Elmasa
|
Jano, ti da si u depresiji ne bi se uopste tako ponasala. Strah ti je alarm kojim se opires da ne padnes u nju. A i nemoj i na nju gledati tako - strasno. Mene je prepao jedan momak rijecima ''Auuuu depresija, joj to je kraj, ne do ti Bog da u to upadnes!!! bla bla''...Mislim hej, gdje ce mi tako reci?! JOS MENI?! I ja to rekla psihologu. Kaze ona meni : Elma, depresija se lijeci i to vrlo vrlo uspjesno. Svakoga ali bas svakoga moze zadesiti. Nije to nikakav bauk, vec ti ona samo govori da svoj zivot NE ZIVIS PRAVILNO. Da moras mijenjati neke stvari : ishranu, kretanje, obaveze, mozda cak i neke odnose ( medjuljudske )... Ona ti ustvari govori da moras neke stvari promijeniti. I ti, ako se budes trudio, napredovao, i trazio pomoc, ako ne mozes sam, ma sigurno ces uspjeti. Pitala sam je i za ostale bolesti na ciji se spomen mi sigurno grozimo : sizo i ostale psihoze. Pa jel vi shvatate da takvi ljudi kad to imaju, UOPSTE NE OSJECAJU STRAH?! njima je dobro u tom stanju, dozivljavaju ga kao normalno ( a naravo daleko je od toga ... ) tako da, jano, sve je ovo kod nas nagomilani stres ( boga pitaj vise sta je sve - kod svake nesto razlicito ) koji je prsnuo! Zato vam kazem, molim vas, bavite se necim ( ja sam u petak na aerobiku, uplatila sam .... ), evo ovako se druzite ( ko zna, mozda fkt izdamo neku knjigu i svi nam se kasnije budu divili i mozda pomognemo jos mnogo ljudi ... zar to nije super! ) Gledajte pozitivno. Bas dobro sto nam ima - od svakle :D, kako se budemo zblizavale, mozemo stvoriti pravu malu organizaciju cije ce glavno nacelo biti : pozitiva, smijeh, pomoc drugima, NAPREDAK. jano, i ja sam sinoc opet imala kosmare... danas sam pmisticna ( trebam da dobijem )...pa sam tako nervozna i razdrazljiva...sve mi je pojacano....Al ba neces kucko od anksioznosti, ne dam ti! :D :)
|