malena27 RR
|
prenos postova: IZVORNA PORUKA: vjestica na korak akosu jajovodi začepljeni skroz, onda ne pomaže ni laparoskopija, a kamoli macina trava laparoskopija pomaže ako ima malih priraslica (i to je pobično sljedeći korak kod dr Godinjaka, nakon ovih pretraga koje si uradila) macinih trava ima više, ali oni djeluju većinom na hormonalni status (a neke i na to famozno opuštanje) pa ako imaš normalan hprmonalni status, pripazi, jer je nekima upravo macina trava pobrkala normlani hormonalni status a pogotovo je kontraindicirano uzimanje sa bilo kojim hormonalnim preparatom IZVORNA PORUKA: na korak vjestice-hvala na odgovoru. ja mislim da bi prvo trebalo vidjeti folikometriju, tj.da li dolazi do rasta, pucanja folikula-ovulacije..pregnil,pa ako je to ok, a ne dolazi do trudnoce, onda HSG, da se vidi prohodnost jajnika..pa onda laparoskopija, ako nisu prohodni. ne mislim da bi odmah trebala laparoskopija-operacija, a da se sve ovo prethodno ne provjeri, ali vidjecemo sta ce reci Godinjak. hvala jos jednom svima. Javim sta mi je preporucio poslije termina kod njega, pocetkom aprila. Ljubim vas sve i zelim vam sve najbolje od srca IZVORNA PORUKA: vjestica nakorak Godinjka ne radi HSG, nego laparoskopiju, koja je pouzdanija od HSG-a (HSG može pokazati lažno dobar nalaz, jer tečnost može proći pored priraslica, pa da se one tek poslije vrate na mjesto) a nije to nikakav posebna operacija, sutradan izađeš kući bude dijagnostička, po potrebi i radna meni je prvo radio laparo, pa tek onda klomifen i folikulometrije (mada ima i obrnutih slučajeva, valjda on procjeni po nalazima šta će prvo) meni je logičnije prvo laparo, jer nisam za to da se uzima klomifen , koji nije baš bezazlne, ako se ne zna stanje jajovoda mene je doduše Godinjak pitao nakon svih nalaza hoćemo li prvo laparo raditi i ja sam pristala (i izašla presretna iz ordinacije, ko da me šalje na more, a ne na operaciju doduše ja sam se nadala da će tu naći nekiproblem, jer me je izluđivala idiopatska neplodnost IZVORNA PORUKA: vjestica jer Godinjak nikad ne radi folikulometriju u prirodnom cikjlusu da provjeri jeli rastu folikuli, radi samo uz stimulaciju (pretpostavka je da ako su hormoni ok, progesteron 21 dc pokazuje da je bila ovulacija) a sve ostalo ako zašteka tokom folikulometrije rješava se odgovaraćiom medikamentoznom terapijom IZVORNA PORUKA: na korak vjestice-ja sam prije 3 godine imala laparoskopiju, endometrioza, paraovularis, rekao mi je tad doktor da je "propuhao jajnike , tako da dobro znam sta je laparo. ja sam prije za varijantu klomifen-folikometrija-pregnil, pa ako onda bude trebalo HSG i/ili laparo. A mozes li mi pojasniti to za progesteron 21 DC-pokazuje da li je bilo ovulacije... hvala jos jednom IZVORNA PORUKA: ivannna nakon što sazrije jajna stanica ona se izbacuje iz folikula, i nakon toga folikul postaje žuto tijelo koje onda intenzivno luči progesteron, koji je onda zahvaljujući žutom tijelu 21 dan ciklusa 10 do 20 puta veći nego u prvom dijelu ciklusa. Znači ako nema tog porasta progesterona u drugom dijelu ciklusa onda nema žutog tijela, a to znači nije bilo ni ovulacije. E sada ima jos jedna mogućnost a to je da postoji ovulacija ali da je nedovoljan porast progesterona zbog postojanja tzv. insuficijencije žutog tijela, ali to se vidjeti uzv provjerom postojanja ovulacije. IZVORNA PORUKA: na korak ivannna, meni je progesteron 8Dc bio 5,3, a 21DC 52,5, znaci puno veci, 9,9 puta, ipak ispod 10 puta . svakako hvala ti puno IZVORNA PORUKA: ivannna vidim da si se zabrinula, to sto sam napisala 10 do 20 puta je otprilike, koliko se ja sjecam prema referentnim vrijednostima mislim da je 51 jedna fina srednja vrijednost :) za taj DC
< Poruku je uredio malena27 RR -- 23.3.2011 20:22:21 >