Medić*
|
IZVORNA PORUKA: Anoniman Uvijek sam govorila da muškarac ne može niže pasti osim kada podigne ruku na ženu..... Odrasla sam u porodici u kojoj je bilo i svađe i galame,moj otac je i hodao i koscka pa nebi me iznenadilo i da je varao moju mamu ali nikada-nikada nije podigao ruku na moju mamu.... Moj suprug,moj priatelj,osoba u koju sam se klela koji je samnom već 10 godina je to danas uradio.U trenutku svađe,kada ja nisam htjela više da razgovaram,udario mi je šamar... Nije me zabolio taj udarac ali me je sam čin toga povrijedio,iznenadio,razočarao..... Uvijek sam govorila da bi i prevaru možda oprostila ali kada bi me udario nebi ali.....Tu je dvoje dijece,moja ljubav prema njemu,godine i godine bračnog staža..... Znam da kažu ako te jednom udari udarit će opet ponovo i to me boli,ne znam kada i kako je se pretvorio u ovo što je sad..... Boli me do srca pa i još dalje,pao je u mojim očima,tolike godine sretnog života čini mi se da su otišle u nepovrat...... Ne tražim objašnjenje,ne tražim pogrdu,optuživanje već savjet,utjehu.....Ali jedino što bi meni sada pomoglo je nešto što može vratiti vrijeme unazad i izbrisati taj trenutak poniženja i razočarenja..... Anonimna, zao mi je... Nemam neki poseban savjet, nisam se nalazila u takvoj sitaciji, uvijek kada cujem takvo sto ja mislim da ne bih mogla preci preko toga vec bi otisla... Jako tesko i osjetljivo posebo nakon toliko godina braka. Nadam se da se on kaje nakon svega, ako je iole muskarac koji voli svoju zenu trebao bi u zemlju propasti ovakvim cinom, pretuzno...ali trebas se smiriti i odluciti na koji nacin dalje sa njim, mozda da malo odes svojima i ostavis ga da malo on osjeti griznju savjesti i kako srce moze da zaboli. Ova podebljena recenica mi je zapala za oko, skontah da je prvi put to danas uradio, je li se inace drugacije ponasa u zadnje vrijeme, vidis li kakvu promjenu ? cesto kazu ako jednom udari, ponovo ce... u vecini slucajeva je tako, ali ne mora znaciti... trebas dobro razmislitio svemu kao i o tome sta ga je navelo na to da tako nisko postupi, tesko jeste ali nije smak svijeta, samo se presaberi i napravi pravi korak.