Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Gradite li kucu (uređujete stan)? 4.11.2010 21:52:14
mamica
Skvo sta bi, jesi li napravila, ti rece da ces nam javiti i nista... nadam se da si napravila i da ti je uspjelo i da ti se skroz svidja...
I usput da vam javim mi smo svoju kucu hvala dragom Allahu u septembru pokrili, prikljucili struju i vodu... cim sakupimo dovoljno novca treba da kupimo stolariju i da malterisemo...
RE: Gradite li kucu (uređujete stan)? 4.3.2011 11:44:01
Nedi
Evo i mi se bavimo mišlju zvanom kuća poslije problema sa svim mogućim u našem stanu od struje, vode, poplave itd. Večeras idem kod arh. da napravimo projektić naše kućice i da vidimo kako bi to izgledalo. Nestrpljiva sam, i ne mogu čekati do večeras, zna li neko šta mogu uraditi za 50.000 KM? Samo gradnja kuće bez plaćanja papirologije, prizemna kuća, oko 120m2, znači 10x12+garaža. Prilikom kupovine imam popust na: cigle -40%, PVC stolarija 15%, grijanje 15%, poneki besplatni majstor, ostali građevinski materijal 10%. Kamion besplatno 1-2 dana u sedmici. I mogu li završiti za 6 mjeseci?
RE: Gradite li kucu (uređujete stan)? 4.3.2011 11:56:45
palachinken
Nedi, nek ti tvoj arhitekt uradi predmjer i predračun radova. Na to računaj nepredviđene troškove. Ti bi sa svojim popustima dobro prošla. Nisam toliko u cijenama, ali vjerujem da ćeš pokriti i ozidati kucu, a sad enterijer, on se moze i naknadno.
RE: Gradite li kucu (uređujete stan)? 4.3.2011 12:00:01
Anoniman
mi bi trebali, nekad u skorijoj buducnosti, mijenjati parket...jucer sam iscitavala o toliko hvaljenom tarkettu a naisla sam na vise negativnih iskustava nego pozitivnih...zanima me ovaj "seljacki pod" ...jako mi se svidja...da li je to isto sto i brodski pod ili ima neke razlike? ima li iko iskustva? i ako, da...gdje ga je nabavio i kako se cijene krecu? i kakav mu se pokazao?
RE: Gradite li kucu (uređujete stan)? 4.3.2011 12:06:49
palachinken
Ja ovdje ko dežurna :) dadada, ovaj pod jest dobar, ali ovakav nelakiran, rustičan,kao na slici. Međutim jednom kad ti mrvuljak nešto prospe, sjetićeš se familije i parketu i seljacima i podu, jer ga je teško održavati. Drugo, kad biraš parket, treba ići sa što manjim dužicama, jer drvo "radi", suši se i nakon nekoliko mjeseci se dužice skupile a tebi se pojavile fuge. I isto tako, treba ti jako jako dobar majstor da ga dobro postavi i uklopi. Ali izgleda mrak :D
RE: Gradite li kucu (uređujete stan)? 4.3.2011 12:09:07
Nedi
palachinken hvala na odgovoru
dadada imamo mi na vikendici u potkrovlju od ranih sedemdesetih i još uvijek mu ništa ne fali osim što ga treba lakirati. Meni se ne sviđa...sad kad (ako) budem pravila kuću staviti ću laminat na podove
RE: Gradite li kucu (uređujete stan)? 4.3.2011 12:19:35
Anoniman
IZVORNA PORUKA: palachinken
Ja ovdje ko dežurna :) dadada, ovaj pod jest dobar, ali ovakav nelakiran, rustičan,kao na slici. Međutim jednom kad ti mrvuljak nešto prospe, sjetićeš se familije i parketu i seljacima i podu, jer ga je teško održavati. Drugo, kad biraš parket, treba ići sa što manjim dužicama, jer drvo "radi", suši se i nakon nekoliko mjeseci se dužice skupile a tebi se pojavile fuge. I isto tako, treba ti jako jako dobar majstor da ga dobro postavi i uklopi. Ali izgleda mrak :D
ovo za drvo da radi i majstora mi je jasno...i toga se najvise i bojim...pogotovo u ovim nasim stanovima (gradnja je 75-6) svi su zidovi krivi...ali opet kontam bolje mi je ovako nesto rusticno...sto cak i kad se izgrebe i ostari, izgleda dobro...nego dati pare za neki klasicni s visokim sjajem...kod kojeg se isto tako mogu pojaviti "fuge"...desilo se mojoj tetki...
a da stavimo ovaj najjeftiniji koji smo i dobili u stanu...vala...grehota mi para...a ruzan je...pravo
licno, ne volim plastiku...a u plastiku mi spada laminat...zna on dobro izgledati...ali kad hodas pa ono odzvanja...mene plaho nervira...i kad se izgrebe...pisi...propalo...drvo je ipak drvo
RE: Gradite li kucu (uređujete stan)? 4.3.2011 12:19:37
henna ze
imam ja seljački pod..samo svijetli i lakirani..nisu mi se stvorile pukotine..valjda je bio dovoljno suh kad je kupovan ..pojma..nemam..tu sam 8 mjeseci..sad sam zadovoljna..pa vidjećemo dalje...
RE: Gradite li kucu (uređujete stan)? 4.3.2011 12:23:45
DM
Seljački pod-je li tzv.šipod?! Ako je to taj-kupiti dasku i sušiti je dodatno kući(tako je moja ex kona uradila) i onda ugrađivati, a ako ga direktno stavite, dolazi do isušivanja i razmicanja daske tj. šupljine između daski! Ali isto to se može desiti i sa parketom! Ovaj pod se isto kao i parket-brusi i lakira(mislim na šipod)!
RE: Gradite li kucu (uređujete stan)? 4.3.2011 12:24:05
Anoniman
IZVORNA PORUKA: henna ze
imam ja seljački pod..samo svijetli i lakirani..nisu mi se stvorile pukotine..valjda je bio dovoljno suh kad je kupovan ..pojma..nemam..tu sam 8 mjeseci..sad sam zadovoljna..pa vidjećemo dalje...
RE: Gradite li kucu (uređujete stan)? 4.3.2011 12:27:27
Anoniman
IZVORNA PORUKA: doublemum
Seljački pod-je li tzv.šipod?! Ako je to taj-kupiti dasku i sušiti je dodatno kući(tako je moja ex kona uradila) i onda ugrađivati, a ako ga direktno stavite, dolazi do isušivanja i razmicanja daske tj. šupljine između daski! Ali isto to se može desiti i sa parketom! Ovaj pod se isto kao i parket-brusi i lakira(mislim na šipod)!
RE: Gradite li kucu (uređujete stan)? 4.3.2011 12:31:54
taurus
IZVORNA PORUKA: dadada
a nemas pojma koliko para i novaca je m2
od 15km pa do 40 km zavisi od kvaliteta, debljine, broja onih čvorova po njemu (valjda se tako zovu )
RE: Gradite li kucu (uređujete stan)? 4.3.2011 12:33:29
Anoniman
IZVORNA PORUKA: taurus
IZVORNA PORUKA: dadada
a nemas pojma koliko para i novaca je m2
od 15km pa do 40 km zavisi od kvaliteta, debljine, broja onih čvorova po njemu (valjda se tako zovu )
uuuuuuuu...hvaaaaaaalaaaa
to ispade znacajno jeftiniji od tarketta a i od obicnog parketa
RE: Gradite li kucu (uređujete stan)? 4.3.2011 12:40:38
taurus
ako je na ovoj slici što si stavila seljački pod, onda je brodski pod malo uži bar ja tako mislim i brodski pod je boje drveta pa ga lakiraš u željenu nijansu
RE: Gradite li kucu (uređujete stan)? 4.3.2011 12:46:24
palachinken
Seljački pod i brodski su tu negdje s dimenzijama dužice - širina oko 12cm, ali dužina brodske ide do 4m, pa mozeš cijelu sobu prevući s jednom dužinom, a kod seljačkog su dužice do 2m, čini mi se, pa uklapaš fuge. I da, za seljački pod ti sebi biraš drvo, hrast, bukva tralala, a brodski je svijetli, kako taurus reče.
< Poruku je uredio palachinken -- 4.3.2011 12:48:02 >
RE: Gradite li kucu (uređujete stan)? 4.3.2011 14:05:25
Blue rose RR
Kod brodskog poda, veliku ulogu igra kvaliteta isušenosti građe/daske, zatim temperatura i vlažnost zraka kad ga postavite. npr. meni je daska bila haman pa 100 % suha, međutim nakon dvje godina od kako se postavio počeo se isušivati i pojavile su se fuge. Meni lično to ne smeta, ali nekome bi sigurno smetalo. Planiramo za godinu ili dvije da ga ponovo lakiramo (jer drvo uvlači u sebe lak, haba se i pod prestaje biti sjajan), i tada ćemo ga ponovo prekitovati, te će biti kao nov. Ali znam da ću opet za 5-6 godina morati to isto raditi. opet ponavljam ja volim drvo i meni se smeta njegova nejednoličnost i proces skupljanja i širenja. Moramo biti svjesne da drvo iako je odrezano i prerađeno, i dalje živi, i u sebe uvlači i otpušta vlagu.
A Nedi ni pod razno nemoj stavljati laminat preko poda. Vremenom će ti se stvoriti škripanje poda, koje će se odraziti na laminat, a onda ti ne gine dizanje laminata.
RE: Gradite li kucu (uređujete stan)? 4.3.2011 14:08:26
Nedi
IZVORNA PORUKA: Blue rose RR
A Nedi ni pod razno nemoj stavljati laminat preko poda. Vremenom će ti se stvoriti škripanje poda, koje će se odraziti na laminat, a onda ti ne gine dizanje laminata.
Hvala na savjetu...Pomalo sam laik sto se tiče tih detalja, sreća pa imam u porodici stručnjake i RR koji će me ispravno savjetovati.
RE: Gradite li kucu (uređujete stan)? 4.3.2011 14:13:09
Blue rose RR
Nema na čemu. To ti je kratkoročno rješenje. Bolje ti je prostri estrih i polijepi laminat - mada ko što neko reče plastika je plastika - hladno pa hajde :(
RE: Gradite li kucu (uređujete stan)? 4.3.2011 14:18:14
palachinken
Ne može se drvo porediti s plastikom, kao što ne može pamuk s poliesterom, ali opet je to stvar ukusa. A inače, ja sam uvijek za preslaganje starog parketa, brušenje i lakiranje, naravno tamo gdje može, jer je taj suh a kvalitetom iz onog vakta kad su se stvari radile da traju. Danas je to već lutrija.
RE: Gradite li kucu (uređujete stan)? 4.3.2011 14:21:44
Blue rose RR
Upravo tako, meni ne smetaju različite nijanse boje prirodnog drveta, ne smetaju me frži, ne smeta mi što je isparan ... dok npr. kd mene brat užasava se toga. I ja to poštujem.
Kako doci do posla... amaniamanic
Trazimo posao a nikako ga nemamo.Da li mislite da samo stele pomazu,pare naravno ili ima slucajeva gdje i slucajno upali.Molim vas dajte mi odgovore.A znamo koliko se trazi za poslove od 10 ooo-20 oookm..i tada nisu sigurni poslovi-rizik..
stela (58%)
novac (8%)
trazi pa ces naci (19%)
sreca (16%)
Broj svih glasova: 118
Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!