Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Evo i nas ovdje Imamo 39 sa 5... Stavila joj lupocet, jao kako se covjek izgubi u ovim situacijama. Celo vruce, noge i ruke hladne, to znaci ne oblozi samo masiranje jel tako?? Dal da je tusiram???
istusiraj tijelo niposto glavu. i zasto ne oblozi...oblog na noge skida temperaturu. stavi cepic protiv temperature i on traje 12 h...ako se tura javi u razmaku od cetiri sata daj kasiku sirupa u kombinaciji sa cepicem
< Poruku je uredio koka i po -- 10.1.2011 13:20:32 >
zagrij joj nogice trljanjem i onda stavi obloge a misa mu otkud tura
Hvala vam zene... Evo trljam... Ma nemam pojma jutros 38 i odvedem je odmah doktoru. Koji bezobraznici dijete mi gori, ulaze prek reda, ja dosla u dom zd. prije 11 usla tek u pola 1... Uzas... Vide one sestre da dijete manta od temperature, one nista, neke ljude koji tek dodu puste, ja i jedna zena s malom curicom cekale i zgrozavale se Sram nek ih bude... Dr. nam dala da izvadimo crp, urin i kks... Nisu pluca, nije grlo niti uho...
Drage mame, zanima me da li se mogu od visoke temperature pojaviti crvene fleke na kozi? Mi smo se nocas borili sa temperaturom preko 40, i jutros smo bili kod dr, grlo kao i obicno, dali su nam sirup xiclav, a od jutros se mom djecaku pojavila ta neka crvena fleka na obrazu, i ja budala zaboravila pitati dr, a i ona nista ne rece, valjda je vidjela, pravo je uocljivo...
Ivana ja nikad od temperature nisam uočila ništa slično, možda je neka reakcija na lijek što ti je i Koka rekla. ne znam koliko dugo ti već ima povišenu turu ali ja svom malenom čepić odmah jer to je baš visoka tura, a naravno i tuširanje i sve ostalošto ide uz.. mene je ture strah jer se malenom od moje sestrične desila pravo ružna situacija. hvala Bogu sad je dobro ali ostavilo je traga. Ne želim da te strašim nego samo budi oprezna ako dugo traje a ne možeš je spustiti ili ljekar ili čepić.
Ivana desavalo se i kod nas, bude ono ko flekica neka crvena na obrazu... Znalo je trajati dan - dva, ali tada nije imala turu. Ja sam uvijek mislila da je nesto dodirnula pa se malo osula ili slicno... Evo kod nas je spala na 38, sad smo se malo i tusirali, ja je prvo stavila u banjicu i poljevala svuda osim po glavi vodom dok voda nije postala hladnija.
Hvala vam na odgovorima, evo cini mi se da je flekica manja, a temperaturu smo i skidali voltaren cepicima (pola cepica), al' je bila bas visoka, pravo smo se uplasili, samo da nocas opet ne skace toliko
Ivana ma nece biti ture sigurno jer pije antib. za upalu jer od upala skacu velike ture.Vi sad pijete terapiju i sigurno nece rasti kao sinoc . Pusa velika brzo ozdravljenje
Ivana ma nece biti ture sigurno jer pije antib. za upalu jer od upala skacu velike ture.Vi sad pijete terapiju i sigurno nece rasti kao sinoc . Pusa velika brzo ozdravljenje
sporty i ivana- sretno nocas, da se tura ne vraca, paracetamola i dalsya, masiranjue toplim rucnikom leđa i prepona, punnno caja i meda, mukoplanta i sljeza..misa mu i ture...mi smo vam konstantno bolesni... cik pogodite sta ima danas kos nas- nos curi,. i muci ga kasalj.. takav dosao iz vrtica u koji je isao cak 4-5 dana
Ivancice bas mi je zao Andreja i svih bebica i djecice Mi danas vadili nalaze, kako je plakala kad su joj krv vadili.... I nalazi nisu ok, crp jako jako visok, urin pun svacega, sutra moramo vadit i urinokulturu. Dobili smo boce geramicin, dva puta dnedvno ne znam kako da joj uzmem urin, jutros jedva malo, a sutra mi dvije boce trebaju... cim stavim kutijicu prestane piskit. sinoc nisam oka sklopila, 39, pa spadne, PA SE VRATI.... Najvise nam je pomogao lupocet, i bjelanjac na stopala...
Ivana kako ste nam danas??? sporty mamaa,bas mi je zao dusa draga boce prima.Bit ce bolje abd.od boci sigurno (sto,se tice pi pi neznam sta da ti kazem nama su to radili u bolnici stave kesicu dole zalijepe i uspjednu uhvatiti pi pi.) Sretno ,mila
rijesili smo se one previsoke temperature, juce i nocas nije isla preko 38, nadam se da je danas nece nikako biti... al' kasalj nas ubi ... jooj kako grozno zvuci, i muci ga nocu pa ne moze da spava, i povratio je jednom... napravila sam onaj domaci sirup od bijelog sljeza (recept sa rr-a), i pravim mu caj od sljeza i svasta nesto i samo da mu vise ovo prodje ... pa fakat nista gore nema nego kad ti je bolesno... sretno svima sa temperaturama!
Draga Ivana drago mi je da tura ide dole. A žao mi je što bebać tako kašlje. Znam da si uplašena ali nemoj se previše sekirati, čovjek od panike nekad glavu izgubi što se je meni jednom desilo pa sam požalila.. ali hajde... Prati samo situaciju i ja se nadam ABD da će to uskoro proći. Mene je najviše ture strah ali vidim eto da silazi. Samo je drži pod kontrolom. Ljubim vas i želim brz oporavak, da nam uskoro javiš da je kašalj potpuno prestao i da malac slatko spava.
Ja nisam upratila ko nam sve ima turu, mi se borimo evo nekoliko dana! Prvo I 3 dana, uz grozan kašalj i curenje nosa, pa sada S isto! za S me malo više strah(zbog one opstrukcije u augustu)! Doc ih nismo vodili, a uključila sam svega-čajeva raznih(onaj od luka neizostavan) špinovani šećer sa mlijekom i puterom(malo sam i kozijeg loja podvalila u nj), špinovani šećer sa vodom i lovorom, sirup za kašalj, neki pripravak nara i meda(mama mi napravila-za bronhitis kažu), pripravak od meda i nekih iglica(dobila)med od komorača,pekmez od divlje kruške, limun......ma više sam se izgubila u svemu! S je malo prije povratio obilno,kaže mm da je bilo dosta šlajma....ma kuća mi na bolnicu liči
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.