|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razvod braka!!
23.1.2011 20:42:58   
Galicia
Ma jest poucno malo morgen. Sta je pouka? Jel pouka, predjimo lako preko prevare ili spasimo brak pod svaku cijenu?
Znas kako bi on mene nosio u narucju svaki dan nakon sto je Dzenu ispipao..user posted image

“It takes a long time to make it simple.”

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 626
23.1.2011 20:49:40   
jasmin
Ovdje nije poenta jaka volja ove zene da oprosti,jer je ipak znala da su joj to posljednji dani i uradila je neke stvari za svoje dijete,pouka je da u brak konstantno treba ulagati,ne dozvoliti da zavlada monotonija i da jedno od supruznika zavrsi kod Dzene ili Dzenija :).No i ta treca osoba nije bitna u ovoj prici.Nije bitno ni to hoces li oprostiti prevaru,bitno je nedozvoliti da dodje do prevare.
Ne znam,barem je meni to bila pouka,jer znajuci sebe ni ja ne bih presla preko prevare.Ali to je druga tema.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 627
23.1.2011 20:59:34   
Galicia
Pa dobro slazem se da se mora svakodnevno ulagati OBOSTRANO, njegovati, i hraniti ljubav i brak i vezu uopste. To normalno.
Ali mi to nosanje para usi. Ne znam, mozda ja to drugacije gledam, ali jednom me pogazi, neces vise. Taman i da umirem.
I na kraju krajeva, kakav je to uzor za dijete, da gleda kako on/ona nebitno jedno od roditelja gazi drugo, vara ga, a ova druga osoba da oprasta.
Ja svoju djecu necu tome uciti. Ucicu ih da imaju svoje ja, da ne daju na sebe.

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 628
23.1.2011 21:07:15   
aicha
Ja mislim da je prica izmisljenauser posted image al eto da ima tu poentu da ubije monotonija u braku i da podstakne na lijepo sto veze supruznike.

Doduse, para usi ta Dzena, i to je podosta nerealno da bi neko ostavio dijete s nekim ko ga je prevario i ko je tako povodljiv.

al kako bilo, treba gledati lijepe stvari iz ove price

jedino sto mene iritira je sto se ove price stavljaju na ovu temu koja nosi naziv "razvod" koja je ozbiljna i gdje povrijedjeni ljudi iznose svoje probleme. Jos samo fali da neke price "heroja" i ljudi koji su vise likovi iz prica se postavljaju onda da to dotuce covjeka

Musliman je brat muslimanu, ne vara ga, ne laže ga, niti ga ostavlja na cjedilu. Svakom muslimanu zabranjeni su čast, imetak i krv drugog muslimana. Bogobojaznost je ovdje (pa je pokazao na svoja prsa), a dosta je čovjeku zla da prezire brata muslimana.

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 629
23.1.2011 22:34:47   
jasmin

IZVORNA PORUKA: aicha

Ja mislim da je prica izmisljenauser posted image al eto da ima tu poentu da ubije monotonija u braku i da podstakne na lijepo sto veze supruznike.

Doduse, para usi ta Dzena, i to je podosta nerealno da bi neko ostavio dijete s nekim ko ga je prevario i ko je tako povodljiv.

al kako bilo, treba gledati lijepe stvari iz ove price

jedino sto mene iritira je sto se ove price stavljaju na ovu temu koja nosi naziv "razvod" koja je ozbiljna i gdje povrijedjeni ljudi iznose svoje probleme. Jos samo fali da neke price "heroja" i ljudi koji su vise likovi iz prica se postavljaju onda da to dotuce covjeka

aichych pricu sam stavila na ovu temu jer je sama tema price bila o razvodu i posljedicama...zanemarimo i razlog razvoda,i ponasanje zene,i mogucnost da je prica izmisljena,zanemarimo i nas stav o tome kako bismo mi postupile,jer prva ja ne bih mogla uraditi ovo sto je ova zena...osvrnimo se na ono sto je ovog covjeka potaklo na ponovnu ljubav prema supruzi-dakle obostrano ulaganje u brak,razmjena njeznosti,priblizavanje jedno drugom,ali ne kada je vec kasno,nego od prvog dana pa dok sudbina ide.
Nekome mozda puno pomogne.A oni koji svakako ne mogu naci nikakav nacin da spase brak-onda je spas u razvodu.
Bitno je da je insan zadovoljan.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

(odgovor članu aicha)
Neposredna veza do poruke: 630
23.1.2011 22:42:22   
Galicia
Jasmin, lijepo je to kad ti mozes sve zanemariti i vidjeti samo ono sto zelis da vidis. A realnost je to da se ne treba zanemariti ono sto je najbitnije.
Kazes, zanemari ovo, zanemari ono...Pa sta onda da vidimo. Hvala sto si postavila ovaj tekst, ali ipak sam misljenja da ne ide uz ovu temu, jer kao sto Aicha rece, tesko onim ljudima sto su u ovakvoj situaciji.
Osim toga, ako je jednoj osobi u braku umrla ljubav, ja je prva ne bih forsirala da se ponovo rodi.
Ne znam, opet kazem to je samo moje misljenje i ne mora biti i vase. Ja sam malo stroga prvenstveno prema sebi pa i prema ostalima oko sebe.

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 631
23.1.2011 22:46:04   
jasmin

IZVORNA PORUKA: Galicia

Jasmin, lijepo je to kad ti mozes sve zanemariti i vidjeti samo ono sto zelis da vidis. A realnost je to da se ne treba zanemariti ono sto je najbitnije.
Kazes, zanemari ovo, zanemari ono...Pa sta onda da vidimo. Hvala sto si postavila ovaj tekst, ali ipak sam misljenja da ne ide uz ovu temu, jer kao sto Aicha rece, tesko onim ljudima sto su u ovakvoj situaciji.
Osim toga, ako je jednoj osobi u braku umrla ljubav, ja je prva ne bih forsirala da se ponovo rodi.
Ne znam, opet kazem to je samo moje misljenje i ne mora biti i vase. Ja sam malo stroga prvenstveno prema sebi pa i prema ostalima oko sebe.

Draga,ja vidim ono sto zelim iskljucivo kada sam ja u pitanju.A kada mi neko drugi prica o svom slucaju trudim se vidjeti ono sto mi on zeli reci.:)

Ako je prica na pogresnom mjestu molim moderatore da je premjeste na odgovarajuce mjesto i pri tome se ispricavam sto sam napravila posla a i ljudima koji se nalaze u problemima razvoda ukoliko su se nasli uvrijedjeni.

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 632
26.1.2011 22:25:45   
Mirkica
evo mene opet na ovoj temi htjela bih vas pitati (nisam htjela otvoriti novu temu a bas bi da pricamo o tome ) sta moze jednu majku (koja je u pravom smislu majak ) natjerati da ostavi svoju djecu i pobjegne , bas me zanima vase misljenje ????????????

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 633
26.1.2011 22:48:41   
mama75
Da je muz maltretira toliko da vise ne moze da izdrzi, a da nema novce da moze izdrzavati djecu ili joj on prijeti da ce uraditi nesto strasno ako povede djecu. 

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 634
26.1.2011 22:50:28   
mama75
Sada mi pade na pamet i druga varijanta: zaljubila se u drugog covjeka. Ili se pojavila njena velika ljubav iz proslosti s kojom se razisla zbog npr. ratnih okolnosti (znam za jedan ovakav slucaj, ali je povela dijete sa sobom). 

(odgovor članu mama75)
Neposredna veza do poruke: 635
26.1.2011 23:12:37   
marny
IZVORNA PORUKA: Mirkica

evo mene opet na ovoj temi htjela bih vas pitati (nisam htjela otvoriti novu temu a bas bi da pricamo o tome ) sta moze jednu majku (koja je u pravom smislu majak ) natjerati da ostavi svoju djecu i pobjegne , bas me zanima vase misljenje ????????????

-zaljubila se user posted image
-veliki egoista, ona sama sebi je na prvom mjestu
-žena bez majčinskog instikta u onoj mjeri koliko bi trebalo da ipak svoje dijete ne ostavi
ali ipak mislim da se u prvom redu radi o velikom egoistu, sada bi psihijatri pitali; a kakva je njena majka bila prema njoj user posted image

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 636
26.1.2011 23:30:21   
veeseelaa
muka mi je više od priča gdje je majka i zašto ostavila dijete
Zašto toliki br očeva ostavlja svoju djecu????? gdje je njima ljubav, p im materina
Žena treba sve da bude a oni samo da bildaju i da nemaju nikakve obaveze prema djeci
I to je nama Balkancima normala???? e pa meni nije
Kako muškarac ostavi svoje dijete tako valjda  i žena ostavi iz hiljadu razloga a svaki je priča za sebe

< Poruku je uredio veeseelaa -- 26.1.2011 23:31:58 >

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu marny)
Neposredna veza do poruke: 637
26.1.2011 23:32:50   
veeseelaa
i mi se slomismo iščuđavajući se kad majka ostavi dijete a očeve niko ne spominje il spominje al u rijetke petke, fuuuuuuj

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 638
26.1.2011 23:34:37   
mama75
Veselice, mislim da malo koji otac ostavi dijete mejci zato sto to zeli, nego zato sto mora. Zakon je uglavnom na nasoj strani, pa djeca pripadnu majkama. Ima cak i ono udruzenje razvedenih oceva koji se trude da to promijene u svoju korist. A eto, zena pitala sta mislimo koji je razlog da majka ostavi svoje dijete, pa mi odgovorile sta mislimo. 

Neposredna veza do poruke: 639
26.1.2011 23:37:33   
veeseelaa
Veselice, mislim da malo koji otac ostavi dijete mejci zato sto to zeli, nego zato sto mora.

da baš, to im je vadiona
znam masu primjera gdje muž ode jednostavno a dijete se PODRAZUMIJEVA da ostane majci
i onda u nekom birtusu priča Markove konake, kako je on to morao i bla bla
I evo i da je morao što ne vodi brigu o djetetu, masa je brakova gdje se otac poslije razvoda rijetko il skoro nikako ne pojavljuje u životu djece

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu mama75)
Neposredna veza do poruke: 640
26.1.2011 23:38:29   
teacher75

IZVORNA PORUKA: mama75

Veselice, mislim da malo koji otac ostavi dijete mejci zato sto to zeli, nego zato sto mora. Zakon je uglavnom na nasoj strani, pa djeca pripadnu majkama. Ima cak i ono udruzenje razvedenih oceva koji se trude da to promijene u svoju korist. A eto, zena pitala sta mislimo koji je razlog da majka ostavi svoje dijete, pa mi odgovorile sta mislimo. 

ostavi da zivi s majkom po zakonu ali ga to ne sprecava da vidja djecu i da ih izdrzava, nazalost, znam masu slucajeva (a i svoje vlastito iskustvo) gdje otac uopce nema kontakta i ne zeli da ima kontakt ni sa bivsom zenom ni sa djecomuser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu mama75)
Neposredna veza do poruke: 641
26.1.2011 23:39:13   
teacher75

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

Veselice, mislim da malo koji otac ostavi dijete mejci zato sto to zeli, nego zato sto mora.

da baš, to im je vadiona
znam masu primjera gdje muž ode jednostavno a dijete se PODRAZUMIJEVA da ostane majci
i onda u nekom birtusu priča Markove konake, kako je on to morao i bla bla
I evo i da je morao što ne vodi brigu o djetetu, masa je brakova gdje se otac poslije razvoda rijetko il skoro nikako ne pojavljuje u životu djece

hahhahaa, isto smo pisale samo drugim rijecimauser posted image user posted image user posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

Neposredna veza do poruke: 642
26.1.2011 23:42:17   
mama75
Ja stvarno znam par primjera gdje su ocevi bas super brizni prema svojoj djeci. Mozda zato sto su ostali u normalnim odnosima sa bivsim zenama, pa mogu djecu da vidjaju kada hoce, a ne po onom rasporedu sa suda. U svakom slucaju mislim da je uvijek bolja varijanta razvod nego bezvezan brak. Ali nedavno sam se bas iznenadila kada mi je jedan razvedeni muskarac ispricao kako mu je sve to tesko plao, a on je bio taj koji je pokrenuo svu tu pricu o razvodu. Razlog nije bila druga zena. Covjek pao u depresiju, smrsao...

Neposredna veza do poruke: 643
26.1.2011 23:42:26   
veeseelaa
i što je najgore društvu je to prihvatljivo.... niko oko toga ne diže hampu al kad majka ode i ostavi djecu aaaaaa to je haos
Meni je to sve isto, majka-otac svejedno
Razvod ok al djeca ne trebaju biti zanemarena, pa šta ako su djeca ostala kod oca i majka otišla, neka i oni malo budu SAMOHRANI očevi
al ne oni bi da budu solisti, pih

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 644
26.1.2011 23:46:44   
Anoniman
moja majka se razvela i u ljutnji ostavila ocu dijete, kao brini se malo ti da vidiš kako je, jer je stalno tvrdio da je lako odgajati dijete i da ona ne čini ništa posebno....
i nakon 2 dana obišao je cijeli grad da je nadje i na kraju na poslu joj doveo dijete i ostaviouser posted image user posted image
Nikada više dijete potražio nije, od tada je prošlo jako jako punouser posted image

Neposredna veza do poruke: 645
26.1.2011 23:49:45   
mama75
Meni je to grozno zaista! Ako je takav covjek onda je i bolje da nije imao kontakta sa djejetom, samo bi napravio loseg covjeka od njega. user posted image Ja zaista imam u svom okruzenju, na zalost, dosta razvedenih ljudi, i samo 1 otac je bas kreten pravi, nikada ne zove, ne daje alimentaciju i sl. Ali on ionako vodi uzasan zivot: alkohol, droga, kockanje, pa opet kazem: bolje da i ne vidja to dijete!!!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 646
26.1.2011 23:54:04   
veeseelaa
ti ljudi postanu ne ljudi nakon razvoda a u braku reko bi boljeg oca nema....
strašno

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu mama75)
Neposredna veza do poruke: 647
26.1.2011 23:54:38   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: Mirkica

povrijeđena žena, žena koja nije situirana materijalno obezbjeđena, žena koja nema od čega hraniti dijete, žena koja je povrijeđena prevarom pa neće da on bude slobodan da mu ostavi ''obavezu''...mnogo je razloga....

u svakom slučaju ne odobravam ali i ne osuđujem jer razlog ne znam.

u okolini imama lsučaj da je mama dvoje djece ostavila mužu...viđa ih vikendom, ode po njih pnekda u školu al njemu su ta djeca glavna briga...ona pati ali nije u mogućnosti da im obezbjedi finansiski stabilan život a on je konačno prestao da šeta čaršijom sa mlađim djevojakam jer nema vremena

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 648
26.1.2011 23:54:42   
teacher75
ja se uvijek vise cudim kad majka ostavi dijete jer znam koliko su posvecenije, pozrtvovanije i odgovornije od oceva (ne kaze se djaba majcinski osjecaj)-cast izuzecima. sto ne znaci da opravdavam oceve, grozno je zanemarivanje i s jedne i sa druge strane

(odgovor članu mama75)
Neposredna veza do poruke: 649
26.1.2011 23:55:57   
teacher75

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

ti ljudi postanu ne ljudi nakon razvoda a u braku reko bi boljeg oca nema....
strašno

vecina ih dok vole zenu vole i dijete, kad prestane ljubav prema zeni odjednom izlapi i ljubav prema djetetu, nazalostuser posted image

Neposredna veza do poruke: 650
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Muz i zena na istom radnom mjestu?
anidla

Radim u jednoj ozbiljnoj kompaniji koja trazi novog radnika, sefica mi je ponudila da muz aplicira za posao, ne znam koliko je to pametno i kako bi radne kolege na to sve gledale?

Obavezno aplicirati za posao (83%)

Ni pod razno da bracni par radi u istoj firmi (17%)

Broj svih glasova: 118

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *