|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  37 38 [39] 40 41   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Tuta i kako naučiti!?
23.1.2011 22:03:27   
malena_t
Ista situacija i kod nas. Mada iskreno nisam ni ja dosljedna.

Zna da kaze da kaki, ali kad ga pitamo je li kakio slaze i kaze nije. Za piskenje jos nije svjestan i vjerovatno je do pelena. Neki dan bili kod mm roditelja, ukakio se i kako nismo imali rezervnu pelenu ostavimo ga onako u trenerci. Kad eto ga trci za 15 minuta, suza suzu stize i kaze: Benjo se ukafo/ukapo/, a piskio.

21.03.2009. rodio se majkin sin

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 951
23.1.2011 22:18:10   
new mama
Mi smo izgleda uspjele s tutomuser posted image ,ma ja sam presretna,nakon sinocnjeg uspjeha i trazenja tute,danas se desi sljedece:krenuli na planinu i ja joj stavim pelenu kontajuci da jos nije savladala da se ne piski ,a i hladno sta bi da se upiski i sad mi se vracamo i ulazimo kod svekrve,a ona se nesto zgrcila,ja joj ponudim tutu i skinem pelenu,a ona suha,dusa mila ona je cijelo vrijeme trpila,a nije se htjela upiskiti u pelenu i naravno dva-tri puta je piskila u tutu,valjda joj se skupilo.Tako da vise i ne svaljamo pelenu,sad samo po noci,ali vidjecu kako ce i to funkcionisati pa cemo i to ukinutiuser posted image

A&V ~moje sve na svijetu ~

(odgovor članu malena_t)
Neposredna veza do poruke: 952
24.1.2011 11:32:52   
manuela RR
new mama vidim da i vama dobro ide bravo za djevojčicuuser posted image user posted image user posted image user posted image
Evo da se javim sa našim rezultatima,iskrena da budem ide nam bolje nego što sam očekivala posljednja 2 dana nije se desila niti jedna nezgoda,redovno ide na tutu,uvijek kad ga pitam hoće li na tutu on kad hoće kaže da a kad neće kaže ne(pametno dijeteuser posted image user posted image ),sinoć kad je trebao da kaki,a imali smo goste,dotrčao do mene i šapne mi na uho E hoće kakauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Ja prezadovoljna...

Samo da kažem mamama čija djeca odbijaju tutu neka sačekaju još malo.Ja sam pokušala u oktobru skinuti pelenu i nije išlo,jer je plačuči sam oblačio pelenu kad je trebao da kaki,a tutu uopšte nije htio ni pogledati,jednostavno nije bio spreman.Vidjela sam da sa tutom trebamo pričekati.Međutim sad je odnos prema tuti sasvim drugačiji  uopšte nema straha niti daje bilo kakav otpor prema tuti,vidim da je spreman za tutu.
Ja bi i sada odustala od tute da je situacija bila kao prošli put.user posted image user posted image user posted image

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

(odgovor članu new mama)
Neposredna veza do poruke: 953
24.1.2011 11:52:04   
Anoniman
vidi ti naših drugova i drugarica kako to oni rade user posted image user posted image user posted image , kod mene je manuela ko kod tebe prošli put kad god ga pitam on se dere i kaže neeeeeeću, on sve zna reć pa čak i "pino Amim"user posted image al da tutu traži no, no...Sinoć sam počela sa platnenim pelenama pa ćemo vidjet hoće li mu one smetat...
evo sad mi kaže "Amim kaki" user posted image pa sam ga stavila na tutu valjda i mi uspijemo...

p.s manuela nećemo na kafi pričati o ovomeuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu manuela RR)
  Neposredna veza do poruke: 954
24.1.2011 12:28:48   
bebbe RR
Čestitke za Ajnu i Emira! Velika djeca!
Iz mog iskustva savjet - mi smo skinule i noćnu pelenu nakon što je sedmicu sve funkcionisalo OK i nikada nije bilo nikavih problema!

< Poruku je uredio bebbe RR -- 24.1.2011 12:29:05 >

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 955
24.1.2011 16:13:09   
emma.L
user posted image  Svaka čast za male bezpelenaše.
Kod nas nema promjena, osim da je neki dan odlučila kakiti jer joj se valjda jela čokolada. I tu je nana malo zeznula stvar. Naime, kod nas je dogovor da će dobiti kinder kad bude tražila i pokakila se u tutu (kao da ga inače ne jede, ali hajde- taj kinder valjda ima posebnu draž  user posted image ). I Ema je sjedila i čekala i čekala (prvi put ima vremena i strpljenja sjediti) i nana joj da kinder samo da siđe sa tute user posted image . Pitam je je li se Ema natezala (jer to bih shvatila - ženu strah itd.), kaže nije. Jednostavno joj valjda bilo dugo čekati. A u stanu 100 stepeni, taman je mogla i ona malo odmoriti dok ova sjedi (jer nikada ne sjedi), ali eto, ne user posted image .
Sad nam predstoji kupovina i renoviranje stana i preseljenje, pa još uvijek nećemo aktivno pokušavati. I dalje piški kad god je ponudimo, ali to kakenje nam ne ide. (Jučer kad se nisam rasplakala nad 40 KM koje ostavih na kasi za pelene user posted image )

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 956
24.1.2011 19:40:40   
new mama
Hvala vam punouser posted image ,ma ja sam presretna jer smo uspjele,a kao sto kazes Manuela i ja sam ranije pokusavala,ali izgleda da nije bila spremna,a sad smo za tri dana uspjeleuser posted image user posted image user posted image

A&V ~moje sve na svijetu ~

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 957
25.1.2011 21:25:34   
Vinetu
Mi dnevno piškimo 2-3 puta u gaćice.  MAma je inače dobra u "hvatanju", a mislim da i malena shvata šta treba da se radi u WC-u (svaki put se malo napregne kad sjedne na šolju : ))
Inače, u ove dvije sedmice, samo je 2 ili 3 puta sama tražila da ide u WC. Ipak, drago mi je da se ne opire odlascima tamo... da mi bez pogovora ruku i idemo s pjesmom... tamo se igramo sa WC papirom ili sa drugim igračkama.
Tete u vrtiću su mi rekle da će one nastaviti sa istim "driblingom" kad malena ponovo krene u vrtić (1.2.)
Šta mislite je li previše da zamolim tete da se pridržavaju istog principa kao i ja: dakle, prvo obične gaćice, pa platneni uložak, pa nepropustive gaćice... možda to i jeste neka moja improvizacija, ali mi je lakše prati gaćice i te uloške, jer ih imam pravo puno, nego štrample i trenerke (kojih nemam puno)... a moram ih imati spremne svaki jutro... što znači pranje i sušenje svaku noć.

(odgovor članu new mama)
Neposredna veza do poruke: 958
25.1.2011 21:38:29   
mamabb
Mislim da im ne bi trebalo biti zahmetli,makar kažu, naše tete, da im je puno jednostavnije djecu ponuditi tutom i pomoći u odvikavanju nego pelene mijenjati pa sad...

Moja je tutomrzac. Imamo ih raznih,kao i nastavaka za šolju,ali nijedna nije dostojna njene guze. Evo sve čitam ove ohrabrujuće komentare kako nekama nakon ovakvih etapa i određenog vremena brzo pođe za rukom da skinu pelenu,eh nadam se da će i kod nas uskoro. Što je jedna kazala plače mi se za parama koje ostavim na pelene.

04.12.2008.

(odgovor članu Vinetu)
Neposredna veza do poruke: 959
25.1.2011 21:41:15   
bebbe RR
Vinetu, vjerujem da će se tete u vrtiću pridržavati tvojih upustava, ali ti prijateljski savjetujem da to ne radiš, jer djetetu šalješ pogrešne signale. Ako ima gaćice, kao i svi drugi koji ih imaju, onda nek' ima gaćice. Jer sve drugo mu je signal da može ponekad i u gaće, zato što ima zaštitu. A, ne treba ti puno trenerkica i štramplica. Možda samo prvih dana, a djeca začas skontaju.

(odgovor članu Vinetu)
Neposredna veza do poruke: 960
25.1.2011 21:44:01   
bebbe RR
IZVORNA PORUKA: mamabb

Mislim da im ne bi trebalo biti zahmetli,makar kažu, naše tete, da im je puno jednostavnije djecu ponuditi tutom i pomoći u odvikavanju nego pelene mijenjati pa sad...

Moja je tutomrzac. Imamo ih raznih,kao i nastavaka za šolju,ali nijedna nije dostojna njene guze. Evo sve čitam ove ohrabrujuće komentare kako nekama nakon ovakvih etapa i određenog vremena brzo pođe za rukom da skinu pelenu,eh nadam se da će i kod nas uskoro. Što je jedna kazala plače mi se za parama koje ostavim na pelene.

Razumijeem te. Pelene su fakat bezveze, ali ipak neophodan trošak. A, Leila će prestati da mrzi tutu ha osjeti daje spremna.Jedan od mojih trikova bila je i kupovina lijepih gaćica. Zajednička, naravno. Samoa ih je birala, pa je sama i govorilada neće pokakiti ili popiškiti Hello Kitty ili Doru ili Mini i sl.  Šaljemo  ljubac Leili.

(odgovor članu mamabb)
Neposredna veza do poruke: 961
25.1.2011 21:51:48   
mamabb
IZVORNA PORUKA: bebbe RR

IZVORNA PORUKA: mamabb

Razumijeem te. Pelene su fakat bezveze, ali ipak neophodan trošak. A, Leila će prestati da mrzi tutu ha osjeti daje spremna.Jedan od mojih trikova bila je i kupovina lijepih gaćica. Zajednička, naravno. Samoa ih je birala, pa je sama i govorilada neće pokakiti ili popiškiti Hello Kitty ili Doru ili Mini i sl.  Šaljemo  ljubac Leili.

Vjeruj da sam probala i s gaćicama,ali nisam probala da ih sama bira. Dobra ideja. Možda će joj biti tako više žao da ih upiški. Inače, sva je presretna kad joj ih obučem, pa je bez pelena, ali nikako ne vrijedi dogovor da ih neće upiškiti već da će u tutu.
Hvala ti. Ljubimo i mi Emu i njenu mamu user posted image

04.12.2008.

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 962
25.1.2011 22:25:32   
Anoniman
Kaže moja sestra ovom mom sad hajde Alime na tutu a on će "neću" ma reko ko te pita , a on "tetka"user posted image ...pa mislim stvarno user posted image  

(odgovor članu mamabb)
  Neposredna veza do poruke: 963
25.1.2011 22:38:41   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Breskva

Kaže moja sestra ovom mom sad hajde Alime na tutu a on će "neću" ma reko ko te pita , a on "tetka"user posted image ...pa mislim stvarno user posted image  
pametnicauser posted image user posted image user posted image ...a ti mama...pa stvarnouser posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 964
25.1.2011 22:42:30   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: dadada

pametnicauser posted image user posted image user posted image ...a ti mama...pa stvarnouser posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image danas kod nas suncan dan al hladnooooooooo Noa uzela tutu i sjela na travu ispred kuce i uzivauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image onako u trenerci i debeloj jakni s kapom na glaviuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
jel ovo znak da je spremna na tutuuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 965
26.1.2011 8:30:08   
w.pooh
noa po mojoj slobodnoj procjeni jeste user posted image user posted image pusti dijete da uživa na suncu user posted image user posted image

user posted image za sve mame koje više ne žele kupovati pelene user posted image

13.08.2008.
Lﻻ ﻉ√٥oυ F٥гﻉ√ﻉR

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 966
26.1.2011 8:52:42   
Vinetu
IZVORNA PORUKA: bebbe RR

Vinetu, vjerujem da će se tete u vrtiću pridržavati tvojih upustava, ali ti prijateljski savjetujem da to ne radiš, jer djetetu šalješ pogrešne signale. Ako ima gaćice, kao i svi drugi koji ih imaju, onda nek'' ima gaćice. Jer sve drugo mu je signal da može ponekad i u gaće, zato što ima zaštitu. A, ne treba ti puno trenerkica i štramplica. Možda samo prvih dana, a djeca začas skontaju.

I ja sam upravo razmišljala o tom slanju pogrešnih signala.  Ipak, osjeti ona da su joj gaćice mokre, jer joj počnu smetati, a ni ja se ne ponašam kao da je to prihvatljivo. (naravno, ne kritikujem je)
Imam svega dvije trenerke i tri para helanki... ne znam je li to dovoljno.  Nije mi izvodljivo da svaku noć perem i sušim ostale pantalonice (mada i njih imam 5-6).   tramplica imam dosta.
Ne znam da li sam se samo "prepala" svega...user posted image ... nekako sam se uhodala u ovaj svoj sistem... mada ne znam je li pravilan! 
Hvala, bebbeRR na savjetu... ljubim

< Poruku je uredio Vinetu -- 26.1.2011 8:54:15 >

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 967
26.1.2011 9:13:20   
amdi

Na početku je pranja malo više, ali se to ustabili brzo, zato ti i ja savjetujem da joj oblačiš gačice. Drugi razlog je što možda tete neće primjetiti da se dijete upiškilo sa tim nepropusnim slojevima pa je neće ni presvlačiti, a ne možeš se pouzdati u dijete da će reći učiteljici da se upiškilo

(odgovor članu Vinetu)
Neposredna veza do poruke: 968
26.1.2011 9:26:33   
Vinetu
Hvala, amdi....
Vidiš, nije mi to palo na um... tete će lakše vidjeti da se malena upiškila ako nema nikakve zaštite.
kupit ću joj ja još koju donju trenerku ovih dana

(odgovor članu amdi)
Neposredna veza do poruke: 969
26.1.2011 13:17:02   
manuela RR
Breskva ja bi još na tvom mjestu pričekala,isti slučaj je bio sa Emirom prije par mjeseci a sad je sasvim druga priča.

Vinetu ja mislim da ne bi trebala da djevojčici oblačiš zaštitu jer treba da osjeti da je mokra,i da joj to počne smetati,tete upozori da ste krenuli sa odvikavanjem vjerujem da one još bolje znaju šta i kako treba da rade,a još veći poticaj joj može biti kada vide drugu djecu kako koriste tutu.

Kod mene mali je vidio druga(w.pooh) kako koristi tutu i onda kada smo mi počeli on meni objašnjava kako je i onaj bato kakio na tutuuser posted image user posted image user posted image .

Najsvježije informacije što se nas tiče dobro nam ide bez pelene nema nezgoda,ali još nismo nigdje izlazili na duže vrijeme,pa imam nedoumicu da li kad gdje krenem da mu stavljam pelenu ili ne?

Jutros je ustao potpuno suh,preko noći nije uopšte piškio,a pio je puno tekućine pred spavanje a i u toku dana, imao je platnenu pelenu.
Sad ne znam da li da mu i preko noći počnem oblačiti gaćice?
Ako se i sutra probudi potpuno suh probaću sa gaćicama i preko noći.

< Poruku je uredio manuela -- 26.1.2011 13:18:02 >

A- Februar.2017.
E- Oktobar.2008.

(odgovor članu Vinetu)
Neposredna veza do poruke: 970
26.1.2011 14:08:56   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: manuela

Breskva ja bi još na tvom mjestu pričekala,isti slučaj je bio sa Emirom prije par mjeseci a sad je sasvim druga priča.

ma polako ne žurim, mi ćemo vježbati pa kad prihvati, stavljam ga na tutu poslije spavanja i lovim ga svakih sat- sat i po pa tad i piški uglavnom vidi se napredak treći dan nam je a već hoće sjediti pa tako da neću odustajati, stavljam mu i platnene pelene te mu smetaju kad su mokre i kaže skini mama, juče je bio u gaćicama i imali smo 3 nezgode, 2 na tepih 1 na parket.
Manuela ne gine nam zvati čike za dubinsko pranje tepihauser posted image

(odgovor članu manuela RR)
  Neposredna veza do poruke: 971
26.1.2011 14:20:54   
R&T@
IZVORNA PORUKA: dadada

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
generacija 2009. izvor nevidjene inteligencije

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 972
3.2.2011 18:58:59   
Sonja
ja evo 2 mjeseca intenzivno radim na ovoj tuti i pobudalila samuser posted image
kad ga ja nudim on i piski a kad mu se ne piski on odbija
al nece skoro nikako da trazi tutu sam
na pocetku sam mu slavljala pelenu za vrijeme dnevnog spavanja ali sam vidjela da bude uvijek suha i prestala sam i stvarno nikad se ne upiski vec kad ustane odmah ga ponudim tutom i on piski..navecer mu stavljam pelenu
stalno mu govorim kako treba sam traziti tutu kad hoce piskit al djaba...jedini napredak je da duze zadrzava mokracu..prije se bas cesto piskio a sad moze i duze da izdrzi ako ga neponudim bas dugo on se i upiski i sam kaze piso adin hehe
u zadnja 3 dana i kaki u tutu.. mada to ide malo teze jer sam kaze taji pepasuser posted image

kako da ga naucim da trazi sam tutuuser posted image
juce i danas je sam trazi 2 puta..i to nije reko da hoce piskit vec dosao samm meni i kaze ece adin pisat u gaceuser posted image pa sam skontala da hoce da piski
a jos da napomenem da ima 21mjuser posted image

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 973
3.2.2011 19:03:42   
koka i po
sonja....prvi sin mi je poceo traziti tutu od dvije i pol godine...a ni od ovog mladjeg ne ocekujem ranije.
doduse jos nisam pocela intenzivno da ga ucim jer je hladno.ljeto je najbolje vrijeme da se dijete nauci na tutu jer je toplo i nema straha od prehlade .tako da planiram tek da ga ucim kada otopli.

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 974
3.2.2011 21:08:00   
Sonja
hehe dok se ja zalim na dijete on dodje 2 puta do mene i trazi tutu da piskiuser posted image user posted image user posted image user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 975
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  37 38 [39] 40 41   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  37 38 [39] 40 41   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *