|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Spermiogram
16.3.2011 19:06:38   
Pikova_dama
Nije jos poceo, a sutra je zakazan za urologa. Predlozit cu mu da priceka sa antibioticima. Uglavnom, kad dobijemo nalaze od urologa, javicu vam, pa ako mognete kako da pomognete savjetima, dobro bi mi doslo. Nisam puno citala o urolozima i tim drugim nalazima osim spermiograma, pa ce mi tu bas dobro doci bilo kakav savjet. Hvala jos jednom....

Biti majka znači hodati okolo sa srcem izvan tijela...

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 551
16.3.2011 19:20:36   
gerberka
nisi ti mene dobro shvatila, pa me zato i ne kontaš. nalaz brisa uretre smo dobili prije 4 dana i tada je propisan antibiotik..vjerovatno sam napisala da cemo piti antibiotike, ali sam se danas "upisala" rekavši da nećemo. I nečemo. Znam da ne mogu otići sami od sebe, ali nema čovjeka koji nema neku bakteriju..jednu tamamiš - uništiš - eto druge.
a nasa dr je blaga astenoteratozoospermia ( na sto si ti prokomentarisala da je pravo čudo što sam ostala trudna i hvala ti na tome) a zaista prvim necuvanjem sam ostala, ne kazem da cu tako ponovo ali zato sam tu da kombinujem i trazim..ne mogu 1000 rješenja. Operacija varicocele, nakon nje je pio xciklav 10 dana da se upala smiri i sve ovo sto smo poduzeli.

prije operacije je imao 2 leukocita i 2 eritrocita..ne vidim razlog da ne sacekam 10 dana do kontrolnog spermiograma, da znamo na čemu smo..nego da mi poslije ova 3 mjeseca 2 kutije antibiotika ubiju sve sto valja na tom nalazu. kako ja znam antibiotici ubijaju spermice i opet treba cekati spermogenezu..varam li se.

< Poruku je uredio malena27 RR -- 16.3.2011 20:19:31 >

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 552
16.3.2011 19:25:29   
gerberka
samo cu se upisati da sam pogriješila, da nalaz ne valja i idemo dalje. kao sto sam se upisala da necemo antibiotike, da cemo cekati kontrolni nakon operacije.
Mozda je baš varicocela zezala, a mozda i nije..saznat cemo.

< Poruku je uredio malena27 RR -- 16.3.2011 20:20:03 >

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 553
16.3.2011 23:26:47   
Banana
gerberka, moram te ispraviti samo radi drugih koji budu čitali. antibiotici ne ubijaju spermiće i ne treba čekati da se proces spermatogeneze odvije kako bi se ponovo pojavili. najviše što antibiotici mogu učiniti je da malo "ošamute" spermiće, nema čvrstog dokaza da doista štete. u svakom slučaju, bolje ih je pravilno koristiti tj. uzeti odgovarajući za postojeće bakterije i piti u tačno određeno vrijeme. često su potrebi najjači antibiotici jer je teško prodrijeti do prostate, pa se zbog toga ne valja igrati sa njima.nakon svake terapije pričekati 7-10 kako bi se izbjegao lažno dobar nalaz, tj. nalaz na kojem su bakterije ošamućene jer ih antibiotik nije iskorijenio pa izgleda kao da nisu aktivne.

Ja Hadi, Ja Mudžibu...

3 IUI -

user posted image došlo samo

i drugo user posted image došlo samo

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 554
17.3.2011 9:54:42   
malena27 RR
prenos posta:

IZVORNA PORUKA: LEKO

Drage moje, evo da vam se javim sa mojim desavanjima

Moj muz je jucer bio na pregledu kod ljekara koji mu je uradio spermogram i rekao je da je iznenadjen kako se stanje poboljsalo nakon 3 mjeseca koristenja Citerala i BioAstina. Citeral je za upalu obzirom da MM ima jaku jaku upalu a BioAstin sam kupila u BBI centru 52,00 KM to je pio 2 mjeseca 2 kutije popio trebao je jos jednu ali eto nije, nije nam zgodno bilo doci u SA jer samo tamo imaju te tablete. Ohrabrio me taj njegov nalaz ali s tom da sam mu kuhala cajeve, persun,celer, i mjesavinu meda sa ljesnjakom,lanom susamom, itd.
Hvla Bogu da je bolje, doktor je rekao da ima jos upale ali da cemo moci imati djecu (puno to znaci)
Eto nije drage moje ni do nas sve. Preporucila bih dr. Esad Burgic u Lukavcu vele da je najbolji u tome. i da mu dolaze iz BG i ZG.
A ja danas idem na folikulomertiju 10 DC

< Poruku je uredio malena27 RR -- 17.3.2011 9:55:18 >

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu Banana)
Neposredna veza do poruke: 555
17.3.2011 10:37:51   
vjestica
gerberka antibiotici ne ubijaju spermiće, nego upala, pogotovo neliječena

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 556
17.3.2011 10:55:20   
Pikova_dama
Evo, MM se vratio od urologa. Nalazi su mu gotovi u srijedu (uretra, spermokultura, urinokultura i ostalo), ali sam pregled je dobro prosao. Doktor nije spomenuo varikokelu (na koju smo mi sumnjali), vec naprotiv, da je sve uredno. Dao mu je da pije neke tablete Padutin (poskupe, ali navodno vrlo korisne). Potvrdio mu je ono sto mu je i Mehmedbasic rekao, nalaz je ok, ali se mora rijesiti upale koja hvala Bogu nije hronicna. Takodjer, rekao mu je da su one tri kutije antibiotika koje mu je Mehmedbasic propisao potrebne i da ih mora piti. Eto, kad dodju nalazi bolje cemo znati.

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 557
17.3.2011 15:56:24   
gerberka
IZVORNA PORUKA: vjestica

gerberka antibiotici ne ubijaju spermiće, nego upala, pogotovo neliječena

pa kako meni onda dr reće da zasad ne pije antibiotike jer oni kako uništavaju bakterije tako i spermiće, pa se na njihovu obnovu opet ceka određeni period user posted image da ne pije dok ne vidi da li je od operacije varicocele došlo do nekog poboljšanja? rekao je da faecalis nebi trebao toliko da utice, da sacekamo sa antibioticima...ja danas zvala dr balica
zna li neka od vas? početkom aprila nam je kontrolni apermogram..to znači da prestankom antibiotika ( kad bi poceo piti ) taman dođe da uradi kontrolni? šta predlažete?? da li se neka, po ovom pitanju, konsultovala sa doktorima?

hvala

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 558
17.3.2011 16:06:43   
gerberka
zaboravih napisati da je mm spermokultura sterilna, da je ova bakterija nađena na brisu uretre i da je sam uzimao bris u bolnici, pa sad ne znam..gore su higijenski uslovi katastrofa..ima li ikakve veze što je spermokultura uredna?? hvala 

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 559
18.3.2011 14:54:21   
prevareni
Pošto vidim da ima svakakvih komentara u vezi nalaza Spermograma,ja koji sam prošao te stvari mogu reći,da što više ima bakterija i ostali stvari,utiče da je nalaz lošiji i pojedine bakterije uništavaju spermatozoide.Moj savjet da se antibioticima uništi ta gamad pa onda popravljati nalaz.I obavezno ako čovjek pije antibiotike tako mora i žena ili obrnuto,jer će prilikom prvog ......... će se pojaviti isti problemi.Zapamtite to dobro.Nemoj te reći da sam vas prepo,ali tako je.

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 560
20.3.2011 7:51:55   
ena0002
IZVORNA PORUKA: Pikova_dama

Dao mu je da pije neke tablete Padutin (poskupe, ali navodno vrlo korisne).

Padutin i Prxeed su malo kome pomogli a preskupi. Probajte sa Bioastinom, kutija je 50 KM, pije se 4x2 tako da trebaju dvije kutije za mjesec, ali je opet jeftinije. I pije se tri mjeseca nakon cega jepotrebno napraviti pauzu od par mjeseci

Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi vise od onoga sto misli da moze

(odgovor članu Pikova_dama)
Neposredna veza do poruke: 561
20.3.2011 12:26:09   
prevareni
Nabavite Pro-fertil kapsule 180 kom.cjena je bila 120 eura za 3 mje.i onda ćete vidjeti kakav je nalaz.

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 562
20.3.2011 22:01:09   
sabas
Iz licnog iskustva kazem da nemora nesto obavezno da pomogne, npr mm je pio Padutin Proviron 3 mjeseca (skupo  ) , rezultati se ni za jedan procentni poen nisu pomjerili , Bioastin 4 mjeseca (povoljnija varijanta) malo broj progresivno pokretnih  se povecao , Proxeed 3 mjeseca (skup) minorni rezultati zanemarljivo, Pro-fertil (skup) 6 mjeseci , nalaza jednak kao i prije Biljna varijanta nakon 1 mjeseca (koja mnogima nije pomogla) je dala za sada najbolje rezultate sa 5 mio se povecala na 10 milo i ostalo se povecalo , 70 KM sada koristi drugu turu
Znaci da toliko hvalis nesto ne znaci 100% uspijeh kod drugih  Ali sam opet za varijantu da sve treba probati

ja 73 mm OK MM 67 OAT 7g u braku,dijagnoza: primarni sterilitet
4 ins -0 , 1 ICSI-beta o; 2 ICSI beta 19 biohem

(odgovor članu prevareni)
Neposredna veza do poruke: 563
20.3.2011 23:06:29   
prevareni
Obavezno kada budete nabavljali Pro-fertil,da kupite u Austriji,jer ga oni proizvode,a kada bi lijek kupili u Njemačkoj,već je kopija za to što je jedna osoba provjeravala i ispitivala i rečeno mu je da kupi u Austriji,tako da moze biti i kod vas kopija.a ja sam pio proxed 6,5 mje. 3%mi se nalaz popravio a potrošio sam preko 2000 km.a za Pro-fertil 3mje.120 eura.Provjerite i dobro razmislite,a nalaz mi se popravio 22% za 6 mje.po nalazu kod Mehmedbašića .

(odgovor članu sabas)
Neposredna veza do poruke: 564
20.3.2011 23:32:01   
gerberka
sabas koja je to biljna varijanta? jel kupujes pa mijesas cajeve ili idete kod travara po mješavinu?

tnx, pusa

< Poruku je uredio malena27 RR -- 21.3.2011 13:24:59 >

(odgovor članu sabas)
Neposredna veza do poruke: 565
21.3.2011 15:01:28   
Pikova_dama
MM je vec poceo piti Padutin, pa nisam stigla ni da mu preporucim ove druge koje ste mi naveli. Neka onda bude ovako kako su doktori rekli do kraja terapije, pa nakon drugog nalaza spermiograma, ako se stanje ne popravi, idemo s drugim metodama i preparatima. Inace, doktor mu je rekao da mu je dijagnoza astenozoospermia zbog upale koju ima, jer mu je sve ostalo ok. Uskoro nam stizu i nalazi urologa, pa cemo i to vidjeti...

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 566
22.3.2011 9:42:44   
Pikova_dama
EH...doktori, doktori, doktori. Na uputstvu za Padutin procitala sam da ako se lijecis od upale ne smijes njega piti, jer on moze pogorsati stanje. Strasno! Ne mogu da vjerujem da doktor moze preporuciti nesto takvo, a znao je da MM pije antibiotike za upalu. Na uputstvu lijepo pise, prvo se rijesiti upale, pa tek onda piti Padutin. Naravno...sad ga je prestao piti dok ne vidi kakvo ce mu stanje biti poslije antibiotika. Mislim da je prevareni o ovome govorio u ranijim postovima, ali eto, mislis doktori najpametniji i vjerujes im.

Neposredna veza do poruke: 567
22.3.2011 19:15:08   
prevareni
Svaka časat,samo što mi neke stvari zaboravimo namjerno ili nenamjerno,pa onda vraćamo film unazad,da vidimo gdje je greška,to se ne odnosi NA PIKOVU DAMU,ima nji,naći će se u ovome.

Neposredna veza do poruke: 568
22.3.2011 21:59:37   
sabas
Prevareni , ne sumnjam da Profertil nekome nije pomogao , a mi smo narucili direktno iz Austrije Beca (apoteka sa web stranice) , znaci nije kopija Ali nama nije pomogao sto ne znaci da nekome nece Zelim reci da neko ako proba te vitamine i ne dobije zeljene rezultate da se ne razocara previse .
Mnogim trudilicama jedna terapija macinom travom pomaze meni nisu livade pomogle .
Gerberka vec si me na pp pitala koji travar i odgovorila sam ti sve vezano za lokaciju travara i ostalo
Pikova _dama iz iskustva znam da je potrebno da se sami educiramo, jer dr nekada 'mahinalno' propisuju lijekove npr mojoj sestri koja je bila trudna i pitala dr koje lijekove smije uzeti jer je bila bolesna dr joj rekla samo zaboravila sam koji lijek,  a u uputama pise da trudnice ne smiju da uzimaju taj lijek

ja 73 mm OK MM 67 OAT 7g u braku,dijagnoza: primarni sterilitet
4 ins -0 , 1 ICSI-beta o; 2 ICSI beta 19 biohem

(odgovor članu prevareni)
Neposredna veza do poruke: 569
23.3.2011 0:01:22   
gerberka
slažem se sa sabas..sve je individulano..daj Bože da nam svima može pomoći jedan lijek. MM pije proferil, ali i pregršt ostalih dodataka: e vitamin ( pojacali smo dozu ), ponekad cink, jer ga ima u profertilu, aloju, proposlis, matičnu mliječ, prestao da puši i kafu nekada popije.
napravila sam mješavinu sjemenki i meda, a također pije čaj zdravac i piskavicu. sutra ide da izvadi amalgamske plombe. Naravno, ništa nije uz prisilu s moje strane..on to sve uzima i radi dobrovoljno..zato ga mnogo volim user posted image e sad sta ce i da li ce pomoci ne znamo do kontrolnog nalaza, ali cu javiti svakako.

(odgovor članu sabas)
Neposredna veza do poruke: 570
23.3.2011 0:04:47   
gerberka
da dodam i operaciju varikokele koju mm smatra potrebnom, ne samo zbog spermiograma nego zbog kasnijih tegoba kod muskaraca. i na nju je otusao kao da ide na kafu. user posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 571
23.3.2011 11:11:04   
pepika
draga gerberka,gdje si nabavila taj caj piskavica,ja sam trazila na pijaci od oni travara,ali nisu imali.Nisam trazila po biljnim apotekma.On je dobar za ubrzanje spermica kolko sam skontala,a MM ima sa tim problema. Trenutno pije padutin i proviron pa mu je kontrolni nalaz sredinom aprila,pa cemo vidjet da li je pomoglo ista.Inace je pio i proxed i profertil ali bez rezultata.:((

Covjek snuje ,Bog odredjuje.

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 572
23.3.2011 12:03:25   
gerberka
piskaicu sam kupila u apoteci, košta 4,5 KM. Pakovanje kutijica.
i ja sam pitala na pijaci, ali nema.
ako ne nađeš piskavicu javi mi se na pp, ja ću ti kupiti i poslati poštom. mislim da bi trebala biti u apoteci ali ako ne bude racunaj na mene user posted image
koja je dg tvoga muža..mislim na spermiogram? nama je proxed povećao progresivno pokretne za 5 %, a terato ostali isti tako da sad pije profertil. ako on ne pomogne imamo Bioastin, nabavila sam ga iz amerike. 

(odgovor članu pepika)
Neposredna veza do poruke: 573
23.3.2011 12:25:20   
Almaa
piskavica se moze kupiti u slatkom butiku Badem...

napravi svaki korak ovom istom strascu i pregazit ces more na tom hodocascu...

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 574
23.3.2011 13:02:13   
pepika
DG.moga muza je Astenoteratozoospermia,ali nema bakterija ni upale,ostali nalazi su mu ok,nema ni leukocita.Samo sto nema progresivno pokretniuser posted image ,a inace se sa tim borimo 2 god.Sutra cu vidjeti po apotekama za taj caj da li ga ima,u svakom slucaju hvala tiuser posted image .Pusaaa i javim ti da li sam ga pronasla

Covjek snuje ,Bog odredjuje.

(odgovor članu Almaa)
Neposredna veza do poruke: 575
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *