regi
|
e,pa ona je radila operaciju.trebalo laparaskopski,pa nije nesto moglo(nemam bas puno znanja na tom polju) ,pa su joj pravili prave rezove,skinuli neke ciste sa jajnika(dr karahasan u KB Zenica,mi mso iz Kaknja) i pokusali uraditi nesto sa jajovodima i rekli da nema smisla. a,da,jadranka dizdarevic je dr.koja je to rekla. vidjela na UZV,i citala sam da je to moguce i da ako se vidi UZVom onda je to hidrsalpinx koji se mora operisati ,jer ta tecnost iz jajovoda curi i ometa implantaciju. kaze moja jetrva da u vrijeme O uvijek ima i malo te neke tecnosti ,cudnog mirirsa. ako bi dr rekao da treba operisati ili da je doista hidrosalpinx,ili da razjasni sta je sa jajnicicma(neko joj je rekoa mali,ona sad da su policisticni,tj taj jedan koji se vidi),ili st aje sa tom maternicom,ili moze li se rijestit prebolnih i obilnih menstruacija,a kao posljedica toga nastaje i konstantna anemija,onda bi ona isla kod Vlaisavljavica na konzultacije,pa neka on kaze svoje. do sa dje isla karahasanu vise puta prije 3 godine. tad je bila i operacija,tad rekli da je IVF jedino moguce rjesenje,spominjala je te male jajnike,ali tu maternicu-nikad. znate vec moje misljenje o nasim doktorima,sad mi zao sto ju ne povedoh u ZG kad sam isla ljeti.nisam ni znala da je takav slucaj. zao mi da bace tolike pare, krvavo zaradene i skupljane par godina,ako bi eventualni hidrosalpinx sve upropastio. dakle,njoj bas neko strucan treba,tako je rekla i jadranka: kad krene u VTO da nade dobrog strucnjaka jer je poseban slucaj. ali,mene brine sto malo doktora zna o lijecenju neplodnosti i utjecaju hidrosalpinxa,tj te tecnosti na implantaciju. kao slag na tortu dolazi njena stitna i povisena antitijela i TSH,ali to je vec manje-vise pod kontrolom. sad cemo se bacit na OGTT sa IR da odradi,jer joj je majka dijabeticar,pa da i to vidimo. dr Zulfuii bi svakako isli privatno,jer nemamo pravo lijecenja mi iz drugog kantona je l on na ilidzi? gdje? ne zna niko tel privatno? privatno radi subotom?