|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: jezicke pogreske
23.2.2011 9:17:53   
DM
Na pitanje-kako kaže Jurić(lik iz crtanog) moj mlađi sin odgovara-Ajm pid-I'm speed!user posted image

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

(odgovor članu 10 mart 2009)
Neposredna veza do poruke: 476
4.3.2011 10:29:36   
Lady26
Najnoviji od jutros :
Papagaj - kapakaj

Ljubi mama user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu DM)
Neposredna veza do poruke: 477
4.3.2011 11:10:40   
chuci
kaže moja jučer babi: Ajde babo kini natku. (hajde babo skini jaknu)
i kad je skinuo gleda ga on u košulji i kaže mu Kini tošu. (skini košulju) ono ko malo ljutito što nije odmah sve skinuo

inače nas tako postrojava da se skinemo čim uđemo.user posted image

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 478
4.3.2011 11:18:35   
chuci
prvo ime koje je ajša naučila bilo je ime mog tate i tada smo je stalno pitali kako se zove dedo a ona nijaaaaa(nijaz), sad je naučila svima imena, ali čim čuje da je neko pita
kako se zove? ne čeka da čuje ko odmah odgovara nijaaa.
pitam je ja jučer kako se zove babo. kaže nijaaa. a babo? reko. kaže anan (iako nekad potrefi i kaže fino adnan) user posted image

a inače dosta priča, mašAllah sastavlja rečenice od 3-4 riječi ko s poslom.

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 479
4.3.2011 11:23:24   
rose 87
mi ne pricamo bas puno,a nikad se nisam zapitala bas sta zna
mama,baba,njenje-nene,tete-tetka,dada-dajdja,dede-djed,gu-gu,kva-kva,mjau-sve se odnosi na slikovnicu,dzig-dzig-sporet,njam,njam-kad hoce da jede,pa mozda je to sve,imao on svojih rijeci nama nerazumljivihuser posted image

Mamino sunce - 26.12.2009
Mamin smjesko - 20.01.2015

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 480
4.3.2011 11:26:40   
Anoniman
mi puno toga znamo brbljatiuser posted image ima i novi rijeci.
keks-seks, lopta-opta , oko-oko, majmun-amun, carape- papale , cizme- mime
koka-oka , cokolada- ada , mars -aššš ,, jos -oššš ,, ...

(odgovor članu rose 87)
  Neposredna veza do poruke: 481
4.3.2011 11:41:47   
emma.L
NEku večer smo prvi put imali situaciju da je ne razumijemo user posted image  - priča nešto kao "kad smo ono ti i ja nasule vodu i nju - e sad ide ta riječ koja zvuči kao višvasel - i sve je bilo čisto pa krpe pa brisale". Skontala sam ja da smo mi čistile ali ovo mi zvučalo nepoznato i nakon nekoliko ponavljanja, a ona uredno ponavlja "kako ne znaš, višvasel", jedini zaključak je da je to njen naziv za deterdžent. MM isto nije mogao skontati i hajde reko, pojavit će se valjda negdje. Kad kasnije idu reklame, trči Ema i dere se: Evo gaaaaa, višvasel! Mr. Muscle user posted image . Elem, misterija riješena.

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 482
4.3.2011 11:45:05   
Amani12
IZVORNA PORUKA: emma.L

NEku večer smo prvi put imali situaciju da je ne razumijemo user posted image  - priča nešto kao "kad smo ono ti i ja nasule vodu i nju - e sad ide ta riječ koja zvuči kao višvasel - i sve je bilo čisto pa krpe pa brisale". Skontala sam ja da smo mi čistile ali ovo mi zvučalo nepoznato i nakon nekoliko ponavljanja, a ona uredno ponavlja "kako ne znaš, višvasel", jedini zaključak je da je to njen naziv za deterdžent. MM isto nije mogao skontati i hajde reko, pojavit će se valjda negdje. Kad kasnije idu reklame, trči Ema i dere se: Evo gaaaaa, višvasel! Mr. Muscle user posted image . Elem, misterija riješena.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Moj djecak je jutros cim je otvorio okice trazio sajmice i kupu...
Kod nane je jucer jeo sarmu i kiseli kupus,koji ludo voli,i palo mu naamet cim se probudio...
Inace svaki dan imamo neke nove rijeci,uglavnom je nesto vezano uz hranu... Poguzijica maminauser posted image

21.12.2009. Najljepse Sunce obasjalo nase Nebo Ljubavi <3
30.01.2016. Nova najveca Ljubav stigla u nas zagrljaj <3

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 483
4.3.2011 12:24:45   
chuci
sjetih se jedne dobre
pdaaapca - pidžamica

i još
pantone - pantole

natka - jakna
tapce - čarapice

ali ona to tako razumljivo kaže da je mi gotovo uvijek razumijemo na šta je mislila

< Poruku je uredio chuci -- 4.3.2011 12:26:03 >

(odgovor članu Amani12)
Neposredna veza do poruke: 484
4.3.2011 13:57:33   
megi
joooj ema  sto se ismija  cuj visvasel

hahahaha
mi isto znamo dosta rijece, ali fakat ima nekih koje ne mozemo odgonetnuti uz najbolju volju

mi za carape kazemo pace
kapa - paka
keks-kesk
u sobu - u buzu
telefon- teson

i jooos mnogo toga

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 485
5.3.2011 14:29:42   
chuci
babo nema boguda - babo nema goluba
a maloprije je golub bio dobagu

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 486
20.3.2011 18:31:59   
chuci
mama daje ajsi patone - makarone

mabada - magarac

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 487
20.3.2011 18:34:16   
Nunichi
Cedovi - cd-ovi user posted image

Pušat  - puhat

Vabuka - jabuka

Kristijan - Kikan user posted image

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 488
20.3.2011 18:35:24   
Lady26
Jutros....
Lana ustala i tajo spava a ona ce : ssss tajo, paja... a ja kazem paja go''no (govno ali nisam mislila na mm da me ne shvatite pogresno)...kad ce : ssss paja, gojo user posted image user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 489
20.3.2011 18:36:20   
sporty mamaa
Meni nije jasno kako moja malena ne zna izgovoriti slovo L, mijenja ga sa v, j.... Recimo lala joj je jaja, velik - vejik... Znaju li Vasa djeca izgovorit slovo l, meni nekako cudno, jer koliko ja znam djece to slovo im nije problem. Il se meni samo ciniuser posted image

(odgovor članu Nunichi)
Neposredna veza do poruke: 490
20.3.2011 18:38:49   
teacher75
umjesto halo kaze "hajte", a umjesto oko kaze "ko"user posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 491
20.3.2011 18:39:18   
chuci
moj rođak je imao i 4 godine a imao je problema sa slovom L, govorio nešto kao v. sad normalno priča.
dosta djece ima problem sa slovom l kako sam ja čula

Neposredna veza do poruke: 492
20.3.2011 18:45:45   
chuci
lady napomenu me ti

moja ajša nekad priča u snu.
noćas ja nešto ustajala i legla opet oko 3, kad ona pođe pričati user posted image

kaže babo nese meko (babo donese mlijeko), ajde (hajde), pa šuti šuti, pa je onda nešto mrmljala istom pođe šššš ajsa pava, ššššš pa opet šššš ajsa pava i na kraju kaže etooooo. sve u snu
ja joj nudila da pije neće tvrdo spavauser posted image

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 493
20.3.2011 18:55:23   
sporty mamaa
chuci hvala na odgovoru. Ma ona super sastavlja recenice, pjesmice, ali L i R nikako... Neki dan je rekla daj mi toRtu, ja govorim reci torta ponovo, a ona ce toJtauser posted image

Crvenkapica kaze Senkapica
Mikrofon - ufofon
Gitara - Pintaja
jastuk - Jaskuc, a prije je bio bakuk
Drvo - Divot

Ima jos al se ne mogu sjetiti, inace ja ovo zapisujem u radosnicu pa mi poslije bude zanimljivo i napisem dob u kojoj je tako pricalauser posted image

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 494
20.3.2011 19:06:51   
bebbe RR
Ema izgovara sve glasove, iako još uvijek kusa i to je slatko. A imamo novu riječ u inverziji - PORŠKION, što je škorpion, odnosno, horoskopski znak i to mi je tako super da ne dam da je ispravljaju...

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

Neposredna veza do poruke: 495
20.3.2011 19:45:56   
teacher75
nova rijec danas: "mama" umjesto majmun. mm me zeza da djetetu licim na majmunauser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 496
20.3.2011 19:49:46   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: teacher75

nova rijec danas: "mama" umjesto majmun. mm me zeza da djetetu licim na majmunauser posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image
Moja Imancica pocela pomalo pricati:
Seka Farah- Keka Nana
Draga-Gaga
Zig zig- dig dig

(odgovor članu teacher75)
  Neposredna veza do poruke: 497
20.3.2011 20:01:16   
Vinetu
hehehe... potpuno razumijem kako se osjećaš. Jednom je moja malena, kad je vidjela nekog Aboridžina na TV-u uzviknula  "mama"... user posted image

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 498
20.3.2011 21:48:40   
reallove
Emin je pun bisera,prica dosta,uglavnom arapski,na bosanskom zna mama,babo,nana,deda,cece(cvijece),pepe(pape)kok(sok) itd...

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu Vinetu)
Neposredna veza do poruke: 499
20.3.2011 22:02:28   
sporty mamaa
Moja za strample kaze stapanke. Neki dan bili kod moje mame i ja izasla s prijateljicom na kavu, zove me mama i pita sta su to štapanke, dijete trazilo da se obuceuser posted image

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 500
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

RR

Da li vam je nekad dosadno na RR?Mislim umrtve se svi,uvijek iste teme se koriste,i bude baš nekako glupo i javljati se.Ili je to samo meni tako,ponavljam nekad.

da,dosadi mi nekad (89%)

ne,uvijek mi je zanimljivo (11%)

Broj svih glasova: 112

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *