|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  72 73 [74] 75 76   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Anksioznost??
10.2.2011 22:36:58   
jaca76
Natty dobro nam došlauser posted image ...tužna prica,zaista sam ostala bez rijeciuser posted image ..nedaj se,sigurno ce to ici na bolje.

(odgovor članu Natty)
Neposredna veza do poruke: 1826
11.2.2011 0:44:02   
BlackMagicWoman
Natty, duso, dobro nam dosla, iz ruznog razloga se sve mi srecemo, ali imamo jaku povezanost ... Ti si mnogo jaca nego sto mislis, jbte, pa ti si se UDALA, RODILA, sto je za mene bauk ogroman ... Nisam imala snage za vezu, a ne za udaju ... Tek se sad malo opustam ... Dosta ima mene u tvojoj prici, uzasna osoba u koju sam bila do smrti zatreskana, smrsala 15 kg, padanje u nesvjest, trnjenje ruku, nogu, modrila mi usta , ma i bolji su se kopali od mene bili ... Onda stigli napadi, a sve zbog cega ?! Al, jbga, takva sam, sve sto radim, radim to sa smrtno jakom zeljom ... Zatim dodje normalan momak, udebljam se, mnogoo :)) , napadi i dalje ... Onda problemi sa menstruacijom, od dr do dr, i tu ide pitanje, zasto cu ja njemu, ako mu danas-sutra ne mognem roditi dijete? I hoce li moje dijete ispastati zbog mojih napada ? Ali, odgovor lezi u jednoj recenici mog momka : Bebo, previse razmisljas ! U tome je nasa stvar ... Zato glavu gore, ljepotice, imas muza, dijete, dobri nalazi, hvala Bogu ... Uzivaj u svom predivnom djetetu i ne razmisljaj o napadima, jer imas veeeeliki razlog za zivot !!! Sve najljepse od srca, dusice ... :**

Ako nisi normalan, nesto jesi ...

(odgovor članu Natty)
Neposredna veza do poruke: 1827
11.2.2011 9:15:04   
leki28
Pozz drage moje cure i zeniceuser posted image I veliki pozdrav za Natty,uhhh bas si me...Nego eto koincidencije ja se nisam javljala hodala po dr. iskocila mi neka kvrgica na dojci...ne znam...prestala sam dojiti prije sedam mj.Oni vec sumnjaju na najgore..moram sve nalaze ,pluca slikati....neznam vise ni sta da kazem ,malo mi ova anks  pa sad i ovo.Sinoc sam se isplakala ,bas mi se skupilo pa sta sam Bogu zgrijesila ne mogu da uzivam sa svojim djetetom na miru ..a toliko smo je cekali ..pa sad i ovo..uhhhhh odmah mi se sve vratilo i anks i pn.najgore mi je sto mene to uopste nije nasekiralo,meni gore sto mi se ova anks vratila...da vam vise ne kukam pozz budite mi zdrave vesele i pametneuser posted image

(odgovor članu jaca76)
Neposredna veza do poruke: 1828
11.2.2011 9:22:34   
Natty
hvala cure na podršci user posted image
ja se trudim da me ne obuzimaju ludjačke misli,ali to ide tesko,u jednom momentu umrla bi od sreće,a već u idućem umirem od tuge user posted image to me ubija...onda jos na to dodam napade i samo mi ostaje da skrenem načisto...
leki draga,znam kako ti je,ne mogu ti nista reci sto i ti sama vec ne znas...mozes se samo moliti i nadati da nije sve najgore...mene je dr i bacila u depresiju,da mi je objasnila kako treba znacenje papa testa i sve sta ide uz to na neki prihvatljiv nacin za pacijente ja mozda danas nebi bila u ovom stanju u kojem sam sad...doktori su kao beton nit osjecaja nit ista,zato se nemoj previse opterecivati sa tim sto oni misle da je najgore jer ne mora biti ...pusa i sretno user posted image

...ko ne valja sebi,neće nikome...

(odgovor članu leki28)
Neposredna veza do poruke: 1829
11.2.2011 21:00:38   
sreća35
Pozdrav za sve moje divne dušice i jedan veliki za našu Natty....Evo došla s posla pa da malo virnem.Ovo je čini mi se nažalost kao epidemija,ali šta čemo svak valjda nosi neki teret ovog svijeta a nas je zaplo ovo sranj... pa valjda da nismo dovoljno jake da se s njom nosimo nebi nas ni zapalo eto ja nas malo tješim moje ženice....Draga leki ti sve obavi kako dr traže ali se nemoj plašiti to oni znaju često napuhati bez razloga samo se nemoj predavati ni ank. ti si draga i bitna nama na forumu a kamoli onim oko sebe,hoću reči da sve mi imamo hiljade razloga da se borimo i budemo tu za one kojima smo potrebne...IDEM SADA gledati zvijezde pozzzzuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Natty)
Neposredna veza do poruke: 1830
12.2.2011 14:15:57   
koka i po
cesto citam vase postove...mozda previse cesto.
i onda se vratim unazad  ih ne znam ni sama godina.
pa premotam film i shvatim koliko sam bila jaka u to vrijeme.
koliko snage nosim u sebi da se izborim sama sa sobom i dobijem bitku.
ja ZNAM da vi tu snagu imate u sebi samo se morate pokrenuti i iskoristiti je.
sjecam se mog straha prelaska preko mosta koji dijeli moj grad na dvije strane(jer su u toku rata pucali na mene kad sam ga prelazila).
sjecam se i panike koja me uhvatila kad sam ipak odlucila da ga sama predjem...al sam ga presla...i dobila na poklon lizalo sa zvakom .
sve sto pisete istina je ,ali se morate pokrenuti.
svjesne svog stanja,razumne...nece vas vrijeme izlijeciti nego vi same sebe morate.
ne dozvplite da zivot prodjete u strahu i na kraju da shvatite da niste ni zivjele.
zivot je tako lijep---zivite ga drage moje.user posted image

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu sreća35)
Neposredna veza do poruke: 1831
13.2.2011 20:55:38   
taraG
Da li vi imate lose snove, ne bas strasne stalno, ali jako cudne! Ja imam uzasne snove, plasim se spavati i radi njih! Ako zaspem po danu, vecinom sanjam da nisam ziva, drma me deralizacija kada se budim, anks. mi se jos vise poveca, obavezno moram popiti rivotril da dodjem sebi! Vec godinu ipo se borim sa anks., bilo je bolje, ali sam smanjila odlaske psihijatru i evo opet je uzasno! Izludjuju me prisilne misli, OKP, derealizacija i depesonalizacija, sreca pa nemam panicne napade makar! Strah me stalno drzi da ce se nesto desiti, sada je poceo da cu i sama sebi, ne daj Boze, nesto uraditi! Sve kao da mi se jalja neki predosjecaj, daleko bilo! :((((((((((

Nema nesto mojih starih clanica puno! Ali pozdrav svima! Da bude bolje!

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 1832
13.2.2011 21:59:44   
sreća35
Sve sam to prošla...biče bolje ne brini...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu taraG)
Neposredna veza do poruke: 1833
13.2.2011 22:21:27   
taraG
Hvala ti draga puno! Nekada se bojim da to nije anks., nego da ce se sve to desiti. Pa izgubim volju i ici pshijatru i boriti se sama, nego se prepustim i od danas do sutra! Pa mi je dosta lakse kada cujem da su neki ljudi to vec prosli, a pogotovo kada cujem da su uspjesno to prevazisli! Hvala jos jednom mnogo!

(odgovor članu sreća35)
Neposredna veza do poruke: 1834
13.2.2011 22:37:53   
Natty
Strah me stalno drzi da ce se nesto desiti, sada je poceo da cu i sama sebi, ne daj Boze, nesto uraditi! Sve kao da mi se jalja neki predosjecaj, daleko bilo! :((((((((((

prošla sam i to i nekad se stvarno uplašim same sebe i svojih uzsanih misli user posted image
a i sto se snova tiče isto su katastrofa,nikad,ali nikad nemam normalan san i obicno su to ili previse realistični ili nerealni snovi tj. da nemaju veze sa vezom user posted image evo nocas sam sanjala cjelu noc da me neki covjek ganja i trazi da me ubije ,a ja se sakrivam po nekom grmlju i zbunju,gdje sam pronasla jos jednu zensku da se skriva i ona od nekog ko hoce da ju ubije...ma katastrofa...kud sam na javi pod stresom stalno tu me jos i snovi ubiše u pojam user posted image

(odgovor članu taraG)
Neposredna veza do poruke: 1835
13.2.2011 22:52:08   
taraG
Jao isto je tako i kod mene ili su previse realni pa me to plasi, ili sanjam nesto cega se placim! Ali valjda se naucim jednom nositi s ovim, aBd, samo da se nista ne desi od ovih strasnih crnih misli! Pusa!

(odgovor članu Natty)
Neposredna veza do poruke: 1836
13.2.2011 23:00:20   
Natty
ma neće se nista desiti user posted image
mene kad uhvate crne misli ja brzinom munje trazim sta ce me zaokupirati i tako odvratim misli od toga
hajd hajd biće nam bolje samo treba malo vise vremena da se dovedemo u red user posted image

(odgovor članu taraG)
Neposredna veza do poruke: 1837
13.2.2011 23:31:15   
taraG
Hvala puno ti na tim rijecima, mnogo mi znaci od nekoga ko razumije sta je sve ovo! ABd valjda ce biti! Pusaaa svima!

(odgovor članu Natty)
Neposredna veza do poruke: 1838
14.2.2011 0:50:28   
jaca76
oh Bože,ja dođem da se požalim i kad vidim kako neko pati mene još više tuga obuzme,žao mi sebe,žao mi svakog ko pati od ovoga,mada meni dođe kriza jednom u dva mjeseca pa mi teško a kako je tek kad je tako cesto i svaki dan.Ja sam opet od uzbuđenja danas dobila mali napad,jer sutra ako Bog da kupujem auto,a nisam vozila sedam godina,pitam se hocu li moci sad voziti,pa se onda hrabrim,ma sto neces i sve tako dok me nije savladalo.Držite mi fige cure da sve bude ok..ljubim vas i nedaj te se.

(odgovor članu taraG)
Neposredna veza do poruke: 1839
14.2.2011 0:56:38   
jana mk
KOo reko nema stare clanice , hahahaahaha ma tu smo gde bi bili hheehehe pa ovo mi vec postalo dosadno ja evo ni sama neznam vise od kad sam na forum a anksioznost je samnom vec 2 godine ,prisline misli uh i ja ti poima nisam imala sta je to dok me nisu strefili ,a dosli su nakon godinu dana odkad sam postala anksiozna i vratili me skroz na dnu pa cak i dublje utonuli nisam imala poima kako da ih se resim a verujte ni sad nemam, pokusavam ih zaustavit onako skrenem misli i mucim samu sebe uzasne su, nadam se da ce prestat jednog dana il da svima nama bog da snagu da naucimo da se snjim i nosimo ,neboj se Tara nece nista biti sve su to iluzije u nasim glavicima verovatno nemamo bolji poso na cega bi mislili pa se umaramo ovakim glupostima ......ponekad sama sebe rugam kadmi bolje i kad skontam da ja uopste i nisam bolesna ,nego sama sebe pravim da izgleda tako ,a milion puta sam procitala i cula od mog dr da se anksioznost bas tacno i ne definira ko bolest nego ko TRENUTNO STANJE ,stoga drag moje mi nismmo bolesni samo smo se uvukli u neki zacarn krug skoga se nemozemo bas lako izvuci ...ali aj znam da cemo USPETI.....moramo bit malo veseliji i pozitivniji da sami sebe podrzavamo jer niko nam nemoze pomoc sa strane kolko si sami mi mozemo ............ljubim sve vas a i pozdrav novim clanicama

„Moguće" upita „Nemoguće": Gdje živiš? Reče: U snovima nesposobnih.

(odgovor članu taraG)
Neposredna veza do poruke: 1840
14.2.2011 1:13:03   
AnzA
...jano ja sam rekla nema starih clanica,mislim ne razdvajam vas,al vas pozelim user posted image user posted image

pozz za novu clanicu Natty,zao mi je stvarno sto nas je sve vise,al sta je tu je....

taro bona pa zar jos drma ta deralizacija,drmi ti nju vise,nemoj se plasit toliko,cuj bojis se da nije anksioznost kako zasto se bojis? Vidis i sama da smo sve ''slicne'' al zaista,svakoj se desava sve isto ,mozda necega manje,necega vise al to je to,to je anksioznost,ne brini toliko i zbog snova,pokusaj kad se probudis pogledat u vrat i l prozor,kazu tad zaboravis sta si sanjao user posted image user posted image
pozdravljam te i malo opustenija,misli samo na to da to nije nista opasno ,da dodje malo i prodje,kao sto i sama vidis da je to tako...

drzite se djevojke ..nedajte jbg i meni je danima lose,al nemogu vise ni da se zalim,doci ce i bolji daniuser posted image

(odgovor članu jana mk)
Neposredna veza do poruke: 1841
14.2.2011 3:00:23   
taraG
Eto starih clanica! Moram se ja ovdje raskukati da se javite heheheh! Salim se naravno! Dobre su ovdje i nove i stare cure! Sve smo mi u istom, da izvinete sranju, ali sreca pa jedne druge cupamo naizmjenicno! Hvala drage moje na lijepim rijecima, bas mi je naisao los period. Borila sam se i bez tableta i sama, i bila puno bolje i onda mi se vrati i pijem i neke tablete i malo sam se demoralisala, malo klonula duhom! Ali eto i vi me malo ohrabrite! Ljubim vas puno!

(odgovor članu AnzA)
Neposredna veza do poruke: 1842
14.2.2011 9:58:46   
nova_
Evo jos jedne stare :))

Tarci draga, znas da nema nista od tih tvojih predosjecaja, valjda smo to apsolvirali. Pa znas da je to samo anksioznost, sta ce drugo biti. Sto se snova tice, mislim da sam ja u tome neprevazidjena. Da vam je samo znati sta sam ja sve sanjala na pocetku ovog stanja, to se ne moze ni zamisliti, a ujedno sanjala sam najcesce one koji su vec umrli. Bilo je uzasno, kad bih se ujutro probudila bila bih umornija nego kad sam legla. Razumijem te jer je meni to bilo jako iscrpljujuce. Takodjer, meni se desavalo da mi misli rade tako brzo da nemam mira lezati, vrtila bih se po krevetu ko' luda. To mi je isto bio jedan od gorih simptoma. Zato ti kazem iz iskustva bice to bolje ako Bog da, proci ce, mozda je naisla mala kriza. Eto toliko od mene, odoh raditi.

Pozdrav za sve stare i nove clanice, pusa!!!

(odgovor članu taraG)
Neposredna veza do poruke: 1843
14.2.2011 10:03:43   
leki28
Pozz drage moje,nemam puno vremena moram ici dr,uglavnom izvadit ce mi kvrzicu iz dojke kvrzicu,pa ce slati na analizu..iduce semice abd,pa cemo vidjeti sta ce biti...i cure ista sam vam s crnim mislima,nema potrebe da pricam..najcrnje..Nego da vas pitam,opet imam problem svidom, od jutros nista ne vidim boje mi se stapaju i i duplaju mi se slike bas se moram napregnuti ,,evo sad jedva pisem..bas mi je gadno...MOLIM VAS DA LI JE NEKO IMAO PROBLEMA SA VIDOM I DA LI MOZE BITI OD ANKS.?????????pozz

(odgovor članu jaca76)
Neposredna veza do poruke: 1844
14.2.2011 12:52:50   
blur 77
Leki, evo odmah da ti odgovorim da ne brines, i meni je to jedan od osnovnih simptoma. Sve je to od anksioznosti! Sretno, draga, bice to sve u redu Bog ce dati da te kvrzice budu poptpuno bezazlene. Ti nam se javi, mislicemo na tebe.
Pozdravljam i nasu novu drugaricu Natty i sve cure, mnogo volim kad se javite, jer ste duze od nas u ovome, i vec ste naucile nositi se sa ovim, pa ste nam veeelika podrska.
Tara, ne brini ja sam u haosu vec 5 mjeseci i drzim se nekako, ne boj se svojih misli, da su predosjecaji, ja bih do sad ostala sama na svijetu, daleko bilo, cak i mene odavno ne bi bilo
Od mene i bebe imate jedan veliki zagrljaj

Van mene dosta boja zivi, Van mene katkad sve i posivi, ili se smraci i naoblaci. Dobro je zato sto postoje i ove moje lepse boje. I neki osmeh suncan i plah. I vetar necujan kao dah.

(odgovor članu leki28)
Neposredna veza do poruke: 1845
14.2.2011 15:19:26   
Natty
meni je to sa vidom isto bilo i sad zna nekad da bude ali samo kao da mi se zamagli pred ocima onda moram trepnuti par puta i prodje,pa me uhvati panika da cu oćoraviti user posted image
leki saljemo ti puno pozitivnih vibrica da sve bude dobro user posted image user posted image user posted image
što se tiče predosjećaja na samom početku depresije,kad jos nisam ni znala da sam u depresiji user posted image , jednu noć poslje dugo mučenja sam uspjela da zaspim i u 4:37 ujutro na mene kao da je nešto palo odozgo ja sam se probudila i pogledam na telefon koliko je sati,neki uzasan osjecaj me obuzeo jedva sam se smirila..kad u 7:00 sati zove ujna da kaze da je ujak umro,kad sam ju pitala kad je umru ona kaze u 04:40 jutros....ja mislim da sam se jos vise ubedirala nego sto sam bila do tada user posted image i poslje toga mi se jos par puta desilo slicno da jednostavno ili osjetim ili sanjam ono sto ce biti i to me je jako umaralo...na sreću već duuuugo mi se to nije dešavalo i nadam se da ni neće user posted image

(odgovor članu blur 77)
Neposredna veza do poruke: 1846
14.2.2011 15:23:57   
sreća35
Evo me ponovo....na poslu se pravo umorila psihički pa se valjda i ovo srnj..poveča.Što se tiče tih crnih misli mislim da su u mene najgore iako ja sam više kroz svo ovo vrijeme kao shvatila da su to samo odvratne misli i da od tog nema ništa ali one mi nedaaju da normalno živim i radujem se kao svaki običan čovjek takođe me ubi taj osječaj odsutnosti pa mi se ponekad čini da ništa nema smisla jer ja hvala Bogu nisam nikada imala panični napad ili mu nisam pridavala važnost pa nije ni došao do izražaja i kad bi osjetila da mi srce lupa ja bih to povezala niskom pritisku,a da sam znala da to ide jedno sa drugim vjerovatno bi mi dosad iskočilo..ha.ha Tako vam je to kod mene,a vjerovatno i kod vas ali mi čemo ovo sve pobijediti aBd zbog sebe a i zbog svojih...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu blur 77)
Neposredna veza do poruke: 1847
14.2.2011 15:42:21   
sreća35
Leki moja draga ništa se ti ne sikiriki svi nalazi će biti uredu aBd...jake smo mi samo nam javljaj sve novosti uvjek smo uz tebe.....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sreća35)
Neposredna veza do poruke: 1848
14.2.2011 15:54:01   
jasmin
Cure moje,bas je lijepo vidjeti kako se druzite.Iako svaka prolazite kroz teske periode,moram reci da sam primjetila da ste pored svega jake zene i da imate volje za ici dalje.Zelim vas sve najbolje i molim Boga da vas okiti snagom i da vam pokaze put koji vodi vasem ozdravljenju.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu sreća35)
Neposredna veza do poruke: 1849
14.2.2011 16:46:44   
jana mk
Pusa svima imam isti problem s vidom samo kod mene traje dugo nekad i po nedelju dana posebno mi smeta dnevna svetlina...

„Moguće" upita „Nemoguće": Gdje živiš? Reče: U snovima nesposobnih.

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 1850
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  72 73 [74] 75 76   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  72 73 [74] 75 76   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *