Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Jutro i od nas...bolje reci vece kad je mene moja cura nadigla jutros , ne znam odakle ovom djetetu energija ovolika. Ja znam samo da je meni energija na nuli
Ja danas usla u peti mjesec , joj kad ce avgust . Sto se tice apetita ja ga nikako nemam, nemam pojma sta je sa mnom, ja jedem sto trebam, sto moram, a ne sto mi se jede, a sa Anom kad sam bila trudna samo mi je guza iz frizidera virila, ko je sta radio ja sam jela po cijeli dan
jutro i od mene drage moje... ja jos uvijek noc prespavam k'o top i ne ustajem sinoc mm dosao kasno pa njega cekala... nadam se da ce nam ovaj tmuran dan lijepo proci samo da kisa ne pada
Svaki neuspjeh je iskušenje koje prethodi uspjehu!!! K 08.04.2011 15:20 h, 3480 gr i 51 cm N 15.11.2013 10:08 h, 3650 gr i 52 cm I 15.11.2013 10:09 h, 3700 gr i 53 cm
Joj i ja sam gladna. Obično imam tri doručka a jutros sam preskočila prvi. Jedan odmah čim dodjem na posao, pa onda kad i svi oko 10 sati i treci oko dva. Dobro, to su mali obroci, ali fata je fata a triput je triput Ima li kakav smajli za tamića?
Jutro Jao i ja sam gladna, evo tek progledala i mogla bih pojest tolko toga. Kasno legnem pa kasno i doruckujem Pisulja lupala sinoc, probudim se u wc par puta i onda prije nego zaspim osjetim kako akrobacije izvodi u trbi
Joj i ja sam gladna. Obično imam tri doručka a jutros sam preskočila prvi. Jedan odmah čim dodjem na posao, pa onda kad i svi oko 10 sati i treci oko dva. Dobro, to su mali obroci, ali fata je fata a triput je triput Ima li kakav smajli za tamića?
a kafa i čokoladica u 12 i voće u 13
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
4+3 tjedna su kraj 1 mjeseca 8+5 tjedna su kraj 2 mjeseca 13+1 tjedna su kraj 3 mjeseca 17+4 tjedna su kraj 4 mjeseca 21+6 tjedna su kraj 5 mjeseca 26+2 tjedna su kraj 6 mjeseca 30+4 tjedna su kraj 7 mjeseca 35+0 tjedna su kraj 8 mjeseca 40+0 tjedna su kraj 9 mjeseca
Po ovom, sutra upadamo naglavačke u šesti mjesec! Jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
pozdrav trudnicama, jestel mi dobro? imam jedno pitanje, pa mislim da je najprikladnije da ga ovdje postavim, za mame koje su se vec porodile,a i koje nisu ali su upoznate sa situacijom. naime, ja ako Bog da ocekujem bebu krajem marta, spakovala sam sve sto znam da treba, ali me zanima da li trebam odmah sa sobom da ponesem pelene ( i pamucne i jednokratne), kreme i maramice, te stvari za higijenu bebe, jer sam cula da to koriste od nas cim se beba rodi?
Odakle si? Ako se na Jzeru poradjas ne treba ti nista. Ja sam spakovala kuci pelenu i stvari za bebu sto ce tajo ponijeti kad podje po nas i tako je i donio on, ali oni su opet stavili svoju pelenu. Tako da sto se tice bebe ne trebas nista nositi.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.3.2011 10:24:10
srcalo
hvala jelenat, ja sam iz sa, a planiram se aBd poroditi u opcoj bolnici, ne znam da li je i dole isto kao i na jezeru, ako neko zna, kako to sve hoda u vojnoj, nek se javi.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.3.2011 10:32:24
Amam
IZVORNA PORUKA: palachinken
IZVORNA PORUKA: jelenaT
sweet
4+3 tjedna su kraj 1 mjeseca 8+5 tjedna su kraj 2 mjeseca 13+1 tjedna su kraj 3 mjeseca 17+4 tjedna su kraj 4 mjeseca 21+6 tjedna su kraj 5 mjeseca 26+2 tjedna su kraj 6 mjeseca 30+4 tjedna su kraj 7 mjeseca 35+0 tjedna su kraj 8 mjeseca 40+0 tjedna su kraj 9 mjeseca
Po ovom, sutra upadamo naglavačke u šesti mjesec! Jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
A ja sam onda vec u 9 mj vec par dana,a danas i zvanicno po kalendaru 1mj do termina,pa kako Bog dragi da
Jutro ili dan,ne znam sta je kome ,ja jos nisam jela,cekam dijete,koje jos gleda crtice ,a crijeva mi krule... Ledja su me ubila sinoc okrecu ci se,i kukovi,a stomak tvrd i bolovi po dnu,nikako da prodju eto drage,nadam se da ste vi bolje
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.3.2011 10:34:36
palachinken
Sad mi reče jedna suputnica u trudnoci da je šesti mjesec rizičan. Pobježe mi, pa je nisam upitala zašto, zna li iko reći šta je to pa sad rizično? Brzinski google me nije prosvijetlio
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.3.2011 10:36:06
palachinken
IZVORNA PORUKA: ziki
IZVORNA PORUKA: palachinken
a kafa i čokoladica u 12 i voće u 13
Eh da. Ima i kafa u 12. I voće u medjuvremenu. Čokoladicu za sad eskiviram, za divno čudo ne traži mi se slatko.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.3.2011 10:43:22
ziki
Prvi pit čujem takvo nešto. Treba da pratiš da ti ne javi neki od simptoma prevremenog poroda, to ćeš već na vrijeme pročitat u trudničkom kalendaru, ako nešto prepoznaš da upozoriš dr.
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.3.2011 10:45:02
idacha
jutro i od nas...
mi smo nerijeseno, za sada... ni dobro ni lose, 0:0...
palachinken, ti si mi super sa jelom... ja ujutro samo moram prije kafe nesto pojesti, zbog zeluca.. obicno dalje ne jedem do rucka... mada, kazem, apetit i meni raste iz dana u dan...
jelena, sto kazu, dan se od dana razlikuje, a kamoli trudnoce.. ja se nekada uplasim da ne unosim sve sto treba, osim onoga sto smo zajedno konstatovale, a sa imijem sam svasta nesto cijedila jela puno voca, pila cajeve i slicno.. sada nista od toga i bas me savjest pocinje peci..
mersiha, kako si nam ti danas? zvucis pravo raspolozeno.. nadam se da je tako...
gagach, ja koliko sam se naslusala, svaki je mjesec haman rizican, tako da uopste vise ne razmisljam o tome... te sesti, te sedmi, te osmi, te deveti... ma pusti to i ne opterecuj se, nego uzivaj u svemu lijepom...
fuj, kod nas tmurno da tmurnije ne moze biti.. kisu bas ne volim ali je toliko pritislo da molim Boga da kapne...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.3.2011 10:47:11
idacha
ne znam zaista, pretpostavljam da su takve price posljedice nekih nemilih dogadjaja... fakat je da se u svakom trenu moze desiti nesto, ne daj Boze nikome...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.3.2011 10:50:41
enči80
IZVORNA PORUKA: mersiha 77
Ma molim te palachinken pusti te gluposti
rizici su prosli,sad je beba ozivjela hvala bogu.
NEMAS RAZLOGA ZA BRIGU,NEMOJ SE MOLIM TE OPTERECAVATI BABSKIM PRICAMA.
PUSA I UZIVAJ.
Potpisujem!!!
Jutro(dan) i od nas
Meni sinoć kada su se bebe kao pokretale,jako m žigao ovaj donji stomak.Imam osjećaj kao da mi diraju bešiku a malo sam nahlađena.Može li biti od toga? Ne mogu se sjetiti jel me u prvoj boljelo.
Želim vam lijep u ogodan dan i što manje kiše
RE: Razgovori u ocekivanju bebe 16.3.2011 10:57:15
mersiha 77
IZVORNA PORUKA: idacha
jutro i od nas...
mi smo nerijeseno, za sada... ni dobro ni lose, 0:0...
palachinken, ti si mi super sa jelom... ja ujutro samo moram prije kafe nesto pojesti, zbog zeluca.. obicno dalje ne jedem do rucka... mada, kazem, apetit i meni raste iz dana u dan...
jelena, sto kazu, dan se od dana razlikuje, a kamoli trudnoce.. ja se nekada uplasim da ne unosim sve sto treba, osim onoga sto smo zajedno konstatovale, a sa imijem sam svasta nesto cijedila jela puno voca, pila cajeve i slicno.. sada nista od toga i bas me savjest pocinje peci..
mersiha, kako si nam ti danas? zvucis pravo raspolozeno.. nadam se da je tako...
gagach, ja koliko sam se naslusala, svaki je mjesec haman rizican, tako da uopste vise ne razmisljam o tome... te sesti, te sedmi, te osmi, te deveti... ma pusti to i ne opterecuj se, nego uzivaj u svemu lijepom...
fuj, kod nas tmurno da tmurnije ne moze biti.. kisu bas ne volim ali je toliko pritislo da molim Boga da kapne...
Hvala na pitanju idacha,ma da sam bas najveselija i nisam
i kod nas je danas vrijeme fuj,ali se radujem jer mi mama dolazi akobogda u sljedeci petak
bas se radujemo i ja i mm.
Ma imam problema sa svekrvom koja hoce posto poto kontrolu nad sinovim zivotom a ja to nedam.