|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  67 68 [69] 70 71   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Anksioznost??
25.12.2010 23:42:25   
BlackMagicWoman
veliki pozz ... samo da pitam zenske clanove da li je neka imala problema sa menstruacijom, vezano za ovo stanje, tj da li je imala kasnjenja, cesta preskakanja ... mislim da mi je od uspostavljanja ovog stanja to postalo nesto normalno ... imam policisticne jajnike i preporucuju mi kontracepcijske tablete za regulisanje menstruacije, ali me strah da li one mogu kako djelovati na ovo stanje, jer imaju i one svoje NUS pojave. hvala punooo

Ako nisi normalan, nesto jesi ...

(odgovor članu blur 77)
Neposredna veza do poruke: 1701
26.12.2010 13:15:52   
jana mk
Pusa svimaaaaaaaa,black magic...nebrini mila i to je problem posledica ovog sranja ...isti sam ti slucaj redovno mi kasni znalo je i po 2 nedelje da zakasni sad malo krace al ipak kasni ,tako da nema razlog za panike kasni ti od ovog stanja,a i ja imam ciste predlozio mi moj dr neke tablete ako hocu da cista brze prsne ,al ja sam odbila pomislim jos mi samo i taj ljek fali otruh se od AD hahahahahah ,pa sad i tablete za ciste ,pa sacekam ja jos koji dan vise ali dodze opet,sve vas ljubim i grlim jeste li spremni za NOVU ,izglead da cu aj i ovu godinu docekat i zavrsit s tovarom ovog stanja ehehheehhee

„Moguće" upita „Nemoguće": Gdje živiš? Reče: U snovima nesposobnih.

(odgovor članu BlackMagicWoman)
Neposredna veza do poruke: 1702
26.12.2010 14:01:40   
BlackMagicWoman
ih, pa ti si dobro, meni preskace po 2 mj i vise ... i prije mi je bilo kasnjeja, ali nakon ovog stanja malo vise ... ne pijem tablete za ovo stanje, a ne bih ni kontracepcijske, jer ipak i one imaju stetnost za srce, jetru itd, a znas ono nase, malo srce zalupa, evo ga srcani ... hvala u svakom slucaju ... ja ovo vise ne gledam kao tovar, vise kao jos jednu malu prepreku koju moramo preskociti ... znam dobro da ovo nije uopste mala prepreka, ali ja joj namjerno tepam da je omalovazim, jer nije veca od mene ... a vjerujem ni od tebe ... sve najbolje, od srca ...

Ako nisi normalan, nesto jesi ...

(odgovor članu jana mk)
Neposredna veza do poruke: 1703
28.12.2010 2:16:03   
AnzA
...drage mojeuser posted image

ja jutros sanjala da sam umrla,jel neko zna sta to znaciuser posted image user posted image

i probudim se tresem se ,i boli me srce hoce da pukne,mislila sam da sam u snu dozivjela infarkt i ja sam se probudfila ,al mi zao mislim da sam umrla jedva sam dosla sebiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image zbog toga citav sam dan bila anksiozna,i imala crne misli i osjecaj da cu dozivjet panicni napad,a taman mi je bilo bolje,kako ovako nas svasta moze izazvat ovakvo stanje i mala sitnica doduse ovaj san nije bio sitnica,nego najgori san i najtezi u citavom mom zivotuuser posted image pozdravljam vas sve,eto ako ko ima da mi nesto skrabne,mozda sad nema jer spavate,napisite mi user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 1704
28.12.2010 6:10:47   
koka i po
evo ja cu ti napisatiuser posted image
od davnina se kaze,ako sanjas da si ti umrla ili neko drugi,produzila si sebi zivot.
elem ne sekiraj se to je samo sanuser posted image

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu AnzA)
Neposredna veza do poruke: 1705
28.12.2010 10:06:16   
sanchez
Dobro jutro drage moje djevojcice djevojke zene
Sta se radi ima li zime kod mene malo snijega ma nova godina na pragu uzivajmo.
Ja sam hvala bogu ok skoro pa savrseno .Sve to zelim i vama .Vidim Mirex nam je ziv hvala bogu .Samo Mirex jako muski nedaj se znam da je tesko ali mora se .A ziv covjek sve izdrzi tako i mi .O vo stanje je strasno ali ipak moze se pobijediti .E vo neko sa ad neko sam od sebe .Ja trenutno pijem 1 zoloft jos 2 mjeseca a posle samo po pola tako mi je rekla dr .U 6 mjesecu kaze da bih se trebala skroz skinuti insalah.Molim uzvisenog boga da nam svima pomogne da prevazidemo sve nedace .
Anza sreco ma sto si se rastuzila hocu da vidim smjeska a ne ovog placi -p...u pa molom te san ko san dobar od dobrih los od zlih i tako to ma vidis da si sebi produzila zivot kad umres u snu u javi si jos zivlja tako se bar do sad tumacilo.
Nova ljubim te svaka ti je ko iz knjige svaka cast opsirno razumno i tacno nekad kad citam tvoje postove mislim da ja pisem o boze kako smo slicni
TOLIKO DRAGE MOJE ODOH RADITI LJUBIM  VAS OD  SRCA SVE VAS SANCHEZ

Neposredna veza do poruke: 1706
28.12.2010 21:14:48   
blur 77
Drage moje cure, pomazite, ne znam sta da radim... Danas sam bila toliko anksiozna, da se ne mogu sastaviti od strahova i svih silnih simpotoma, vidim da gubim snagu, jer me je svakodnevna ank polako iscrpila. razmisljam da podjem kod dr i da pocnem sa terapijom, valjda neka mala doza antidepresiva nece skoditi bebi, jer ovako ne mogu sama sa sobom, a kako cu tek njoj valjati. Potpuno sam konfuzna, nikako da se sredim. A onda pomislim na tablete i na njihovu stetnost na plod i upadnem u jos veci strah. ma uzas... A toliko imam razloga da budem najsrecnija na svijetu, da bih sama sebe najradje isamarala. 

Van mene dosta boja zivi, Van mene katkad sve i posivi, ili se smraci i naoblaci. Dobro je zato sto postoje i ove moje lepse boje. I neki osmeh suncan i plah. I vetar necujan kao dah.

(odgovor članu sanchez)
Neposredna veza do poruke: 1707
28.12.2010 21:20:06   
blur 77
Ili da ipak prije pokusam sa nekim biljnim preparatima, tipa valerijana ili bachove kapi, da li je neka od vas koristila i kakvi su efekti

Van mene dosta boja zivi, Van mene katkad sve i posivi, ili se smraci i naoblaci. Dobro je zato sto postoje i ove moje lepse boje. I neki osmeh suncan i plah. I vetar necujan kao dah.

(odgovor članu blur 77)
Neposredna veza do poruke: 1708
28.12.2010 22:47:09   
dinaa
Blur sta te tako uznemirilo,je li se nesto desilo,cula si nesto ili citala probaj dokuciti sta je izazvalo takav osjecaj u tebi.Posavjetuj se sa dr.nista nemoj na svoju ruku da uzimas molim te,bez straha i stida porazgovaraj sa dr.ako mozes vec sutra.I meni se to znalo desiti u trudnoci,jos sam imala visokorizicnu trudnocu pa ja bi tada lezi malo otplaci pa se smirim,pa nesto procitam uglavnom o bebama i onda samu sebe ubijedim da se nista lose nece desiti.Hrabro draga nista se nece desiti,pokusaj se smiriti i sutra na razgovor kod dr.

Moja djeca su moje najvece blago!!!

(odgovor članu blur 77)
Neposredna veza do poruke: 1709
28.12.2010 23:33:12   
blur 77
Hvala, Dina, na podrsci, mnogo znaci. Ma nista posebno nijesam ni cula, ni dozivjela, to me moje misli urnisu, pomislim da ovo moje stanje moze da predje u nesto jos gore, pa kako cu sa bebom takva, a posto i ja moram i da lezim, jer me stomak od pocetka boli, razmisljam da mojim stanjem uticem na bebu i da me zbog strahova i nervoza i boli stomak, e onda se crnjaci redjaju i ja vise nijesam u stanju da se smirim. Uzasno me je strah da ne izgubim bebu, znam da necu ali eto i to je jedna od mojih najgorih misli. A posto moram da mirujem, slobodnog vremena je previse, a ono je itekako lose za ovo nase stanje.Zakazala sam tek za 5.1., izdrzacu do tada nekako. Mnogo mi tesko bude zasto kao i ostale trudnice ne mogu da stavim sebe na poslednje mjesto i mislim samo na bebu, jer njoj trebam, ona nije kriva ni za sto i ne treba da trpi ovo. Bas je tesko...

(odgovor članu dinaa)
Neposredna veza do poruke: 1710
29.12.2010 2:39:52   
jana mk
Pusa svimaaaaaaa.....Ja cu ovu Blur 77 da lupim po guzu ,vidi nju svega svjestna kako lepo napisala da zna da se nista nece dogodit ni njoj ni bebi i opet upada u zamke anksioznosti ...lupicu te po guzi blur samo da znas user posted image user posted image ,ajde mila moja pa sve si ti to isto vec prezivjela i nisat se nije desilo znas i sama svjestna si toga neka kriza ovo blur neboj se draga ,ako stavrno mislis da nemozes sama da se ubedis da se nista nece desiti savetuj se malo s nekog dr nista strasno hehehee svi smo mi pacijenti ovde ,a za pomisljaj na tablete cu posebno po guzi.... NIKAKO user posted image posebno ne na svoju ruku ,a ja mislim da ti ni nece trebat nakon razgovora s dr jer imaju oni neku posebnu energiju moc ...odma nas nekako umire ,ja sam to sto mi moj dr kaze kad odem an kontroli cula najmanje po 3 puta u dan sta sama sebi uvlacim u glavu sta mi moji pomazu oko savete ali niko te nemoze umirit i uverit u sprotivnosti sem dr oni to umeju znaju najbolje ,tako da mila moja blur ako stvarno visis da nemozes sama moj savet posjeti dr za savet bices 90% bolja kad izadzes nego li kad si usla ..znam iz iskustva duso vec 2 godine se motam po te vrate al stacu neka se motam samo da ovom dodze jedanput kraj pa ako treba i spavala bih pred vratima drehhehhehheh sve vas ljubim i grlimmmmmm BLUR MILA GLAVU GORE procitaj moj status pod ovog i videces da ti on moze dat puno snage ....mocan natpis posebno za nas koji smo padali vise puta u zivotu user posted image

(odgovor članu blur 77)
Neposredna veza do poruke: 1711
29.12.2010 14:42:27   
blur 77
Moje drage cure i zenice, pa sta bih bez vase podrske. Jano, nadam se da je los period i da ce proci, zakazala sam kod dr pa cemo vidjeti sta ce reci, mada sam i danas sa njim razgovarala telefonom i rekao mi da ne pijem nikakve tablete. Ma ja sam ljuta na sebe zasto ne mogu sama izaci iz ovog kruga ank, kako ne skupim snagu i kazem svemu pa-pa, nego trosim svoj zivot i vrijeme na ove gluposti. Ali kako jednom rece Koka i po, nadam se da ce ovo biti samo jedan mracni period naseg zivota i da cemo se brzo svi zajedno druziti na nekim drugim temama. Imate od nas dvije veeeeeliki zagrljaj

(odgovor članu jana mk)
Neposredna veza do poruke: 1712
29.12.2010 15:53:46   
sherpa
Pozdrav svima,
prvi put sam na ovoj temi, ali mi nije nepoznata ni privatno, a ni profesionalno.
Zeljela bih ti pruziti podrsku i reci da snagu trosis na izdisanje (u bukvalnom smislu) anksioznosti, a ne udisanje zraka koji ti pomaze da je "naizgled" prevazidjes. Tehnike relaksacije su izuzetno korisne, sa posebnim naglaskom na duboko disanje.
Mozda ti je navedeno sve poznato, ali sam osjetila potrebu podijelim sa tobom svoje iskustvo.
Lijekovi pomazu najvise za uklanjanje simptoma, i uspostavljanje ravnoteze organizma, najbolji nacin suocavanja sa anksioznoscu je razgovor o tome i upustanje direktno u situacije koje te cine anksioznom - jer jedino tako mozemo provjeriti svoj sistem uvjerenja da ce nam se/nece nesto lose desiti. 
Veliki pozdrav, i koliko god smjesno zvucalo "Udisi ljubav, izdisi nemir"

Za tvoju bebu veliki poljubac!

"Ništa mi neće ovaj dan pokvarit'''''''''''''''', nikakvi crnjaci ni ružne stvari..."

(odgovor članu blur 77)
Neposredna veza do poruke: 1713
29.12.2010 17:45:43   
jaca76
Sherpa , user posted image user posted image user posted image ,tako mi je drago da si se javila da das savjet blur77,a naravno i nama svima to puno znaci.Jos niko od nas se nije sjetio da kaze koliko je vazno pravilno disati u trenutku kad osjetimo da smo se uznemirili i uspanicili...Joga nam tu isto moze biti dosta od pomoci.POZZ

(odgovor članu sherpa)
Neposredna veza do poruke: 1714
29.12.2010 18:08:43   
sherpa
Draga Jaco,
hvala puno na dobrodoslici user posted image  i iskrenim, lijepim rijecima.
Potpuno su u pravu za jogu, ako ostavimo po strf 

"Ništa mi neće ovaj dan pokvarit'''''''''''''''', nikakvi crnjaci ni ružne stvari..."

(odgovor članu jaca76)
Neposredna veza do poruke: 1715
29.12.2010 18:11:30   
sherpa
Draga Jaco,
hvala na dobrodoslici, user posted image . Potpuno si u pravu za jogu, svaki nacin relaksacije koji zahtijeva tehniku pravilnog disanja definitivno moze biti od koristi.

(odgovor članu jaca76)
Neposredna veza do poruke: 1716
29.12.2010 18:12:39   
sherpa
Brzo kucam, pa i grijesim ... sorry za prvu nepotpunu poruku, user posted image

(odgovor članu sherpa)
Neposredna veza do poruke: 1717
31.12.2010 13:45:59   
leki28
Pozdrav drage mojeuser posted image Ne bi da kvarim ovo praznicno raspolozenje ,ako ga uopste i ima,ali meni danas bas lose,bas se malo oslobodila ovih strahova,a sad me nekakva depresija spucala nista mi nema smisla, pa sve mi bez smisla,pa me onda strah da me bas depresija prava ne zdrma ,pa se onda uspanicim....uhhhhh Dva sata mi super ,pa se onda opet oneraspolozim..bas nekakve promjene raspolozenja.Evo jucer sam bila super kupovala poklone za djevojcicu,jelku kitile bas haman pa stara ja.....a danasuser posted image user posted image user posted image ovo mi nesto novo ne znam sta je , ako  ima iko koju da napise ,jel to normalno,please

Neposredna veza do poruke: 1718
31.12.2010 14:29:30   
blur 77
Leki 28, i ja sam uzasna zadnja dva-tri dana, uzasne crne misli, ja cak nemam ni ta tvoja dva tri sata da sam ok, i bas se plasim depresije, a mozda su to samo nase crne misli na koje vrlo emocionalno reagujemo i padamo jos dublje, mislim da ne treba razmisljati o depresiji, ali ja cim na nju pomislim svi moguci strahovi me spucaju. Nikako da se trgnem. Ali opet se nadam da je to kriza, citala sam ranije postove, pa vidim da su i druge cure prolazile kroz to.
Hvala Sherpi na podrsci, i na savjetima, ali kad me uhvati velika ank ja ne znam cini mi se ni da disem, a sve sto sam naucila pada u vodu, u tim momentima mislim da nema povratka,ali evo i dalje se zivi.

(odgovor članu leki28)
Neposredna veza do poruke: 1719
31.12.2010 19:15:25   
blur 77
Drage moje prijateljice, vjerujte u sebe!!! volite sebe!!! I volite one koji vole vas! Pa da u 2011. manje pricamo o anks i pn, a vise o nekim ljepsim stvarima!

(odgovor članu blur 77)
Neposredna veza do poruke: 1720
31.12.2010 19:20:08   
koka i po
svima vam zelim ozdravljenje i novi pocetak u Novoj 2011...user posted image ..
moram da svratim malo i do vas...jer i ja sam jednom BILA kao i vi.
skupite snagu i borite se...pobjeda je blize nego sto mislite.

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu blur 77)
Neposredna veza do poruke: 1721
31.12.2010 21:54:35   
lirio
drage moje, zelim vam puuuuuno lijepih trenutaka u Novoj 2011. godini.... od srca vam zelim da se pridruzite  meni i jos mnostvu drugih koji smo pobijedili anks i pn... ljubim vas puno...
user posted image

Ne govori mi da je nebo granica kad postoje otisci stopala na Mjesecu...

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 1722
1.1.2011 3:40:52   
jana mk
Neka vam zivot samo lepe stvari donese,dusa vecno ostane nezna i mlada,sve sto pozelite neka bude vase,a suze da pustite samo od srece.Srecna vam nova godina.

(odgovor članu lirio)
Neposredna veza do poruke: 1723
1.1.2011 16:12:07   
leki28
Hvala draga blur sto si se javnula user posted image Valjda ce biti bolje.Uglavnom zelim vam svima sretnu Novu 2011g, i nadam se da ce nam donijeti puno ljepsih stvari...i zelim vam svima da "sve ovo "jednom bude juce..user posted image pusa p.s. hvala puno lirio i koka i po,znaci nam punouser posted image

Neposredna veza do poruke: 1724
2.1.2011 23:07:07   
lejla80
Pozdrav drage moje...slučajno sam naletila na ovu temu i želim da vam pružim punu podršku. Razumijem potpuno ovo o čemu pišete jer sam svojevremeno i ja bila u sličnoj situaciji i moram priznati da sam se borila sa anksioznošću godinama..Preživjela sam sve i svašta ali se nisam predavala. Do nedavno sam mislila da nema spasa psihičkom stanju koje me zadesilo al danas samo povremeno osjetim blagu nervozu ...kao i svi ostali. Znam da svim koji pate od anksioznosti i paničnih napada vole pročitati da se neko izliječio,pa sam se najviše zbog toga i javila ovdje. Dakle spasa ima. Ukratko ja nisam pila nikakvu terapiju..osim povremeno neku tabletu za smirenje,borila sam se sa svojim strahovima izlažući se njima korak po korak ali samo u situacijama kad nisam bila previše anksiozna...Trudila sam se da ne izbjegavam socijalne situacije...i mnogo,monogo toga.Čitala sam i istraživala puno o anksioznosti i na kraju najviše mi je pomogla stranica na koju sam slučajno nabasala pretraživajući internet.
http://socijalna-anksioznost.blogspot.com/2009/08/uvod.html
Vjerujte da sam se poslije čitanja i rada na ovim seansama preporodila..doduše i prije njih sam postigla mali napredak. Pročitajte ovo..sigurno nećete ništa izgubit..
Eto toliko od mene...sad zasad. Ako neko ima kakvih pitanja...bujrum

Svima želim sretnu i bezbrižniju NG...što manje straha,panike,nervoze, tjeskobe.....veliki pozzzdrav

(odgovor članu leki28)
Neposredna veza do poruke: 1725
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  67 68 [69] 70 71   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  67 68 [69] 70 71   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *