|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kako zovete svekrvu i svekra?
29.10.2010 14:26:49   
Malenaoduvijek
sta ime veze ako ce zvati ih mamom i tatom. Moj şh tako zove

Kako ja da ih zovem mama i tata kad ih njihova djeca ne zovu tako nego imenima user posted image

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

(odgovor članu amela2208)
Neposredna veza do poruke: 176
29.10.2010 14:31:01   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: MALA1994

Kako ja da ih zovem mama i tata kad ih njihova djeca ne zovu tako nego imenima user posted image

nema logike zvati im mamom i babom, ne kontam,
ne želim ni da mene neko zove kćerkom, ja sam snaha a oni meni svekar i svekrva
Ni meni nije nikad palo na pamet da mm zove moju mamu majkom, prosto bi mislila da je puko da to uradi
I koja je razlika izmedju roditelja mojih i roditelja njegovih???? nema je uopće

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Malenaoduvijek)
Neposredna veza do poruke: 177
29.10.2010 15:10:22   
Galicia
A zasta nam imena onda sluze?

“It takes a long time to make it simple.”

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 178
29.10.2010 15:41:43   
vjestica
IZVORNA PORUKA: MALA1994

e ovo mi je pravo ružno kad djeca roditelje zovu imenom

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu Malenaoduvijek)
Neposredna veza do poruke: 179
29.10.2010 22:25:10   
Medić*
vec sam rekla da ih zovem nanom i dedom kao i nas maleni, mog svekra inace svi zovu hadzi baba i sinovi i snahe, mojoj svekrvi je bilo merak da ga i ja tako zovem, ali ja uz duzno postovanje nisam mogla jer bi me to odmah podsjetilo na rahmetli oca koji je mlad preselio na Ahiret a isto tako i majka, tako je to najveci razlog  sto ih ne mogu zvati tako, ljepse mi zvuci kad ih zovem nanom i dedom jer to zapravo i jesu user posted image

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 180
29.10.2010 22:38:44   
malena.
svekrvu zovem nadimkom...a svekra imenom mada mi je jako tesko izgovoriti to ime jer se tako zvao moj rahmetli brat.da bar i on ima neki nadimak. nikad ih ne bih mogla zvati majko i babo iz postovanja prema mojim roditeljima...jer ipak jedna je majka i jedan je babo.mislim da bi to cak i vrjedjalo na neki nacin moje roditelje i prva ja ne bih voljela da moja kcerka neku drugu zenu zove mama...

mamina princeza stigla na svijet 24.8...i od tada mami uljepsava dane...
:-)))))

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 181
28.11.2010 14:04:37   
almicch
user posted image ne zovem ih - sami dođu user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
zovem ih imenom , onako kako i trebauser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu malena.)
Neposredna veza do poruke: 182
28.11.2010 14:27:48   
Amila_ra
Zovem ih mama i tata jer su zasluzili da ih tako zovem a i zaista mi i jesu kao mama i tata.

(odgovor članu almicch)
Neposredna veza do poruke: 183
26.12.2010 20:48:07   
Cherry
MM i ja smo se dugo zabavljali i ja sam je, naravno persirala, pa sam nastavila tako i u braku. nakon nekog vremena mi je ona rekla da je ne persiram, ali ja nisam mogla tek tako prestati, nekako mi glupo bilo. neka je persiram, tako mi se sidja i mislim da cu do kraja tako.

(odgovor članu lavica)
Neposredna veza do poruke: 184
26.12.2010 20:49:15   
anidla
IZVORNA PORUKA: Lejlla

MM i ja smo se dugo zabavljali i ja sam je, naravno persirala, pa sam nastavila tako i u braku. nakon nekog vremena mi je ona rekla da je ne persiram, ali ja nisam mogla tek tako prestati, nekako mi glupo bilo. neka je persiram, tako mi se sidja i mislim da cu do kraja tako.

ovako i ja :) i ja volim persirati :)

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

(odgovor članu Cherry)
Neposredna veza do poruke: 185
13.2.2011 21:43:27   
Dina_1405
Persiram svekrvu i oslovljavam je nj imenom.

Nije zanimljivo ono što vam žene kažu, zanimljivo je ono što presute...

(odgovor članu sarah)
Neposredna veza do poruke: 186
13.2.2011 22:22:33   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: Amila_ra

Zovem ih mama i tata jer su zasluzili da ih tako zovem a i zaista mi i jesu kao mama i tata.

e ovo je dobro, zamisljam koje su to zasluge da nekog stavim u prvi saf sa svojima.... i ne mogu da upalimuser posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Amila_ra)
Neposredna veza do poruke: 187
14.2.2011 1:17:55   
Simran
Ja svoju svekrvu zovem mati,a oca sam a.r. zvala babo,ali to mi nije smetalo jer svoju mamu zovem mama ili mami a oca sam a.r. zvala tata tako da mi nije bilo teško jer me ne asocira na moje roditelje,a nekako sam se osjećala bliskije sa suprugovim roditeljima, a ovome svemu je presudilo je i to jer sam ih znala od djetinstva i nisu mi bili strani  

Neposredna veza do poruke: 188
14.2.2011 8:36:06   
Anoniman
zovem ih imenom,svekra persiram a svekrvu nisam jer je ona tako tražila..u pocetku sam i nju persirala..

(odgovor članu Simran)
  Neposredna veza do poruke: 189
14.2.2011 8:56:35   
joni

IZVORNA PORUKA: almicch

user posted image ne zovem ih - sami dođu user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
zovem ih imenom , onako kako i trebauser posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image super si
ja svoje zovem baba i djed jer to i jesu ja ih napravila babom i djedom persiram ih i poštujem najvažnije je da ima sloge a kako ko koga zove to nije bitno

(odgovor članu almicch)
Neposredna veza do poruke: 190
14.2.2011 8:58:37   
Lulu_08
Moji bas i ne dodju sami a ni ja ih ne zovem pretjerano hehehehe.

Sala na stranu. Zvala sam ih imenom, jer ih njihovi sinovi tako zovu. Medjutim odkako se Luna rodila zovem ih nena i djed.

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu joni)
Neposredna veza do poruke: 191
14.2.2011 9:13:47   
sunce27
Moju dragu svekrvu zovem mama jer je to zasluzila, muz nazalost nema babu user posted image

Ti si srebro, ti si zlato i bogatstvo kojeg nema
mog života smisao si moja bebo malena
02.03.2011. Emina

Rijad nam stigao 11.10. 2012 .

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 192
14.2.2011 9:14:59   
Lulu_08
IZVORNA PORUKA: sunce27

Moju dragu svekrvu zovem mama jer je to zasluzila, muz nazalost nema babu user posted image

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sunce27)
Neposredna veza do poruke: 193
14.2.2011 9:24:24   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Simran

Ja svoju svekrvu zovem mati,a oca sam a.r. zvala babo,ali to mi nije smetalo jer svoju mamu zovem mama ili mami a oca sam a.r. zvala tata tako da mi nije bilo teško jer me ne asocira na moje roditelje,a nekako sam se osjećala bliskije sa suprugovim roditeljima, a ovome svemu je presudilo je i to jer sam ih znala od djetinstva i nisu mi bili strani  

ne do Bog da ih znam još iz djetinjstva user posted image

(odgovor članu Simran)
  Neposredna veza do poruke: 194
14.2.2011 9:42:34   
Mirkica
IZVORNA PORUKA: Anoniman

IZVORNA PORUKA: Simran

ne do Bog da ih znam još iz djetinjstva user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 195
14.2.2011 9:55:21   
ziki
Ja sam već pisla da sam svekrvu počela da zovem nana kad sam rodila Nemirka Seniora, svekra na žalost nemam a zvala bih ga deda. Do tad je bila teta S*** Al pišem iz persperktive buduće svekrve, i to duple, i ako mi ova pamet bude, nadam se da hoće, neće mi ni na kraj pamei bit da tražim da me zove mama, majko i sl biću teta Z ili nana/bika ako dočekam unuče.

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 196
14.2.2011 9:56:57   
veeseelaa
ziki user posted image  i ja ne bi željela da me neko osim moje djece zove majkom, ja bi sve kontala da me zahebava user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 197
14.2.2011 10:01:23   
Lulu_08
Ja sam stvarno prije mislila da je to normalno zvati mama svekrvu. Medjutim kad sam ja postala snaha jbg nije nikako islo preko jezika, i onda bolje je istinski zvati onako kako mi je prirodno nego na silu onako kako mi je neprirodno. A sreca pa je odmah postala nena hehehe..

Neposredna veza do poruke: 198
14.2.2011 10:04:32   
veeseelaa
ma brate ne bi voljela ni da mm zove moju majku majkom
Zove je nadimkom i super zvuči
E sad koja je poenta kod snahica koje zovu roditelja od svog supruga mamom i ocem neznam, pitam se dal muževi od istih zovu njenog oca babom il majku majkom???
nešto nikad ne čuh
a glupa Balkanska zahebancija, vazda bi ženu da "izrade" i na pijadestal stave muža i njegovu familiju pa i na ovakav način

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 199
14.2.2011 10:05:34   
ivanak
Po imenu. nema mi smisla zvati ih mama i tata. Zna se tko su roditelji i jedni su.

-> 17.06.2009. je došao mamin i tatin frajer - mali Antonio

-> 21.07.2010. je mali Antonio dobio sestru Paulu :-)

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 200
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *