emma.L
|
Ne znam smijem li se pohvaliti ali izgleda da je krenulo. Ema već skoro godinu dana traži kad hoće piškiti (najčešće) i piški ili na tutu ili sa nastavkom za šolju. Velika nužda nam nije išla ni naopako. I u subotu skinemo pelenu i dogovorimo se da ćemo pokušati, ali samo u kući. Tri puta je kakila u gaće, svaki put oplakala jer je svjesna da je to ružno, ali je opet tražila da piški. U nedelju je uspješno kakila u pelenu dok smo bili vani, da izbjegne probleme . I samo je malo pustila u gaće, jer se nije stigla skinuti da piški, što nije problem. I jučer popodne smo se igrale i kako je rekla da će piškiti, ja za rukicu i trka, trka u wc i to joj je nešto bilo super zabavno, pa i kad ne treba trči kao blesava u wc. I nekoliko puta vidim stiska se kao da joj se kaki, dok dotrčimo u wc, sjedi i sjedi na šolji ali ne može. Obučem je, za 10 minuta isto. I MM se dosjeti da možda nema oslonac jer joj nogice vise sa šolje i pošaljemo ga po tutu (koja je ostala u starom stanu). U međuvremenu joj se opet kaki, i mi trka u wc i ja sjednem ispred nje na onu stajalicu dječiju i stavim joj nogice na svoja koljena i pričamo. I dijete se pokaki . Naravno, ja tu napravim cirkus sa ispraćajem kake, pa vidi kako su gaćice ostale lijepe i čiste, pa zovi nanu i ispričaj joj (inače ne dozvoljavamo da ona brlja po telefonu i davi narod), pa daj kinder i sokić, bla bla. I kad je tata donio tutu, opet smo je uhvatili i trčali i dijete još jednom fino obavi u tutu bez problema. Shvatila je ona dobro gdje kaka spada i da treba otići s vodom, da su joj gaćice divne i da joj je udobnije u njima (u subotu smo išle i u šetnju bez pelene, svidjelo joj se). Ali jutros joj kažem da traži od tete u vrtiću tutu i kaže neću ja ni kakit ni piškiti tamo . Ali polako, neka fino krene doma barem, a onda ćemo o vrtiću brinuti, samo moram reći teti da je ponudi ponekad. Znam da nemaju vremena trčati za jednim djetetom i nutkati, ali bar poslije doručka da se sjete.