acudesa
|
Prebačeni postovi: "Ideja za pjesmice za uzrast od 2 godine" IZVORNA PORUKA: Hanady Naime, internet daje mogućnosti pjesmica koje su duge i komlikovane, a mi smo do sada naučile Ko to ko to šuška, pačiju školi, tašun tašun, satić kuca, Pliva patka... ostale neznam i nemogu se sjetiti nekih manje kompilikovanih a ponavljanjem ovih koje znamo ubismo u mozak i nas i familiju oko nas. Hanadi baš voli recitovati al mama ....presušila. Pomoć! IZVORNA PORUKA: batterfly Nabrojala si ih poprilicno sve za taj uzrast,a evo jos koja,mozda niste pjevali Ko To, Ko To Suska ? Pticica Sa Grane Moli I Pjevuska Daj Mi Malo Hrane Jednu Mrvu Dvije Tri Ja Cu Tebi Pjevati Ciju , Ciju Ci Došo medo u dućan nije reko dobar dan ajde medo van nisi reko dobar dan Došo medo drugi dan u dućan pa je reko dobar dan evo medo šećera da ti bude večera Ide, ide patak na daleki put Repić mu je kratak, kljun mu je žut Kao vojnik stupa tra ta ra ta ta Ide da se kupa Kva kva kva kva kva Ima jos jedna malo je duza,ali ja pjevam samo ovaj dio: Boc,boc iglicama, ne diraj ga rucicama, bode , bode jez, bice suza bjeeeez........... LP IZVORNA PORUKA: lejlašh A Ringe ringe raja? Nju si zaboravila? I ja imam sličnih problema, sve sam pozaboravljala, pa sad često izmišljam pjesmice - a najviše volimo Tašun tašun u raznim verzijama IZVORNA PORUKA: batterfly Ja znam u tri verzije tasun tasun....,i moram priznati da jesam zaboravila ringeraju I kod mene je skoro isti problem,ali je meni sjecanje svjezije ,radi starijeg sina,kojem se pjevalo pa smo i mi trazili .....tako da su neke ostale...a dosta ih se i zaboravilo.... I nama je je najdraza tasun,a volimo i ovu "boc,boc",jer smo izmislili pokrete uz nju..... IZVORNA PORUKA: amdi Evo sta smo mi cesto pjevali Amaru: Cu cu cu cu lale Snijela koka jaje Pa ga Amaru daje Amar ga nece pa ga amo tamo premece IZVORNA PORUKA: Hanady O hvala već smo sad u fazi učenja Mishkinih pjesmica. Ide ide patak joj se baš dopada . Super ste! IZVORNA PORUKA: sarayka Lamija pjeva Tašun-tašun, Cucu-lale, Širi širi vezeni peškiri, Danas nam je divan dan (rođendanska), pliva patka preko save, Ide maca oko tebe... Eto sve sam se toga sjetila iz obdanista (nisam stara samo imam dobro pamćenje ) Iako pjeva ona i ove s tv-a, jer je ove apsolvirala bukvalno pjeva 100 x na dan...Sama pjevuši dok se igra! IZVORNA PORUKA: pahuljica farah Vuce vuce bubo lijena sta ce reci pokoljenjavodio si zivotburan pa ostao nekulturan.......(cini mi se da ide ovako) ********** Razbolje se lisica susi se ko grana lijecili je brizljivo nekoliko dana Aj jaa jajaja 2x Ali bolest neznana sve je jace steze zato lisac zeceve u fijaker preze Da ti draga nadjem lijek preci cu 100 gora i odvazno preplivati 200 plavih mora Aj 2x Krupne suze lisici padose u krilo kad bi gusku pojela lakse bi joj bilo Aj 2x ****************** Bila mama kukunka kukunka bio tata taranta imali su maloga juju .........(da ne pisem dalje, svi je znate) IZVORNA PORUKA: acudesa RR evo ako može pomoći: ali..najbolje su mamine kakve god da su: -ringe ringe raja došo čika Paja pa pojeo jaja jedno jaje muć a mi djeco čuč -išo medo u dućan nije reko dobar dan već je reko dobro veče pokloni se pa uteče -eci peci pec ti si mali zec a ja mala vjeverica eci peci pec -en ten tini sava raka tini sava raka tika taka bija baja buf trif traf truf -voli da se mazi voli i da prede a najviše voli miševe da jede i na kraju tačka to je djeco mačka -išo zeko kroz šumicu izgubio papučicu koje li boje to mi reci ti jedan dva tri IZVORNA PORUKA: remzy u mene ih (pjesmica) je puna glava,ali trenutno se sjecam ovi imala sam lutkicu bila mi je mala jednog mi je jutra pala sa ormara pozvala sam doktora doktor pozvao medu medo kaze hm,hm,hm sve ce biti uredu!!!! mali cuko macu za rep vuk¨o maca mnjauce ,vice pomozi mi strice kako da ti pomognem kad si i ti mene "tukla" i za repic vukla!!!! daj mi mama iglicu i zelenog konca da sasijem beretku za moga borca!!! hopa- cupa skoci da ti vidim oci da ti vidim okice garava djevojcice!!! tacka tacka tackica na grudima znackica na znackici pise evo cica glise cica glisa cica glisa cudo od slatkisa!!!! za sad toliko javim se opet!!! a meni je dobra i ona "mama kukunka ,tata taranta i mali juju"!!! IZVORNA PORUKA: mamilica A ova: Moja mala djevojcica puna je vlikih zelja bas ko sipak pun kostica tako je puna veselja. Tata, kupi mi auto, bicikl i romobil jednu malenu bebu kao sto imaju svi... Jednog dana resio moj tata za rodjendan da mi kupi brata... Mis je dobio grip, pa je sjeo u dzip i prevalio put dugacak da ga pregleda doktor macak... Mali pacici idu u koloni dva po dva dosju pred macin stan. Bjezite pacici, macak je ljut dodjite drugi put... i jos puno lijepih za nase pacice :) IZVORNA PORUKA: mamilica A ova: Moja mala djevojcica puna je vlikih zelja bas ko sipak pun kostica tako je puna veselja. Tata, kupi mi auto, bicikl i romobil jednu malenu bebu kao sto imaju svi... Jednog dana resio moj tata za rodjendan da mi kupi brata... Mis je dobio grip, pa je sjeo u dzip i prevalio put dugacak da ga pregleda doktor macak... Mali pacici idu u koloni dva po dva dosju pred macin stan. Bjezite pacici, macak je ljut dodjite drugi put... i jos puno lijepih za nase pacice :) IZVORNA PORUKA: Hannan Uh kako mi je ova tema trebala...ali prvo mama da nauci pjesmice pa da pjevusi :) Evo i nekih nasih, koje ovdje nisu spomenute: Muaz sanja Kako klanja Na serdzadi Na livadi Gdje jagode K'o iz vode Rastu rastu. A na hrastu Prica mala U saku bi stala, Gnjezdo svila Da bi ptice Othranila... Cico maco laco nasa mila maco, sta za obrok zelis ti to bi tebi dali mi Za svoj obrok zelim ja da ulovim misa dva da ulovim sama ucila me mama. IZVORNA PORUKA: Romali IZVORNA PORUKA: acudesa evo ako može pomoći: ali..najbolje su mamine kakve god da su: -ringe ringe raja došo čika Paja pa pojeo jaja jedno jaje muć a mi djeco čuč Kad smo kod Ringe raje, mi se ovih dana samo vrtimo u krug po dnevnom, muka nam je stalno . Omar je lud za pjesmom, hvata nas za ruke i pjeva-jaja, jara Možda dijete osjeti vezu između pjesme i maminih slob.aktivnosti IZVORNA PORUKA: Daja_sa Kozlici kozlici otvorite sami vasoj miloj mami u sumi sam bila hladne vode pila napasla se travice iz zelene sumice nosi vama mama puno vime mlijeka pa tece k'o rijeka.... Nakon ovog slijedi veliki aplauz i najdrazi osmijeh moje smizle i lupkanje po koljenu da opet pjevam I da...ima jos jedna... Ciculjko miculjko 'vamo se dovuci pogodi pogodi sta imam u ruci jedno parce secera da ti bude veceraaaaaaaa... IZVORNA PORUKA: ledena RINGE RINGE JAJA DOŠO ČIKA PAJA PA POJEO JAJA JEDNO JAJE MUĆ A MI DJECO ĆUĆ IZVORNA PORUKA: azraj Medo Miško zaspao leži potrbuške sanja da je legao ispod jedne kruške pa sve kruške padaju u zelenu travu samo medo ne moze da podigne glavu. ............................. Evo draga dječice voća svakojaka groždja crna,groždja bijela jabuka i krušaka sve te lijepe darove jesen nam je dala zato draga jeseni od srca ti hvala. IZVORNA PORUKA: mišur Evo šta je kod nas aktuelno: J.J.Zmaj neprevaziđeni Ima dijete u selu, ime mu je Laza, al ga zovu drukčije materina maza. Kad sva djeca ustanu, on i dalje spava, kad mu kažu ustani njega boli glava. Kad ustane ne umije sam da se obuče, umjesto vode hladne traži vode vruće.... Dalje ne znamo... Onda volimo..... Jednog dana riješio moj tata za rođendan da mi kupi brata.....itd. Vuče vuče bubo lenja.... Ćihu ćihu ćihu hu....Iz kuće je izletio na ulicu Iva.... Ringe ringe raja...naravno, jedna od omiljenih Eci peci pec...
< Poruku je uredio acudesa RR -- 10.2.2010 14:48:18 >