|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  88 89 [90] 91 92   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Anksioznost??
19.4.2011 12:42:37   
Elmasa
Jano,
ti da si u depresiji ne bi se uopste tako ponasala. Strah ti je alarm kojim se opires da ne padnes u nju. A i nemoj i na nju gledati tako - strasno.
Mene je prepao jedan momak rijecima ''Auuuu depresija, joj to je kraj, ne do ti Bog da u to upadnes!!! bla bla''...Mislim hej, gdje ce mi tako reci?! JOS MENI?! I ja to rekla psihologu. Kaze ona meni : Elma, depresija se lijeci i to vrlo vrlo uspjesno. Svakoga ali bas svakoga moze zadesiti. Nije to nikakav bauk, vec ti ona samo govori da svoj zivot NE ZIVIS PRAVILNO. Da moras mijenjati neke stvari : ishranu, kretanje, obaveze, mozda cak i neke odnose ( medjuljudske )... Ona ti ustvari govori da moras neke stvari promijeniti.
I ti, ako se budes trudio, napredovao, i trazio pomoc, ako ne mozes sam, ma sigurno ces uspjeti.
Pitala sam je i za ostale bolesti na ciji se spomen mi sigurno grozimo : sizo i ostale psihoze. Pa jel vi shvatate da takvi ljudi kad to imaju, UOPSTE NE OSJECAJU STRAH?! njima je dobro u tom stanju, dozivljavaju ga kao normalno ( a naravo daleko je od toga ... )

tako da, jano, sve je ovo kod nas nagomilani stres ( boga pitaj vise sta je sve - kod svake nesto razlicito ) koji je prsnuo!
Zato vam kazem, molim vas, bavite se necim ( ja sam u petak na aerobiku, uplatila sam .... ), evo ovako se druzite ( ko zna, mozda fkt izdamo neku knjigu i svi nam se kasnije budu divili i mozda pomognemo jos mnogo ljudi ... zar to nije super! )
Gledajte pozitivno. Bas dobro sto nam ima - od svakle :D, kako se budemo zblizavale, mozemo stvoriti pravu malu organizaciju cije ce glavno nacelo biti : pozitiva, smijeh, pomoc drugima, NAPREDAK.

jano, i ja sam sinoc opet imala kosmare... danas sam pmisticna ( trebam da dobijem )...pa sam tako nervozna i razdrazljiva...sve mi je pojacano....Al ba neces kucko od anksioznosti, ne dam ti! :D :)

(odgovor članu blur 77)
Neposredna veza do poruke: 2226
19.4.2011 12:49:38   
ivanai
pozdrav cure dase i ja malo javim. jano nemoj da te takve stvari plase to ti je sastavni dio ovog sranja u kojem smo neces sebi nista uraditi sigurno evo ja da ti kazem svoje gluposti koje se meni tako desavaju prije neki dan ja i muz izasli u setnju i super opusteno setamo pored rijeke i odjednom ti meni u glavi sta ako mi nesto dodje pa ja skocim tamo( zvuci toliko glupa da me sramota i pisati o tome) i tako ti ja trudim se da setam i dalje i nemislim o tome a mene panika hvata cini mi se da me noge vise neslusaju nedami se hodati i cim smo prosli rijeku meni dobro. dosla kuci i razmisljam koja sam ja budala pa sta mi jos nece doci u glavu al stvarno da nije jadno bilo bi smjesno... veliki pozdrav za sve cure...

(odgovor članu blur 77)
Neposredna veza do poruke: 2227
19.4.2011 17:25:47   
ferhunde
Kuc kuc user posted image evo i mene samo da se javim da znate da vise nisam VELIKA BUDALA sad sam FERHUNDE user posted image user posted image
Pozdrav i cuvajte se ljubim vas sve user posted image user posted image user posted image

mnogu arno ne e na arno

(odgovor članu ivanai)
Neposredna veza do poruke: 2228
19.4.2011 18:28:50   
taraG
Hheheh like za novo ime! :**

(odgovor članu ferhunde)
Neposredna veza do poruke: 2229
19.4.2011 18:53:19   
jaca76

IZVORNA PORUKA: ferhunde

Kuc kuc user posted image evo i mene samo da se javim da znate da vise nisam VELIKA BUDALA sad sam FERHUNDE user posted image user posted image
Pozdrav i cuvajte se ljubim vas sve user posted image user posted image user posted image

user posted image

(odgovor članu ferhunde)
Neposredna veza do poruke: 2230
19.4.2011 19:11:03   
jana mk
Ma pusa mojim drugaricama tako cu vas nazivat od sada jer ste zapravo i to PRAVI DRUGOVI,pravog druga prepoznas u nevolji kad si dobar svak ti je drug al kad ti nesta neide u zivotu malo njih je na kojih mozes da se poduprjeti a ja evo upravo sam sad u vasim komentarima i utjesnim rjecima nasla nekoga na koga se slobodno mogu poduprjeti ,osecaj kad ti neko pise i prica iz srca se prepoznaje odmah mozda i ta nasa sposobnost da prepoznamo ljude i da ih skuzimo vrlo brzo ko kakav je u sustini, dovela i do ovog stanja ,izuzetno sam se iznenadila kako smo mi svi pametne zene unatoc naseg stanja znamo si pomagat pa jos se i smijat kad nama dusu iznutra nesta izjeda, meni je moj dr jednom rekao citiram ga:Ansioznost je stanje koje u vecinu slucajeva se javlja kod jako pametnih osoba jer oni previse razmisljaju ,glupson covjek nerazmislja puno zato i nije sklon anksioznosti,i da znate da ima pravo ja mu vjerujem ,hvala vam sto ste mi napisali tako iskreno i pokusali me umirit ,jako mi znaci a i osjecaj je jako fin znas da nisi jedini .....na face necemo o krizma ,necu da tamo pokvarim onu srecu i smjeh koji smo stvorili u toj komunikaciji

Inace ova moja VELIKA BUDALA sto se preimenova u FERHUNDE ......da vam kazem Ferhunde igra u jednu seriju ovde kod nas u mk i je zla snajka u jednoj finoj porodici ,nasa Ferhunde nije ko ta hihihihihihihihihihihihiihhihihihihiuser posted image user posted image user posted image

„Moguće" upita „Nemoguće": Gdje živiš? Reče: U snovima nesposobnih.

(odgovor članu jaca76)
Neposredna veza do poruke: 2231
19.4.2011 19:19:54   
sreća35
Leki draga pozdrav i za tebe kao i za sve ostale divne ženice...JANO moje makedonće ništa se nemoj sekirati sve mi to mislimo i preživljavamo ali mi to sve radimo kako bi hranile svoj strah kada to nebi radile ank. bi nas napustila pa šta bi onda,ha ha ha ....Ferhunde tako treba sad nam samo stalno piši...PUSICE ZA SVE.....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu jaca76)
Neposredna veza do poruke: 2232
19.4.2011 19:49:15   
jaca76
sreco,poslala sam ti pp

(odgovor članu sreća35)
Neposredna veza do poruke: 2233
19.4.2011 20:43:30   
Elmasa
Cure moje,
meni bas sada naumpade, gdje nam je Nova i Sanchez?!
Kako su nam one!?

user posted image Zagrljaj svakoj

(odgovor članu jaca76)
Neposredna veza do poruke: 2234
19.4.2011 21:27:44   
ferhunde
Vidim da vecina od vas izbegava razgovarati sa svojim doktorom o svome STANJU user posted image ja bas mislim suprotno treba pricati cega se bojite i od kad potice taj strah mozda ga nosite od malih nogu (sto je slucaj sa mnom) i tako ce te uspeti ga ga savladate........
To je moje mislenje a i vecinom psihologa pa cure moje samo hrabro i slomite tu AZDAJU i bice sve ok kazem opet to je vrlo tesko ali jedino tako ce te uspeti izaci iz ovog s*anja user posted image user posted image

SITE VE SAKAM I BAKNUVAM user posted image user posted image
user posted image

mnogu arno ne e na arno

(odgovor članu Elmasa)
Neposredna veza do poruke: 2235
19.4.2011 21:45:13   
taraG
Ma ja ne izbjegavam s njim razgovarati o strahovima, nego on sa mnom hahhah! On smatra da je anks. posljedica, da trebamo razgovarati o konkretnim stvarima, kada to rijesimo, kada naucim konkretno da zivim kvalitetan zivot i da se suocim s tim i da je surov i nepravedan, i jos mnoge stvari o sebi, onda ce anks. otici! Ali svaki psihijatar ima svoj pristup, i oni najbolje znaju kako da nam pomognu! Pusaaa!

(odgovor članu ferhunde)
Neposredna veza do poruke: 2236
19.4.2011 23:15:06   
leki28
Elmasauser posted image i vas ostale da ljubnem..

(odgovor članu blur 77)
Neposredna veza do poruke: 2237
20.4.2011 19:55:27   
Zabica27
Drage mojeeeeeeeee evo mene nakon 100 god hvala Bogu dobro sam, nije me dugo bilo iskreno ne znam ni ja zasto,citala sam vas cesto...Pozzdrav novim clanicama a i starim veeeeliki poljubac I hocu i ja na fb da vas upoznam ali kako????Javite mi pa da vas dodam ,cmoka velika...user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu taraG)
Neposredna veza do poruke: 2238
20.4.2011 20:31:13   
Elmasa
Zabice poslat cu ti pp...:)
Kako si nam ti?! :)

(odgovor članu Zabica27)
Neposredna veza do poruke: 2239
22.4.2011 11:04:51   
amikana
user posted image

< Poruku je uredio amikana -- 22.4.2011 11:07:35 >

(odgovor članu Elmasa)
Neposredna veza do poruke: 2240
22.4.2011 12:07:41   
blur 77
Jaco 76, nesto se sinoc jako cudno desavalo sa tvojim chatom, je li sve ok?
Ostale cure kako ste mi, sreco 35, nema te user posted image

Van mene dosta boja zivi, Van mene katkad sve i posivi, ili se smraci i naoblaci. Dobro je zato sto postoje i ove moje lepse boje. I neki osmeh suncan i plah. I vetar necujan kao dah.

(odgovor članu amikana)
Neposredna veza do poruke: 2241
22.4.2011 16:29:21   
amikana
user posted image cao malena sharena ovdje nova amikana,ovih dana sam vas tek pronašla kamo sreće da sam prije jer mnogo mi je lakse sad kad vidim da nisam jedina zbunjena ,kako je tvoja bebica.tvoj mi je post zapeo za oko jer vidim da imas malu bebu pa me zanima kako si podnijela trudnocu jel bilo strahova i ako jeste dali moze to na bejbi uticati.Ako mognes pisi mi jer zelim drugo dijete a bojim se ,mojoj dusici je pet god. i u toj trudnoci nije bilo ovog glupog straha i nervoze.user posted image

Bog kad zatvori vrata otvori prozor!

(odgovor članu sreća35)
Neposredna veza do poruke: 2242
24.4.2011 13:21:48   
malena sharena
Draga amikana, nisam imala anksioznost u trudnoci, tad sam se osjecala savrseno user posted image . Imala sam je prije trudnoce, ali sam je uspjela staviti pod kontrolu i ponovo se sve vratilo nekih godinu dana nakon poroda, nakon sto sam prozivjela nekoliko jako stresnih i teskih situacija. Ne znam da li utice na bebu u pupi i preko dojenja i iako se iskreno nadam da ne utice, ne zelim ostati trudna dok sve ovo traje. Uradicu sve da do toga ne dodje, a ako dragi Bog ipak podari dijete, pa, sve je u Njegovim rukama, bice kako bude. Nadam se da cu se kutarisat ovoga prije klimaksa pa da moj sincic dobije drustvo user posted image . Ti procijeni sama za sebe. Ne znam lijecis li se i kako, koliko je to kod tebe uznapredovalo i koliko dugo traje. Ako ti bilo sta treba posalji mi PP. user posted image

Ne znas ti majko, kako je dijete roditi

(odgovor članu amikana)
Neposredna veza do poruke: 2243
24.4.2011 18:53:11   
sreća35
Ženice moje kako ste mi.....Ma hajde da zaboravimo na ove nesuglasice idemo jedna drugoj biti podrška kao i uvjek,mi smo ionako osjetljive pišimo o lijepim stvarima predlažimo jedna drugoj teme ili hobije koji če nam bar nakratko staviti ovu ank.. u drugi plan netreba nam ovo ...meni sve ovo nekako pravo tužno....mila anza kažeš da si malo više ank.. ne sikiriki dosta nas je takvih valjda ovo vrijeme biće bolje aBd...Sve se javljajte zaboravite nesuglasice sve se može prevazići izviniti ili šta več važno je da smo tu da se razumijemo kad je ova kučka u pitanju jer u tom dijelu teško da nas mogu i oni najbliži razumjeti..Mnogo pussssiiica za sve....EH DA VAM KAŽEM JOŠ NEŠTO KAD POĐEMO NA ZAJEDNIČKU KAFICU POZVAČEMO BIGU....NEK SE NAĐE HA HA HA nemoj da se ko uvrijedi ovo je šala....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ferhunde)
Neposredna veza do poruke: 2244
25.4.2011 0:55:46   
AnzA
BLUR SAM ZABORAVILA POZDRAVIT SRECU35,ZABIICU LEKI IYD CURE LJUBACCCCCuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu AnzA)
Neposredna veza do poruke: 2245
25.4.2011 1:01:24   
AnzA
Da bi postigao uspijeh, moraš imati ogromnu izdržljivost,

ogromnu snagu volje. „Ispiću okean," kaže uporan čovjek. „Na

moju zapovijest planine će se pokrenuti." Imajte takvu vrstu energije,

takvu snagu volje, radite svom svojom snagom i postići ćete

svoj cilj.

Nauči da osjećaš sebe u drugim bićima, kako bi spoznao, da

smo svi jedno. Sve ostalo izbij sebi iz glave kao besmislicu. Odbaci

od sebe svoje postupke, dobre ili loše, i ne misli više na njih.

Bilo,pa prošlo. Odbaci sujeverje od sebe. Budi bez slabosti u sebi,

čak i pred licem same smrti. Ne kaj se i ne razbijaj glavu nad prohujalim

djelima, ne sjećaj se svojih dobrih dijela — budi slobodan.

(odgovor članu AnzA)
Neposredna veza do poruke: 2246
25.4.2011 1:49:55   
taraG
Evo ja stalno pricam o toj deralizaciji, a ne umijem ju objasniti rijecima! Kako me duma stalno, evo cackala po netu i nasla dva posta koji me od rijeci do rijeci opisuju! Prestala sam piti karbapim, pijem jos rivotril 0.5 samo, pa mi je malo teze! Ali eto, trudim se! Pa eto, ima li neka od vas ovako nesto? Nadam se da nemate, bolje bi bilo! :)))

"zadnji par dana imam neki cudan osjecaj kao da sam sam na svijetu kao da je cijeli svijet film .i taj osjecaj mi pravi kurslus u glavi.dali je tko ikad imao taj osjecaj svi oko mene mi se cine kao roboti .sigurno vam sve ovo zvuci ludo ali to evo traje vec 4 dana psihijatar mi je u nalazu napisao izrazena derealizacija .ali ovaj osjecaj kao da sam u nekom svom svijetu nece da se iskljuci.zadnjih par dana sam se poceo preispitivati o zivotu dal je sve ovo realno ili samo san.gadi m ise ovo hocu da ovo nestane i hocu iti onaj stari ja .svoje ruke nemogu prepoznati sebe u u ogledalu gledam kao neki cudan film ,oni poznati ljudi koje svaki dan gledam su mi postali cudni i nerealno nepoznati a sam znam da ih poznajem,imam osjecaj kao da sam sam na svijetu i da je ovaj svijet izmisljen ..prepoznajem da nesto nije u redu ali kako to dovest u red kako doci do onog starog mene i zivjeti normalan zivot.
dal je moguce da je to depersonalizacija ili sam sam stvarno pukao.

recite mi da ce ovo proci.muka mi je od ove nerealnosti traje neprekidno"

"da li ste ikada vozili auto preko 1000 km, a da niste stali...pa recimo stignete na odrediste...recimo posjeta familiji...smjestite se ljepo u dnevni boravak,oni pricaju,a vi ste u nekom drugom filmu..umor vas savladao,sve je kao nestvarno,nekako kao da lebdite...

ili sjedite 6-7 sati za kompjuterom bez prestanka..odjednom se dignete i ne mozete k sebi doci na par trenutaka...opet je sve nestvarno i bala bla bla...

zamislite samo sada kako je nekome kada ga przi derealizacija 24 h dnevno,i to puno jaca"

Ovaj drugi post pokusava objasniti drugima koji nemaju sta je to u sustini sto nas muci!
Eto drage moje, nadam se da vas nisam utripala, nego samo naletilana ovo, kada ja vec ne znam kako treba opisati! Mada jedna riba kaze, gledajmo ju pozitivno, uzasno je inspirativna! Pusa Anza i tebi i to je jako lijepo receno! Black znas da ces dobiti kolac iz torte i to (zato sto ih i ja volim) :P Elmaaa a ja! :PPP Salim se! Ljubim i sve ostale cure! Pusa!

(odgovor članu AnzA)
Neposredna veza do poruke: 2247
25.4.2011 10:40:29   
ivanai
pozdrav cure. draga taro mene je derealizacija ubijala citavu godinu dana iz dana u dan i bas zato sto sam se tog osjecaja najvise plasila on je stalno bio tu ali hvala bogu u zadnji par miseci nemam je vise mislim daje to samo zato sto sam prestala vise daje se plasim i da joj pridajem vaznosti valjda sam se vise bila navikla na nju . tablete nisam uopste pila nikakve. danas sam bas nesto lose boli me glava od sinoc neznam sto me boli dali je od aksioznosti ja se vec plasim ko zna sta mi je, inace u zadnje vrijeme se osjecam puno bolje cini mi se da sa ovim lijepim vremenom i jase polako budim iz ovog. jutros mi je uz glavobolju bio malo povisen pritisak a inace imam nizi pritisak pa me zanima dali se to jos nekom desavalo od aksioznosti.? pusa za sve cure...

(odgovor članu taraG)
Neposredna veza do poruke: 2248
25.4.2011 11:59:54   
sreća35
Cure pozzz.... za sve ....Ma meni je najgora ova deralizacija neznam ja nikad nisam imala PN.. ali zato najcrnje misli i deralizacija me puca godinama,nikako da je se oslobodim ali eto ni sama možda sebi nesmijem priznati da mi je možda malo bilje od kako pijem AD hvala Bogu...ali ona kao da je toliko se uvukla u mene pa nikako da je se oslobodim kada bih dočekala samo jedan dan bez nje kako bi samo bila sretna ali valjda i to bude aBd ...Ja dugo vremen nisam bila kod dr..a pijem onako terapiju kako mi je ona odredila pa neznam možda ni to nije uredu ,ali mi se nekako neda da odem činimise kad odlučim ići budem stvarno gora ono kao da sebi utuvim u glavu da sam pravi bolesnik od neznam čega sve neuser posted image user posted image user posted image ...ivanai pritisak može se malo trenutno povisiti iz raznih bezazlenih razloga pa i od ank ako se opteretimo malo više ali to nije ništa opasno i meni često padne pritisak ali to je trenutno i ništa što bi nas trebalo brinuti vjerujem da to nije bio ipak previsok pa da bi trwbalo tražiti neki poseban uzrok....Cure moje pusssiiiccca velika za sve i javljajte se pomozimo jedne drugima...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ivanai)
Neposredna veza do poruke: 2249
25.4.2011 12:03:32   
sreća35
BLUR moja veliki pozzz za tebe i tvoju bebicu user posted image user posted image user posted image vidim da si tu...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sreća35)
Neposredna veza do poruke: 2250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  88 89 [90] 91 92   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  88 89 [90] 91 92   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *