|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Prehlada - kasalj, zacepljen nosic kod be...
30.11.2010 10:09:35   
seka87
i mislila sam napraviti novi nije zahmetli a i da jedt samo da bude ok

nase malo zlato Lamija rodjena 1.10.2009. 3.200kg i 51cm

prvi zubic dobila sa 8 mjeseci

prohodala sa 10mj i 20dana

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 701
30.11.2010 10:12:09   
Anoniman
Izvini,ja razumjela da pitaš za taj sinoćnji dal da joj daš ili da novi kuhaš user posted image

(odgovor članu seka87)
  Neposredna veza do poruke: 702
30.11.2010 11:11:45   
Mya_81 RR
Ja čaj čuvam u frižideru i potrošim ga unutar 2-3 dana...

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 703
30.11.2010 12:43:32   
lekica83

IZVORNA PORUKA: magnolija*

Moja bebica, stara 20 dana, ima zacepljen nosic vec drugi put od kako se rodila. Kazu da je to i dalje čiščenje jer se nagutala plodne vode u stomaku. Sekret joj nije mokar već ima male slince, ali bijele, nisu oni zeleni, kao kod prehlade kad sazriju, vec bas bijeli. tako da se malo patimo tokom dojenja, ja i mm joj izvlacimo pumpicom sekret, ali tek kad se spusti dosta nisko u nosicu, nekad je uspjesno nekad ne. Cesto joj uspijem sa vrhom pelene izvaditi slinčić, pa joj bude malo lakse.
Propisivali su joj prvo kapi aqua maris baby, pa onda sunce moje malo, koje je navodno bolje radi fiziol. otopine u sebi. E sad ne mogu biti pametna jel prehlada ili ipak to čiščenje? Vidim da nema šlajima, ima apetit normalan.

Iako je tesko bebici cistiti nosic to trebas raditi cesto, kad god ima slinica,jer ona ne zna disati na usta. Vjerovatno se samo nosic cisti. Kad je Lana bila mala pomogao nam je caj od korijena sljeza, napravis prema upustvu ali samo malo, u fildjan i stavi to u opranu pumpicu od starih kapi, onih u spreju, i onda naspricas u nosic, sacekas malo i onda pumpicom izvuces. Sljez kao i fizioloske otopine se ne bi trebale koristiti vise od 6-7 dana. Aqua maris moze se koristiti duze, nama nisu one pomagale, ali onako smo ih koristili izmedju cisto da bi ovlazili nosic jer sad je sezona grijanja.. Pusa za drugaricu

Nase blago je zasjalo u maminom narucju 03.01.2010.

(odgovor članu magnolija*)
Neposredna veza do poruke: 704
30.11.2010 13:07:31   
Lejla Ka
Aqua maris, Sunce moje malo ili najobičnija fiziološka otopina za infuziju je sve isto 0,9% rastvor soli u vodi (Aqua maris ima još neke elemente iz morske soli) i mogu se koristiti stalno, jer su slični kao tekućina koja vlaži nos prirodno. Kapi od korijena bijelog sljeza se ne bi trebale koristiti duže od 3-4 dana (par puta na dan). Magnolija, slobodno obilno nakapaj bebici Sunce moje malo u nosnice, sačekaj malo pa povuci pumpicom. Pumpicu usmjeri prema zidu nosnice, tako ćeš efikasnije povući. Bebicu uspravi u uspravan položaj kad pumpaš. I slobodno ponovi temeljito čišćenje prije podoja. I ja sumnjam da je prehlada, to je sigurno još izbacivanje plodne vode iz dišnjih puteva.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu lekica83)
Neposredna veza do poruke: 705
30.11.2010 17:12:51   
magnolija*
Hvala vam zene !

Lekice, kad si Lani davala sljez, koliko je imala? Mene strah, smijem li joj ovako maloj dati ?

LejlaKa, sto se tice kapi, jedan pedijatar joj je prepisao aqua maris, a drugi sunce... kaze bolje su, on ne preporucuje aqua... pa ti sad budi pametna, ne znas kome ces vjerovati... al vidim da vas dosta ima sto koristite sunce moje malo. ja joj kapnem samo po jednu kap, znaci smijem vise.
hvala na savjetima

E. vole te mama i tata !!!

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 706
30.11.2010 18:59:59   
Mila_80
mene interesuje ovaj sljez, kako se on napravi, je li kao čaj ili nekako drugačije  i da li se može davati bebi od 5 mjeseci

(odgovor članu magnolija*)
Neposredna veza do poruke: 707
30.11.2010 19:06:50   
Anoniman
Ja sam ga svojoj davala kada je imala tri mj po preporuci dr.
A ovako se pravi,jednu supenu kašiku preliješ s 2 dcl prokuhane,ohlađene vode i pustiš da odstoji poklopljeno 2 sata uz povremeno miješanje.
To je čaj od korijena bijelog sljeza,i na uputstvu većinom ovako piše.

Meni je dr savjetovao da ostavim pola šoljice i ne šećerim pa to više puta dnevno ukapati u nosić.

Zaboravi napomenuti da mi je isti dr rekao da mlađoj kojoj je tad bilo 18 dana (a kašljala) slobodno dajem sljeza koliko hoće,samo poslije dojenja,tako da mislim da nikako ne može biti rano za sljez. 

< Poruku je uredio Gracanka -- 30.11.2010 19:10:16 >

(odgovor članu Mila_80)
  Neposredna veza do poruke: 708
30.11.2010 19:15:48   
Mila_80
super, hvala na uputstvuuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 709
30.11.2010 19:21:32   
Anoniman
a mozes i u fildzan potopiti malo sljeza preko noci...da pusti sluz pa tu sluz koristiti za ciscenje nosica...umjesto sunce moje malo & co

(odgovor članu Mila_80)
  Neposredna veza do poruke: 710
30.11.2010 22:28:16   
Mila_80
evo napravila sam sljez ali čime ga najlakše ukapati u nosuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 711
30.11.2010 22:30:03   
selina

IZVORNA PORUKA: Mila_80

evo napravila sam sljez ali čime ga najlakše ukapati u nosuser posted image

meni je bilo najlakse spricom!

(odgovor članu Mila_80)
Neposredna veza do poruke: 712
30.11.2010 22:35:12   
Hanady RR
ili pipeta

ima kupiti u apoteci po 0,50 pfeninga su bile...

ako je sada nemaš novu imaš li iz onih kapi za krupicu pa otkuhaj je i koristio za nosić

a najbolje je sada ako imaš kutijicu od fiziološke otopine, sunce moje malo i nisita ili aquamaris to rpospeš, naspeš šljez i kapaš u nosićuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu selina)
Neposredna veza do poruke: 713
30.11.2010 23:21:50   
Mila_80
super, imam praznu bočicu od sunce moje malo pa će poslužitiuser posted image  ...ali esma je u međuvremenu zaspala tako da to odlažemo za sutra...hvala na savjetima u svakom slučajuuser posted image

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 714
1.12.2010 8:32:21   
lekica83
Meni je Dr rekla da caj od sljeza koji se kapa u nos treba da bude malo jaci da kazem tako nego onaj koji se pije, znaciovako: sljez se ne smije preliti kipucom vodom nego prokuhanom vodom koja odstoji malo ,znaci da bude topla ali ne vruca. E sad omjer koji sam ja koristila je jedna kasicica sljeza u fildjan vode i to ostavim da odstoji nekoliko sati, da bude malo kao sluz, smije se davati i malim bebama ali ne predugo. Ja sam uzela bocicu od operil kapi za nos u spreju, istresla tu tekucinu, oprala bocicu i onda sipam u nju gotovi sljez, tako mi sljez ode dublje, a naprskam i dva-tri puta u jednu nosnicu, malo sacekam i pumpicom vadim. KAd je bila skroz mala, bas joj se tako zacepio nosic puno, a nije bila bolesna, ma to je cudo sta smo sve izvukli pumpicom, jer i taj sljez se pretvori u sluz koju izvuces vani zajedno za slinicama.
EH jos jedna sugestija za bebe starije od dva mjeseca. Moja imala puno problema sa nosicem, zacepljen stalno,ne moze da doji itd, i ja je odvedem privatno Dr koji je stvarno cijenjen kod nas. Kaze da je bio na nekim konkresima i seminarima gdje su razgovarali o Operil P kapima koje se koriste za djecu od godinu dana. ISpitivali su sastav i zakljucili da nema razloga da ih ne koriste i mladje bebe, tako da ako ne uspije ovo sa sljezom slobodno da to koristim. JA sam ga poslusala i mnogo sam bila zadovoljnija nego sa sunce moje malo i aquamaris. Od tada pa sve do danas koristimo sljez i Operil P kada nam zatreba. Znaci na kapima pise od godinu dana, to ce vam reci i farmaceut kad ih budete kupovali , i na to me Dr upozorio ali je rekao da smijem ih slobodno koristiti. Eto pa ko voli nek izvoli.

Nase blago je zasjalo u maminom narucju 03.01.2010.

(odgovor članu Mila_80)
Neposredna veza do poruke: 715
1.12.2010 8:37:54   
Anoniman
I mi koristimo operil P po preporuci ORL i posle dva uspricavanja već dijete prodiše.user posted image user posted image

(odgovor članu lekica83)
  Neposredna veza do poruke: 716
1.12.2010 8:43:35   
Anoniman
Magnolija mojoj bebici je sa 30 dana poceo nosic da curi i dr Vuković mi je rekla da je to samo ciscenje i da kad dijetetu curi nosic stavljam svaki dan do 5ml fizioloske, a kad ne curi po 1ml u obje nozdrve. Fizioloska otopina, sunce moje malo, aqua maris sve je to isto sto mozes i ti kuci napraviti, prokuvati vodu i dodati morsku so.

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 717
1.12.2010 8:45:58   
Anoniman
.

< Poruku je uredio jelenaT -- 1.12.2010 8:47:06 >

(odgovor članu lekica83)
  Neposredna veza do poruke: 718
5.12.2010 22:36:54   
Hanady RR
Evo i nas na ovoj temi...malouser posted image
Moja Farah je prhalđena...
naime prije 2 večeri počela je malo kašljucati, odmha sma joj sve svoje ljekove iz mamine kuhinje uključila...ali nije baš bilo od pomoći...
sekreta iz nosa nije bilo a ona je kašljala jako i nije mogla da se smiri...
Juče je nosić procuiro ali opet najviše tog sekreta niz grlo ide tako da nam čak ni babyvac nije bio od pomoći....
od čaja od luka i jabuke ona fino povraća šlajm već 2 dana li kašlje kašalj koji kao da je suh...što ne shavtam nikako...i boli je grlo, ne može da spava...muči se strašno.user posted image

Daas je dobila i temperaturuuser posted image
Otišli smo doktoru...i dobili antibiotik da zaštitimo pluća. nalaz pluća je uredan ali doktorica kaže on se brzo mjenja, što i znam...pa nadam se neće biti brohitisauser posted image

Pored svega ovoga na licu ona crvena tačka o kojoj sam pisla pijr mjesec dana, ponovo crvena i pojavni se i na drugom obrazu...doktorica mi kaže od prevelikog unosa mandarina i narandži te nam ih ukine na neko vrijemeuser posted image

Moja budcka dans ništa nije jela, turu smo do 40 imale...i sada spava ali kašljeuser posted image user posted image user posted image
i nikako da joj kašalj stane....user posted image user posted image user posted image

U nos stavljamo operil P kapi po malo...
Flonidan sirup pijemo jednom dnevno...
sve vodi na to da nam se pomješao virus i alergijska reakcija ali antibiotik piti moramouser posted image

baš sma tužna...a molim Boga samo da brohitisa ne bude...sve živo radim da to spriječimuser posted image user posted image user posted image

Nisam ni sinoć spavala a neću ni noćas sigurnouser posted image user posted image user posted image
i ne moram samo da mi pile ozdraviuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 719
5.12.2010 22:39:40   
taurus
ja odgovorih na temi danas sam tužna
greška user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 720
5.12.2010 22:41:10   
bebacha
Hanad- zao mi je sto ste bolesni i zelim da brzo ozdravi a da neprde u bronhitis.
taj crveni krug na obrazu ima i moja Ajla kad god se prehladiuser posted image user posted image user posted image ovi dana uopste nije jela narandze i limun

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

Neposredna veza do poruke: 721
5.12.2010 22:42:02   
Anoniman
joj,hanady mila bas mi je zao,najvise duse male nije lako s kasljomuser posted image gore to nego ista drugo nemoze spavat bas,od toga.....
Da nam brzo abd.ozdravi !!!!
Neznam sta da ti,kazem ti bolje znas od mene ,sta od lekova,sirupa vec ide .....imate od nas veliku podrsku i utjehu da nam ozdraviuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 722
5.12.2010 22:46:53   
Anoniman
A pa to nam je Farah bas bolesnauser posted image ...a jadno pile...ja sam mislila da je samo malo prehladjena...ljubi je od mene...a joj

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 723
5.12.2010 22:49:19   
bebacha
joj Hanady malo mi glupo da ja tebi dajem savjeteuser posted image al jesil joj davala guscju mast,da pojede

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 724
5.12.2010 22:54:15   
Hanady RR
taurus već prepisah ime sirupa njega nismo...
oragov čaj jesmo...
loj koziji prevzenica tu je a guščija mast u mlijeko ujutro ide regularno...
ma sve ...
jabukova pekmez....
lovor...
luk i jabuka...
operil P
nisita sprej
baby vac
flonidan
tušiaranje za ruru...
čepići
pandol baby
cefaclor- antibiotikuser posted image
rihinostop
luk razrezan po cijeloj kući

ama sva sam ko zapeta puška...
sve spremno samo brohitis da ne budeuser posted image

muž mi se više smije, kaže sad da neko treba u apoteku neka slobodno kod tebe dođeuser posted image user posted image user posted image u muci da se i nasmijem...a već me dugo zove matija paunovskauser posted image user posted image user posted image

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 725
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Kada roditi još jedno dijete?
Admin

Idealna razlika između braće i sestara.

1 godina. (0%)

2 godine. (0%)

3 godine. (100%)

4 godine. (0%)

5 godina. (0%)

6 godina ili više. (0%)

Broj svih glasova: 1

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *