Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Kako zovete svekrvu i svekra? 29.10.2010 14:31:01
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: MALA1994
sta ime veze ako ce zvati ih mamom i tatom. Moj şh tako zove
Kako ja da ih zovem mama i tata kad ih njihova djeca ne zovu tako nego imenima
nema logike zvati im mamom i babom, ne kontam, ne želim ni da mene neko zove kćerkom, ja sam snaha a oni meni svekar i svekrva Ni meni nije nikad palo na pamet da mm zove moju mamu majkom, prosto bi mislila da je puko da to uradi I koja je razlika izmedju roditelja mojih i roditelja njegovih???? nema je uopće
RE: Kako zovete svekrvu i svekra? 29.10.2010 22:25:10
Medić*
vec sam rekla da ih zovem nanom i dedom kao i nas maleni, mog svekra inace svi zovu hadzi baba i sinovi i snahe, mojoj svekrvi je bilo merak da ga i ja tako zovem, ali ja uz duzno postovanje nisam mogla jer bi me to odmah podsjetilo na rahmetli oca koji je mlad preselio na Ahiret a isto tako i majka, tako je to najveci razlog sto ih ne mogu zvati tako, ljepse mi zvuci kad ih zovem nanom i dedom jer to zapravo i jesu
RE: Kako zovete svekrvu i svekra? 29.10.2010 22:38:44
malena.
svekrvu zovem nadimkom...a svekra imenom mada mi je jako tesko izgovoriti to ime jer se tako zvao moj rahmetli brat.da bar i on ima neki nadimak. nikad ih ne bih mogla zvati majko i babo iz postovanja prema mojim roditeljima...jer ipak jedna je majka i jedan je babo.mislim da bi to cak i vrjedjalo na neki nacin moje roditelje i prva ja ne bih voljela da moja kcerka neku drugu zenu zove mama...
RE: Kako zovete svekrvu i svekra? 26.12.2010 20:48:07
Cherry
MM i ja smo se dugo zabavljali i ja sam je, naravno persirala, pa sam nastavila tako i u braku. nakon nekog vremena mi je ona rekla da je ne persiram, ali ja nisam mogla tek tako prestati, nekako mi glupo bilo. neka je persiram, tako mi se sidja i mislim da cu do kraja tako.
RE: Kako zovete svekrvu i svekra? 26.12.2010 20:49:15
anidla
IZVORNA PORUKA: Lejlla
MM i ja smo se dugo zabavljali i ja sam je, naravno persirala, pa sam nastavila tako i u braku. nakon nekog vremena mi je ona rekla da je ne persiram, ali ja nisam mogla tek tako prestati, nekako mi glupo bilo. neka je persiram, tako mi se sidja i mislim da cu do kraja tako.
ovako i ja :) i ja volim persirati :)
RE: Kako zovete svekrvu i svekra? 14.2.2011 1:17:55
Simran
Ja svoju svekrvu zovem mati,a oca sam a.r. zvala babo,ali to mi nije smetalo jer svoju mamu zovem mama ili mami a oca sam a.r. zvala tata tako da mi nije bilo teško jer me ne asocira na moje roditelje,a nekako sam se osjećala bliskije sa suprugovim roditeljima, a ovome svemu je presudilo je i to jer sam ih znala od djetinstva i nisu mi bili strani
RE: Kako zovete svekrvu i svekra? 14.2.2011 8:56:35
joni
IZVORNA PORUKA: almicch
ne zovem ih - sami dođu zovem ih imenom , onako kako i treba
super si ja svoje zovem baba i djed jer to i jesu ja ih napravila babom i djedom persiram ih i poštujem najvažnije je da ima sloge a kako ko koga zove to nije bitno
RE: Kako zovete svekrvu i svekra? 14.2.2011 9:24:24
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Simran
Ja svoju svekrvu zovem mati,a oca sam a.r. zvala babo,ali to mi nije smetalo jer svoju mamu zovem mama ili mami a oca sam a.r. zvala tata tako da mi nije bilo teško jer me ne asocira na moje roditelje,a nekako sam se osjećala bliskije sa suprugovim roditeljima, a ovome svemu je presudilo je i to jer sam ih znala od djetinstva i nisu mi bili strani
RE: Kako zovete svekrvu i svekra? 14.2.2011 9:42:34
Mirkica
IZVORNA PORUKA: Anoniman
IZVORNA PORUKA: Simran
ne do Bog da ih znam još iz djetinjstva
RE: Kako zovete svekrvu i svekra? 14.2.2011 9:55:21
ziki
Ja sam već pisla da sam svekrvu počela da zovem nana kad sam rodila Nemirka Seniora, svekra na žalost nemam a zvala bih ga deda. Do tad je bila teta S*** Al pišem iz persperktive buduće svekrve, i to duple, i ako mi ova pamet bude, nadam se da hoće, neće mi ni na kraj pamei bit da tražim da me zove mama, majko i sl biću teta Z ili nana/bika ako dočekam unuče.
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
RE: Kako zovete svekrvu i svekra? 14.2.2011 10:01:23
Lulu_08
Ja sam stvarno prije mislila da je to normalno zvati mama svekrvu. Medjutim kad sam ja postala snaha jbg nije nikako islo preko jezika, i onda bolje je istinski zvati onako kako mi je prirodno nego na silu onako kako mi je neprirodno. A sreca pa je odmah postala nena hehehe..
RE: Kako zovete svekrvu i svekra? 14.2.2011 10:04:32
veeseelaa
ma brate ne bi voljela ni da mm zove moju majku majkom Zove je nadimkom i super zvuči E sad koja je poenta kod snahica koje zovu roditelja od svog supruga mamom i ocem neznam, pitam se dal muževi od istih zovu njenog oca babom il majku majkom??? nešto nikad ne čuh a glupa Balkanska zahebancija, vazda bi ženu da "izrade" i na pijadestal stave muža i njegovu familiju pa i na ovakav način