|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kako napreduje vaša beba
23.10.2010 17:43:35   
teacher75
IZVORNA PORUKA: felix

mi nismo dugo bili kod ped.pa sam danas cisto iz radoznalosti anela mjerilauser posted image i,dug je 74cm.  ima 15mjeseci.
Jel to o.k za njegovu dob.Znam da je sve induvidualno nije ni jedno djete isto,onak pitam jel taman ....

to ti je sve individualno i genetika, mi smo mjerili lanu nekidan, odmah iza 1. rodjendana i imala je 82cm!!! al ja sam visoka 182 a mm 188cm tako da nikakvo cudo sto je kosarkasicauser posted image user posted image user posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 976
23.10.2010 18:42:37   
leona81
i mi nemamo kontrole do decembra...sa 10 mj bila je duga 77 cm

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 977
23.10.2010 18:46:20   
teacher75
IZVORNA PORUKA: leona81

i mi nemamo kontrole do decembra...sa 10 mj bila je duga 77 cm

nama je kontrola iduci mjesec, ovo smo je mi samo mjerili sa metromuser posted image user posted image user posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 978
23.10.2010 18:54:51   
Visnja RR
lana je bas porasla... i divna je...user posted image
al kad je Asja bila na pregledu s 1 g a i s 2 g uvjek joj dr. govorila da je viša za svoju dob... user posted image  međutim ja to baš ne vidim... ona meni ko mrva uvjekuser posted image

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

Neposredna veza do poruke: 979
23.10.2010 19:01:42   
teacher75
IZVORNA PORUKA: Visnja RR

lana je bas porasla... i divna je...user posted image
al kad je Asja bila na pregledu s 1 g a i s 2 g uvjek joj dr. govorila da je viša za svoju dob... user posted image  međutim ja to baš ne vidim... ona meni ko mrva uvjekuser posted image

hvala draga mojauser posted image valjda nece biti previsoka kad naraste...

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 980
23.10.2010 19:11:30   
chuci
moja sa 13 mjeseci duga 80, a ima oko 10 kg.
što ti reče Višnja meni nekako ona mala, a sad vidim po drugim bebama da je poprilično visoka.
Nas nisu ni vagali ni mjerili na ovoj vakcini što je dobila. bezze lijenčuge. to sam je ja vagala na kućnoj vagi, na kojoj se i mi vagamo, a mjerila je isto ja, na podu je pružila i obilježila user posted image

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

Neposredna veza do poruke: 981
23.10.2010 19:19:56   
samedi
Moja je sa 5 mjeseci i 9 dana imala 6700gr a bila je duga 65cm(ja je mjerila),mozda je za ovih 9 dana malo i narasla,mrsavica moja mala user posted image

Moja ljubicica-bubicica N. 5.5.2010. 2850gr 51cm 18:25
Prohodala 6.6.2011.<3
Bubamara A. je stigla 15.11.2012. 3400gr 55 cm 02:45

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 982
23.10.2010 22:30:40   
new mama
Ja kad sam vodila Ajnu na vakcinu desetak dana prije rodjendana imala oko 12,5 kg i duga 93cm,a mm je mjerio prije par noci oko 94cmuser posted image

A&V ~moje sve na svijetu ~

(odgovor članu samedi)
Neposredna veza do poruke: 983
23.10.2010 22:41:30   
Anoniman
Andrej ima 13,1 kg a dug je 84 cm (ako ga je mm dobro izmjerio)

(odgovor članu new mama)
  Neposredna veza do poruke: 984
24.10.2010 13:50:24   
škorpija

IZVORNA PORUKA: dadada

user posted image user posted image user posted image bogami ima i vas, sa kilažom smo tu negdjeuser posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 985
24.10.2010 17:28:53   
Anoniman
nemogu da vjerujem da je anel najmanji user posted image user posted image user posted image .....bogami 3.puta ga mjrila nema kako nisam i uvjek pokaze 74cm.
Cak metar stavila uza zid,i oznacila mjere njega stavim uza zid izmjerim ono opet istouser posted image .
Mozda zato ima veze sto,se rodio mali i sitan  bio je dug svega 44.cm.
nema veze porast ce dok nepodje u skoluuser posted image
zaboravila sam rec da ima jedno 10kg.prije dva mjeseca je imao 9.850gr nevjerujem da ima vise od 10kg mozda koji gram vise.
nismo se dugo vagaliuser posted image

< Poruku je uredio felix -- 24.10.2010 17:30:15 >

(odgovor članu škorpija)
  Neposredna veza do poruke: 986
24.10.2010 17:44:12   
marinčii
ej draga M ateja ima 80 cm a svega 9kg mada je to bilo prije mjesec dana,al to ti je ok jer djete u prvoj godini naraste otprilike 20-25cm a on se rodio mali tako da je super porasto ne brini se,a i što reče teacher to je sve genetski ..mi smo mršavi skroz kad vidim da ima beba sa 9 kg a svega im pola godine baš budemuser posted image  al eto tako je to ,uuglavnom ne brini

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 987
24.10.2010 17:48:52   
maja78 RR
moj Andrej je malesan, dug je oko 85 a tezak desetak kila

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 988
24.10.2010 17:48:59   
Anoniman
hvala marinci utjesi me tiuser posted image user posted image ......kao sto ja vidim bebe recimo nemaju ni 1god a imaju vise cm.od anelauser posted image na koga li je samo mora da je na sveki u visiniuser posted image ona je niska ja sam srednje viseine nisam ni previsoka ni niska .Dok je mm.visok.
Eto,pokupio gene od sveki anel hamanuser posted image user posted image u visini.
Pa nezamaraj se kg.znama sa sam i ja takva bila ,mali od mm.rodice maldji od anal 15.dana a ima haman 13ili 14kg guzonja mali nemoze guze dici niti puze niti hodauser posted image dok anel i propuzao i hoda.Lakse je tanjoj djeci prohodat trcat i okretnija su neko deblja.
A.je zilavko moj da je malo mirniji kako masalah jede bio bi i deblji.Al nemoze biti debeo kad nisam ni ja ni mm.debeli.

(odgovor članu marinčii)
  Neposredna veza do poruke: 989
24.10.2010 17:53:55   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: škorpija

IZVORNA PORUKA: dadada

user posted image user posted image user posted image bogami ima i vas, sa kilažom smo tu negdjeuser posted image
ima...imauser posted image user posted image ...i mi smo ugodno popunjeni i jako stabilni...noge su i nama ko dorski stugovi... sto bi ti reklauser posted image

(odgovor članu škorpija)
  Neposredna veza do poruke: 990
24.10.2010 21:28:34   
isabella
moja naidica ima 69cm i 7550 gr,,,,,,,masalauser posted image user posted image user posted image

Naida 25.04.2010.g dusa moja

Priroda nije fer! Psima nije dala mogucnost da govore, dok neki ljudi odlicno laju.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 991
24.10.2010 21:30:37   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: isabella

moja naidica ima 69cm i 7550 gr,,,,,,,masalauser posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu isabella)
Neposredna veza do poruke: 992
25.10.2010 12:46:52   
tekja

mi nismo dugo bili kod ped.pa sam danas cisto iz radoznalosti anela mjerilauser posted image i,dug je 74cm.  ima 15mjeseci.
Jel to o.k za njegovu dob.Znam da je sve induvidualno nije ni jedno djete isto,onak pitam jel taman ....

...ma ok je draga felix, sve dok redovno jede, veseo je, razigran no sikiriki...i moj mali ima 15 mjeseci, 75 cm i 10,5 kg...presitan jeste, kad vidim drugu djecu njegovog uzrasta zamanta mi se...al' se brzo priberem, nije nesto veliki al' je jako inteligentan... i mali i pametan na svoju mamuuser posted image user posted image user posted image

Jul 20th

...just because it burns
doesn't mean you're gonna die
you gotta get up and try try try!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 993
25.10.2010 12:51:03   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: tekja

...ma ok je draga felix, sve dok redovno jede, veseo je, razigran no sikiriki...i moj mali ima 15 mjeseci, 75 cm i 10,5 kg...presitan jeste, kad vidim drugu djecu njegovog uzrasta zamanta mi se...al' se brzo priberem, nije nesto veliki al' je jako inteligentan... i mali i pametan na svoju mamuuser posted image user posted image user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image mogu pod ruku heheheh
pa da bas sto kazes kad gdje posebno ovak,odemo gdje susretenemo djecice ma on mi najmanji medju njimauser posted image ......
svi mu prilaze i ono kao vidi lijepe bebe user posted image a moj anel djecak user posted image user posted image

(odgovor članu tekja)
  Neposredna veza do poruke: 994
25.10.2010 12:54:58   
bebbe RR

user posted image user posted image user posted image user posted image mogu pod ruku heheheh
pa da bas sto kazes kad gdje posebno ovak,odemo gdje susretenemo djecice ma on mi najmanji medju njimauser posted image ......
svi mu prilaze i ono kao vidi lijepe bebe user posted image a moj anel djecak user posted image user posted image

Felix, već sam ti na anketi napisala - to je donja granica visine za njegovu staros, ali, sasvim je OK, u granicama je normale. Dječaci od 14 mj su visoki od 74 do 84 cm, piše. Dakle, budi bez brige. Možda niste ni vi visoki?!

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 995
25.10.2010 13:02:32   
tekja
user posted image  user posted image user posted image mogu pod ruku heheheh

[/quote]

...ili kad ga vide kako stabilno hoda, trci, mashAllah, pa kazu vidi male bebe sto dobro hoda, koliko mu je...kazem 14 - 15 mjeseci, a kod ljudi prvo tupi pogled, pa aaaa...oni kontaju nema ni deset mjeseci, hahaha...

Jul 20th

...just because it burns
doesn't mean you're gonna die
you gotta get up and try try try!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 996
25.10.2010 13:06:58   
Anoniman

...ili kad ga vide kako stabilno hoda, trci, mashAllah, pa kazu vidi male bebe sto dobro hoda, koliko mu je...kazem 14 - 15 mjeseci, a kod ljudi prvo tupi pogled, pa aaaa...oni kontaju nema ni deset mjeseci, hahaha...
user posted image user posted image user posted image user posted image
imamo i mi ovakeve komentare meni nesmeta bas je zanimljiv i smjesan ko cizmica mala:) sto kaze moja mama.
bebbe,hvala mila na odg....user posted image

(odgovor članu tekja)
  Neposredna veza do poruke: 997
25.10.2010 23:42:39   
mamabb
Jest da moj curetak nije više beba ali eto da se i mi utefterimo visoka ravnih 96 cm a ima 19kg.

04.12.2008.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 998
25.10.2010 23:58:13   
maja78 RR

user posted image user posted image user posted image user posted image
imamo i mi ovakeve komentare meni nesmeta bas je zanimljiv i smjesan ko cizmica mala:) sto kaze moja mama.
bebbe,hvala mila na odg....user posted image

ja pitala doktoricu nekad i kaze da je sve ok ako djete sa dvije godine dosegne visinu 84 i preko
isto je sav sicusan, ali eto prebacio je to 84 sa dvije godine

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 999
26.10.2010 9:01:10   
bebbe RR
Ima još jedan zanimljiv podatak a to je, da je najčešće, visina dvogodišnjaka pola visine odraslog čovjeka. Što znači, primijera radi: 84 + 84 = 168 cm... Naravno ovo nije pravilo, onda bi curica od Mame BB imala dva metra kada naraste:) Na kraju krajeva, neka djeca rastu brže neka sporije, i svi imamo različite genetske predispozicije.
Eto, Leila od Mame BB i moja Ema su rođene u par dana. Leila je viša 7 cm i teža 7 kg! Sve je individualno i ja mislim da nema razloga za sekiranje, dok su zdravi i u granicama normale.

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu maja78 RR)
Neposredna veza do poruke: 1000
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Raspoloženje u trudnoći.
пеперутка16

Da li ste tokom trudnoće imali nagle promene raspoloženja?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *