regi
|
svaka od nas ima pravo na svoje misljenje.ja govorim iz iskustva koje sam ja dozivjela sa dr.Godinjakom. ne,jetrva nije isla ni po kakvo misljenje,isla je kod njega,jer sam na osnovu vasih postova ja zakljucila da je on odlican doktor,imozd ai je,samo je moje iskustvo drugacije, jer joj je trebao detaljan uzv nalaz. jos prije 7 godina ,dr Kurjak je UZVom vidio hidrosalpinks(jajovodi puni tecnosti,i ako je to vidljivo UZVom ,onda je to tezi oblik,i sa tim se ne smije na IVF).niko tome niej davao posebnu paznju,tek prije par mjeseci odmeo kod dr Jadranke,i ona,bez ikakve njene dokumentacioje,kaze kako zena ima jedan jajnik policistican,drugi nije vidjel aod crijeva,ali sumjna u njegovu funkconalnost, jajovode pune tecnosti-hidrosalpinks, kako joj je maternica nekog polozaja drugacijeg,Kurjka ranije po minjao i miome...zbog svega,jer je dobila termin u Mbu , a sa takvi m jajovodima ne smije u postupak(reko mi dr Radonici iz Zagreba),a da ne placa jos 500 km i za konsultacije i pregled u Mbu, odluci Godinjau. i ,nakon sto ga zamočli d aobrati paznju i napise sve sto vidi,posebno naglasavajuci hidrosalpinks,covjek je napisoa 4 recenice(bukvalno) desni jajnik toliki lijevi jajnik toliki endo toliki maternica takva ma,koga briga koliki joj je jajnik? nista z ahidr nije rekao,ni jeste,ni nije,nista nije ni napisao. i,ajde,budite iskrene,to vrijedi 80 KM?! i na kraju,idmeo mi u ZG,kod dr Radoncica,kodkojeg je UZV i konsultacije(iz iskustva znam da uzme svaki nalaz i prokomentarise,od stitne i hormona do imunologije) kostaju 20 KM skuplje nego kod Godinjaka,ali vrijedi svakog novcica,. i to su konsultacije! dakle,smao nase iskustvo pisem,ostalim curama zelim da to en dozive,da dobiju uslugui kakvu zasluzuju,jer sve mi to placamo i sta koga briga gdj eidemo na VTO? pogotovo ako se uzme da ovdje nema zaledavanje embrija,dakle,krecem od toga,o drugim stvarima necu da pricam(ta ista jetrva je prosla IVF u BiH,bez vadenja nlaaza ikakvih:nitri briseva,nitit hormona,a tsh od 5 ne smatraju bitnim za VTO,pa to je u ref vrijednostima!!!) sretno svima:)