|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  69 70 [71] 72 73   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Anksioznost??
13.1.2011 11:56:50   
blizanac77
Eh, evo i mene. Čitam redovno, ali nikako da nešto i napišem. Pozdrav novim članicama. Ja sam u zadnja dva mjeseca puno bolje. Konačno sam počela primjenjivati ono što već dugo slušam od svog psihologa: disati, "izlaganje" situacijama koje me plaše, refokus misli i konačno vjera da je sve samo anksioznost i ništa drugo. Ima i loših dana, ali poprilično uspijevam da se nosim sa tim. Već godinu sam bez AD i nakon 6 mjeseci pakla uapjela sam uz pomoć razgovora i ponekog apaurina da to prevladam.
Prihvatam da sam osjetljiva, posebno "neuračunjiva" kada je u pitanju briga oko djeteta, ali baš me briga. Takva sam i moram živjeti s tim.
Ono što ne bih voljela jeste da tu svoju stalnu brigu prenesem na svoje dijete. i s tim se borim. Ja mislim da se ovo pobjeđuje na način da to prihvatamo kao svoje stanje i ne pridajemo mu značaj. Samim tim i simptomi će biti manje izraženi. Nekad ćemo biti bolje, nekad lošije- ali sve je to normalno i za ljude. Evo, svi vidimo da nas ima puno s tim i da ipak "guramo" naprijed.
Svima sve najbolje u Novoj!

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 1751
13.1.2011 18:40:52   
sreća35
Evo me ponovo.Pozdrav za sve moje drugarice....Zašto nam nema starijih članica,nemojmo odustajati jer ova razmjena iskustava nam mže pomoći.Mislim da je blizanac77 potpuno u pravu,trebamo naućiti živjeti sa ovi stanjem i što prije shvatimo da je ovo samo ank. i da nam ona ama baš ništa ne može ako joj nedajemo ni vrijeme ni prostor.....Znam da na sve ovo ima jedno veliko pitanje KAKO¨A li načićemo mi već način aBd.....Puuuuusa za sve...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu blizanac77)
Neposredna veza do poruke: 1752
13.1.2011 22:12:58   
blur 77
E bas volim citati pozitivne postove! blizanac 77, ulivas nadu, ma i ja sam se zainatila, nece mi nista moci, naidje ponekad lose, samo kazem proci ce i idem dalje, nece moci cijeli zivot, jace smo mi od ovoga.
Upoznala sam curu koja je isto prosla, 7 mjeseci pakla, bez ijedne tablete, i polako polako sad je super, naucila je zivjet s tim.
I ne volim cuti da je ovo bolest, pravi haos u glavi. To je samo trenutno stanje izazvano pretjeranom psihickom ili fizickom iscrpljenoscu.
Bitno je ne gubiti vjeru nikad i ne odustajati.
Sve vas grlim.

Van mene dosta boja zivi, Van mene katkad sve i posivi, ili se smraci i naoblaci. Dobro je zato sto postoje i ove moje lepse boje. I neki osmeh suncan i plah. I vetar necujan kao dah.

(odgovor članu sreća35)
Neposredna veza do poruke: 1753
14.1.2011 22:16:21   
Zabica27
Curke mojeeeeeeeeee evo mene,da vas izljubim sve od reda..i zazelim sve najj u 2011 godini...Hvala Bogu ja sam dobro,naleti neka krizica,ali dodje i prodje ko je j... da prostite...Vidim manje vise sve ste ok,ne daj te se...Ja rjedje ulazim tu,nemam vremena puno,radim,ali citam vas kad stignem...Alijek za ovo govno od ank, pa sad nakon toliko god u ovome mogu reci jedno,prihvati sve sto ti se desava,ne borise s tim cudom,vec picho dalje ne odustaj gdje god da te strefi-ne bjezi,samo naprjed mars...user posted image i vremenom sve to izgubi na intenzitetu i jednostavno svakodnevne zivotne stvari ti postanu prece od tog sranja,nekad naleti koji crnjak,alo mome ne naleti???
Drage moje toliko od mene za sad opet trcim,idem gledati ove talente na hajatu...user posted image
Ljubim vas puno sveee i nedajj te se...user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 1754
14.1.2011 22:18:05   
Zabica27
Sorry na greskama,malo brzam,hehe...Mislila sam reci ovo za crnjak,-ALI KOME NE NALETI???,ali pojedoh slova hehe...Cmoknem vas

(odgovor članu Zabica27)
Neposredna veza do poruke: 1755
14.1.2011 22:35:39   
Elmasa
Jooooj ljubim vas sve od reda drage moje!

I mene nije dugo bilo, mada ne znam ni zasto.

Trebalo mi je malo vise vremena da vas sve iscitam. I šokirala sam se kad sam vidjela koliko novih clanica ima!
Sto neko rece - ovo kao da je epidemija.
I ja opet imam krize, i sto rece TaraG, izlazim stalno, krecem se, zabavljam se, ali me ovo *ranje uvijek prati. Naravno, najvise me strah depre i gubljenja sebe. Tesko da mogu biti sama dugo. To me stopira i uspori, tako da samo se negdje vrtim, krecem.
Onda, dodatno mi se sve pogorsalo opet zbog bivseg momka i cijele te situacije. Naime, sad sam jos saznala da me i varao, zaljubio se u dr.zensku, i eto nije ima muda da prostite, da mi sve lijepo kaze, vec mi je davao nade bla bla bla.
Eto onda, mozete zamisliti kako me to sve srozalo dodatno + ''ovo moje''

Sinoc sam imala blazi napad. Malo strasan osjecaj : kao da izadjem iz svog tijela i posmatram se....gluho bilo...
I evo vracam se opet vama, nazalost il na radost... jbga, izgleda se javljamo sve kad nam prigusti najgore, al ne zamjerimo jedna drugoj - jer se savrseno razumijemo

Ljubim vas sve od reda, i nove i stare moje clanice

(odgovor članu Zabica27)
Neposredna veza do poruke: 1756
14.1.2011 23:41:40   
taraG
Draga Elmasa ja ti se osjecam potpuno isto kao ti! Sto zene imaju obicaj da kazu, kao da sam ja pisala post! Mene ovi moji predosjecaji plase, sve nesto mislim vidjecu nekoga, bice ovako, onako, pa kada se desi zaista tako, ja pretrnem sva! Kontam sta ako se i ovaj "predosjecaj", da ce se nesto desiti, daleko bilo, ostvari!
Taj osjecaj strasni da si izvan tijela, je ta derealizacija ili depersonalizacija, to se meni cesto desava i uz crne misli mi je najgori dio anks.! Mada ja to dvoje i imam "samo", jer nemam napade! Ljubim te puno i ostale sve!

(odgovor članu Elmasa)
Neposredna veza do poruke: 1757
15.1.2011 17:14:19   
Elmasa
Draga TaraG, ja nisam znala kako se to zove i da taj termin postoji :(
Sta on znaci uopste???
user posted image
Danas sam upoznala slucajno curu/zenu od 30 i nesto godina, i kroz pricu rece da je imala te napade i sve to...Pije sad terapiju isto kao i ja... Divna zena, ima troje djece... Ne mogu da vjerujem fkt koliko je ovo masovno???
Pa sta je ovo, ovo je strasno!!!

(odgovor članu taraG)
Neposredna veza do poruke: 1758
15.1.2011 17:19:58   
Elmasa
Ja sam se vec sva ukocila od straha citajuci o ovome....Joooj *ebomeeee....user posted image

(odgovor članu Elmasa)
Neposredna veza do poruke: 1759
16.1.2011 0:19:15   
taraG
To je samo osjecaj Elmasa, nemoj da te plasi, samo je strasan kada se javi, ali nista ti nece biti! Meni vise plase ti kao predosjecaji, sta su, daleko bili, da ce se nesto desiti! Znate kada me zeludac boli vise od straha! Boze samo da se nista od toga ne desi, pa nosila bih se nekako i sa ovom derealizacijom, depersonalizacijom sta li je! Pusaaa vama!

(odgovor članu Elmasa)
Neposredna veza do poruke: 1760
16.1.2011 2:10:17   
AnzA
...Sretna vam nova godina,da u ovoj godini prevazidjete potpuno anksioznost i sve sto ide u apketu user posted image

nisam dugo bila na forumu,hajd reko malo da se odmorite od meneuser posted image user posted image user posted image

mnogo pozdravljam nove clanice,znaci nam svako iskustvo,da jos vise utvrdimo i shvatimo da ovo nista nije toliko strasno koliko ''umisaljmo''.

Sta da vam kazem drgae moje,osim da ZAISTA OVO JE SVE PROLAZNO ,SMAO JE PITANJE VREMENA,MISLIM ZAMISLITE SE MALO I SHVATICE TE DA JE TO STAVRNO TAKO.

Mislila sam zavrsit cu u ludari,vidjela sam se tamo,toliko je lose bilo,i crne misli da nemogu crnje bit,al sad kao da se ponovo radjam. 9 mjeseci kako pijem AD i u zadnje vrijeme jako se dobro osjecam hvala Bogu. ZNATE DA BUDE KRIZA,I SVEJSNA SAM DA CE IH BITI I DALJE,AL TU SAM DA IH PREDUHITRIM,I SPRIJECIM.

vidite i same koliko nas ima ovdje i nijednoj se nikad nista nije desilo,tako da ne brinite,i ljekari nam tako kazu...GLAVU GORE,I MISLI SAMO POZITIVNO,I KAD DODJE CRNA MISAO,SAMO KAZES SEBI MA NISTA OVO JE NISTA,I DOSAD SU SE JAVLJALE CNRE MISLI PA NISTA,I SVE TAKO STO VISE I ONE BLIJEDE,NESTAJU.

ne brinite se i ne sekirajte,ne nervirajte se,to je bit svega,al fakat jeste.,,i bas prije neki dan sam bila na kontroli pitala sam doktoricu da  mi kaze iskreno jel lose piti AD,kaze da uopste na nijedan nacin ne skodi.

POZDRAVLJAM VAS MNOGO I GRLIM SVE

Neposredna veza do poruke: 1761
16.1.2011 2:26:41   
AnzA
Elmasa pronasla sam onu knjigu sto si spominjala ''srce duse''.
namjeravam da je kupim iduce sedmice,pa kad pocnem da je iscitavam,analiziram...... ne brinite pisat cu vam ohrrabrivajuce citate. inace knjigu sam pronasla u knjizari ''svjetlost''.....cmok najveci za sve vas

(odgovor članu AnzA)
Neposredna veza do poruke: 1762
16.1.2011 9:45:35   
sreća35
Dage moje kako ste mi.Nikad nemam baš vremena da vam baš opširno pišem o sebi i svojim iskustvima.Samo ću vam ukratko nabrojati....Ja sam *ZAJEDNO S ANK.*preboljela bolan prekid veze,završila školovanje,udala se i odgajam divnu kćerku još malo pa djevojku,uz sve to mijenjala poslove i na kraju dobila svoj gdje imam priliku sretati ljude mlade a teško fizički bolesne vjerujte da je to mnogo gore.NEMA KAKVI ME CRNJACI ME NISU PRATILI,ali to su samo glupi crnjaci koji nam ništa ne mogu i tačka.MI SMO JEDNE HRABRE DUŠICE koje su previše možda mnoge i nesvjesno osjećajne pa nam se ovako vraća.PUSSSSSSSSSA ZA SVE.Javim se ponovo.......user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu AnzA)
Neposredna veza do poruke: 1763
16.1.2011 9:48:38   
sreća35
Izvinite na greškama nisam vam ja neki stručnjak na komijuteru....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sreća35)
Neposredna veza do poruke: 1764
16.1.2011 14:27:27   
malena sharena
Evo i mene, tu je anksioznost, lebdi oko mene, ali relativno sam dobro, spremam ispit, smijem se, druzim. Domacica sam, nekad po cijele dane provedem u kuci sa svojim sincicem, ni do granapa ne odem. E tad mi je najgore, izguram nekako jedan dan u kuci, ali kad je vise dana zaredom, Boga mi bude mi lose. Ali cim sam u gradu ili kod nekog drugog, ja sam OK user posted image . Zato se trudim da vazda nesto mijenjam, da hodamo negdje, da nam neko dolazi ili da mi negdje idemo, samo da nismo sami.

A ta depersonalizacija ili kako se vec zove. Imala sam je zadnji put prije mozda dva mjeseca. Kad crkla nisam. Sjedili smo kod prijatelja, bilo mi je toliko lose da mi je doslo da pred svima zaplacem i molim ih da mi pomognu. Ne znam kako se boriti s njim osim da kazem sebi - nije to nista strasno, proci se. I da disem ujednaceno i mirno, to meni dosta pomaze.

Nekidan mi prijatelj rece kako njegova sestra od 17 godina pati od anksioznosti user posted image . Bilo mi je tako zao jer je moja sestra u tim istim godinama pocela prozivljavati svoj pakao.

Ma ja mislim da ima puno ljudi koji nisu ni svjesni da pate od ovoga, svi smo mi pomalo psihicki "naceti" radi raznih faktora. I prije su ljudi to deverali, ali nisu znali kako se zove. Recimo, kad meni muz prica o svojoj rahmetli nani ja mogu zakljuciti iz njenog ponasanja da je bila anksiozna. A zivila haman 70 godina i sinove i unucad podigla.

Neka nam dragi Bog svima pomogne i olaksa.

< Poruku je uredio malena sharena -- 16.1.2011 14:34:58 >

Ne znas ti majko, kako je dijete roditi

(odgovor članu sreća35)
Neposredna veza do poruke: 1765
16.1.2011 14:32:55   
malena sharena
Sinoc me malkice uhvatile ruzne misli. I kazem ja sebi: Mozda sutra umres. Mozda te spuca auto ili te strefi mozdani udar user posted image . Iskoristi ovaj dan sto ti je ostao da zagrlis sina, budes malo njeznija prema muzu i da uzivas u ovoj  krosnji drveta koja je tako lijepa i bez lisca. A koliko god zivota da imam moram prihvatiti da je to bitka i da nije za dusu meku user posted image . Fakat mi je poslije toga bilo bolje.

(odgovor članu malena sharena)
Neposredna veza do poruke: 1766
16.1.2011 14:34:25   
koka i po
samo se sjeti da ce to sve jednom proci...

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

Neposredna veza do poruke: 1767
16.1.2011 15:00:24   
malena sharena
Bas tako, sve ce to jednom proci i ja ne zelim da mi zivot prodje u strahu i strepnji. Ja zelim da zivim najbolje sto mogu, sad i ovdje. A negativne misli...  Sto rece Scarlet O'Hara, koja je bila poprilicno rahat - O tom cu misliti sutra user posted image .

Neposredna veza do poruke: 1768
16.1.2011 17:23:11   
Elmasa
IZVORNA PORUKA: AnzA

Elmasa pronasla sam onu knjigu sto si spominjala ''srce duse''.
namjeravam da je kupim iduce sedmice,pa kad pocnem da je iscitavam,analiziram...... ne brinite pisat cu vam ohrrabrivajuce citate. inace knjigu sam pronasla u knjizari ''svjetlost''.....cmok najveci za sve vas

E super :) a ja je trazila znas koliko! na zimskom sajmu niti na jednom standu je nisam nasla....znaci Svjetlost :) e hvala ti, idem i ja da je kupim...
Pusa velika za tebe

(odgovor članu AnzA)
Neposredna veza do poruke: 1769
16.1.2011 17:26:11   
Elmasa
IZVORNA PORUKA: malena sharena

Bas tako, sve ce to jednom proci i ja ne zelim da mi zivot prodje u strahu i strepnji. Ja zelim da zivim najbolje sto mogu, sad i ovdje. A negativne misli...  Sto rece Scarlet O'Hara, koja je bila poprilicno rahat - O tom cu misliti sutra user posted image .
user posted image

Neposredna veza do poruke: 1770
16.1.2011 17:26:43   
Elmasa
IZVORNA PORUKA: sreća35

Dage moje kako ste mi.Nikad nemam baš vremena da vam baš opširno pišem o sebi i svojim iskustvima.Samo ću vam ukratko nabrojati....Ja sam *ZAJEDNO S ANK.*preboljela bolan prekid veze,završila školovanje,udala se i odgajam divnu kćerku još malo pa djevojku,uz sve to mijenjala poslove i na kraju dobila svoj gdje imam priliku sretati ljude mlade a teško fizički bolesne vjerujte da je to mnogo gore.NEMA KAKVI ME CRNJACI ME NISU PRATILI,ali to su samo glupi crnjaci koji nam ništa ne mogu i tačka.MI SMO JEDNE HRABRE DUŠICE koje su previše možda mnoge i nesvjesno osjećajne pa nam se ovako vraća.PUSSSSSSSSSA ZA SVE.Javim se ponovo.......user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image

(odgovor članu sreća35)
Neposredna veza do poruke: 1771
16.1.2011 22:45:17   
leki28
...nadam se i stvarno vjerujem da ce sve ovo jednom proci...abd.Ma vi ste mi sve nekako skontale sve" karafeke" ove anks ja nikako cini mi se da se iscupam,doduse tek 5 mj sam u svemu ovome ,ne znam .....Stvarno se trudim danas mi je doslo da vristim i da govorim ljudima molim vas pomozite mi, pa sve nekako to ignorisem ,smirim se ..disem i ono prode...a i dobila sam pa mozda i to.Kad neka od vas kaze prosla sam 9 mj pakla...eh pa ja sam bas sad trenutno u sred toga pakla...Stvarno se nadam abd da ce ovo proci ili da cu nauciti zivjeti s tim user posted image P.S.moze neko napisati autora one knjige "srce duse"Pozz i pusa

Neposredna veza do poruke: 1772
17.1.2011 0:35:55   
BlackMagicWoman
ma, Leki, ti si moja legenda !!! Da znas samo kako si me nasmijala sa ovim " nezasitna " ... To volim ... Svakako da imam i te depersonalizacije i strah od gubitka kontrole, ali fino se, propisno, izgubim par puta u toku sexa, i to je dovoljno ... Doslovno izgubim, momak mi mora prepricavati poslije ... hahahaha ... Mozda ludjacki, ali meni to pomogne, valjda tada izbacim sve otrove i neg misli iz sebe ...

Ne dajte se, drage moje, ljepotice, jer uvijek moze biti gore ... Ljubim vas sve punooo ...

P.S. Leki, ta kafa je super ideja ...

Ako nisi normalan, nesto jesi ...

(odgovor članu leki28)
Neposredna veza do poruke: 1773
17.1.2011 13:04:01   
Elmasa
Autori knjige Srce duse su : Gari Zukav & Linda Frensis.

Citam danas da je 17 januar najdepresivniji dan u godini! Divotica ! user posted image

Ne znam, ja imam neke nocne more u zadnje vrijeme...budim se sa ruznim osjecajem... Kriza :S
Sto se tice seksa, njega vise neeeeeeeeeeeeemaa user posted image tako da .... user posted image user posted image

Mozda sam i ja nervoznija i razdrazljivija zbog pms, i evo napokon sam dobila, a kasnilo mi je 7 dana! Valjda zbog lijekova! Kad nisam pukla.
Ja sam toliko strasljiva da to nije normalno. Na samu rijec : depresija, sizofrenija, noge mi se odsjeku! cccccccccccc
Hvala bogu nisam jedina sto se tice te depersonalizacije... Ja sam bila uvjerena da se to samo meni desava, ccccccccccc

Ljubim vas puno sveeeeeeeeee

(odgovor članu BlackMagicWoman)
Neposredna veza do poruke: 1774
19.1.2011 10:44:46   
sreća35
Pa gdje su moje divne drugarice.....Niko ništa ne piše kao da nam je ank. izčezla,daj bože.Draga Elmasa bilo bi dobro ako nađeš vremena da nam napišeš koji citat iz knjige Svjetlost duše.Ja sam onako kao OK.ustvari i kad nije baš tako ja sama sebi ne priznajem pa tako lakše izađem na kraj sa ovim govn....Pokušavam odmah ujutro sebi popuniti dan planovima pa mi bude bolje..............Pusssssa za sve i javljajte seuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Elmasa)
Neposredna veza do poruke: 1775
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  69 70 [71] 72 73   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  69 70 [71] 72 73   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *