|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  82 83 [84] 85 86   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Anksioznost??
6.4.2011 16:10:46   
dalmatinka5
pozdav cure, koja ironija u svemu ovome, znam šta triba napravit da ovo nestane, znači prihvatiti ovo stanje,  preusmjeriti pažnju, praviti se da ne postoji bla bla, ali ne mogu, ne znam zašto, ko da me proganja, ne da mi da budem sritna i u miru, pa šta je ovo Bože. Gledam druge ljude, normalno žive, nemaju bar ovoliko negativne misli, a ja stalno usmjerena na svoju psihu i svoje misli, nikako da pustim da to ode. Kad gledam ljepote oko sebe, prirodu, nebo, ljubav, bilo šta lijepo, meni ko da to ne ide u glavu, ko da sam zablokirana sa svim negativnim šta postoji user posted image
Bože sačuvaj više....

(odgovor članu sreća35)
Neposredna veza do poruke: 2076
6.4.2011 19:12:22   
koka i po
ne uporedjujte sebe i ne analizirajte svoj zivot sa zivotom drugih ljudi,
na o sto se vama dogadja gledajte kao samo jednu epizodu u vasem zivotu koja ce proci.
kroz vecinu vasih postova primjetim da ste opterecene sa time sto vam se desava.prihvatite sebe onakve kakve jeste i izljecenje ce biti brze.zasto se opterecavati mislima "zasto sam ovakva".
zar nije djelotvornije reci "jeste takva sam,to sam ja i radim sve da se izvucem iz zacaranog kruga"user posted image .
bespotrebno je trositi energiju na samoanalizu ,to ne vodi nicemu..
prihvatite sebe,zivite zivot i ne mislite puno o tome sta ce biti.
biti ce ono sto vam je unaprijed odredjeno.
sami ste kreator svoje srece i svoj doktor.nijedan doktor vas nece izlijeciti nego vas samo usjeriti na pravi put.
oslobodite se misli o svom trenutnom stanju i okrenite se stvarima koje vas raduju.

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu dalmatinka5)
Neposredna veza do poruke: 2077
6.4.2011 23:19:44   
jana mk
Pusa cure moje ,evo i mene procitam sve sto ste napisali pa kad vidim da mene niko nit pomenuo nit pozdravio uvredim se heehheheuser posted image user posted image user posted image ma salim se samo ja ....inace ja ti ko vremenu na momentima malo sunce malo kisa hihihihi,joj citam nasu dragu koka i po i znam da sve sta ona zna napisat je sasvim tacno ,i ja se borim bas ko lavica smijem se an silu radim na silu samo da se neopterecujem glupostima i mene ubijaju crnjaci oni su najgori user posted image user posted image jako je teska ova borba sam se sasobom boriti ponekad osjetim da vise nemam snage da me iscrpila ova prokleta anks... ali vidim moju malu pored mene pa nekako se uspijem sabrat ,ponekad imam osjecaj da me niko nerazumije u okolini jer niko i nemoze i da bi htio ,ko nije ovo osjetio na svoju kozu ma koliko se trudio nemoze nas shvatit mi naizgledu zdrave prave a u glavi nam horor fiilmove hihihihihihihi.....nikad nisam voljela gledat horore user posted image user posted image user posted image a danas sam uzela knigu na preporuci prijateljice pocela sam malo citat da skrenem misli ,ako izadje da je dobra prepuricim je i ja vama ,,,sve vas ljubim i grlim ...pa sjetite mi se hhihihi

„Moguće" upita „Nemoguće": Gdje živiš? Reče: U snovima nesposobnih.

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 2078
7.4.2011 12:15:26   
sreća35
Makedonče moje nisi ti dobro pročitala ja sam ti pisala da nam se javiš sa svojim optimizmom.....Ne obračaj pažnju na misli to su samo misli mi smo ti jedne velike osjetljive dobrice pa nam se ovako vrača...Ija ti čitam knjige ali samo laganu literaturu koja me opušta...Htjela bi pitati koku i po jeli ona imala ovako jake simtome ili nešto skroz blaže naravno ako nije previše lično pitanje i takođe joj se zahvaliti što nam se javlja kad čitam njene postove javi mi se nada da čemo i mi tako jednog dana hrabriti druge....mnogo POZZZ za sve i javljajte se....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu jana mk)
Neposredna veza do poruke: 2079
7.4.2011 12:58:37   
jana mk
Pusa tara vidim tu si mila hehehe evo i mene samo da vam ovaj link pustim ,dao mi nadu da mozda poslije 15 god i meni bude bolje uz ovu terapiju ..obavezno pogledajte a usi dobro otvorite ja sam vristala od smeha ..ovaj DR LOVE moze i nama pomoci ihhihihihihihihihi

Evo link....http://youtu.be/IOmGqE7o7vI

(odgovor članu sreća35)
Neposredna veza do poruke: 2080
7.4.2011 13:36:31   
koka i po
IZVORNA PORUKA: sreća35

Makedonče moje nisi ti dobro pročitala ja sam ti pisala da nam se javiš sa svojim optimizmom.....Ne obračaj pažnju na misli to su samo misli mi smo ti jedne velike osjetljive dobrice pa nam se ovako vrača...Ija ti čitam knjige ali samo laganu literaturu koja me opušta...Htjela bi pitati koku i po jeli ona imala ovako jake simtome ili nešto skroz blaže naravno ako nije previše lično pitanje i takođe joj se zahvaliti što nam se javlja kad čitam njene postove javi mi se nada da čemo i mi tako jednog dana hrabriti druge....mnogo POZZZ za sve i javljajte se....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

zasto previse licno...ja se ne stidim onoga sto sam bila i ponosim se ovime sto sam sad.
ja sam imala klasicni posttraumatski sindrom stresa uzrokovan ratom,radom u ratnoj bolnici i pogibijom mog brata,koji se javio netom poslije rata.
Strah,prinudne misli,panika,depersonalizacija ,razne fizicke tegobe ...sve nesto izmjesano.
Pokusala sam sa sedativima,medjutim nije pomoglo.Samo je produzavalo agoniju.Sreca da sam imala moje roditrelje(koji su me razumjeli) krasnog momka(mog sadasnjeg muza koji mi je mnogo pomogao) i odlicnu psihoterapeuticu.
Odlucila sam da se svjesno izborim za svoje ozdravljenje,ne uz pomoc sedativa jer su me oni samo umrtljivali.Zeljela sam da prodrem u sustinu mog problema i to sam uspjela.Nisam se stidila sebe i prihvatila sam se onakvu kakva jesam,ranjivu u tom periodu.Z4ljela sam da zivim normalnim zivotom i u tome sam uspjela....tesko uz puno truda i podrske ljudi koje sam spomenula.
Kada sam konacno spoznala sta sam sve prezivila i da je to normalan odgovor jednog ljudskog bica na nenormalnu situaciju,kad sam prihvatila sebe onakvu kakva jesam(jer drugacije nije moglo) sve je krenulo nabolje.Skupila sam svu snagu koju imam i krenula u susret mojim strahovima koji su me kocili.Borila sam se s njima i spoznala da oni u stvari nisu bili toliko strasni koliko su se meni cinili.I polako...ali sigurno krenula sam pravim putem i dostigla ovo sto sam danas.
Zato vam savjetujem...ne dozvolite da vasi strahovi vode vas nego vi vodite njih.Preuzmite kontrolu nad svojim zivotom jer on je jedan ,vise necete imati prilike.
i NIKAD ama bas NIKAD se ne stidite sebe i onoga sto jeste.Mnogo je normalnih ljudi koji bi se trebali stiditi sebe i zivota kojim zive.Vi ste samo jedna ranjiva bica koja trebaju pomoc da se izvuku iz stanja u kojem jeste.
Puno pozdrava od mene.
Ako koja smatra da joj mogu bilo kako pomoci neka me kontaktira na pp...bice mi cast.Sretno.user posted image

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu sreća35)
Neposredna veza do poruke: 2081
7.4.2011 15:34:06   
dinaa
Bravo koko ja koliko god se trudila da objasnim neznam ovako kao ti.Bitno je shvatiti od cega imamo strah i uhvatiti se u kostac sa istim.Nije lako i ne prolazi preko noci ali ipak prodje kad-tad.Sretno cure i hrabro naprijed.

Moja djeca su moje najvece blago!!!

Neposredna veza do poruke: 2082
7.4.2011 15:44:23   
koka i po
zivot je sito i reset_o.
rijetki su oni koji ne okuse cemer nego samo med.
covjekov prirodni nagon je borba za prezivljavanje ....borite se ....imate snage samo je neznate izvuci iz sebe.user posted image

(odgovor članu dinaa)
Neposredna veza do poruke: 2083
7.4.2011 22:44:42   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: koka i po

ne uporedjujte sebe i ne analizirajte svoj zivot sa zivotom drugih ljudi,
na o sto se vama dogadja gledajte kao samo jednu epizodu u vasem zivotu koja ce proci.
kroz vecinu vasih postova primjetim da ste opterecene sa time sto vam se desava.prihvatite sebe onakve kakve jeste i izljecenje ce biti brze.zasto se opterecavati mislima "zasto sam ovakva".
zar nije djelotvornije reci "jeste takva sam,to sam ja i radim sve da se izvucem iz zacaranog kruga"user posted image .
bespotrebno je trositi energiju na samoanalizu ,to ne vodi nicemu..
prihvatite sebe,zivite zivot i ne mislite puno o tome sta ce biti.
biti ce ono sto vam je unaprijed odredjeno.
sami ste kreator svoje srece i svoj doktor.nijedan doktor vas nece izlijeciti nego vas samo usjeriti na pravi put.
oslobodite se misli o svom trenutnom stanju i okrenite se stvarima koje vas raduju.
Odlica postuser posted image user posted image ...a ja sam samo podcrtala ono sto mislim da je najbitnije.

Neposredna veza do poruke: 2084
8.4.2011 11:11:52   
sreća35
KOKA I PO hvala ti,hvala ti od srca.....Tvoj post je toliko optimističan,pun nade i kvalitetnih savjeta evo i ja se kao treniram ne pokušavam da ne razmišljam ni kako ni zašto ni kako se osječam tjeram se da ništa ne analiziram eto pokušavam samo živjeti ,ma eto neznam ja to fino ni objasniti pa vidječemo aBd....Još jednom veliko hvala i piši nam....Ostale moje hrabre ženice kako ste mi ,mnogo pozzzzz za sve i pišite...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2085
8.4.2011 15:31:26   
blur 77
Koko, zaista ti je svaka zlatna! Kad bi znala koliko znace tvoji postovi pisala bi svaki dan user posted image . Sve se mi ovdje borimo, nekoj ide brze, nekoj sporije, ali bitno je da na kraju svi izadjemo kao pobjednici.user posted image . Ali, samo ko je prosao ovo zna kakav je to pakao, zivot bez zivot.  Dino, Dadada poz za vas i javljate se

Van mene dosta boja zivi, Van mene katkad sve i posivi, ili se smraci i naoblaci. Dobro je zato sto postoje i ove moje lepse boje. I neki osmeh suncan i plah. I vetar necujan kao dah.

(odgovor članu sreća35)
Neposredna veza do poruke: 2086
9.4.2011 13:53:15   
koka i po
IZVORNA PORUKA: blur 77

Koko, zaista ti je svaka zlatna! Kad bi znala koliko znace tvoji postovi pisala bi svaki dan user posted image . Sve se mi ovdje borimo, nekoj ide brze, nekoj sporije, ali bitno je da na kraju svi izadjemo kao pobjednici.user posted image . Ali, samo ko je prosao ovo zna kakav je to pakao, zivot bez zivot.  Dino, Dadada poz za vas i javljate se

zavisi kako gledate na vase stanje .
ako dopustite da se vas zivot pretvori u pakao on ce se i pretvoriti a ako preuzmete kontrolu nad istim nece.
vec sam pisala o tome kako mozete same sebi pomoci tj. u kolikoj mjeri cete dopustiti da strahovi vode vas a ne vi njih.
ja sam vbodila sasvim normalan zivot i tjerala sama sebe da bas tako i funkcionisem.
ako se budete skrivali radi vasih strahova ako budete manje drustveni vjerovatno ce se desiti upravo ono sto biste najmanje zeljele.
da se zatvorite medju cetiri zida zajedno sa vasim strahovima koji ce vam biti jedini "prijatelji".
ja se toplo nadam da do ovoga nece doci jer ste vecinom osobe koje su koliko toliko drustvene i zive normalnim zivotom.
zasto da se bojite strahova user posted image ..neka se strahovi boje vas user posted image ..
pakao nije pakao...ako malo drugacije sagledate vase trenutno stanje user posted image

(odgovor članu blur 77)
Neposredna veza do poruke: 2087
9.4.2011 22:02:28   
ivanai
pozdrav svima nova sam ovdje. danas sam pola dana potrosila citajuci ovu temuuser posted image imam 27 godina i patim od aksioznosti vec godinu i po dana od tableta nista ne koristim osim ponekad bromozepam od 5 mg i to veoma rijetko. naucila sam vremenom da dobro kontrolisem svoje strahove al u zadnje vrijeme mi se cini da sam postala vise depresivna i bezvoljna. inace borim se sa sterilitetom vec 5 godina i mislim daje to mnogo doprinjelo mojoj aksioznosti.bila sam kod psihijsatra prije godinu dana rekao mi je da imam aksioznodepresivnu psihoneurozu al dace to proci samo od sebe dase malo smirim onda cu da rodim 5 djece i bla bla bla a meni je stanje i posle godinu dana skoro isto. zivim u okolini banja luke i zamolila bih TARUG. dami kaze kod kojeg psihijatra ide ako moze da mi ostavi njegovu mejl adresu il broj tel.

(odgovor članu dalmatinka5)
Neposredna veza do poruke: 2088
9.4.2011 22:42:23   
blur 77
Ivana, dobrodosla. Dace Bog pa ces dobiti svoje dijete. Nikad, ali nikad nemoj da odustanes! Uradi sve ginekoloske pretrage, takodje i muz, ako je do tvoje psihe samo i to ce se rijesiti, bitno je utvrditi razlog steriliteta i usmjeriti se na rjesenje istog.
A anksioznost...tesko je to kroz sta prolazis, tako da nije ni cudo sto si je dobila. Druzi se sa nama na ovoj temi, bice ti lakse. Mnogo korisnih savjeta ces cuti i divnih zena i cura upoznati na virtuelan nacin, ali nebitno, meni znace mnogo.
user posted image

Van mene dosta boja zivi, Van mene katkad sve i posivi, ili se smraci i naoblaci. Dobro je zato sto postoje i ove moje lepse boje. I neki osmeh suncan i plah. I vetar necujan kao dah.

(odgovor članu ivanai)
Neposredna veza do poruke: 2089
9.4.2011 23:39:05   
ivanai
blur77 hvala mnogo na lijepoj dobrodoslici. stose mog steriliteta tice pretrage sam uradila problem je ustanovljen u pitanju su polucisticni jajnici uglavnom mislim dacu se uspjeti izboriti sa tim. prije godinu dana sam imala i spontani pobacaj i to sam jako tesko podnjela al pregurala sam nekako tako da mislim dacu i ovu aksioznost nekako savladati. nadam se i naravno nikad ne odustajem. veliki pozdrav...

(odgovor članu blur 77)
Neposredna veza do poruke: 2090
10.4.2011 0:16:43   
blur 77
Ma sve te razumijem, borba za bebu nije laka, evo se ponavljam po stoti put, ali i ja sam anks i pn dobila poslije drugog spontanog, ali evo hvala Bogu sad sam trudna, 8-mi mjesec, jes da mi se anksioznost vratila u trudnoci zbog straha da je ne izgubim i kakav apsurd, ja period koji bih trebala da budem presrecna, provodim u grcu, tenziji i strahovima. Ali guramo ja i moja bebi polako, hrabro, ne damo se lako. Imala sam policisticne jajnike, tako, draga, samo opusteno i naprijed!!! Sve se da rijesiti. 

(odgovor članu ivanai)
Neposredna veza do poruke: 2091
11.4.2011 1:49:46   
Elmasa
Drage moje zene,
mene nije dugo bilo, imala sam raznih nekih desavanja, i nisam se stigla javljati. Ali zaboravila vas nisam nit mogu. Bile ste uz mene kad mi je bilo najgore!
Posto je kasno, pisat cu opsirnije ovih dana, i naravno sve iscitati sta ste pisale. I stare i nove clanove ( nazalost ).
Ja sam vise manje dobro. Dobro, pa manje dobro, pa lose, pa malo vise lose...
Tako nekako oscilira...
Fataje me depersonalizacije! I to je ono sto me najvise prepada i zbunjuje toliko da ne smijem spavati....
Helem, pisem vam i citam vas ubrzo detaljnije........

Ljubim vas

(odgovor članu blur 77)
Neposredna veza do poruke: 2092
11.4.2011 11:14:56   
blizanac77
Meni je tako loše ovih dana. Užas. Ništa konkretno, ali sam slomljena. Nemir, drhtavica, slabost, mučnina....
I ja razmišljam o toj grupnoj terapiji. Rado bih išla. Mislim da ću se konačno odučiti. Ne znam da li će nas primiti ukoliko je to već počelo. Nemam iskustva s tom grupnom varijantom, ali mislim da bi nam koristilo.

(odgovor članu Elmasa)
Neposredna veza do poruke: 2093
11.4.2011 12:42:28   
sreća35
Cure moje ja samo pišem ,valjda vam ne dosadim...Elmasa da znaš samo koliko me tvoj post obradovao već sam pošla brinuti da si nas zaboravila sada piši nemoj da ponovo bude ovako...I svi ostali što se odavno ne javljate šarnite bilo šta....Neznam ali ovo meni dođe kao neka vrsta grupne terapije i nekako kao da vas osječam kao da vas poznajem,možda se nekada stvarno i sretnemo aBd...ivanai dobro nam došla piši što god da te muči mi smo ti jedne drugima velika podrška...blizanac 77 neka si nam se i ti javila,dugo si več u ovome kao i ja i znaš da nam krize ništa ne mogu one dođu i prođu a naše je da ih ignorišemo i živimo svoje živote valjda se nekada riješimo i ovog tereta i počnemo disati punim plučima aBd....jano javni nam kako si ili si na nekom putovanju po lijepoj MK pa nemaš vremena svakako očekujemo tvoje postove....Ja sam onako sve u nekakvom grču od straha da mi ne bude gore ali valjda neče aBd...Mnogo pozzzz za sve hrabre ženice....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu blizanac77)
Neposredna veza do poruke: 2094
11.4.2011 13:24:01   
ivanai
sreca 35 puno hvala na podrsci stose tice moih tegoba i same znate nama su svima manje vise iste tegobe nervoza,lupanje srca, plakanje bez razloga i po meni najgore su crne misli kad me uhvate onda sam za nista al nekako se mora gurati i svakodnevno se boriti sa tim nekada stvarno pomislim da vise nemam snage al opet je nekako nadjem pa guram dalje. blur77 jako mi je drago zbog tebe sto ces uskoro postati mama svaka cast tisi jako hrabra zena nadam se da cu i ja jednog dana kad dodje do trudnoce imati dovoljno snage kao ti da izguram do kraja i izborim se sa svojim strahovima. citala sam tvoje postove i ti mi dodjes kao neko veliko ohrabrenje. veliki pozdrav za sve....

(odgovor članu sreća35)
Neposredna veza do poruke: 2095
11.4.2011 14:10:51   
BlackMagicWoman
pozzz najjace zene moje ... ivana, ja sam mladja od tebe dvije godine a nedavno su mi dijagnosticirani policisticni jajnici i nekakva dvonoga ili dvoroga maternica sa kojom je valjda uzasno tesko zatrudniti, elem svasta sam se ja nacitala po netu, jos imam neredovite menstruacije, trenutno ocekujem hormonskim tabletama izazvanu mengu, koja moze biti bolnija nego ostale, ali jbga, izdrzala bih ja i to kad bih znala da cu jednog dana imati zdravo dijete ... koji paradoks, prije koju godinu ne bas boljelo hocu li imati djecu i hocu li ostariti sama, uzivala u slobodnom i opustenom nacinu zivota, i kad sam se uozbiljila, nasla normalnog momka, kad sam u super vezi i cak ponekad, sto je za mene uvijek bilo strasno, razmisljam o braku, desava se sve ovo ... nekad se kontam vratiti na stari nacin zivota, pa tek u drugom svijetu biti u paklu, nego u ovom ... puno vas ljubimm ... cuvajte se

Ako nisi normalan, nesto jesi ...

(odgovor članu ivanai)
Neposredna veza do poruke: 2096
11.4.2011 15:45:01   
ivanai
draga moja black magic women nemoj se odmah predavati i misliti najgore borba sa sterilitetom nije laka ali moras biti jaka postoji tiliko mnogo zena koje su pored tezih problema od mog i tvog ostale u drugom stanju. sto se tice menstruacije izazvane hormonskim tabletama neznam ko ti je rekao da mogu biti toliko bolne ja sam ih uzimala dugo vremena i uopste nisam imala bolove kad dobijem a inace kad dobijem bez tableta imam strasno bolne menstruacije.. draga moja glavu gore i gledaj pozitivno mozda bas kad budes planirala da ostanes u drugom stanju to se desi bez ikakvih problema... pozdrav....

(odgovor članu BlackMagicWoman)
Neposredna veza do poruke: 2097
11.4.2011 22:19:54   
jana mk
Pusa svima ,pozdrav novoj clanici Ivani pusa Ivana i zelim ti da se sto brze izvuces iz ovoga,meni danas rodjendan pa sam u frci malo ali ipak vas nisam zaboravila i dalje sam isto ,ko i vrjeme cas toplo cas hladno ,al ajd da ne tupim hahahahha sve vas ljubim i gllim

(odgovor članu ivanai)
Neposredna veza do poruke: 2098
11.4.2011 22:47:38   
nova_
Jano duso,
Sretan rodjendan da nam budes zdrava i vesela i da nikad vise ne budes anksiozna user posted image user posted image user posted image Puno poljubaca!!!

Pozdrav za nasu novu clanicu Ivanu i dobrodosla u nas mali klub. Ne brini se draga, tu smo da pomognemo kad zatreba. Bice bolje ako Bog da, samo treba vremena da se naucis nositi sa svim zamkama anksioznosti i onda sve ide na bolje,  govorim ti iz vlastitog iskustva.

Pozdrav za sve clanice, evo vidim da je blur prisutna pa posebno pozdrav za nju. Mislim da si zaista hrabra i svaka ti cast. Pusa za tvoju bebicuuser posted image

(odgovor članu jana mk)
Neposredna veza do poruke: 2099
11.4.2011 23:41:01   
taraG
Draga sretan rodjendan! Da budes ziva, zdrava i anksioznost bude proslost! Pusa svima!

(odgovor članu nova_)
Neposredna veza do poruke: 2100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  82 83 [84] 85 86   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  82 83 [84] 85 86   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *