|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: masina za susenje vesa
4.1.2011 16:15:20   
muby
IZVORNA PORUKA: sirnica

IZVORNA PORUKA: muby

IZVORNA PORUKA: hampsi

I kod mene je Indesit 2 u 1  i ne znam sta da kazem. Proucavam je vec trecu godinu. Guzva mi nenormalno, jos uvijek nisam "utrefila". Evo neki dan sam stavila posteljinu i farmerke- poslije toga sam plakala! Morala opet ispirati. Stavila na susenje 100 (tek sam taj dan otkrila da imaju i "minutna" susenja. Ovi drugi programi suse po 3 sata sto mi je bas previse.

I kod mene isto
uzasno guzva
obicno sam ukljucivala automatski
mislim da je malo bolje ako ima manje vesa pa sad eksperimentisem
stavim prvo pranje
pa pred susenje malo odvadim

muby, je li pritisneš puzu, pa odvadis, dok je još na centifugi, dok nije počelo sušenje? Interesuje me da li pAuza radi i kad počne sušenje?

nisam probala sa pauzom
vise ne ukljucujem automatski pranje + susenje
vec prvo pranje (tada mogu smanjiti i broj obrtaja) pa kad to zavrsi odvadim malo pa ukljucim susenje

(odgovor članu sirnica)
Neposredna veza do poruke: 226
4.1.2011 16:22:16   
sirnica
Mislila sam na PAUZU i CENTRIFUGUuser posted image user posted image user posted image . Nešto mi izgleda pobudalila tastaturauser posted image

sve mamino 17.3.2008. i 17.6.2013.

(odgovor članu sirnica)
Neposredna veza do poruke: 227
10.1.2011 11:06:40   
muby
sirnice

mislim da iako pritisnes pauzu ne mozes otvarati masinu jer je ona zakljucana sve dok skroz ne zavrsi

a evo mog izvjestaja
ranije nisam do kraja punila masinu (6+5) i isla sam na opciju automatskog susenja
treba dva - tri sata za susenje i uzasno je guzvala

zadnjih par puta nisam isla na utomatsko pranje+susenje
vec napunim punu masinu za pranje
kad zavrsi odvadim pola i ukljucim susenje na sat vremena
po potrebi produzim jos 40 min (zavisi od debljine vesa)
i onda stavljam drugu turu

ves uopste ne bude poguzvan
neke stvari ne moram ni peglati
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sirnica)
Neposredna veza do poruke: 228
10.1.2011 14:51:52   
sirnica
super mubyuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu muby)
Neposredna veza do poruke: 229
29.1.2011 8:36:24   
joni
evo i ja u potrazi za mašinom mislila sam kombinovanu nema prostora u kupatilu za samo sušilicu u potkrovlju sam pa gdje ova mašina tu je kosina ne može na nju a i ova moja stara stalno nešto na popravci majstor me izludio uzeo nam 100 maraka za popravak da bi juče (prvi put poslije popravke)upalila i radila normalno al odjednom poludila majstor kaže motor poludila sam ali on nam prodaje mešinu polovnu i sušilicu nešto muti oko cjena ja hoću kombinovanu a on meni kaže da one ne valjaju ne bi ih prodavali da ne valjaju da li je neko uzimao polovnu mašinu i kakvo je ikustvo mislim i na sušilicu

(odgovor članu sirnica)
Neposredna veza do poruke: 230
29.1.2011 12:30:40   
esma*
ja imam kombinovanu mašinu" bosh" perilica + sušilica extra je user posted image

5 kg. pere, a 2,5 kg. suši  prezadovoljna sam user posted image

< Poruku je uredio esma* -- 29.1.2011 12:31:21 >

***Gospodaru naš, podari nam hajr...***

(odgovor članu joni)
Neposredna veza do poruke: 231
29.1.2011 12:41:29   
Hannan
Ja koliko sam citala i informisala se uvijek kazu bolje je odvojeno nego 2u1, ali ima i onih koji su zadovoljni sa 2u1.Evo bas kako je Esma navela, pere 5 susi 2,5, i haman pa sve su takve, uvijek suse manje pa ti onda valja odvaditi, pa na 2puta, navodno se brze kvare i sl.
Pogledaj na netu imas jako puno o tim 2u 1 pa se informisi o modelima, uporedi cijene i sl i donesi najbolju odluku. 
Sretno!

»Gospodaru, Ti moje znanje povećaj«

30.1.2007
23.06.2013

(odgovor članu esma*)
Neposredna veza do poruke: 232
29.1.2011 14:34:41   
sirnica
Ova Indesitova pere 6, a 5 suši.

(odgovor članu Hannan)
Neposredna veza do poruke: 233
29.1.2011 18:21:23   
esma*
zbog onih koji nemaju dovoljno prostora ova kombinovana je pun pogodak, a kad imate dovoljno prostora odvojeno je sigurno bolje, a što se tiče kvara, mojoj je hvala Bogu 5-ta godina i ko' bubica je user posted image

***Gospodaru naš, podari nam hajr...***

(odgovor članu Hannan)
Neposredna veza do poruke: 234
29.1.2011 21:09:16   
joni
ma ja nemam prostora kupatilo je malo sve je na knap možda da nije kosine mogla bi jedna na drugu ovako nemam izbora a jedva čekam samo da se riješim ovih mreža po kući veš mi visi preko vrata u hodniku preko ograde ma gora od hemiske čistione ja i muž 2 curice koje idu u školu i beba veša kao u priči odlučili smo kupit novu kombinovanu ne usuđujemo se polovnu ovako ima na otplatu 3 godine garancije cjene od 800km pa nadalje ove što je mm gledao kupila sam polovni zamrzivač ladičar pa popadale ladice poslije 3 mjeseca nedavno i vrata sve mi poledilo haos ovako malo stiskavac sa novčanikom i dobro

(odgovor članu esma*)
Neposredna veza do poruke: 235
31.1.2011 18:34:40   
ena0002
Ja sad izvadila sareni ves iz susilice....jedna maica je duplo manja user posted image ...a i ostalo je pomalo skupljeno...ali to se da razvuci user posted image ....ali meni se ves bas skuplja user posted image

Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi vise od onoga sto misli da moze

(odgovor članu joni)
Neposredna veza do poruke: 236
31.1.2011 18:40:22   
amdi

Probaj da ne stavljas na najjaču temperaturu, ja šareni ne sušim skroz već ostane vlažno malo-onda samo na radijator pola sata i suho. Mislim da to završno sušenje upropasti garderobu. Bijelo, posteljinu i peškire sušim na jačoj temperaturi i bude u redu, dakle ovo važi samo za šareno

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 237
2.2.2011 19:20:12   
ena0002
Nemam opciju smanjivanja temperature imam nekakve programe...ovo je bilo na vremenskom programu koji traje 90 min...s tim da sam ono nesto osjetljivije izvadila na kon 60 min.....imam i program za osjetljivo ali tu bas slabo osusi trenerke i dzempere...ima i nekakv za sintetiku i mix...probacu i to...a bijelo susim na programu za pamuk s tim d aposteljinu izvadim na pola susenja upravo zbog toga da se ne bi skupila user posted image

Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi vise od onoga sto misli da moze

(odgovor članu amdi)
Neposredna veza do poruke: 238
11.4.2011 12:06:16   
henna ze
žene drage, mile i slatke..treba mi pomoć
ovako stoje stvari: stančić od 35 m2 u priozemlju, nemam balkona niti štrik da sušim veš...stalak za sušenje nemam gdje jer i onako mučim muku sa vlagom...u kupatilu imam prostroa za sušilicu..bilo da je stavim na mašinu ili posebno , može da stane...samo nemam gdje odvod za paru da gurnem..
ako kupim kondenzacijsku...čula  sam i pročitala da opet para izlazi djelimično vani i da bi skupljala vlagu..mene interesuje koliko pare izlazi na ono crijevo...mogla bih da probijem zid i izzvedem crijevo u ussjednu prostoriju ( wc od tete čistačice gdje ona drži kante i ja imam ključ), ventilaciju nemam...da li je to velika količina pare i može li to tako?
šta da radim..juče sam nosila veš kod mame da se suši...onako super prizor..ja u papučama..idem i vučem u plastičnom škafu veš...
hvala unaprijed..
by the  way imam jako povoljnu ponudu za indesit sušilicu sa crijevom..

Kad se igra završi, kralj i pješak idu u istu kutiju.

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 239
11.4.2011 12:12:54   
emi7908
henna ne znam šta da ti kažem, jeste zeznuto ali ja imam mašinu 2 u 1 ako razumiješ tako da ti ne mogu puno pomoći... kod mene i pere i suši jedna mašina nešto paru pretjerano nisam ni primjetila eh sad da napraviš tu rupu za crijevo to bi možda nekog stručnjaka trebala pitati... a valjda ti se javi neko od ženica koje imaju iskustva s tim...

(odgovor članu henna ze)
Neposredna veza do poruke: 240
11.4.2011 12:20:53   
gvendolina
IZVORNA PORUKA: emi7908

henna ne znam šta da ti kažem, jeste zeznuto ali ja imam mašinu 2 u 1 ako razumiješ tako da ti ne mogu puno pomoći... kod mene i pere i suši jedna mašina nešto paru pretjerano nisam ni primjetila eh sad da napraviš tu rupu za crijevo to bi možda nekog stručnjaka trebala pitati... a valjda ti se javi neko od ženica koje imaju iskustva s tim...

emi ti si mi dosla ko narucena,bas sam razmisljala o kupovini susilice i perilice u jednom,jer nemam dovoljno prostora za oboje.kakvo je iskustvo i jesi li zadovoljna?
mi imamo problema sa vlagom jer zimi susim ves unutra i mislim da mi je susilica jedini spas.Ovo kad otopli ja se preporodim ,jer skoro svaki dan moram prati stvari od malenog

Ajdin 30.04.2009.
Afan 15.04.2014.
mamini zivoti

(odgovor članu emi7908)
Neposredna veza do poruke: 241
11.4.2011 12:21:09   
Nedi
Sta te briga neka izlazi u haustoruser posted image Svi ce reći jest ova kona vrijedna svaki dan otkuhava veš u loncu na šporetu po dva satauser posted image

(odgovor članu emi7908)
Neposredna veza do poruke: 242
11.4.2011 12:23:00   
Blue rose RR
Prilično pare izlazi iz mašine, i bilo gdje osim vani, bi stvaralo kondenz.

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

(odgovor članu emi7908)
Neposredna veza do poruke: 243
11.4.2011 12:33:11   
DM
A šta misliš da napraviš šttrik ispod prozora sa onim klizačima, dupli, ako nije prozor prema ulici gdje je prometno - mislim ako ne bi bilo ružno, a da se može sušiti....
Ovako neštouser posted image KLIK

< Poruku je uredio doublemum -- 11.4.2011 12:36:56 >

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

(odgovor članu henna ze)
Neposredna veza do poruke: 244
11.4.2011 12:34:49   
Nedi
IZVORNA PORUKA: doublemum

A šta misliš da napraviš šttrik ispod prozora sa onim klizačima, dupli, ako nije prozor prema ulici gdje je prometno - mislim ako ne bi bilo ružno, a da se može sušiti....

Mislim da je prenisko a i komšije bi vjerovatno bacale stvari/mrve i sl sa viših spratova. Od jutros kontam kako ubaciti sušilicu u henin stanuser posted image

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 245
11.4.2011 12:38:56   
vila_7
gvendolina, ja koga god znam nije zadovoljan sa tim 2 u 1. A ako imas prostor za masinu za ves,imas i za susilicu (ona se moze staviti na masinu-to pise i u uputstvu).

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 246
11.4.2011 12:41:57   
DM
Ma u pravu si nedi!
A ja kontam da je naručim da kod mene suši vešuser posted image u mene ti je ovako KLIK  šalim se, evo ovako KLIK

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 247
11.4.2011 12:45:18   
henna ze
jako mi je nisko..a ispod mog prozora ljudi prolaze tj.ulaze u zgradu...ja prostrem gaćice  a ljudima se na facu zalijepe..tako bi bilo...da dignem skroz gore..onda ništa ne bih vidjela kroz prozor, i onako je bunker...
nisam pametna nikako...
do sad sam sušila kod radnog kolege..koji stanuje iznad mene..pa mi dao kod njega na galeriji stavim stalak i sušim..ma ja nikad nisam ni donosila taj stalak...i tako jedan dan meni njegov otac kaže..pa ti samo pereš taj vešš..šta toliko pereš...to ti voliš? e meni je to bio znak da sam pretjerala i da im očigledno smeta...jer realno kad pogledaš ko god im dolazi mora pored mog veša da prodje... ( gaćice i sl. nisam ni nosila jer me bilo stid)...
znači ide puno pare...znači ništa od sušilice...upucaću se onda

(odgovor članu Nedi)
Neposredna veza do poruke: 248
11.4.2011 12:52:48   
DM
Henna baš si me rastužilauser posted image stvarno mi je žao zbog tog veša!
A ima li se gdje nabaviti nešto kao t-utikač za utičnicu, samo da je za odvod, tako da u nj ubaciš 2 crijeva-od mašine za veš i od sušilice? Kontaš me?

(odgovor članu henna ze)
Neposredna veza do poruke: 249
11.4.2011 12:56:05   
henna ze
user posted image
evo ovo je malo Henine kikice i moj prozor..nije baš najbolja fotografija ali se vidi

(odgovor članu henna ze)
Neposredna veza do poruke: 250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *