|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  65 66 [67] 68 69   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Anksioznost??
12.12.2010 15:10:24   
Elmasa
IZVORNA PORUKA: BlackMagicWoman

hvala puno na dobrodoslici ... da Bogd'o se ne srecemo pod ovim okolnostima, ali... ma, znam ja da to moram sama ... bila sam dobro napredovala, ali onda dodje ovaj sadasnji momak i razmazi me ... o sebi da pricam mogla bih do sabaha...pomalo razmazena i egoista ... mozda i previse samopouzdana i drska ( mozda me sad zbog toga i Bog kaznio ;) )... uvijek drugacija, slusala depresivnu, psihodelicnu muziku, a izvana izgledala nasmijana, da dusmani ne vide o cemu moj je**** mozak sve duma ... nekad sam molila Boga da mi oduzme bar polovinu mozga ... uvijek su mi govorili da previse ramisljam, vjerovatno je to i nasa mana ... zalosno je vidjeti da nas je ovoliko, ja sam, vjeruj, mislila da sam jedina ... predpostavljala da sam pukla ili nagazila ... dosta je proslo dok nisam nekome rekla, ali su smatrali da se zezam, kao i uvijek ... onda sam sakrivala, kao i do sada ... radila, izlazila, djelovala normalno, ali nisu znali koliko sam ja napora ulozila samo da dodjem do posla ... koliko li sam samo para dala za taxi ... kolike li su se playliste izmijenile na mom mp3u ... sreca, sada imam momka, predivnog, uz mene je ... ko zna do kada ( mozda i odlucim da ga otjeram od sebe, samo da ne mora patiti uz mene, iako on to porice, ali strah me je da mu necu biti dobra zena i majka njegovom djetetu,aBda,sto isto porice ) ... zao mi je sto si ti ostala bez te jace polovine, jer nama je, zaista, kao nikome potrebna ona ... ali, vjerujem da ces uspjeti, ipak mislim da smo mi u dubini duse ostali oni hrabri, najjaci, samo moramo da to izvucemo opet na povrsinu ... i, samo bih te pitala, ako mozes da preporucis nekog psihica ... velika pusa i cuvaj mi se ...

Kao da si mene opisala :) Preslikana :)
sve isto, : cesto melanholija, depresiva ( u kojoj sam cak uzivala nekad ), ''teska muzika'', puno analiza, prica, ''teski'' ljudi ( istina neki genijalci ali...) puno zamorne i teske literature sam citala, voljela umjetnost ( volim i sad, al me pomalo odredjena baca u depru sad :D :S ), i onda sam nakon svih godina - toga, dosla do jedne tacke kad mi je sve postalo - besmisleno... I onda se pocelo desavati ovo...
Lose nam je to. Ja ne znam jel to priroda, ili sta je vec. Ugl. ja sad prezirem sve to. Tacnije bojim se toga. Jedno vrijeme sam bila totalno nedrustvena, uzivala u samoci, i tom nekom bunt fazonu. A sad - da me vidis :D Najdrustvenije bice :D Sad obozavam ljude, bavim se konkretnim zivotnim stvarima ( bez nekih teskih analiza )....
Ne mogu ti opisati kako mi je bilo tesko kad sam prekinula sa deckom ( ali malo me i on povlacio u neku negativnu - to tek sad vidim kad sam se odmakla od toga )...Znaju pojedince forumasice kakva sam bila.. Mislila sam da cu umrijeti bez njega.
Ali evo me , ziva sam :) Naravno tesko mi bude s vremena na vrijeme jer sam se isto kao ti bukvalno ZALIJEPILA za njega. Kad me spici panici i sl, znala sam ga zvati u 2h ujutro da mi dodje, plakala mu, bojala se, lijepila se za njega, i dolazio je i bio je uz mene i sve fino... E sad razlozi za prekid su totalno nevazni ovdje ( duga prica ), ugl. nista ti nije garant ( sad tako gledam ), a mislila sam da ce biti tu kao moj glavni antidepresiv. Al nije. Otisao je.
I onda shvatis koja je greska lijepiti se za druge ljude, jer sta ako odu, sta ako ne budu uvijek tu? Onda shvatis da MORAS ojacati, i jedino se oslanjati samo na sebe.
Slicne smo pravo :)
Tipkaj , pisi , o svemu sto te muci.
A psihic...ja idem gore na Neurologiji kod dr.Erne Suljic, ona je moj neuropsihijatar, psihijatar ...posto sam se ja lijecila od epilepsije od 18 godine.
vjerovatno ce ti i druge forumasice preporuciti nekoga
Ugl. - nemoj se patiti i muciti i prozivljavati to sve bez da trazis pomoc. Sto to da radis kad si mozes pomoci ?!
Cuvaj se
!!

(odgovor članu BlackMagicWoman)
Neposredna veza do poruke: 1651
14.12.2010 20:07:26   
koka i po
zao mi je sto si ti ostala bez te jace polovine, jer nama je, zaista, kao nikome potrebna ona

eh sad...jaca polovina....
lijepo je imati nekoga koji ti pruza podrsku kad ti je tesko(savjet curama koje pate od ovog poremecaja-ne vezujte ljude sa svojom bolescu i ne osjecajte obavezu prema njima samo radi toga)..
ponekad...na kraju kad ozdravite vidite da je vasa veza hranjena vasom bolescu ...
gledajte malo dublje..
mozda ce vam moje rijeci djelovati cudno ali hocu da vam kazem da ste VI jaca polovina a ne neko drugi..
VI izvlacite snagu iz sebe i vodite borbu...a ne neko drugi...
i samo ce te VI biti glavni i odgovorni "urednik"vaseg ozdravljenja i niko drugi.
cijenite sebe i ono sto jeste i ne trazite i ne ocekiujjte od drugih osoba da vas "drze dok hodate".
sretno moje djevojcice.....sve ce to jednom biti proslost...i samo jedan crni period vaseg zivota koji je prosao.

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

Neposredna veza do poruke: 1652
14.12.2010 22:07:15   
Elmasa
IZVORNA PORUKA: koka i po

zao mi je sto si ti ostala bez te jace polovine, jer nama je, zaista, kao nikome potrebna ona

eh sad...jaca polovina....
lijepo je imati nekoga koji ti pruza podrsku kad ti je tesko(savjet curama koje pate od ovog poremecaja-ne vezujte ljude sa svojom bolescu i ne osjecajte obavezu prema njima samo radi toga)..
ponekad...na kraju kad ozdravite vidite da je vasa veza hranjena vasom bolescu ...
gledajte malo dublje..
mozda ce vam moje rijeci djelovati cudno ali hocu da vam kazem da ste VI jaca polovina a ne neko drugi..
VI izvlacite snagu iz sebe i vodite borbu...a ne neko drugi...
i samo ce te VI biti glavni i odgovorni "urednik"vaseg ozdravljenja i niko drugi.
cijenite sebe i ono sto jeste i ne trazite i ne ocekiujjte od drugih osoba da vas "drze dok hodate".
sretno moje djevojcice.....sve ce to jednom biti proslost...i samo jedan crni period vaseg zivota koji je prosao.

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 1653
15.12.2010 0:58:17   
BlackMagicWoman
ma to jaca polovina sam mislila oono zargonski, vise kao neko ko ce obavljati fizicke poslove, bar za mene, jer sam uzasno smotana :))), a i oduvijek sam uzivala da rade za mene, jos pogotovo ako to radi zgodno musko i jos te voli, ihhh, pa zar ima sta ljepse :)) salu na stranu, ne smatram se ja slabom, bas suprotno, ja sam jaka, samo mi treba neko da me malo "nogom u guzicu " ... meni je ustvari jako bitno drustvo, jer kad neko ima tu, ja mogu kopati 24 h ... vjerovatno me ovo sranje uhvatilo, jer sam se oduvijek bojala da, kao neki ljudi, ostarim sama ... to me uzasavalo ... tipicna horoskopska lavica, samo da me hvale i pljescu mi ...
elmasa, nemoj da se bojis umjetnosti, ona nije kriva sto smo je mi na mozda malo tuzniji nacin shvatili ... mozda je to samo do perioda u zivotu, pa nam sve tuzno ... sto se tice momka, nije da se ja lijepim za njega, ja sam cak bjezala, jer inace mrzim veze, ovo mi je prva da se moze nazvati vezom ... strasno sam se bojala toga, cak i kad nisam imala napade ... mrzila sam da ja moram nekome pripadati, bjezala na prvi znak ozbiljnosti ... a mozda je i ovako bolje, mozda bih nastavila biti neosjetljiva gadura ... sto se tice dr, ja sam, jbga, zbog faksa, izgubila zdravstveno, pa moram ici privatnicima ... vidjela sam da ima ona dr. Sandic, na Grbavici, malo je poskupa, znam da za zdravlje ne treba stediti, ali, ipak, je zara ... Radi li ta tvoja dr. privatno? Velikkkaaaaa pusssa ... Cuvajte mi seeeeeee

Ako nisi normalan, nesto jesi ...

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 1654
15.12.2010 23:24:27   
sanchez
Hello djevojke moje
sta se radi vidim ima nas masallah nazalost ali sto je tu je pozdravljam nove clanice a stare ljubim od srca ja sam ok nemam vremena sad da kucam javim se drugi put samo da vas ljubnem sve redom
Nedajmo se ma nije ovo JACE OD NAS

POZDRAV LJUBI VAS VASA SANCHEZ

(odgovor članu Elmasa)
Neposredna veza do poruke: 1655
19.12.2010 15:15:37   
leki28
Pozdrav drage mojeuser posted image Vidim tema nam je postala popularna ...nazalost.Pozdrav novoj claniciuser posted image Uhvatih malo vremena od ove svoje "klinceze" da se malo  izjadamuser posted image Vidim i par finih postova bas mi je drago zbog"zabice" i cestitam...znaci moze se..I Anza tvoiji me postovi bas razvesele,dugo vremena sam citala vase postove prije nego sto sam i sama pocela pisatiuser posted image Ja sam onako,srednja zalost,ali eto vise se nekako suocavam sa situacijama kojih se plasim..izlazim sama...Panicni mi i nisu vise tako strasni..dodu i produ,gora mi je ova anksioznost i nekako sam depresivna ,nista mi nema smisla,ALI NEDAM SE!!!!!Elmasa bila si u pravu za ginekologa,nista konkretno mi nije rekao,Ali u svemu tome meni je bilo vaznije keko otici i vratiti se sama?Prava ceremonija sama sam sebi  sam bila smijesnauser posted image U cekaonici sve kontam "ako mi bude lose" smislit cu nesto ,uzeti knjizicu i preko vrata...user posted image Ali eto ostadoh i vratih se ziva i zdrava kuciuser posted image JANO;da imam i ja problema sa vidom.ne znam sta i kako??ali voljela bih i ja znati da li to moze biti o ovoga?Ja uglavnom slabo vidim kao kroz sumaglicu ,a nekad imam fleke pred ocima kao kad dugo gledas u sunce...ocni ljekar kaze da su oci ok.Evo trenutno se smirilo ,pa ne znam...Hem "luda",jos i"corava "sta li ce me jos strefiti"..user posted image user posted image user posted image user posted image POzdav svima i pusauser posted image

(odgovor članu Elmasa)
Neposredna veza do poruke: 1656
19.12.2010 15:16:29   
leki28
Ajjj sta sam smajlica stavila

(odgovor članu leki28)
Neposredna veza do poruke: 1657
19.12.2010 22:07:50   
Elmasa
IZVORNA PORUKA: leki28

Ajjj sta sam smajlica stavila

Ja kontam ne moze leki28 biti losa pored ovolikih smajlija :D

(odgovor članu leki28)
Neposredna veza do poruke: 1658
20.12.2010 14:13:20   
leki28
Hahha trudim se nekako ....pa i ovim smajlicimauser posted image

(odgovor članu Elmasa)
Neposredna veza do poruke: 1659
21.12.2010 20:11:11   
mirex
cao zvima,evo mene nakon duze vremena,selio sam se pa nisam mogao da se javim,ja sam lose totalno,.lagano me ovo ubija,borim se,al jednostavno ovo je jace od mene,nikako da bude bolje,pijem seroxat,i sad sam dobio amizol,ma strasno se osjecam,svaki dan napadi,ves 13 mjeseci,sta da radim ljudi,osjecam da se nesto trasno desiti ubrzo,jer mnogo se sikiram,pomagajte,lose sam stvarno,imate li kakvog psihijatra,ja sam iz Tuzle,pomozite molim vas,pozzzzzzz

Neposredna veza do poruke: 1660
21.12.2010 20:41:58   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: mirex

cao zvima,evo mene nakon duze vremena,selio sam se pa nisam mogao da se javim,ja sam lose totalno,.lagano me ovo ubija,borim se,al jednostavno ovo je jace od mene,nikako da bude bolje,pijem seroxat,i sad sam dobio amizol,ma strasno se osjecam,svaki dan napadi,ves 13 mjeseci,sta da radim ljudi,osjecam da se nesto trasno desiti ubrzo,jer mnogo se sikiram,pomagajte,lose sam stvarno,imate li kakvog psihijatra,ja sam iz Tuzle,pomozite molim vas,pozzzzzzz
koliko dugo vec pijes ad?

(odgovor članu mirex)
  Neposredna veza do poruke: 1661
21.12.2010 21:47:45   
nova_
Mirex druze, ne daj se! Moj savjet je da potrazis misljenje drugog doktora i popricas o mogucnosti promjene terapije. Neko promjeni po nekoliko AD-a dok ne pronadje onaj koji mu najvise odgovara. Vjerovatno postoji i AD koji tebi moze pomoci ako ti seroxat vec ne pomaze. Samo se nemoj predavati, moras poduzeti sve da sebi olaksas i pomognes. Ako terapija koju trosis ne daje rezulte moras traziti onu koja ce ti pomoci. Budi sigaran da ti moze biti bolje, i bice ako Bog da, samo se trebas jos potruditi.
Velika pusa za tebe i user posted image podrske!!!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1662
22.12.2010 1:09:45   
jana mk
pusa svimaaaa

„Moguće" upita „Nemoguće": Gdje živiš? Reče: U snovima nesposobnih.

(odgovor članu nova_)
Neposredna veza do poruke: 1663
22.12.2010 1:11:49   
jana mk
Mirex drug ajde glavu gore ,sta te to ubija pa svi smo isti mi i ja sam pored godinu ipo AD ipak nista narocito ,ali borim se sa svom snagom nisam bosanka drug tako da ti nemogu pomoci oko dr ali ti mogu dat moju podrsku i savet da smo mi uvek tu jedan za drugoga da se podupiremo medzusebno kad iko od nas padne u krizu ...ne daj se mirex

„Moguće" upita „Nemoguće": Gdje živiš? Reče: U snovima nesposobnih.

(odgovor članu jana mk)
Neposredna veza do poruke: 1664
22.12.2010 9:57:58   
mirex
dadada,pijem vec godinu dana,bilo mi je malo bolje,i udebljao sam se,i prije neki mjesec me uhvati napad da zavrsim u bonici,eto1od tada sve isto,patim se,idem na grupnu terapiju,na individualnu.al nista,nemam pojma,do kad,samo da me ne trehne sta jace????

(odgovor članu jana mk)
Neposredna veza do poruke: 1665
22.12.2010 12:17:58   
mirex
evo mene opet,jutros vadio nalaze,katastrofa,6 su mi trigliceridi,eto,sve gore od goreg,a to mi raste sve od ovog stanja,jer svaki dan sam pod stresom

(odgovor članu mirex)
Neposredna veza do poruke: 1666
22.12.2010 12:24:05   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: mirex

dadada,pijem vec godinu dana,bilo mi je malo bolje,i udebljao sam se,i prije neki mjesec me uhvati napad da zavrsim u bonici,eto1od tada sve isto,patim se,idem na grupnu terapiju,na individualnu.al nista,nemam pojma,do kad,samo da me ne trehne sta jace????
jesi li radio nalaze hormona stitnjace (znaci preko krvi...ne ultrazvuk), srca s holter monitorom, protok krvi vratnih zila...ako nisi...ovo odradi

(odgovor članu mirex)
  Neposredna veza do poruke: 1667
22.12.2010 12:30:50   
jaca76
Mirex,slažem se sa novom,ali bi ti ja savjetovala da piataš samog sebe zašto ti se sve ovo dešava?Znaš li da sam sebi radiš to i kažnjavaš sebe ovako?Nije to niko drugi,niti neka viša sila vec TI!!Pitaj sebe dali želiš da budeš dobro ili želiš da sebe uništiš..BIRAJ!!Ako ipak odabereš da se uništiš nek ti bude na pameti da neceš uspjeti,samo ceš patiti i patiti...pa cemu onda??Dakle prvi korak ka izljecenju je VOLJA,ako ne želiš da budeš normalan znaj da ti niko i ništa ne može pomoci.Kad odluciš da pomogneš samome sebi onda su medikamenti tu da pomognu u toj nakani.Ja sam razmišljala na ovaj nacin i imalo je efekta.Zacrtaj sebi jedan period,goinu dvije..i kreni polako stepenicu po stepenicu ka cilju,nek te korak unazad ne obeshrabri,samo furaj istrajno dalje i ja ti garantujem da ceš jednog dana uspjeti.Svaki put negativnu misao pokušaj zamjeniti pozitivnom i s vremenom ce sve više biti pozitive.SRETNO PRIJATELJU

(odgovor članu mirex)
Neposredna veza do poruke: 1668
22.12.2010 13:32:10   
taraG
Ej zene kako ste mi? Joj vidim svasta ste pisale, ima i novih clanova, ali nisam nista citala! :( Bila sam nesto bas dobro, sada sam opet lose, vratilo mi se sve grrrr! Bas sam los drug, dodjem samo kada mi je lose, ali nekako kada mi je bolje pokusavam izbjegavati sve u vezi anks., ali mislim ja na vas! Ovaj karbamazepin, kako se vec zove, ne znam da li i djeluje, popila sam jednu kutiju i ne osjetim neki efekat! :( Idem kod psihijatra, pa cemo vidjeti! Falile ste mi! Ljubim sve moje stare forumske drugarice i ove nove! Pusaaa!

(odgovor članu jaca76)
Neposredna veza do poruke: 1669
22.12.2010 20:51:26   
Elmasa
Mirex, poslusaj dadada
Nemojte me pogresno shvatiti, ali on kaze kako ga ovo ''dugo''drzi...i vjerovatno je pokusavao to sve s voljom i ostalim. Nekad treba druga vrsta pomoci. Istraziti puno toga. Izvadi sve ove nalaze sto ti je dadada rekla.
taraG, ne znam sta bih ti rekla za karbamazepin. i ja ga nesto ne osjetim. Meni je samo zaustavio napade.
Ja ne znam vama, ali meni je ovo vrijeme uzasno. Mislim vise manje svima je, al mene ubija.
Pozzz svima i hug

(odgovor članu taraG)
Neposredna veza do poruke: 1670
22.12.2010 21:38:29   
jaca76
A koja je to druga vrsta pomoci???

(odgovor članu Elmasa)
Neposredna veza do poruke: 1671
22.12.2010 22:37:40   
Elmasa
IZVORNA PORUKA: jaca76

A koja je to druga vrsta pomoci???

recimo ad koji mu odgovara. vadjenje svih nalaza ( ovo sto je dadada ) navela. ja stvarno ne znam kod tezih stanja anksioznosti ko se izlijecio ili zalijecio ''''snagom volje''''....da, volja stoji naravno, al samo ona-tesko, jako tesko ( kod tezih stanja )...zamalo ne napisah sranja :D a i jest sranje :D

< Poruku je uredio Elmasa -- 22.12.2010 22:40:49 >

(odgovor članu jaca76)
Neposredna veza do poruke: 1672
22.12.2010 23:00:54   
jaca76
Svako nek odluci kako misli da mu je najbolje..ja znam svoje.To nisam ja isisala iz prsta vec govorim samo ono sto kazu i dr.Bez volje niko i ništa ti nece pomoci.Daj bože da postoi tableta koja ce ovo sranje da izlijeci,ali nažalost ...lijek je u nama!!!Hormoni ce se svakako poremetiti kad si pod stresom,to je posljedica uglavnom,a ne uzrok.Vi se mozete zavaravati koliko god hocete,ali AD je samo pomocno sretstvo,ne i lijek.

(odgovor članu Elmasa)
Neposredna veza do poruke: 1673
22.12.2010 23:06:18   
Anoniman
ad treba da djeluje...meni je cudno da se on nakon jedne god. tako osjeca...ok su uspono i padovi...jedan, dva dana da si lose pa onda opet dobro duze vrijeme...da vrijeme utjece...sve je to ok...ali ne ovako kako on pise...izvini mirex sto pisem ko da ti ne citas...elem, to kod tebe bi mogla biti stitnjaca ili nesto drugo..recimo srcana "mana" koja je da tako kazem...bezazlena...ali stvara tako grozne tegobe...anksioznost, ovakva kakvu je on opisuje, se desava jedino u ne lijecenim slucajevima...tj. bez terapije...pa kad te jos depra pukne...a posto pije ad...to se ne bi trebalo desavati...seroxat je poprilicno dobar lijek

nisam te pitala, kolika ti je doza?

(odgovor članu jaca76)
  Neposredna veza do poruke: 1674
22.12.2010 23:25:58   
dinaa
Slazem se da treba uraditi sve moguce i nemoguce nalaze,detaljan pregled kod dr.ali slazem se i sa jacom,prvo moras uz ad i sam sebi pokusati pomoci,jaka volja i vjera u sebe da ti to mozes da si jaci od toga cuda cini,znam iz iskustva,samo ja nisam pila ad niti isla dr.jednom sam to vec napisala ja nisam bila toliko hrabra da idem doktoru.Jednostavno se morate nauciti nositi s tim i prepoznati pn i oduprijeti mu se,pa i mene je hvatao na sred ulice oj kad se sjetim user posted image ali vremenom sam uspjela pobijediti i pn i anks.

Moja djeca su moje najvece blago!!!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1675
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  65 66 [67] 68 69   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  65 66 [67] 68 69   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *