|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Carski rez
4.2.2011 10:17:32   
sandy82
Stvarno ne treba bez potrebe na operaciju. Ali ako se ukaže potreba, zar treba jaukati i paničiti? Sve je za ljude, što se mora, nije ni teško.

(odgovor članu sandy82)
Neposredna veza do poruke: 651
4.2.2011 10:35:39   
Hanady RR
Ići na porod sa CR na svoj zahtjev, svoju želju bez da doktor smatra da ti je potrebno, bez da znaš da je rizik za tebe ili bebu ili da imate neku dijagnozu koja zahtjeva CR je zaista bespotrebno.
nije porod lagan...nije niko ni rekao.....
Ali zar smo zaista došli do toga veremna kada nije moda ići na prirodan porod...
zar smo zaista toliko sebe ''okamenile'' da ne želimo skeuden jedne bol podnijeti, najlakše se uspavati i otvoriš oči beba tu....
zar ne želimo svoju bebu videjti odmah po porodu...

POnavljam se po hiljaditi put....
Oba sam prošla, prvo dijete prirodno sam rodila...bolilo me ko sam đavo al rodila se i oporavila sam se....
Rodila sam drugu jer sam morala ponavljam moralaaaaa na CR, oporavila sam se ali nikada sebi neću oprostiti što nisma svoju bebu vdijela čim je iz mene izašla...taj osjećaj se pamti i nešto je posebno i nikada nebih poželjela na CR ponovo nikada...samo ako moram.

Možemo se mi sad pravdati koliko hoćemo...al pomodorstvo je postalo ići na CR...
boli kad rađaš...pa naravno da boli...šta smo očekivale kad je stomak rastao...
beba je u nama...novi život...mora izaći zaboga....

i sad milion puta će se neko nakačiti na moj post pa pisati i pisati...al meni niko nema argumentaciju ko nije prošao oba poroda kao ja...
kad mi se javi mama sa obe vrste poroda koja kaže ja bih opet na CR sa jakom argumentacijom e onda ću se poklopiti i nikada se neću javiti na ovu temu...
sve do tada...
žene drage prirodan porod boli ali brže dolazite sebi nakon njega.....
i nije džaba prirodan...a ovo što ga zovu carskim rezom nikada neću shavtiti šta je u njemu carski epitet

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu sandy82)
Neposredna veza do poruke: 652
4.2.2011 10:50:45   
Lejla Ka
Carski je zato što u situacijama kad (bi trebao da) se radi spašava život bebe i mame.

Imajte na umu da je sječena materica hendikepirana. Da se otvaranjem trbušne šupljine povećava rizik od raznih priraslica, nastanka endometrioze. Postoperativni tok otvaranja trbušne šupljine povećava rizik od zapeljaja crijeva (to je zapravo najveći strah nakon svake abdominalne operacije jer je dosta česta komplikacija) i kući vas puštaju tek kad su sigurni da je probava proradila. Svaka naredna trudnoća nosi torbu dodatnog rizika zato što je materica ožiljkasta, makar trudnoća bila idealna.

Sve medicinske studije su pokazale da je broj rizika i komplikacija tokom vaginalnog poroda mnogo manji nego kod poroda carskim rezom.

A opet, u našim uslovima, uz porodiljsku praksu i načine kako se kod nas porađaju žene nije nikakvo čudo da se Carski smatra sigurnijom varijantom. Što on nikako nije!

Ja ovo čisto tehnički, da ne ulazim u "patetiku" emocija.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 653
4.2.2011 10:52:39   
sandy82
Kako sam se ja mogla poroditi ako sam bila otvorena samo jedan centimetar, a bebin prečnik glave 10 centimetara? Ako ima način za to javite svim doktorima, možda dobijete Nobelovu nagradu. Ja sam budala koja je odbila carski i napatila se dodatnih desetak sati bez potrebe i rezultata. Ne bih sebi nikad oprostila da je beba umrla, a ne što je nisam vidjela da izlazi. A carski je zato što spasava živote. I ženin i bebin. I koristi se isključivo za to.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 654
4.2.2011 11:03:31   
sandy82
Neko će reći "kako su se žene prije porađale?". Tako što je prije bilo sasvim uobičajeno reći da je neka žena umrla na porođaju, a djeca su umirala još češće. Sada se to sasvim rijetko dešava. Znam jednu ženu koja je rodila dvoje djece u Briselu, pričala mi je kako je kod njih carski rez rijetkost i to zato što imaju na raspolaganju hrpu savremenih metoda za eliminisanje komplikacija. Mi to, na žalost, nemamo. Imaju efikasne lijekove i još efikasnije fizioterapije i vježbe.

(odgovor članu sandy82)
Neposredna veza do poruke: 655
4.2.2011 12:07:38   
Lejla Ka
Nema potrebe da se mame koje su rodile na carski nalaze prozvane postovima koji su usmjereni protiv carskog reza. Ja sam oboje djece rodila CR-om.

Ovi postovi su usmjereni protiv CR-a kao metode izbora rađanja, a ne protiv CR kao medicinske intervencije u slučaju kad su neophodni.

I postani su prvenstveno da se budućim majkama da slika i za i protiv carskog kao metode izbora.

CR je lijek, a ne jedan od prirodnih načina da se dijete rodi.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu sandy82)
Neposredna veza do poruke: 656
4.2.2011 12:40:23   
leona81
ja sam se toliko htjela prirodno poroditi...prvo zato sto nikako nisam htjela na operaciju, drugo zato sto nisam mogla da isti tren vidim bebu, i trece zato sto zelim imati 3 djece ako dragi Bog da a cula sam price jednom carski uvijek carski...isla sam na vjezbe, pripremala se psihicki i fizicki za prirodan porodjaj, molila se zadnji dan kad sam lezala i cekala carski da ce dr da vidi na uz da se beba okrenula...ali ne, moja curica je sjedila i dalje...raspitala sam se cak i u susjednoj Hrvatskoj i niko ne zeli raditi zadak prirodno...ja sam molila dr da ipak proba prirodno a mama me ubjedjivala da je mozda to i dobro jer je ona rodila prvo dijete prirodno na zadak i jaaako se namucila i ona i beba, rezali su je na sve strane ma haos...super sam se oporavila i sve je super proslo, dojimo evo vec 15 mj, curica je odlicno...rekli su mi za sljedecu trudnocu da cu morati najvjerovatnije opet na carski pogotovo ako bude bilo kakva indikacija za to jer sam vec tako prvo rodila...ako sve bude u redu ja bi ipak isla na prirodan porodjaj i hvala Bogu da imam super doktora, i mislim da ako ne bude bilo rizika za mene ili bebu da ce i on ici na to...
vecina mojih prijateljica su svoje bebe rodile prirodno, jedna nedavno blizance i svaka se namucila, i svaka je imala neku komplikaciju ili je jako puno rezana ili je sivana sat i po a anestezija je drzala 10 min ili se dugo otvarala ili su joj stavljali gel...ma haos...kad pogledam sve te slucajeve drago mi je sto sam isla na carski i sto je sve super proslo...ali ja bih ipak probala drugo dijete da rodim prirodno pa ako bas ne budem mogla tek onda na carski...

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 657
4.2.2011 13:05:37   
sandy82
Dok sam bila u rađaoni, vidjela sam svojim očima kako izgleda porođaj na zadak. Treće dijete. Prvo niko ne želi da radi prirodno. Bilo je strašno, sreća da je žena bila hrabra i disciplinovana. Ta žena iz Belgije mi je rekla da je i njena prva beba prednjačila guzom, ali su je nekim terapijama i vježbama "natjerali" da se okrene. Inače bi i njoj radili CR. Takav porod može gadno da naškodi bebi. A i ženi. Mala je mogućnost da će ti i druga beba prednjačiti guzom. Ako bude prednjačila glavica, super. Nije tačno da je jednom carski uvijek carski. Ja već imam nekih indikacija za carski, još ću ih jednom prekontrolisati u devetom mjesecu. Glavno je da glavica prednjači. Pokušavam da saniram neke upale, nešto predosjećam da su mi one "skrivile" zastoj dilatacije. Ispoštovala sam razliku između trudnoća. Rečeno mi je jedna godina, kod mene je tri godine. Ako u devetom mjesecu vidim da nema opasnosti za moj vid, ako bude prednjačila glavice, ako budem i 1cm otvorena... Nema razloga da zazirem od prirodnog poroda, čak ne bih voljela da mi svako i radi CR.

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 658
4.2.2011 13:13:01   
sandy82
I još nešto: na prošlom pregledu mi je beba prednjačila guzom. Po malo sam radila onu vježbu kad stojiš četvoronoške i lagano se njišeš kao mačka. Na zadnjem pregledu je bila okrenuta glavicom. Osjetim da je u tom položaju većinu vremena. Ne znam da li se sama okrenula ili su pomogle vježbe, niti da li će tako ostati do poroda. Uglavnom nije mi naškodilo.

(odgovor članu sandy82)
Neposredna veza do poruke: 659
4.2.2011 13:34:37   
Lejla Ka
U realnosti, mislim da se ni jedan naš ljekar neće odlučiti da čeka prirodan porod žene koja je predhodno rodila na CR, ako dogura do termina, osim na njeno izričito insistiranje. A i to u slučaju ako se očekuje manja ili prosječna beba.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008

(odgovor članu sandy82)
Neposredna veza do poruke: 660
4.2.2011 13:54:38   
Anoniman
prvo dijete sam rodila carskim rezom, dr mi je rekao da kad budem opet radjala ako bude krupna beba odmah ce raditi carski,necu moc birati,jedino ako bude sve idealno onda pokusaju prirodan porod..

(odgovor članu Lejla Ka)
  Neposredna veza do poruke: 661
4.2.2011 15:00:37   
leona81
ja sam radila vjezbe, i sve sam pokusala ali nije uspjelo...cak sam molila dr da me ostavi jos da ne radi carski, radio ga je 4 dana prije termina...mozda bi se okrenula da me je jos pustio? ali evo moja mama je rodila 1 dijete prirodno i zakasnila 2 sedmice moja seka i nije se okrenula...mozda je genetika u pitanju, moja mama je rodila nakon toga mene , razlika 13 mj pa nakon 8 i po god mog brata prirodno i bilo je ok, isli smo na glavu oboje:)
nadam se da ce mi druga beba abd biti prosjecne tezine kao moja curica koja se rodila sa 3100:)

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 662
4.2.2011 18:53:32   
Lulu_08
Sto se tice naziva "carski rez" to je samo zato sto je Julius Cezar (ceaserean section) rodjen na taj nacin, i u to vrijeme je nastao taj invazivni zahvat koji su u to vrijeme samo "carice" mogle da urade.

Kada pricamo o zahvatu, operaciji, rodjenje djeteta putem carskog reza nije ni u cemu carsko...

Licno sam prosla 1 CR, pisala sam negdje ranije, genetska mi je predispozicija da se ne mogu prirodno poroditi. I eto opet se nadam da ce se neko cudo desiti u nekoj drugoj trudnoci i da cu moci prirodno roditi. Jer nije lijep osjecaj u magli vidjeti svoje dijete po prvi put tek nakon par sati.

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 663
4.2.2011 19:26:24   
sandy82
Čitala sam negdje o tome da je carski rez dobio ime po Juliju Cezaru koji tako rođen. Pisalo je takođe i da je to samo legenda, jer je navodno njegova majka živjela mnogo godina i nije moguće da bi preživjela taj zahvat i da je izveden. Operacije su ipak novijeg datuma, možda se izvode tek od prije 150-200 godina. Čitala sam negdje da je glavni problem ljekarima bio da otkriju da je uspješna operacija moguća tek kada se obezbjedi sterilno okruženje. Kad je izveden prvi carski rez, ne znam, mislim da sam i to negdje pročitala, zaboravila sam.

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 664
4.2.2011 19:36:05   
sandy82
Sjetila sam se slučaja kad je moja snaha operisala neku kvržicu u grudima, ništa opasno, ali se vratila nakon dvije godnine. Nekoliko pretraga i kvržica je izgledala sve sumnjivija. Doktorica je odlučila da preskoči biopsiju i odmah operiše, toliko je izgledalo loše. Moja zaova se našla pametna da me nazove da javim snahi da ne ide na operaciju, jer "operacija nije dobra, opasna je", već da se javi nekom travaru koji je liječio i rak. Ja kažem "pa ženska glavo, mora na operaciju, ako je rak proširiće se, ode na ostale organe!" Ona kaže "pa da, mora ići travaru da se to dalje ne širi" Ispostavilo se ipak da je benigna izraslina, ista dijagnoza kao prije. Dokle ide ljudska glupost, kao operacija ne valja, naškodiće, a ako rak metastazira nije to ništa. Isto kao ovo. Nema veze ako ako umru žena ili dijete, operacija ne valja.

(odgovor članu sandy82)
Neposredna veza do poruke: 665
4.2.2011 23:15:03   
Simran
E pa sad ženice moje hvala vam na odgovorima ali ste me malo isprepadale user posted image ,ja sama ne biram carski već su tri doktora rekla da je tako sigurnije za bebu.Kao što sam predhodno napisala prvo dijete sam rodila prirodnim putem iako su govorili da će to biti teško jer je bebi bila krupna 4.100 a ja sam takoreći sitne tj tanje građe user posted image ,ali su se prevarili i prvo što pamtim je mj bebi na rukama namirisan okupan 5 minuta tek na svijetu..
Ali sad na žalost prvi uvjet za CR je uvećana štitna,zatim njen ubrzan rast,tahikardija i poremećaj na desnom očnom živcu user posted image  tako da ne želim da biram već mi je najvažnije da beba bude zdrava a sve ostalo proći će...A kada sam zamolila žene kakva su iskustva htjela sam zamoliti da pišu o samim pripremama,buđenju,tok liječenja i tako to...A koliko god CR bio težak za žene koje su ga prošle i ja ga iskreno ne podržavam ali isto tako bi i ja svim mamama koje pitaju za vaginalni porođaj mogla napisati hiljadu mana od bolova do pucanja user posted image  ali sve smo mi spremne na to i najvažnija je beba zato bez ljutnje ali ja ne mogu birati kao ni mnoge mame koje su morale tako se poroditi a sad sam isprepadana user posted image user posted image

(odgovor članu sandy82)
Neposredna veza do poruke: 666
4.2.2011 23:15:44   
Simran
I bez ljutnje hormoni me drmaju....razumjet ćete sigurna sam user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Simran)
Neposredna veza do poruke: 667
4.2.2011 23:18:40   
Hanady RR
ama simran draga ja sam prvo rodila prirodno.
Drugo morala na CR reko dktor...rodila i oporavila se.
meni je savim normalno da se CR dešava, dobro je da ga se ima za spašavanje života...
ako doktor kaže u redu je...

šta se bojiš...nema straha...ideš i rodiš sa srećom....user posted image

ja sam ovako padala u trans što moram na Cr al mene su emocije drmale...milion nekih gluposti mojih u glavi...hormoni...
al rodih je i aBd evo 12 sad dvije će joj godine...
znali su doktori štro treba i zašto treba...
starija mi kući od 2 god i 8 mjeseci bila...
ma sve sam izdeverala...

i super sam...
nemoj beze da se opterećuješ...
pa ja sma i kamen u žuči nedavno operisala...laporaskopijom...lomatala sebe psihiči bezveze trebala sam odmah nakon carskog nebi bol podnosila haman dvije gdoineuser posted image

< Poruku je uredio Hanady RR -- 4.2.2011 23:21:06 >

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Simran)
Neposredna veza do poruke: 668
4.2.2011 23:27:25   
Visnja RR
IZVORNA PORUKA: Simran

E pa sad ženice moje hvala vam na odgovorima ali ste me malo isprepadale user posted image ,ja sama ne biram carski već su tri doktora rekla da je tako sigurnije za bebu.Kao što sam predhodno napisala prvo dijete sam rodila prirodnim putem iako su govorili da će to biti teško jer je bebi bila krupna 4.100 a ja sam takoreći sitne tj tanje građe user posted image ,ali su se prevarili i prvo što pamtim je mj bebi na rukama namirisan okupan 5 minuta tek na svijetu..
Ali sad na žalost prvi uvjet za CR je uvećana štitna,zatim njen ubrzan rast,tahikardija i poremećaj na desnom očnom živcu user posted image  tako da ne želim da biram već mi je najvažnije da beba bude zdrava a sve ostalo proći će...A kada sam zamolila žene kakva su iskustva htjela sam zamoliti da pišu o samim pripremama,buđenju,tok liječenja i tako to...A koliko god CR bio težak za žene koje su ga prošle i ja ga iskreno ne podržavam ali isto tako bi i ja svim mamama koje pitaju za vaginalni porođaj mogla napisati hiljadu mana od bolova do pucanja user posted image  ali sve smo mi spremne na to i najvažnija je beba zato bez ljutnje ali ja ne mogu birati kao ni mnoge mame koje su morale tako se poroditi a sad sam isprepadana user posted image user posted image

evo ti moja priča:

Prica pocinje tako da sam prvog aprila legla u Opcu (dan ranije) jer su mi morali pratiti CTG... navodno beba je bila "uspavana" ... a to me je jako nerviralo jer sam ja svoju bebu svo vrijeme cula, ali ona bi se svaki put kad se radi ctg umirila...
Lezala sam u apartmanu ( imala i tv ali ga nesto bas nisam gledala) ...
Razlika izmedju sobe i apartmana je samo u tom tv-u... sve sobe imaju telefon i posebno kupatilo... i u svim sobama su dva kreveta... sve cisto i pristojnog izgleda...
taj prvi dan sam lezala na drugom spratu gdje se cuva trudnoca... tu su mi pratili ctg i tu sam imala ginekoloski pregled kog dr. Beciragica... biser je bio kad mi je u toku pregleda rekao da sam jako dobro ocuvana user posted image  hahaha zamalo mu ne rekoh  " pa nisam yugo45"... i pri tome je dodao da mi je karlica jako uska i da je i to jedan od razloga koji bi doveli do carskog...
sutra sam spustena na prvi sprat u "apartman" zajedno sa jednom 35-ogodisnjom zenom koja je isto trebala na carski poslije mene... ali su joj trudovi poceli to vece i porodila se prirodno...vrlo lako i brzo...

Nisam uopste imala strah od operacije... dan ranije se ne smije nista jesti nakon 15 sati... sto sam naravno ispostovala a kasnije sam saznala da je neka anesteziolog htjela da me vrati sa sekcije uz rijeci "doveli ste mi zenu koja je jela".. to je ona pokusala da opravda svoju nesposobnost da mi gurne ono neko cudo kroz usta... (kasnije sam saznala da je to poslo za rukom nekoj drugoj doktorici iz prve)... morali su mi zbog toga dati jacu anesteziju sto je kasnije meni stvaralo problem zbog potrebe za kasljem... a nema sanse da se mozete nakasljati nakon operacije...
lezeci na operacionom stolu smijala sam se zezanciji ekipe... sve je pomalo podsjecalo na "uvod u anatomiju"... neki lik je prozivao neku bojanu koja se preziva kao ja...jer je kao imala najbolje noge i da su bili jako zaljubljeni... kada je sve pocelo u roku od 3 sekunde ja se niceg nisam sjecala... sljedece je bilo neko dozivanje iz daljine... 
a potom sam poluotvorila oci i vidjela muza...  to je bilo na hodniku kad su me vracali iz sale... iako se ne sjecam toga , pitala sam ga jel` vidio bebu... a jeste jer je ona prije mene iz sale odnesena ...
Prvi dan nakon operacije je grozan… sestra vas presvlaci, a jedva uspjevate da se pomjerite… mene je mucio kasalj kojeg sam jedva uspjevala da sprijecim… primate samo infuziju u koju se stavja analgin protiv bolova… nema piti ni vode… to je tako tri dana, ali glad ne osjecata jedino zedj… neko ce vam dati gazu natopljenu vodom da malo vlazite usne…
Taj prvi dan vam bebu pokazu oko 12 h I uvece oko 20 h… spuste vam je na grudi da je poljubite I odnesu…oba puta su mi krenule suze kad sam je ugledala…mrvicu moju… tek sutra beba dolazi u vasu sobu I ostaje tu do kraja… beby friendly program !!??? ne znam da li se bas slazem s tim…ja bih npr ipak bebu drzala odvojeno od majke bar dva dana …jer je I drugi dan oporavka jako tezak…
Taj dan sam uspjela dva puta da se uz pomoc sestre ustanem iz kreveta I stanem na noge…al je to izuzetno tesko .. u takvom stanju se jako tesko brinuti za bebu… pa dolazi do nervoze kad ona place a vi je ne mozete uzeti… ona besika se klima I strah vas je podici je… a jos uvjek nemate snage za to…a opet morate…
Ko zna mozda je to bas zbog toga da vas natjeraju da se micete… pa opet…
Nakon drugog dana se vec osjecate bolje…cetvrtog vade kateter I lakse se krecete, pa sam ja taj dan prvi put otisla do vrata hodnika da vidim muza… taj dan za dorucak dobijete caj… (rucak nisam cula pa ne zam sta je) a za veceru je supa, mlijeko, kompot… super kombinacija za otici u WC :D … peti dan za dorucak je mlijeko sa 5 keksica… rucak opet nisam cula, a vecera je kriska hljeba sa pavlakom, mlijeko I kompot… ali sam izdrzala da nista drugo ne jedem… to uopste nije problem…
Najveci problem je umor od nespavanja… uvjek se cuje neki plac bebe jer vrata soba moraju biti otvorena… cuju se trudnice koje imaju bolove, a najgore je po noci… jednu noc je bilo 5 poroda… I niko nije spavao…
Ja sam jedva cekala da dodjem kuci.. I da mirno odspavam 2 sata…
Sada se osjecam skoro pa odlicno… jos uvjek je malo neugodan osjecaj u dijelu gdje je rez… juce sam vadila konce I rana je ok..
Bebana napreduje…malo zeza J jer se ne bi skidala sa sike… nekad noc prodje mirno a nekad je nervozna…dakle uobicajeno…

Nadam se da će ti bar malo pomoći... ja inače spadam u one žene koje da se 100 puta porađaju uvjek bih na CR user posted image

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu Simran)
Neposredna veza do poruke: 669
4.2.2011 23:43:52   
bebbe RR

Prvu sreću rodila prirodno (dugo trajalo, idukovan porod, završen vakuumom i strašnim rezom i puknutim grlićem)
Drugu sreću rodila, skoro 14 godina kasnije, dogovorenim carskim, s epiduralnom. Rodila u utorak, kući bila u četvrtak, kateter nisam imala. Predivan porod, prekrasno iskustvo. Rana boljela neopisivo manje od one u rodnici...
Ako bih rodila opet, izabrala bih carski bez dileme i razmišljanja.

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu Simran)
Neposredna veza do poruke: 670
5.2.2011 9:36:20   
sandy82
Hvala na ovoj priči, pitala sam se nekoliko puta kako izgleda planirani carski i priprema za to. Nisam pitala ljekara jer još ne znam da li će mi uopšte trebati. Prvi nije bio planiran. A zaista ne boli toliko jako, još sam ja crkavala kašljući čitav dan. Kako uopšte razmišljati o bolu kad čovjeka snađe tolika sreća?

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 671
5.2.2011 11:20:15   
Simran
Joj curke sad mi je lakše user posted image  ma boli i mora da boli user posted image  je cijena tog bola a kao što Sandy reče:Ko će razmišljati o bolu kada je bebi tu...
Na temu porodilište postavila sam pitanje šta ponjeti za CR ali niko još ništa pa ako vam nije mrsko a da ovdje ne brkamo temu skoknite do tamo pa mi i dalje pišite bilabih zahvalna user posted image
I samo da kažem da sam ja ovako dosadna uvjek,ali znam da ima vas kojima nije mrsko tipkati pa će te mi pomoći user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sandy82)
Neposredna veza do poruke: 672
5.2.2011 14:00:47   
Simran
Oj curke opet ja user posted image user posted image user posted image
Sad uhvatila vremena,dok se malac šetka vani da pročitam ove stare postove,i naletim par puta na riječ komisija user posted image user posted image
Meni to niko nije rekao,jeli to ima i u Tuzli user posted image user posted image ,šta i kako ide ,koji nalazi i gdje se vade ...Joj sad opet pitanja,šta ću kad nemam koga da pitam..Ajde molim vas,ako stignete pišite..
Iskreno već me je sramota,šta sam pitanja postavila u ova dva dana user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Simran)
Neposredna veza do poruke: 673
5.2.2011 16:39:55   
amarilis
Evo ja sam bila na komisiji ali drugi tip, prenesena trudnoća. Na kraju uz sve patnje završila sam na CR-u. Sada sam opet trudna, pa ako iznesem trudnoću do kraja ne znam kako ću opet na CR. Jedna forumašica mi je odgovorila i hvala joj na odgovoru i na iskrenosti. Mene je CR bolio kao sami đavo i ne smijem ni da razmišljam o porodu, ali k'o žensko prokleto, sve me zanima... Možda ću sada morati na naručeni?!

(odgovor članu Simran)
Neposredna veza do poruke: 674
6.2.2011 23:56:18   
bebbe RR

Joj curke sad mi je lakše user posted image  ma boli i mora da boli user posted image  je cijena tog bola a kao što Sandy reče:Ko će razmišljati o bolu kada je bebi tu...
Na temu porodilište postavila sam pitanje šta ponjeti za CR ali niko još ništa pa ako vam nije mrsko a da ovdje ne brkamo temu skoknite do tamo pa mi i dalje pišite bilabih zahvalna user posted image
I samo da kažem da sam ja ovako dosadna uvjek,ali znam da ima vas kojima nije mrsko tipkati pa će te mi pomoći user posted image user posted image user posted image

Ne tješim te i nikada ne bih davala neku strašnu lažnu nadu, ali mene moj carski rez nije bolio. Nikako. Boljela me je samo glava drugi dan i to zato što nisam poštovala doktorove savjete da ležim mirno, zbog epiduralne. Mnogo, mnogo bolniji je bio prvi, prirodni porod koji je eokončan vakuumom. I oporavak mi je bio mnogo teži.
Nisam u BiH, tako da ti ne mogu reći šta ti treba što se tiče komisije.
JA sam u porodilište odnijela uobičajeno - stvari za sebe i stvari za bebu, nisam primijetila da mi je bilo potrebno bilo šta posebno...

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu Simran)
Neposredna veza do poruke: 675
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *