mala81
|
pozz svima, pročitala sam cijeli topic, naravno, mišljenja su različita ( ne ni valjalo da svi isto mislimo) :-) ja sam prije par godina čuvala curicu od 2 god, u stanu njenih roditelja i to isključivo petkom i subotom kako bi mladi roditelji, mogli izlaziti po kafanama, i dobijala sam 15,00 KM, s tim da sam ostajala spavati s malom jer su se starci vraćali u ''gluho doba noći/dana'' ;-) moja drugarica je 1 god. čuvala dječaka od 2god za 500,00 KM, al' je znala pospremiti po kući, složiti veš, zategnuti krevete, oprati suđe i sl., al' joj je prioritet i posao bila briga oko malog. žena je mogla plaćati jer je imala pravo dobar posao i to je jedini slučaj za koji ja znam a da je ''dobro plaćen''. sad situaciija iz stvarnog života: moja mama je nezaposlena, i kako bih joj pomogla, dobijem kontakt br. mlađe žene kojoj treba čuvati klinca koji je krenuo u I osnove( odvesti i dovesti iz škole) i curicu od 4god. čule su se tel, dogovorile cijenu od 400,00 KM, danas joj se trebala javiti da se nađu i upoznaju-desi se situacija da je žena izgleda nekoga našla a moju mamu otkačila, nije ni nazvala po dogovoru niti da joj je otkaže. fujjj, strašno, nemam riječi, nekoga tako povrijediti-žena ostala u čudu ''šta sam uradila? '' sva bijesna i očajna, pronašla sam ovaj forum kako bih pokušala da joj nađem dr.posao. ako kome bude trebala dadilja/teta čuvačica ili kako se to danas već zove, molila bih vas da me kontaktirate. inače, moja mama je majka 3 odrasle djevojke ( nema bolje preporuke za čuvanje djece :-)) ), ima 51 god. ( danas joj je rođendan ), živi u naselju hrasno i rado bi čuvala dijete/djecu. ako znate nekoga, molim vas neka me kontaktira kako bih proslijedila br.mob. u nadi da ćete mi pomoći, budite pozdravljene.
|