|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Carski rez
12.2.2011 22:45:20   
lejla80
E imam i ja još jedno pitanje za žene koje su se porodile na CR: Kada ste išle na prvu kontrolu poslije poroda? Meni dr odprilike jedno sedmi dan pogledao rez i to je to,kaže hajd kući.....jel to to???? Ne bi li se tom pregledu trebalo pristupiti malo ozbiljnije?

(odgovor članu Emica_sa)
Neposredna veza do poruke: 701
12.2.2011 22:50:32   
Visnja RR
sedmi dan da vidi ranu i ako treba vaditi konce...
a nakon mjesec i po na prvu generalku... još tada sam išla kod Mašica jer me je on porodio a onda sam sljedeći puta za 5 mjeseci išla kod moje dr. Pašić

< Poruku je uredio Visnja RR -- 12.2.2011 22:51:03 >

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu lejla80)
Neposredna veza do poruke: 702
12.2.2011 22:51:33   
Visnja RR
lejla80 ja ti savjetujem da nakon mjeseci i po odes na detaljan ginekoloski pregled

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 703
12.2.2011 22:54:09   
sporty mamaa
IZVORNA PORUKA: lejla80

E imam i ja još jedno pitanje za žene koje su se porodile na CR: Kada ste išle na prvu kontrolu poslije poroda? Meni dr odprilike jedno sedmi dan pogledao rez i to je to,kaže hajd kući.....jel to to???? Ne bi li se tom pregledu trebalo pristupiti malo ozbiljnije?

Ja sam dva mjeseca poslije poroda otisla na redovnu kontrolu i papa testuser posted image user posted image

(odgovor članu lejla80)
Neposredna veza do poruke: 704
12.2.2011 23:16:30   
lejla80
E hvala...pretpostavljala sam da je tako nekako....jer ovo mi se učinilo baš bezze,čovjek odlijepi flaster i kaže ovo je super...pa ni konaca nemam...mislim hvala Boguuser posted image user posted image .......e baš sam poželila ginekološki pregled..juhuuser posted image

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 705
17.2.2011 11:46:50   
lepao
Slazem sa svakim tvojim komentarom i sasvim sam istog misljenja kao ti sto se CR tice.
Zbog cega si ti na kraju morala imati carski ili ustvari nisi morala ali su te doktori poslali na CR?

IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Carski je zato što u situacijama kad (bi trebao da) se radi spašava život bebe i mame.

Imajte na umu da je sječena materica hendikepirana. Da se otvaranjem trbušne šupljine povećava rizik od raznih priraslica, nastanka endometrioze. Postoperativni tok otvaranja trbušne šupljine povećava rizik od zapeljaja crijeva (to je zapravo najveći strah nakon svake abdominalne operacije jer je dosta česta komplikacija) i kući vas puštaju tek kad su sigurni da je probava proradila. Svaka naredna trudnoća nosi torbu dodatnog rizika zato što je materica ožiljkasta, makar trudnoća bila idealna.

Sve medicinske studije su pokazale da je broj rizika i komplikacija tokom vaginalnog poroda mnogo manji nego kod poroda carskim rezom.

A opet, u našim uslovima, uz porodiljsku praksu i načine kako se kod nas porađaju žene nije nikakvo čudo da se Carski smatra sigurnijom varijantom. Što on nikako nije!

Ja ovo čisto tehnički, da ne ulazim u "patetiku" emocija.

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 706
17.2.2011 12:04:55   
Mirkica
IZVORNA PORUKA: lejla80

meni su u bolnici pregledali ranu i moja babica je dolazila k uci gledala ranu i maternicu kako se povlaci izvadila konce , 3 sedmice poslije sam isla mojojj doktorici  (po preporuci babice jer nije bas bilos ve OK)  i imala UZ ona je pregledala ranu onda sve ukupno sto ide , provjerila je preko UZ da li je krv otisla i posto nije dobila sam tablete koje pomazu da krv izadje posle 7 dana sam opet otisla na pregled i bilo je sve ok.

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu lejla80)
Neposredna veza do poruke: 707
17.2.2011 12:05:39   
Mirkica
IZVORNA PORUKA: Visnja RR

sedmi dan da vidi ranu i ako treba vaditi konce...
a nakon mjesec i po na prvu generalku... još tada sam išla kod Mašica jer me je on porodio a onda sam sljedeći puta za 5 mjeseci išla kod moje dr. Pašić

i kod nas predlazu nakon 6 sedmica detaljni ginekoloski pregled

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 708
17.2.2011 15:31:37   
Almaa
ja sam se porodila prije dva mjeseca, ali nisam jos isla na kontroluuser posted image , spopala me upala zuba i ja se oko tog zadeveralauser posted image

napravi svaki korak ovom istom strascu i pregazit ces more na tom hodocascu...

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 709
17.2.2011 15:32:13   
Almaa
a menstruaciju sam vec imala prije 15-ak dana

napravi svaki korak ovom istom strascu i pregazit ces more na tom hodocascu...

(odgovor članu Almaa)
Neposredna veza do poruke: 710
23.2.2011 1:56:52   
Renci
Pozdrav svima ja sam nova ovde i 25 sam nedelja trudnoce.Uzasno se bojim porodjaja jer je moja majka jedva ziva ostala dok je mene radjala,zbog toga bih voljela na carski rez.Buduci da se kod nas ne moze birati kakav porodjaj zelimo uzasno sam isprepadana samom pomisli na radjanje prirodnim putem.Naime kada sam bila na ginekoloskom pregledu doktorica mi  jedva uradi pregled kaze da sam dosta uska dali to znaci da se necu dovoljno ni otvoritiuser posted image da ce ipak biti carski? Hvala vam unaprijed

(odgovor članu Almaa)
Neposredna veza do poruke: 711
23.2.2011 2:12:26   
Lejla Ka
Renci, to kako se tvoja majka porodila nema veze sa tobom, čak i da ste jednojajčane blizanke.
Također, ocjena da si "veoma uska" je vrlo paušalna, ako nemaš neke deformitete karilice. Niko ne zna kolika će biti tvoja beba u trenutku poroda, kako će tvoje tijelo reagovati na hormone koji vode porod.
Ja bih ti najiskrenije preporučila uključivanje u neke radionice trudnica na kojima se drže predavanja o porodu, i njezi bebe kasnije. Također bih ti preporučila da da pročitaš pozitivne priče i opise majki koje su rađale prije.
Što više znaš o porodu to te strah sve više napušta, jer znaš od prilike šta te čeka, i znaš da je tvoje tijelo potpuno sposobno da rodi tvoju bebu.
Nemoj se u naprijed plašiti, jer zaista nema razloga. A kad dođe do samog finiša, ljekari će procjeniti da li je zaista potrebno preventivno reagovati.

Tvoja je mama rađala u potpuno drugom vremenu, u drugačijim uslovima, i ko zna koji su degađaji zaista uzrokovali tako velike komplikacije.
I moja tetka je također jedva ostala živa na drugom porodu, a njena kčer je bez problema rodila dvoje djece.
Potraži pozitivne stvari o porodu, nemoj se sad sekirati, to svakako šteti bebi.

http://www.ringeraja.hr/clanak/prirodni-porodaj_334.html

http://www.tportal.hr/lifestyle/obiteljidom/19904/sto-je-prirodni-porod-i-zasto-tako-roditi.html

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu Renci)
Neposredna veza do poruke: 712
23.2.2011 14:38:36   
sandy82
Renci, ne moraš se ništa brinuti. Moja majka se lako porodila, ja sam morala na carski. Ako se tvoja mama tako teško porodila, morala je biti neka gadna komplikacija koja u današnje vrijeme ne bi nikako mogla biti zanemarena. I ja sam takođe uska, ali mi je doktorica rekla da sam normalne građe za prirodan porod. Na normalnom porodu se grlić sam otvori koliko je dovoljno. Ja se nisam mogla otvoriti iz ko zna kojih razloga. Vidjeće se pri kraju trudnoće, evo ni ja još ne znam hoću li opet na carski. A pojavilo se još nekoliko indikacija. Ako dočekam termin hoću sigurno. Ako beba krene sama ranije, još bolje. Osmi sam mjesec.

(odgovor članu Renci)
Neposredna veza do poruke: 713
25.2.2011 14:06:28   
lepao
ne znaci to da se neces otvoriti..ja sam se u 38 sedmici na dripu znaci provocirani porod sto jos sporije ide..otvorila skroz za par sati iako sam na kraju zavrsila na crskom..a recimo moja mama iste gradje i veca beba je prirodno..tako da to nista ne znaci da ce tebi biti isto kao njoj..danas je malo sigurnije i nece to doktori dopustiti...

IZVORNA PORUKA: Renci

Pozdrav svima ja sam nova ovde i 25 sam nedelja trudnoce.Uzasno se bojim porodjaja jer je moja majka jedva ziva ostala dok je mene radjala,zbog toga bih voljela na carski rez.Buduci da se kod nas ne moze birati kakav porodjaj zelimo uzasno sam isprepadana samom pomisli na radjanje prirodnim putem.Naime kada sam bila na ginekoloskom pregledu doktorica mi  jedva uradi pregled kaze da sam dosta uska dali to znaci da se necu dovoljno ni otvoritiuser posted image da ce ipak biti carski? Hvala vam unaprijed

(odgovor članu Renci)
Neposredna veza do poruke: 714
27.2.2011 10:45:54   
sandy82
Zaboravila sam spomenuti da sam i ja imala provocirani porod. Imala sam skoz slabe kontrakcije, ali mi je curila plodova voda pomiješana sa nekom krvavom sluzi. Zato nisu smjeli čekati da sve krene prirodno. Da je krenulo prirodno, vjerovatno bih se otvorila bez problema. U svakom slučaju, nemoguće je izvući bebu ako dođe do nekog zastoja. Zato je tu carski rez.

(odgovor članu lepao)
Neposredna veza do poruke: 715
3.4.2011 20:00:36   
sandy82
Ugrabila sam priliku da nešto natipkam, ne znam odakle bih krenula i jesam li pogodila pravu temu.
E ovako: prije prvog poroda su me žene ohrabrivale, govorile da nije ništa strašno. Jedna bliska osoba mi je tako rekla kao i to da je carski rez nešto strašno, boli užasno, ne može se danima hodati. Imala sam priliku da se uvjerim da to nije tako, da nije nikakav bauk. Mnogi su se nasikirali zbog mene, ja ih tješila govoreći da sam sasvim dobro. Previše sam ih tješila da su me na kraju pojedine počele prozivati kako sam se ja lako izvukla, kako sam imala "vezu", kako su se one sve napatile... Čitav dan i noć sam imala kontrakcije i primila inekcija i dripova. Kako god opišem bolove te žene su govorile da ja uopšte nisam imala bolove, da je to ništa prema tim bolovima... Samo su ponavljale bolovi i bolovi.... Kad sam rekla toj bliskoj osobi da mi je ljekar rekao da ću najvjerovatnije na drugi carski tako mi je neočekivano zlobno rekla: "to znači da hoće da mu platiš i da to uradi!" Ne znam otkud joj to. Tako su me tek tada ustravile sa tim prirodnim porodom. Ipak sam progutala knedlu i odlučila da vjerujem svom doktoru kad za to dođe vrijeme.
Eh pa mogu reći da ni taj prirodan porod nije ništa strašno. Bez ikakve anestezije. Kontrakcije zaista nisu baš toliko bolne kako su mi te ženturače napričale. Otprilike isto kako sam imala prošli put, samo je trajalo mnogo kraće. Izlazak bebe takođe nije mnogo strašan i traje jako kratko. Čak ni šivanje, ali mislim da je bilo sa nekom anestezijom. Sad ne smijem nikog tještiti, niti kukati, samo šutim. Zaista ne valja tim ženama što se petljaju u tuđe stvari i eventualno tuđu muku.
A euforija zbog dobijanja bebe!? Potpuno ista i poslije carskog reza i prirodnog poroda.

(odgovor članu sandy82)
Neposredna veza do poruke: 716
3.4.2011 20:50:47   
Lulu_08
IZVORNA PORUKA: sandy82

Ugrabila sam priliku da nešto natipkam, ne znam odakle bih krenula i jesam li pogodila pravu temu.
E ovako: prije prvog poroda su me žene ohrabrivale, govorile da nije ništa strašno. Jedna bliska osoba mi je tako rekla kao i to da je carski rez nešto strašno, boli užasno, ne može se danima hodati. Imala sam priliku da se uvjerim da to nije tako, da nije nikakav bauk. Mnogi su se nasikirali zbog mene, ja ih tješila govoreći da sam sasvim dobro. Previše sam ih tješila da su me na kraju pojedine počele prozivati kako sam se ja lako izvukla, kako sam imala "vezu", kako su se one sve napatile... Čitav dan i noć sam imala kontrakcije i primila inekcija i dripova. Kako god opišem bolove te žene su govorile da ja uopšte nisam imala bolove, da je to ništa prema tim bolovima... Samo su ponavljale bolovi i bolovi.... Kad sam rekla toj bliskoj osobi da mi je ljekar rekao da ću najvjerovatnije na drugi carski tako mi je neočekivano zlobno rekla: "to znači da hoće da mu platiš i da to uradi!" Ne znam otkud joj to. Tako su me tek tada ustravile sa tim prirodnim porodom. Ipak sam progutala knedlu i odlučila da vjerujem svom doktoru kad za to dođe vrijeme.
Eh pa mogu reći da ni taj prirodan porod nije ništa strašno. Bez ikakve anestezije. Kontrakcije zaista nisu baš toliko bolne kako su mi te ženturače napričale. Otprilike isto kako sam imala prošli put, samo je trajalo mnogo kraće. Izlazak bebe takođe nije mnogo strašan i traje jako kratko. Čak ni šivanje, ali mislim da je bilo sa nekom anestezijom. Sad ne smijem nikog tještiti, niti kukati, samo šutim. Zaista ne valja tim ženama što se petljaju u tuđe stvari i eventualno tuđu muku.
A euforija zbog dobijanja bebe!? Potpuno ista i poslije carskog reza i prirodnog poroda.

Wooow, sandy pa to znaci da si imala vbac? (vaginal birth after ciserean, iliti prirodni porod poslje carskog)

Ma pusti te zene na stranu hehe.

Nego de mi reci koje su indikacije bile za carski prvi put a koje su indikacije bile za prirodni drugi put?

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu sandy82)
Neposredna veza do poruke: 717
3.4.2011 23:14:22   
Neca xxx
Joj Sandy, i mene ovo zanima. Jer i ja sam rodila na carski, a voljela bih slijedeci put prirodno. Ali vidim u svojoj okolini da nakon carskog reza ljekari odmah opet salju zene na carski.

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 718
4.4.2011 9:03:20   
sandy82
Morala sam prvo jer sam se skroz slabo otvarala, a beba bila bez vode. Znam nekoliko žena kojima se ponovila ista situacija i sa drugim porodom. I meni su rekli da imam dobre šanse za drugi carski, kao i to ako otvaranje krene normalno da nema razloga da ne probam prirodno. Ispoštovala sam razmak između trudnoća i previše. I sama sam rekla da nema šanse da uđem u rađaonu bez bolova, potpuno zatvorena i da beba ne prednjači glavicom.

(odgovor članu Neca xxx)
Neposredna veza do poruke: 719
4.4.2011 9:07:41   
sandy82
Takođe, rekla sam doktoru da ja ustvari želim carski, ali ne znam kako ću ako dođem napola otvorena. Nema razloga da ne probam. Rekao je da sam u pravu i da mu se dešavalo da dođe u smjenu na isplaniran carski, a žena se već porodila. Ne treba se tome previše nadati, ali svakako treba biti spreman.

(odgovor članu sandy82)
Neposredna veza do poruke: 720
4.4.2011 9:20:21   
sandy82
Šta ću, bolio me stomak i leđa par dana. Odjednom prestaje i osjetim pravu kontrakciju. Nešto slično osjetim već od sedmog mjeseca, pa nisam obraćala pažnju. Dok sam skontala da se ponavlja i da je to to, došla u bolnicu otvorena.

(odgovor članu sandy82)
Neposredna veza do poruke: 721
4.4.2011 9:31:35   
sandy82
Nemojte se zezati s tim, ja jesam malo "sfušerila". Nisam otišla na pregled kod oftamologa, a rekla da joj se obavezno javim u devetom mjesecu. Mislim da bi bio uredan nalaz, nije mi toliko velika dioptrija.

(odgovor članu sandy82)
Neposredna veza do poruke: 722
4.4.2011 15:08:49   
Selma.A.M
Ja sam bila kod oftamologa i nakon pregleda mi je napisala preporuku za carski rez pa men zanima dali je to-to ili ipak moj dr može da me pošalje na prirodan porođaj ,jer sam i prvo rodila prirodno,ali mi je nakon porođaja dioptrija skočila sa 0.75 na 1.25 na lijevom oku,a desno od rođenja mi nije u funkciji user posted image .....
I ako ima žena koje su išle na carski u Tuzli neka pišu kakva je procedura i šta se smije kod nas ponijeti...

(odgovor članu sandy82)
Neposredna veza do poruke: 723
4.4.2011 15:16:35   
jasmin

IZVORNA PORUKA: sandy82

Zbilja lijepo iskustvo.Iako sam oba puta rodila carskim rezom imam zelju da treci put pokusam prirodno.Mada,da budem iskrena,strah me tih prirodnih bolova o kojima sam cula da su zestoki,jesam imala dvije trudnoce ali nisam imala nijedan porodjajni bol.Opet,vidjecemo sta ce biti kad se trudnoca desi i td.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu sandy82)
Neposredna veza do poruke: 724
5.4.2011 22:43:21   
tukica
Ehej pomagajte please... Ja sam danas bila na pregledu (bio mi je danas termin) i dr. kada me je ginekoloski pregledao (sto je bolilo uzasno) rekao je: nista ovo nije (?!) i rekao da dodjem za 2 dana na komisiju (valjda za carski rez)... ne kontam koja je procedura oko carskog reza i zasto me je bez ikakvog objasnjenja uputio na tu komisiju... nije me cak ni pregledao na UZ... moze li ta komisija odluciti kako ce te poroditi, npr. indukcijom i sl.

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 725
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *