Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
a ja se radujem što ćemo aBd ovaj Božić konačno dočekati sa našom princezom svake godine smo kitili jelku sami i svaki put mi je falila jedna mala beba kojoj ću okititi jelku, evo i sad se rasplakah kad se sjetim jer sam svaki put se pitala hoću li dočekati da pod jelku stavim poklon za moje dijete
Prošle godine smo mm i ja imali prvi "bračni" Božić. No, ja sam bila trudna do zuba i još sam čuvala trudnoću, tako da nisam baš nešto posebno ni spremala za Božić... Zato ove godine planiram napraviti pravi blagdanski ugođaj, još kad je i naše malo sunce s nama! Ma, to mi je najljepši dio godine...kompletna atmosfera je onako, topla, blaga, romantična...i sve je nekako fino! Još ćemo spojiti i Vanjin rođendan... Jedino sam malo tužna, jer neću biti sa svojim roditeljima i bratom, jer su oni u Hercegovini, ali dobro. Doći će nam 31., pa ćemo sve nadoknaditi!!
Jedva čekam!!!
Uh, što sam se provalila... ...ovo nam je ipak treći Božić zajedno!!! Za prvi smo privremeno stanovali kod roditelja mm... Onda, ipak je ovo drugi naš zajednički Božić..
a ja se radujem što ćemo aBd ovaj Božić konačno dočekati sa našom princezom svake godine smo kitili jelku sami i svaki put mi je falila jedna mala beba kojoj ću okititi jelku, evo i sad se rasplakah kad se sjetim jer sam svaki put se pitala hoću li dočekati da pod jelku stavim poklon za moje dijete
aBd ove godine puuuuuuuuuuno poklona pod jelku,nadoknadi svaki Bozic bez nje
aBd ove godine puuuuuuuuuuno poklona pod jelku,nadoknadi svaki Bozic bez nje
aBd
panaravno da su to predivni dani..iako meni uvijek budu tuzni..za stolom uvijek jedan tanjur vise...za onog koji vis nece doci..ali sad mi svi imamo svoju djecu pa pokusavom te dane uciniti sto veselijim, zapamcenim...toplim..mirisnim..tradicionalnim...kod nas je vec za sv. Nikolu sve okiceno sve rucno rađeno vecinom...puno murisa cimeta i kolaca ..a pokloni se kupuju vec sad...kolaci i ciscenje te pripremanje hrane je funkcioniralo i prosle godine iako je A. bio malen, ove god. ocekujem bolje stanje..samo nek mi oba momka ozdrave...a kod mene vec vlada blagdansko ozracje...i svira sva ona vesela glazba...inace one koje su me upoznale znaju da ja imam poseban posao, jer radim s djecom s posebnim potrebama i mi vec mjesec dana radimo i pripremamo prodajnu izlozbu radova moje djece....Mostarke moje pozivamo vas da nas posjetite u Starom trznom od 1. do 4. 12 kad prodajemo rukotvorine male ekipe i od tih novaca im kupiujemo paketice, odjecu..potrepstine za skolu, jer imamo dosta soc. slucajeva...kad poslikam sto smo sve uradili stavit cu na temu ili vec ima neka slicna..to bude prelijepo i u roku keks sve rasprodamo...pa ako vas zanima mogu i pokazati nase unikatne bozicne radove ..humano i fino.tako da sam ja u ovom vremenu bas bas bas sva u pripremama, sto m na poslu, sto kuci..sto kod svojih
ivančice obavezno stavi recept od tih medenjaka.ja sam razmišljala o jednoj torti ali eh...kad bi to znala napravit,torta jaslice,špilja i u njoj Marija ,Josip i Isus,pa onda životinje... Ja volim Božić zato što se tada rodio Isus i u tim danima blagdana se osjećam nekako ispunjeno,sigurno...osjeća se Negovo prisustvo na svakom koraku.Mi isto nećemo moći dočekati Badnjak da tada okitimo pa ćemo ranije jer uživamo u tome.mali mi je prostor u kući ali sanjam jednog dana da napravim veeeelike jaslice,koje će biti naših ruku djelo,ali to ćemo tek kad jednom malo proširimo a dotad ćemo uživati u ovim malim na misu polnoćku obavezno idemo,nakon mise se veselimo sa susjedima i prjateljima i jedemo kolače,ujutro nas na stolu čeka naš božićni ručak,prije toga opet misa,sutradan je sv.Stjepan ,tada se ide u punica pa onda Ivandan,tada kod nas dolaze gosti...to zajedništvo i toplina,druženje i ljubav ma to se ne može opisat
Milenum mozes ovako kao ja : Napravis tortu obicnu, onda stavis okolo bijeli fondant (idi na temu hanady postavi kako super napravit jelke od fondanta), zatim stavis recimo tvije, tri te jelkice, malu plasticnu stalicu i figure plasticne(TO POSLIJE MOZES IZVADITI) Meni se ta ideja bas bas dopada
za mene je bozic prije bio nesto specijalno, od 1.12. sam pocinjala da ga iscekujem, tada se pocinjalo kod bake sa pravljenjem kolaca, tetka, mama, baka i ja kad sam stasala za to. nekako je bio totalno praznicni duh, i onda smo cekali 24. navece kad su baka i deda kitili jelku, ja kad sam "narasla" sam obavezno isla na ponocku, bozic ujutru dizali smo se brat i ja u 4 ujutru i isli kod njih kao polaznici (brat prvi ulazio) da prestignemo ujku ili tetka hehe, onda tako rano baka napravi vrucu cokoladu, iznese kolacica i tako malo pricamo i nazad kuci da se sredimo i onda oko 11 se svi kod njih skupljamo na bozicni rucak. imam tako predivno sjecanje na to. Moje bake i dede vise nema i nekako se to izgubilo, tetka ne zivi vise u Sarajevu, a mama i ja i ne slavimo bas bozic, ali uvijek ga obiljezimo ruckom kod moje mame.
pa znas sto majo..sad ti vrati malo tog ugodnog bozicnog duha..i svega onog sto te lijepo veze iz tvojih sjecanja...mislim da bi i tvoj andrej uzivao..znas da djeci puno znace ti dani....i ja sam bila u jednoj fazi nakon par obiteljskih kriza zapostavila sve...ali sad kad imam svoje mace , potrudila sam se da ozivim duh i tradiciju, da i njemu ostavim ona fina i mirisna sjecanja, bez obzira kako se ja osjecala..a samo malo vremena i truda je trebalo...a ostalo je sve brzo doslo na svoje ;)))
I sta ste planirali pokloniti najblizima za Bozic??? Ja malenoj planiram aBd lego kockice, a za sv.Nikolu isto neku igrackicu, ali manje skupu E sad muzu sam pprosle godine majicu, a ove pojma nemam sta bi... Mami, baki, svekrvi isto tako ne znam sta bi.... Ima li neko ideja???
I sta ste planirali pokloniti najblizima za Bozic??? Ja malenoj planiram aBd lego kockice, a za sv.Nikolu isto neku igrackicu, ali manje skupu E sad muzu sam pprosle godine majicu, a ove pojma nemam sta bi... Mami, baki, svekrvi isto tako ne znam sta bi.... Ima li neko ideja???
Ja cu malenom kupiti onaj plasticni trocikl bez pedala, i teletabis igracku, ima ko mali ekran na stomaku, pa pice slike i muzika, svijetli... Seka je izjavila zelju da joj kupim pidzamu, a i rodjendan nam je obadvijema u dec , nisam jos skontala sta bih za rodjendan...Starom sam kupila lijep ram i i izradicu 3 slike njega i malenog...Mami cu isto tako kao tati samo cu njoj kalendar za 2011...Prijateljima sam vidjela set za kafu sa dvije solje i ona dzezva na pritiskanje, uz to dodje mali mikser za pravljenje pjene...Prijateljima cemo skontati ima jos vremena, neke male sitnice.. Kontala sam ove godine malog uslikati u djeda mraz odijelu ispred jelke i izraditi cestitke za Bozic ii Novu....Ta me tradicija pisanja pisama, razglednica i cestitki jos nije napustila
Volim ga jer je rođenje Isusovo slavimo taj dan...osjećam se posebno u krugu obitelji.. a darivamo se često tako da to nije primat hvala Bogu mozemo....
Ja ne slavim Bozic ali slavi mm (mada je to sad sve jedno) ali volim taj praznik...uvijek dobijem poklon , kitimo jelku kod svekra i svekrve, volim vidjeti poklone poredane ispod jelke iliti bora (sad bi me mm ispravio )...ne idu na ponocku, nisu bas neki vjernici. Kolaci...Hmmmm to je posebna prica, njam njam...Sveki pravi cuveni suskavac + sitni kolacic. E jedino sto se svake godine svi okupe na rucku ali bez mene , ja radim i to jos mijenjam sveki
uh ja se bas radujem ovom Bozicu !otkako smo u braku uvijek smo bili gosti,a sad cemo i mi da docekujemo !posto nismo zivjeli ovdje uvijek bi za Bozic isli kod roditelja,ili jedne godine kod zaove u Holandiju
radujem se kolacima,mm ce se naravno pobrinuti oko slanog,radujem se izrazu Leonovog lica na lampice(obozava sve sto svijetli )-o jelikici se jos mislim jer ce sigurno zavrsiti na podu,radujem se bijelom Bozicu,radujem se svetom Ivi(trecem danu)jer uvijek mi je slatka strka-frka gdje cemo prije -imam 2 Ivana i 1 Ivanu a svi su mi jako vazni...uh jedva cekam ove godine se radujem i jer u to vrijeme treba stici jedna mala bebica
na Badnjak obavezno postimo,ponocku bi vecinom preskocili ,uvijek bi zavrsili negdje "na muzici"jer nam je to jedinstvena prilika da sretnemo sa rodbinom sa svih strana
ja i mm se ne darujemo ,ne znam zasto,nemamo obicaj ali Leon ce dobit psica sveznalicu definitivno odluceno-e nemojte mu rec da nam ne pokvarite iznenadjenje
samo da obavjestim moje mostarke..da nam je prodajna izlozba od 1.12-4.12. 2010.g. u Starom trznom centru u suterenu..u vremenu od 13 h do 19h. bit ce dosta radova..otvaranje je u srijedu , tocno u podne...slikice na zalost jos nemam,,,jer nisu na mom aparatu..odnio ih admin. za stranicu skole i nije ih jos postavio...link u mom potpisu ;))))
samo da obavjestim moje mostarke..da nam je prodajna izlozba od 1.12-4.12. 2010.g. u Starom trznom centru u suterenu..u vremenu od 13 h do 19h. bit ce dosta radova..otvaranje je u srijedu , tocno u podne...slikice na zalost jos nemam,,,jer nisu na mom aparatu..odnio ih admin. za stranicu skole i nije ih jos postavio...link u mom potpisu ;))))
ja necu biti u MO al posaljem ti sms da mi kupis nesto,zelim kupiti i pomoci djecici a vjerujem u tvoj izbor pih koliko sam se veselila ovome