|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  49 50 [51] 52 53   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: povisena temperatura
10.1.2011 13:15:16   
sporty mamaa
Evo i nas ovdjeuser posted image user posted image Imamo 39 sa 5... Stavila joj lupocet, jao kako se covjek izgubi u ovim situacijama. Celo vruce, noge i ruke hladne, to znaci ne oblozi samo masiranje jel tako?? Dal da je tusiram???

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 1251
10.1.2011 13:18:41   
koka i po
istusiraj tijelo niposto glavu.
i zasto ne oblozi...oblog na noge skida temperaturu.
stavi cepic protiv temperature i on traje 12 h...ako se tura javi u razmaku od cetiri sata daj kasiku sirupa u kombinaciji sa cepicem

< Poruku je uredio koka i po -- 10.1.2011 13:20:32 >

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 1252
10.1.2011 13:18:58   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: sporty mamaa

Evo i nas ovdjeuser posted image user posted image Imamo 39 sa 5... Stavila joj lupocet, jao kako se covjek izgubi u ovim situacijama. Celo vruce, noge i ruke hladne, to znaci ne oblozi samo masiranje jel tako?? Dal da je tusiram???

zagrij joj nogice trljanjem i onda stavi oblogeuser posted image a misa mu otkud turauser posted image

Neposredna veza do poruke: 1253
10.1.2011 13:22:43   
sporty mamaa
Hvala vam zene... Evo trljam... Ma nemam pojma jutros 38 i odvedem je odmah doktoru. Koji bezobraznici dijete mi gori, ulaze prek reda, ja dosla u dom zd. prije 11 usla tek u pola 1... Uzas... Vide one sestre da dijete manta od temperature, one nista, neke ljude koji tek dodu puste, ja i jedna zena s malom curicom cekale i zgrozavale seuser posted image user posted image user posted image Sram nek ih bude... Dr. nam dala da izvadimo crp, urin i kks... Nisu pluca, nije grlo niti uho...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1254
10.1.2011 13:44:26   
IvanaTz
Drage mame, zanima me da li se mogu od visoke temperature pojaviti crvene fleke na kozi?
Mi smo se nocas borili sa temperaturom preko 40, i jutros smo bili kod dr, grlo kao i obicno, dali su nam sirup xiclav, a od jutros se mom djecaku pojavila ta neka crvena fleka na obrazu, i ja budala user posted image zaboravila pitati dr, a i ona nista ne rece, valjda je vidjela, pravo je uocljivo...

9.9.2009. :-)))

Neposredna veza do poruke: 1255
10.1.2011 13:46:21   
koka i po
koliko znam moze osip ali nisam sigurna za fleke...da nije od lijeka user posted image

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu IvanaTz)
Neposredna veza do poruke: 1256
10.1.2011 13:47:45   
IvanaTz
ma tek smo maloprije uzeli sirup, a ovo je od jutros rano

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 1257
10.1.2011 13:55:26   
emi7908
Ivana ja nikad od temperature nisam uočila ništa slično, možda je neka reakcija na lijek što ti je i Koka rekla.  ne znam koliko dugo ti već ima povišenu turu ali ja svom malenom čepić odmah jer to je baš visoka tura, a naravno i tuširanje i sve ostalošto ide uz.. mene je ture strah jer  se malenom od moje sestrične desila pravo ružna situacija. hvala Bogu sad je dobro ali ostavilo je traga. Ne želim da te strašim nego samo budi oprezna ako dugo traje a ne možeš je spustiti ili ljekar ili čepić.

(odgovor članu IvanaTz)
Neposredna veza do poruke: 1258
10.1.2011 13:57:02   
w.pooh
Ivana žao mi je dječaka user posted image Za fleku ne znam, osip može poslije tri dana temperature..valjda bi ti dr. šta rekla da je primjetila nešto neobično user posted image

13.08.2008.
Lﻻ ﻉ√٥oυ F٥гﻉ√ﻉR

(odgovor članu IvanaTz)
Neposredna veza do poruke: 1259
10.1.2011 14:00:33   
sporty mamaa
Ivana desavalo se i kod nas, bude ono ko flekica neka crvena na obrazu... Znalo je trajati dan - dva, ali tada nije imala turu. Ja sam uvijek mislila da je nesto dodirnula pa se malo osula ili slicno... Evo kod nas je spala na 38, sad smo se malo i tusirali, ja je prvo stavila u banjicu i poljevala svuda osim po glavi vodom dok voda nije postala hladnija.

(odgovor članu w.pooh)
Neposredna veza do poruke: 1260
10.1.2011 16:03:25   
IvanaTz
Hvala vam na odgovorima, evo cini mi se da je flekica manja, a temperaturu smo i skidali voltaren cepicima (pola cepica), al' je bila bas visoka, pravo smo se uplasili, samo da nocas opet ne skace toliko user posted image

Neposredna veza do poruke: 1261
10.1.2011 16:07:24   
Anoniman
Ivana ma nece biti ture sigurno jer pije antib. za upalu jer od upala skacu velike ture.Vi sad pijete terapiju i sigurno nece rasti kao sinoc .
Pusa velika brzo ozdravljenjeuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu IvanaTz)
  Neposredna veza do poruke: 1262
10.1.2011 16:23:38   
IvanaTz
IZVORNA PORUKA: felix

Ivana ma nece biti ture sigurno jer pije antib. za upalu jer od upala skacu velike ture.Vi sad pijete terapiju i sigurno nece rasti kao sinoc .
Pusa velika brzo ozdravljenjeuser posted image user posted image user posted image

hvaalaa i nadam se da ce tako biti user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1263
10.1.2011 22:18:25   
iv@ncica
sporty i ivana- sretno  nocas,  da se  tura  ne  vraca,  paracetamola  i dalsya,  masiranjue toplim  rucnikom leđa i  prepona,  punnno  caja  i meda, mukoplanta i sljeza..misa  mu  i  ture...mi smo  vam  konstantno  bolesni...  cik  pogodite  sta  ima  danas  kos  nas-user posted image   nos  curi,. i  muci  ga  kasalj..user posted image takav  dosao iz  vrtica  u  koji  je isao  cak 4-5  danauser posted image  

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

(odgovor članu IvanaTz)
Neposredna veza do poruke: 1264
11.1.2011 15:04:03   
sporty mamaa
Ivancice bas mi je zao Andreja i svih bebica i djeciceuser posted image Mi danas vadili nalaze, kako je plakala kad su joj krv vadili.... I nalazi nisu ok, crp jako jako visok, urin pun svacega, sutra moramo vadit i urinokulturu. Dobili smo boce geramicin, dva puta dnedvnouser posted image user posted image user posted image ne znam kako da joj uzmem urin, jutros jedva malo, a sutra mi dvije boce trebaju... cim stavim kutijicu prestane piskit. sinoc nisam oka sklopila, 39, pa spadne, PA SE VRATI....
Najvise nam je pomogao lupocet, i bjelanjac na stopala...

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 1265
11.1.2011 15:07:30   
Visnja RR
eh draga sporty user posted image  nadam se da ce sve brzo proći...

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

Neposredna veza do poruke: 1266
11.1.2011 15:09:05   
Anoniman
Ivana kako ste nam danas???
sporty mamaa,bas mi je zaouser posted image dusa draga boce prima.Bit ce bolje abd.od boci sigurnouser posted image user posted image user posted image (sto,se tice pi pi neznam sta da ti kazem nama su to radili u bolnici stave kesicu dole zalijepe i uspjednu uhvatiti pi pi.)
Sretno ,mila user posted image

Neposredna veza do poruke: 1267
11.1.2011 16:47:49   
sporty mamaa
Hvala vam punouser posted image user posted image Kako je plakala kad je primala bocu, tri smo je morale drzat, kad vidi tetu u bijelom odmah place i bjezi...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1268
11.1.2011 22:35:54   
new mama
Malenoj djecici zelimo brzo ozdravljenje moja malena i jauser posted image user posted image user posted image

A&V ~moje sve na svijetu ~

Neposredna veza do poruke: 1269
11.1.2011 22:39:59   
M kao Mama
Joj, temperatura, temperatura, ako se ičega bojim odna je to tura.

Dragim mamam želim dobru snagu i strpljenje, a dječici da što prije ozdrave

(odgovor članu new mama)
Neposredna veza do poruke: 1270
12.1.2011 7:35:29   
IvanaTz
rijesili smo se one previsoke temperature, juce i nocas nije isla preko 38, nadam se da je danas nece nikako biti... al' kasalj nas ubi user posted image ... jooj kako grozno zvuci, i muci ga nocu pa ne moze da spava, i povratio je jednom... napravila sam onaj domaci sirup od bijelog sljeza (recept sa rr-a), i pravim mu caj od sljeza i svasta nesto i samo da mu vise ovo prodje user posted image user posted image user posted image ...
pa fakat nista gore nema nego kad ti je user posted image bolesno...
sretno svima sa temperaturama!

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 1271
12.1.2011 8:28:50   
emi7908
Draga Ivana drago mi je da tura ide dole. A žao mi je što bebać tako kašlje. Znam da si uplašena ali nemoj se previše sekirati, čovjek od panike nekad glavu izgubi što se je meni jednom desilo pa sam požalila.. ali hajde... user posted image  Prati samo situaciju i ja se nadam ABD da će to uskoro proći. Mene je najviše ture strah ali vidim eto da silazi. Samo je drži pod kontrolom. Ljubim vas i želim brz oporavak, da nam uskoro javiš da je kašalj potpuno prestao i da malac slatko spava.user posted image

(odgovor članu IvanaTz)
Neposredna veza do poruke: 1272
12.1.2011 8:29:47   
w.pooh
Ivana drago mi je da nema više visoke ture user posted image
zovi ako ti bude šta trebalo user posted image

13.08.2008.
Lﻻ ﻉ√٥oυ F٥гﻉ√ﻉR

(odgovor članu IvanaTz)
Neposredna veza do poruke: 1273
12.1.2011 21:46:38   
IvanaTz
hvala vam svima na podrsci user posted image user posted image user posted image tura je prosla, kasalj je jos tu user posted image

(odgovor članu w.pooh)
Neposredna veza do poruke: 1274
12.1.2011 23:26:51   
DM
Ja nisam upratila ko nam sve ima turu, mi se borimo evo nekoliko dana! Prvo I 3 dana, uz grozan kašalj i curenje nosa, pa sada S isto! za S me malo više strah(zbog one opstrukcije u augustu)! Doc ih nismo vodili, a uključila sam svega-čajeva raznih(onaj od luka neizostavan) špinovani šećer sa mlijekom i puterom(malo sam i kozijeg loja podvalila u nj), špinovani šećer sa vodom i lovorom, sirup za kašalj, neki pripravak nara i meda(mama mi napravila-za bronhitis kažu), pripravak od meda i nekih iglica(dobila)med od komorača,pekmez od divlje kruške, limun......ma više sam se izgubila u svemu!
S je malo prije povratio obilno,kaže mm da je bilo dosta šlajma....ma kuća mi na bolnicu ličiuser posted image user posted image user posted image

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

(odgovor članu IvanaTz)
Neposredna veza do poruke: 1275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  49 50 [51] 52 53   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  49 50 [51] 52 53   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *