.
Pitanje za Lejlu: Ako ne osjetim neku veliku napetost, da li smijem da ne izdajam nikako više ili je to previše rizično, da ne dođe do začepljenja kanalića ili sl.?
Ako ne budem nikako izdajala, da li će malac moći ikako dojiti ako bude htio nastaviti kad se vratim? Strah me sad da izdajam redovno i pokušam održati produkciju, a on možda ne bude pokazivao neki poseban interes, kad se vratim, pa da onda opet ne napravim problem. Hvala Bogu evo sveki kaže da ni ne pita za mene i MM, ja nemogu da nazovem, nekako mi teško, pa to radi MM, ako nazovem, tražit ću ga na telefon, pa eto mi onda belaja user posted image user posted image user posted image
Kažu svekar i svekrva da je sinoć zaspao u 00h, a ustao u pola 4 i gledao crtane do 6h, pa tek onda ponovo zaspao, ne žale se, hvala im, ali nadam se da će im večerašnja noć ipak biti bolja.

< Poruku je uredio scarlett -- 13.5.2011 21:33:41 >

"Ne hodaj po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni planine u visini dostići."

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 1395
13.5.2011 21:38:22   
scarlett
Lejla, možda ja zvučim malo konfuzno sa mojim pitanjimauser posted image , ali ne znam ni ja tačno šta želimuser posted image , mislim da sam dala sve od sebe da uspješno dojimo i mrsko mi je da sada opet pumpam i slično, voljela bih samo da odvikavanje prođe bez problema za moje grudi, ali i da nema problema ako on bude htio nastaviti dojiti.
Ok, priznajem eto, da mi je sjediti na dvije stolice user posted image

"Ne hodaj po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni planine u visini dostići."

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 1396
14.5.2011 11:09:27   
tukica
Tukice, htjedoh napisat, hB da neko ima bez problema s dojenjem (čim te ništa ne boliuser posted image ), ali i tebi je to problemuser posted image , ipak mislim da će to nakon skoka u razvoju biti bolje, možda će beba manje "navlačiti" mlijeko, lakše ćete proći skok u razvoju, to je barem "moja" teorijauser posted image , ali mislim da bi se to trebalo donekle uskladiti oko 3 mjeseca kolikotoliko, vjeruj da je meni znalo proći i u 8 mjesecu (ako bebi ne bi dojio na vrijeme).
IZVORNA PORUKA: scarlett

Meni je problem bio samo u pocetku, prvi dan nakon poroda, jer je bebi jela jako halapljivo - sto radi  i do dana danasnjeg, pa su mi se ragade pojavile, ali sam mazala aventovom kremom, iako vrlo malo, vise sam ih zracila i susila, pa sam uzela silikonske bradavice i vrlo brzo su se povratile, sad su kao od gume user posted image user posted image user posted image i hB nista ne boli, ali sam prava hodajuca mljekara, ako kome treba, zovite user posted image

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 1397
14.5.2011 12:48:47   
scarlett

Meni je problem bio samo u pocetku, prvi dan nakon poroda, jer je bebi jela jako halapljivo - sto radi  i do dana danasnjeg, pa su mi se ragade pojavile, ali sam mazala aventovom kremom, iako vrlo malo, vise sam ih zracila i susila, pa sam uzela silikonske bradavice i vrlo brzo su se povratile, sad su kao od gume user posted image user posted image user posted image i hB nista ne boli, ali sam prava hodajuca mljekara, ako kome treba, zovite user posted image

A pa nisam znala da si imala problema, žao mi je ali hB da je kratko trajalo, mene je prastalo boljeti tek kada smo već napunili 3 mjeseca, baš se bilo odužilo i svaki put sam se pitala, što lažu one žene koje tvrde da uživaju u dojenju
user posted image user posted image user posted image

Obzirom da se Lejla nije stigla javiti, ja sam sinoć opet izdojila za svaki slučaj, a izgleda da ću trebati opet poslijepodne i bezze bacam mlijeko i čitam sad ovu tvoju ponudu i kontam šteta što kod nas nema banka mlijeka user posted image

(odgovor članu tukica)
Neposredna veza do poruke: 1398
14.5.2011 17:06:51   
aida80
imam jedan mali problem... dojim svoju bebu vec 9 mjeseci. u zadnje vrijeme sam malo prehladjena (nista puno). od juce sam osjetila bol u desnoj dojci i beba nije bas odusevljena kada treba da doji. danas sam malo izmasirala dojku i izdojila i vidjela sam da iz jednog kanala izlazi mlijeko koje nije samo tecno i bijelo nego ima nekih gustih dijelova (nesto kao tanki sloj kajmaka na obicnom mlijeku) i zuckaste je boje. ne znam jesam li dobro objasnila.... da li je u pitanju neka upala kanala ili? ja sam izmuzla taj kanal koliko sam mogla, jos uvijek osjetim malu bol na tom dijelu. hvala svima na odgovru.....

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 1399
14.5.2011 17:18:32   
sheri
mozda  beba nije uzivala u dojenju bas zato sto joj je bilo malo teze no inace, izvuci to sto je zastopalo.user posted image mozda da se isturiras prije podoja mlakom vodom i masiras dojku i dok doji. ne znam ti nista pametno reci, osim da cuvam fige da sve bude okuser posted image

Nora-21.06.2009. :)

(odgovor članu aida80)
Neposredna veza do poruke: 1400
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  54 55 [56] 57 58   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  54 55 [56] 57 58   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Antibiotici
nikita

Koliko puta je vase dijete pilo antibiotike, pitanje se odnosi na djecu do 2 godine?

nijednom (54%)

1-2 puta (22%)

3 -5 puta (12%)

6 i vise (13%)

Broj svih glasova: 151

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *