|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Spermiogram?
14.2.2011 18:46:35   
gerberka
dušice hvala ti..odoh malo i na onu temu...da malo pročitam, da malo skontam..ne znam..polako cu....ljubarim ja tebe!!!

(odgovor članu ledy blue)
Neposredna veza do poruke: 526
15.2.2011 16:28:48   
gerberka
drage moje...pa niko mi ne piše? user posted image user posted image user posted image  sta radite za popravak spermiograma? da li je neko dosap do normospermie i kako? mm ima blagu astenoterato.....a nama se zuri user posted image  u petak ce na op varicocele....

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 527
15.2.2011 17:35:08   
Banana
gerberka, sve je već napisano, trebaš samo pročitati (teme muškla neplodnost, spermokultura i sl.). mi smo od azo došli do normo.

Ja Hadi, Ja Mudžibu...

3 IUI -

user posted image došlo samo

i drugo user posted image došlo samo

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 528
15.2.2011 18:40:27   
sabas
Gerberka , zao mi je zbog vaseg gubitka :(
Svjeze info mm je koristio za sada jednu terapiju od travara Sadika Bilalovica (Sarajevo)  i od jedne terapije broj se sa 5 mio povecao na 10mio , progresivno pokretni sa 5 na 10 % Sada koristi drugu turu, nasim kolegicama sa foruma imenovani tj njegova terapija nije mnogo pomogla, ali nama jeste MM j pio 4 mjeseca Bioastin , 6 mjeseci Profertil , Padutin, Proviron , sjemenke sa medom, pa posebno c , e vitamin selen ... i jedino je bitnih pomaka bilo od travkice Dijagnoza se nije promjenila OAT sto je i sada ali kao sto sam napisala brojke su se znacajno pomjerile. Sretno TM u petak
Puse

ja 73 mm OK MM 67 OAT 7g u braku,dijagnoza: primarni sterilitet
4 ins -0 , 1 ICSI-beta o; 2 ICSI beta 19 biohem

(odgovor članu Banana)
Neposredna veza do poruke: 529
17.2.2011 15:40:50   
gerberka
banana, sabas..hvala vam!!!!! evo citat cu, a i ove sve vitamincice sam nabavila. mozes li mi sabas poslati broj tog travara u sarajevu?? hvala vam drage mojeuser posted image lakse mi je s vama user posted image

(odgovor članu sabas)
Neposredna veza do poruke: 530
23.2.2011 23:28:54   
gerberka
šta znače 2 eritrocita u nalazu spermiograma user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 531
   RE: Spermiogram
26.2.2011 19:01:44   
Banana
gerberka, ako hoćeš konkretan odgovor onda treba da prikažeš cijelu situaciju, npr. kakvi su mu leukociti, jel spermogram radio prije ili poslije operacije i ostalo. same vrijednosti su male i nisu zabrinjavajuće, posebno ako je nalaz radio poslije operacije. to je sigurno zbog toga jer su eritrociti crvena krvna zrca.

< Poruku je uredio malena27 RR -- 16.3.2011 17:45:50 >

Ja Hadi, Ja Mudžibu...

3 IUI -

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 532
11.3.2011 13:56:37   
BENU
koji je kod rade sad broj

< Poruku je uredio malena27 RR -- 16.3.2011 17:46:09 >

beta 100
beta 901

(odgovor članu Banana)
Neposredna veza do poruke: 533
12.3.2011 11:52:45   
sabas
rada broj 250 275

ja 73 mm OK MM 67 OAT 7g u braku,dijagnoza: primarni sterilitet
4 ins -0 , 1 ICSI-beta o; 2 ICSI beta 19 biohem

(odgovor članu BENU)
Neposredna veza do poruke: 534
16.3.2011 15:13:15   
Pikova_dama
Molim vas za pojasnjenje spermiograma. Posto nam je tek stigao nalaz, a ja sam na poslu (MM ga ne zna procitati i prilicno je u crnjaku), znam samo neke detalje, pa cu bolje znati kad dodjem kuci. Znam da mu je doktor rekao da su sve vrijednosti uredne i dobre osim pokretljivosti koja je 27% i jake upale (prisustvo leukocita). Dao mu je antibiotike i rekao da nalaz nije los. Zapamtila sam da mi je rekao da je vitalnost 51 % i da je dijagnoza asthenoozospermia. Koliko je to strasno? Ne mogu docekat da dodjem kuci da vidim detaljno nalaz, pa me zanima ako nekome ovo nesto znaci...Hvala!

< Poruku je uredio malena27 RR -- 16.3.2011 17:47:52 >

Biti majka znači hodati okolo sa srcem izvan tijela...

(odgovor članu sabas)
Neposredna veza do poruke: 535
16.3.2011 15:31:26   
gerberka
draga pikova damo..hajd strpi se pa posalji nalaz, ja sam ga već prostudirala. progresivno pokretni, pokretni, u mjestu i morfološki neispravni..svi traže usporedbu..gleda se viskozitet i svaka stavka ima svoje zašto. s obzirom da ima leukocite moguce je da mu upala stagnira pokretljivost u daje tu dg. neka odmah počne sa antibioticima,a ti nama pošalji vrijednosti spermiograma.
ja ću ti pomoči koliko god budem mogla?

mm pije antibiotike zbog jedne beštije i čekamo kontrolu nalaza

pusa

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu Pikova_dama)
Neposredna veza do poruke: 536
16.3.2011 15:34:48   
gerberka
malo ga oraspoloži i utješi, jer stres jako utiče na nalaz i buduće nalaze. ja svog muža "ko po jajima" ( ovaj izraz sam čula od stare komšinice, pa ga usvojih user posted image )

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 537
16.3.2011 15:38:40   
Pikova_dama
Hvala ti user posted image

Kad dodjem kuci, napisat cu nalaz. Strpljenje mi nije vrlina, pa sam se zaletila, a znam i sama da ovi podaci ne znace puno bez cijelog nalaza. Javljam se za koji sat. Pa pa!

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 538
16.3.2011 15:40:53   
gerberka
ja te čakam, pa se javi user posted image možeš pisati i na pp.
tako to bude na početku..šok, nevjerica, šok paaaa akcija user posted image

Neposredna veza do poruke: 539
16.3.2011 15:47:23   
gerberka
Cure, ko zna? ( ili barem misli ) da antibiotici loše utječu na spermiogram? mm pije Xciklav 650mg / 7 dana, a kontrolni nalaz nam je za 15 dana.
pije i profertil..dr balic mi rekao da antibiotici mogu popraviti nalaz, ali ga nisam pitala dal da onda pustimo još vremena prije kontrole?
ako neka ima iskustva, pa da prenese svoje znanje o učinku antibiotika i prosvijetli me user posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 540
16.3.2011 17:18:42   
Pikova_dama
Gerberko, evo mene s nalazom :) Prije toga da ti kazem da i MM pije taj antibiotik i koliko sam shvatila sta mu je doktor rekao, samo piti puno jogurta da neutralise negativne efekte antibiotika. Uglavnom, evo nalaza:

Apstinencija 3 dana
Koncetracija: 22X10 (iznad 10 je mali broj 6, kao "na sestu" ali to ne znam napisat :)
Vitalnost (% zivih) 51%
Pokretljivost: 27 %
Ga (Brzo naprijed, puna aktivnost sa pokretima repa) 10 %
Gb (polako naprijed, dobra aktivnost) 17%
Gc (krivudavo kretanje) 24%
Gd (nema progresije) 49%
Leukociti +++
Dijagnoza Asthenozoospermia gr II

Preporuka: antibiotici i kontrola za 2 mjeseca

Eto...molim komentar!

< Poruku je uredio malena27 RR -- 16.3.2011 17:47:32 >

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 541
16.3.2011 17:20:53   
Pikova_dama
Zaboravila sam i ovo:

zapremina> 2,6
Boja uredna
Viskozitet uredan
reakcija 7,8
Vidljiva ostecenja Ne
Likvefakcija: potpuna

< Poruku je uredio malena27 RR -- 16.3.2011 17:46:25 >

Neposredna veza do poruke: 542
16.3.2011 17:56:05   
Banana
pikova damo, kao prvo, nemojte se previše nervirat, nalaz nije grozan samo zahtijeva obrade user posted image

dobro je da ima brzo pokretnih (ga) i pokretnih (gb), te da ih je pola živih. mislim da ovi plusevi ukazuju da ima jako puno leukocita, nalaz je ok kada ima najviše jedan +. zato pije antibiotike jer jer vjerovatno ima neku upalu ili bakterije. bitna stvar kod ove terapije je da jogurt i mliječne proizvode ne pije dva sata prije i poslije uzimanja lijeka, ostalo je sve ok. kada ispije antibiotike, sačekajte 10-ak dana pa uradite i spermokulturu da znate tačno da li ima i koje su bakterije u pitanju.
u međuvremene, iščitaj malo ove muške teme i vidi šta sve treba da promijeni u vezi sa svojom prehranom i načinom života. sretno na idućoj kontroli user posted image

< Poruku je uredio Banana -- 16.3.2011 18:07:45 >

Ja Hadi, Ja Mudžibu...

3 IUI -

Neposredna veza do poruke: 543
16.3.2011 18:02:11   
Pikova_dama
Hvala ti puno Gerberko!! Sad mogu da idem da jedem, gladna sam ko vuk, cekala sam tvoj post hehehe.

Pozzz user posted image

(odgovor članu Banana)
Neposredna veza do poruke: 544
16.3.2011 18:12:24   
vjestica
pikova dama a gdje ti je muž radoi spermiogram?
sam nalaz kao nalaz nije pretjerano loš, ali zahtjeva dodatnu obradu
vjerovatno je pokretljivost loša zbog neke upale, ali je trebao uraditi bris uretre, spermokulturu i urinokulturu, a ne na pamet da mu daju antibiotike koji možda neće biti efikasni
a kontrolni spermiogram se radi tek ankon 3 mjeseca jer spermatogeneza toliko traje

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

Neposredna veza do poruke: 545
16.3.2011 18:32:44   
gerberka
nisam se upisala..na brisu uretre mm faecali..necemo antibiotike, jer se blizi kontrola..prvo da vidimo na cemu smo poslije operacije i profertila i svih ovih čuda! user posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 546
16.3.2011 18:33:39   
gerberka
alcaligenes faecalis *

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 547
16.3.2011 18:49:38   
vjestica
gerberka ja te ne kontam nikako
kažem da ti muž pije antibiotike, pa u drugom postu pišeš kako na brisu ima bakteriju, a nećete antibiotike zbog  skore kontrole user posted image
pitala si za dejstvo xiclava . djeluje baktericidno i ima širok spektar djelovanja
ako postoje bakterije u brisu, one neće nestati same od sbee, potrebno je piti antibiotike prema antibiogramu i to što prije
puštanje akterija da se kote samo još veću štetu može načiniti

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 548
16.3.2011 18:56:46   
Pikova_dama
Hvala Banana user posted image Nisam ranije vidjela da si mi ti pisala, valjda od soka.
Hvala i Gerberki...

MM je radio spermiogram kod Mehmedbasica. Dao mu je dao pije 3 vrste antibiotika. Nije mu rekao da ide kod urologa, ali smo mi to zakazali za svaki slucaj.

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 549
16.3.2011 18:58:34   
vjestica
ako još nije počeo da pije antibiotike nek radije ode kod urologa i odradi briseve i kulture

Neposredna veza do poruke: 550
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *