Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Cure ja ponovila nalaz FSH i plus opet ostale hormone, sve FSH je OK ....ono je bila greska...ali citajuci ovaj Bananin tekst ja skontah da je kod mene LH:FSH bas 2:1 . Sada nemam vremena a kad budem imala napisacu ovaj status sto je danas odradjena ali mi je danas 11 dc, sto opet nije bas mjerodavno, ali ako pogledate i ove hormone iz 2008 i tada mi je LH bio veci od FSH Uh tek sad sam zbunjena
1. Folikulopoticajni hormon (FSH) 2. Dan 3 3. 3-20 mIU/ml 4. FSH se često koristi kao mjera jajnih rezervi. Oćenito, ispod 6 je odlično, 6-9 je dobro, 9-10 osrednje, 10-13 rezerve koje se smanjuju, 13+ veoma teško poticajne. U testiranju PCOS LH:FSH omjer može se koristiti za postavljanje dijagnoze. Omjer je obično blizu 1:1, ali ako je LH viši, to jedan od mogućih znakova PCOS.
Minka nema mpojma vise....haj neka mi neko objasni...meni je izgleda uvijek do 8 dc LH veci od FSH, a jucer je bio 11 dc FSH je 5 a LH skoro 10
Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi vise od onoga sto misli da moze
Rade Branka, ustvari moj gin trazi 8 dc....ali kako su meni pogrjesili 8 dc ja sam to ponovila 11. Ma necu vise nista da ponavljam, briga me ...vidjecu sa gin kad odem
jbg to mi je bas cudno zato sto vec tad pocinje ovulacija ne znam a ni moji nisu bili sjajni a eto dobro se zavrsi odo sad naci svoj status pa cu ti okacit da vidis.
Ovo je moj hormonski status radjen 3 dc u martu E2-66,69 12,5-166 FSH-4,99 3,5 -12,5 LH -16,24 2,4 -12,6 PROL-331,2 102 -496 PROG 1,71 0,2-1,5 TEST 0,66 0,06-0,82 Za ove sad ne mogu trazit ref. vrijednosti T3 - 2,03 T4 -108,7 TSH- 4,96 znam da je ovom gornja granica 4.2
< Poruku je uredio branka12 -- 31.12.2010 9:28:25 >
amela RR,je l ti imas PCOS? po omjeru fsh-lh,ne bi se bas reklo,ali meni je drErden Radoncici iz ZG i rekao da to nije jedini simptom,pa se ne moze uzeti da ih nemas,samo ako je to ok.ali,cini mi se d ati je prolaktin granicno visok,kako i androstendion i testosteron(taj sam problem ja imala) i dr Zelija mi je rekla,da kad su poviseni androgeni,onda jajna stanica sazrijeva(ajko se uopce dogada O) u takvom okruzenju da je implantacija gotov nemoguca(valjda je upitan kvalitet jajne stanice , i sama implantacija). ako nisi provjeravala,ja bih na tvom mjestu obavezno radila OGTT i IR. naime,ja sam spontani dozivjela 3 mjeseca nakon gluformina i tad mije prvi put testosteron bio na gornjoj granici,do tada uvijek preko gornje granice,dakle,poceo se tad bio smanjivati.
Regi na predzadnjem pregledu kod dr. Godinjaka nije mi rekao da imam PCOS, ovulaciju imam pracena kod dr. Mehmedbasica... Regi radila sam OGIT s IRI i pokazalo mi je inzulinsku rezistenciju i sad pijem siofor. Branka estradiol mi nije na dr. napisala da radim
sad se vidi :-))) prolaktin ti je na granici , i ja to prvo gledam jer ja snjim imam problema. isto tako testosteron ti je visok kao i lh a ako imas pcso onada je zbog toga