Ben*
|
Lejla Ka evo mene i na ovoj temi :)... Pošto sam imala UŽASNIH problema sa bradavicama, pa smo 20-ak dana dojili sa silikonskim, mazali svim i svačim, sad se hB smirilo i dojimo... ALI... Prije 15-ak dana smo bili na kontroli kod pedijatrice, tada je mom bebiju bilo 20 dana (imao je žuticu na početku pa zbog toga ranija kontrola), sestra ga izvagala, ima 2950kg a rođen je sa 3100, i odmah uzbuna, beba gubi na kilaži, savjet pedijatrice uključuj dohranu i dođi na kontrolu za 5 dana. Ok, i meni u cilju da ne izgladnjujem dijete, tih 5 dana prvo mu dam obe dojke pa onda malo hippa, po 30 ili 40ml. Prošlo 5 dana, mi na kontrolu, druga pedijatrica u smjeni, M ima 3600kg, njoj nije jasno što mi je preporučena dohrana i nije joj jasno kako je beba toliko mogla dobiti, tako da smo zaključili da ili nije valjala vaga ili sestra nije lijepo izvagala. Savjet, isključi dohranu. Nisam htjela naglo izbaciti, ostalo je na 3-4 puta dnevno ta dohrana, nikad više od 60 i to poslije dojenja, jer on hvala Bogu siku ne odbija nikad. Danas mu je 39 dana, i ja vidim da on fino vuče, pogotovo na početku, čujem dobro guta, ali nakon pola sata poslije podoja, ponovo je nervozan i stavlja ruke u usta, i kad mu dam ponovo siku, prihvati je u usta ali neće da vuče, nervozan je, pa mu dam flašicu samo da se smiri. Napokon, moje pitanje tebi: Kako da znam je li mu dovoljno bilo dojenje, jer hB fino podrigne a nekad i bljucne? Jer mi je zaista cilj da samo dojim, ali mi je sad ova kilaža baš "opsesija". Hvala ti, uz tvoju pomoć smo i prevazišli prve probleme i izbacili silikonske bradavice.