|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  54 55 [56] 57 58   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Klomifen/Clomid
26.12.2010 23:02:17   
camrica
Vjerovatno je tako i meni nema logike... niti igdje pise da je za pucanje folikula mada bih se mogla zakleti da je rekla da pomogmemo pucanje folikula.
A znate li da li  je normalno da me evo treci dan boli jajnik? Sve kontam nije mi dala nista za pucanje folikula i vec zamisljam da to raste u neku veliku cistu koju cu morati operisati - bas sam pesimisticna user posted image

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 1376
26.12.2010 23:03:18   
camrica
e da, hvala vam puno za javljanje, srce ste :)

(odgovor članu camrica)
Neposredna veza do poruke: 1377
26.12.2010 23:04:22   
camrica
Doktorica kaze da mi je endometrij dobar, oko 7 i nesto mm. Pitala sam je da li je to pretanko, rekla mi je da je to sasvim uredu i da se ne brinem, pa ko ce ga sad znati...

< Poruku je uredio camrica -- 26.12.2010 23:10:55 >

(odgovor članu AMELIC)
Neposredna veza do poruke: 1378
27.12.2010 9:12:40   
PIko123
Cure, samo da javim. Jucer radila test, negativan user posted image
Sad cekam user posted image , pa opet sve ispocetka....
Nadam se da ce nam nova godina biti sretnija....

(odgovor članu camrica)
Neposredna veza do poruke: 1379
27.12.2010 12:53:32   
ena0002
Piko zao mi je user posted image
Camrica moze i da boli 2-3 dana ali ti ipak prati pa ako sta budes sumnjala otidji na kntrolu. I za endometrij su ti dobri cvekla i ananas user posted image

Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi vise od onoga sto misli da moze

(odgovor članu PIko123)
Neposredna veza do poruke: 1380
27.12.2010 13:24:37   
camrica
Piko, zao mi je user posted image , sve znamo kako je kada nema user posted image

Hvala Ena, cveklu jedem cesto, a pila sam cijelo vrijeme Cycloproginovu koja bi trebala da sve to drzi pod kontrolom, a sta sad. Dali smo sve od sebe user posted image user posted image user posted image sada valja docekati 09.01.i sta ce biti

< Poruku je uredio malena27 RR -- 27.12.2010 13:25:37 >

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 1381
27.12.2010 21:24:20   
AMELIC
Piko žao mi jeuser posted image , ali da nije rano za test...koji ti je DC?
Možda da sačekaš pa ponovo uradiš za dva-tri danauser posted image
Mene isto boli lijevi jajnik...na tom jajniku sam imala 3 folikula i jako me strah da nije opet cista, jer sam jednom prošla kroz te bolove i bilo je užasnouser posted image

Duša mamina uljepšala je naš život...14.03.12
Mala princeza,miris mamin 03.05.13
Veselo nema šta...:)

(odgovor članu camrica)
Neposredna veza do poruke: 1382
27.12.2010 21:48:33   
PIko123
30-ti je dan ciklusa, a mislim da je ovulacija bila 16-tog dana. Međutim, ako se sjecate imala sam dva folikula, a drugi je pukao 7 dana kasnije.
Ne znam, ja mislim da ipak nije bilo rano i da bi se vidjelo da sam trudna.......pih, ovo je stvarno frustrirajuce user posted image

(odgovor članu AMELIC)
Neposredna veza do poruke: 1383
27.12.2010 23:04:05   
camrica
Amelic, a koliko dugo te je bolio jajnik kada si shvatila da je cista u pitanju? Mene ne boli dok mirujem, samo kada hodam ili nezgodno sjedim.

(odgovor članu AMELIC)
Neposredna veza do poruke: 1384
28.12.2010 18:45:21   
AMELIC
Camrice, ja sam se noću budila oblivena znojem od bolova...to je nepodnošljiva bol, i bolilo me i kad mirujem, i kad sjedim, i kad ležim...vjeruj znala bi ti da nešto nije u reduuser posted image
Ovako nije to ništa strašno kod tebe...sačekaj još dan dva pa ako ne dođe user posted image  odradi ponovo test!

(odgovor članu camrica)
Neposredna veza do poruke: 1385
29.12.2010 14:13:25   
camrica
Jutros sam bila na pregledu i folikuli nisu pukli, sada su veliki 27 mm i zato me boli jajnik. Doktorica kaze da mi nije htjela dati Pregnil ili stopericu, vec je ocekivala da ce prirodno puknuti... Danas mi je 19 DC i samo se nadam da ce sa sljedecom user posted image otici.
Kaze da cemo sljedeci  put ukljuciti i ove boce za pucanje.... sad opet cekanje user posted image

(odgovor članu AMELIC)
Neposredna veza do poruke: 1386
29.12.2010 21:37:22   
AMELIC
Camrice žao mi jeuser posted image  Ja sam dobila pregnil pa se iskreno nadam da neće biti cistiuser posted image
Nemoj brinuti biće to sve OK, najčešće one odu sauser posted image

(odgovor članu camrica)
Neposredna veza do poruke: 1387
30.12.2010 9:09:21   
PIko123
Dobila jucer user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu AMELIC)
Neposredna veza do poruke: 1388
3.1.2011 10:12:51   
Elaa
cao drage moje klomifenasiceuser posted image

Nva sam na ovom forumu , mada vas pratim od i ciam vase komentare redovno.
I ja sam od proslog mjeseca na klomifenu,imam PCO od puberteta i ciklusi su mi neredovni(bez
hormonske terapije nema nista oduser posted image ) Meni je danas 36dc i jos nisam dobila. Moj gin.mi je rekao da su mi jako male sanse zauser posted image ,jer su mi folikuli jako mali i ne rastu,al eto meni jos nemauser posted image .

Interesuje me nakon koliko od prve dc, uz uzimanje klomifena ,bi se trebala ocekivatiuser posted image ??
Danas poslije podne cu na kontrolu pa cu vidjeti ima li sta ili sam je poseban primjer da sve krene naopako!

Od srca vam zelim svina u novoj 2011  user posted imageuser posted image i na kraju jednu zdravu malu user posted image

(odgovor članu PIko123)
Neposredna veza do poruke: 1389
3.1.2011 10:25:18   
ena0002
Elaa dobro dosla user posted image ....ne znam jesi li primila stopericu....ja kad koristim klomifen sa stopericom user posted image  dodje tacno 28 dc...ali inace su mi ciklusi 30-35. Ali obzirom da ides na kontrolu sve ce se na UZV vidjeti....sretno user posted image

Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi vise od onoga sto misli da moze

(odgovor članu Elaa)
Neposredna veza do poruke: 1390
3.1.2011 10:32:09   
vjestica
Elaa nije bitno koji dan od 1 dc dođe, jer sve mi imamo različite cikluse, tj različito dugo traju
koji dan ti je bila ovulacija?
12-14 dana iza ovulacije dođe user posted image

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu ena0002)
Neposredna veza do poruke: 1391
3.1.2011 11:35:45   
Elaa
Stvarno ste super, odmah ogvarateuser posted image

Nisam koristila nista osim klomifena i ne znam kada mi je bila ovulacija,gin.mi je nakon 15dc rekao da budemo aktivni svaki dan, tako da sam sve njegove savjete poslusala.

Ja onako pitam jem ne interesuje moze li se desiti da ciklus jednostevno izostane i uz uzimanje klomifena?
Zelim jednostavno sto vise da saznam o tome kada ,zadto , kako...

Nisam nesto opterecena sa tim da ostanem trudna, bilo bi mi naravno drago bez sumnje, al se ne zelim previse zaludivati . Veci cu sebi problem napraviti, jer sve iz glave ide , samo eto tih par informacija uopste.

Hvala vam puno stvarno !

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 1392
3.1.2011 14:56:25   
vjestica
Elaa ciklus ne može izostati, jer ciklus traje od početka jedne do početka druge menstruacije
menstrruacija je ta koja može ili ne može izostati
ovo čisto informativno, jer mnoge žene ne znaju razliku između ciklusa i menstruacije
menstruacija ne bi trebal izostati, ako je bila ovulacija tj izostaje samo u slučaju trudnoće
ako si radila folikumetriju, koja je obavezna uz klomifen, onda bi trebala znati da li je ili nije i kada je bila ovulacija,a samim tim i kada (ne)očekivati menstruaciju
i nije istina da sve ide iz glave, više toga ima u jajnicima, jajovodima, spermi i ostalom, ako tu nešto ne funkcioniše, đaba ti sve opuštanje (ako ti neko kaže opusti se, sve je u glavi, to je zato što ne zna) a nadam se da ste sve ostale pretrage ti i TM obavili

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu Elaa)
Neposredna veza do poruke: 1393
3.1.2011 17:06:58   
AMELIC
Mojauser posted image jučer stigla na 28 dan( inače ciklus od 31-33 dana)...isplakala seuser posted image user posted image , a danas već pali ona: novi mjesec nova nadauser posted image
Staćemo mi njoj jednom u kraj!

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 1394
3.1.2011 22:09:47   
napolitanka
Mojauser posted image jučer stigla na 28 dan( inače ciklus od 31-33 dana)...isplakala seuser posted image user posted image , a danas već pali ona: novi mjesec nova nadauser posted image
Staćemo mi njoj jednom u kraj!

amelić zao mi jeuser posted image user posted image ali ako bog da,osvanut će i nama jednoga danauser posted image

Čovjek samo srcem dobro vidi...Suština se očima ne da sagledati.....Mali Princ :-)

(odgovor članu AMELIC)
Neposredna veza do poruke: 1395
3.1.2011 22:09:58   
Elaa
Jao vjestice izvini ,malo sam se bila zanijela pa sam napisala ciklus ,ali je dobro da si me shvatila:),
hvala ti na odgovoru .
Danas sam isla kod gin.i jos se ne moze utvrditi da li sam trudna ili ne ,rano je jos . u ponedjeljak trebam ponovo na kontrolu ako ne dodeuser posted image a valjda nece!
Ah jedno pitanje ,napisao je da mi je endometrij 1,3cm,pa me interesuje da li je to ok ili ne?

AMELIC , glavu gore , nemoj biti tuzna ! Znam da ti je tesko palo , ali sto i sama kazes novi mjesec nova nada !
zelim ti puno srece !!!!

(odgovor članu AMELIC)
Neposredna veza do poruke: 1396
3.1.2011 22:17:17   
napolitanka
 a reče li ti doktor išta o tome da li je folikul ili više njih pukao??

Čovjek samo srcem dobro vidi...Suština se očima ne da sagledati.....Mali Princ :-)

(odgovor članu Elaa)
Neposredna veza do poruke: 1397
3.1.2011 22:45:13   
Elaa
ma nista mi ne rece moja napolitanka. Kad sam bila kod njega zadnji put od danas ,prije 20 dana ,rekao mi je da ako ne dobijem do 29.12 da je onda moguce da bude trudnoca . Ja niti sta puno osjecam niti me sta puno boli ,sve pomalo zateze , kao blagi PMS . Zato sam i postavila pitanje da li je moguce da mens izostane i uz uzimanje klomifena . Danas mi je 36 dan od pocetka 1dc. 

(odgovor članu napolitanka)
Neposredna veza do poruke: 1398
3.1.2011 22:55:19   
napolitanka
ja bih volila da ti bude trudnoća, ne znam da li ti je doktor pratio rast folikula, tako je kod mene bilo...kad mi je u jednom ciklusu folikul pukao na vrijeme, koristila sam odmah utrogestan, i dobila sam 28 dc,znači na vrijeme...

a kad mi je drugi put folikul prerastao u cistu, kasnila mi menstruacija,zato sam te i pitala da li ti je išta spominjao oko pucanja folikula, ili žuto tijelo,jer bi to onda bio znak, da je ovulacija bila,i da se možeš nadati....

u svakom slučaju ti želim da se obraduješuser posted image user posted image

(odgovor članu Elaa)
Neposredna veza do poruke: 1399
3.1.2011 23:05:05   
Elaa
e sad si mi dala pravi odgovor ,bas ti hvala !
Ja ne zelim puno da se nadam , ne zelim se razocarati previse .

Hvala ti u svakom slucaju

(odgovor članu napolitanka)
Neposredna veza do poruke: 1400
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  54 55 [56] 57 58   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  54 55 [56] 57 58   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *