|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  42 43 [44] 45 46   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece...
24.10.2010 21:41:09   
rose
IZVORNA PORUKA: Rimljankaa

IZVORNA PORUKA: rose

Au Naidice i tebe gripa. bas je virus zavlado. Ja vam evo pisem i jedem mandarine. I jabuke. Da mi se nekako ucuvati,jos mi i taj belaj treba da temperaturu dobijem. A nista popiti od lijekova ne mogu... Cuvaj se draga...

i ako ti se desi da navuces malo prehlade zapamti da smijes paracetamol popiti

Znam da smijem,ali ja izbjegavam piti bilo kakve tablete. Radije se pretrpim. Do sada sam popila samo jedan apaurin i to je sve. Bolje bez njih ako moze...

ako moze naravno...ja sam trenutno na 2 methildope i 2 apaurina dnevno user posted image

< Poruku je uredio rose -- 24.10.2010 21:44:43 >

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu Rimljankaa)
Neposredna veza do poruke: 1076
24.10.2010 21:49:08   
Rimljankaa

IZVORNA PORUKA: vila.vilica

rose...baš ste mi cakani sa tom igračkicom...ja sam pukijo jedan jastucic valjkasti plišani još prije 3 mjeseca..tako mi je sladak bio da nisam mogla odoljeti..to će joj aBd biti ukras (jal njemu hehe)

pozz debele user posted image

heh uzela ja igrackicu i njenim rukama zagrlila stomak...i kako je uzeh u narucje skontam da ce mi beba biti tih dimenzija...sto kaze moj muz strah me uzet je u ruke

A gdje je igrackica da vidimo???  :))

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1077
24.10.2010 21:58:57   
taurus
kako su moje trudniceuser posted image
ja sam juče kupila krevetićuser posted image user posted image user posted image
u istoj prodavnici kao i rose i rimljanka ali nije isti krevetić jer je onakav ostao samo jedan koji je oštećenuser posted image user posted image user posted image
ja sam kupila onaj od 160 km bez ladice, bijeli i kupila sam madrac pamučni sa ventilacijskim rupicama
još mi ogradica treba i to je to
i da kupila sam dvije dekice-jednu debelu i jednu tanju pamučnu

Neposredna veza do poruke: 1078
24.10.2010 22:07:31   
gagach
pa stvarno ste mogle poceti da nam stavljate slicice da i mi uzivamouser posted image

05.04.2011 postala mama predivnom djecaku...!

Ruka koja ljulja kolijevku je ruka koja vlada svijetom....

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 1079
24.10.2010 22:11:26   
ladyblue RR
IZVORNA PORUKA: taurus

ja sam juče kupila krevetićuser posted image user posted image user posted image
u istoj prodavnici kao i rose i rimljanka ali nije isti krevetić jer je onakav ostao samo jedan koji je oštećenuser posted image user posted image user posted image
ja sam kupila onaj od 160 km bez ladice, bijeli i kupila sam madrac pamučni sa ventilacijskim rupicama

ista prodavnica kao ta iza Katedrale je ona kod Šentade. Kada nešto nema u jednoj, obično ima u drugoj prodavnici.
Ja, doduše nisam tamo kupovala krevetić (donijela sam ga iz Švedske iz IKEA-e) ali sam kupovala neke stvarčice i ona žena što radi u prodavnici mi je rekla da su to iste prodavnice.

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 1080
24.10.2010 22:13:45   
rose

IZVORNA PORUKA: vila.vilica

rose...baš ste mi cakani sa tom igračkicom...ja sam pukijo jedan jastucic valjkasti plišani još prije 3 mjeseca..tako mi je sladak bio da nisam mogla odoljeti..to će joj aBd biti ukras (jal njemu hehe)

pozz debele user posted image

heh uzela ja igrackicu i njenim rukama zagrlila stomak...i kako je uzeh u narucje skontam da ce mi beba biti tih dimenzija...sto kaze moj muz strah me uzet je u ruke

A gdje je igrackica da vidimo???  :))

evo je

user posted image

user posted image

Neposredna veza do poruke: 1081
24.10.2010 22:15:40   
rose

vjerovatno si uzela onaj mimi...prvi s desne strane...to je bio moj prvi izbor...jednostavan i funkcionalan ...cestitam na kupovini user posted image

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 1082
24.10.2010 22:16:30   
taurus
IZVORNA PORUKA: ladyblue

ista prodavnica kao ta iza Katedrale je ona kod Šentade. Kada nešto nema u jednoj, obično ima u drugoj prodavnici.
Ja, doduše nisam tamo kupovala krevetić (donijela sam ga iz Švedske iz IKEA-e) ali sam kupovala neke stvarčice i ona žena što radi u prodavnici mi je rekla da su to iste prodavnice.

a meni prodavačica to nije reklauser posted image user posted image user posted image
nije joj fazon jer mi se baš sviđao krevetić kao kod rose i rimljanke
gagach ja ti baš i nisam vješta sa slikamauser posted image user posted image user posted image
ali imaš na predhodnim stranicama slike krevetića

(odgovor članu ladyblue RR)
Neposredna veza do poruke: 1083
24.10.2010 22:22:42   
rose

IZVORNA PORUKA: ladyblue

a meni prodavačica to nije reklauser posted image user posted image user posted image
nije joj fazon jer mi se baš sviđao krevetić kao kod rose i rimljanke
gagach ja ti baš i nisam vješta sa slikamauser posted image user posted image user posted image
ali imaš na predhodnim stranicama slike krevetića

taurus...ona zove direktno firmu i provjerava...ako su joj rekli da nema onda garant nema ni u drugoj radnji

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 1084
24.10.2010 22:47:24   
taurus

vjerovatno si uzela onaj mimi...prvi s desne strane...to je bio moj prvi izbor...jednostavan i funkcionalan ...cestitam na kupovini user posted image

da da taj sam uzelauser posted image
baš sam zadovoljnauser posted image user posted image user posted image
hvala rose

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1085
24.10.2010 23:35:23   
sarah
Pozdrav drage trudnice user posted image
Nisam se stigla nikako javiti ovih dana, sve neka trka, gosti, obaveze...
Inace sam dobro, sve je ok hvala Bogu.
Vidim svasta se izdesavalo dok me nije bilo.

Naidice, kako si ti? Nadam se da te nije uhvatila prava gripa.
Mamin cvjetic, samo ti miruj, bice sve ok.
Rose, vidim ti si imala visok pritisak, kako si sad?
Vila.vilica, jesi li nasla strample za trudnice i gdje? I mene to interesuje.
Sto se tice glavobolje vikendom i mene to cesto snadje, bas u zadnje vrijeme.
Valjda spavam malo duze pa ne popijem kafu u vrijeme kad sam navikla.
Bas me zna i subotu i citavu nedjelju glava da boli.
Laro, gagach, sunce, medi, Rimljanko, kad vi mislite poceti sa vjezbama za trudnice?
I sjecate li se kad ste osjetile prvi put pokrete bebe? Ja jos nisam.
Sto se tice kafice vidim da su se samo prijavile Lara i gagach. A sta je sa ostalima?
Meni odgovara utorak ili srijeda pa eto ako se dogovorite javite.
Puno pozdrava za sve trudnice... 

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 1086
24.10.2010 23:50:09   
sunce27
gagach, neka je tvoja guza vidjela puta hahaha, a meni se bas neda taman mislim da sam ok i onda opet neki problemi, valjda ce i mene ovo uskoro popustiti. sarah, kako si ti duso? Ja sam moju bebicu osjetila oko 18 sedmice, to je bilo kao lagano skakiljanje,a sada se svaki dan javlja i to je neopisiv osjecaj, uskoro ce i tvoja bebi da se javi zato ne brini. Ja ne znam kada cu na te vjezbe i da li cu se uopce nakaniti da idem na njih, jer ce tada biti vec zima, a posto sam ja sklona cestom padanju po snijegu hahah ne znam da li cu smijeti i izaci iz kuce.

Ti si srebro, ti si zlato i bogatstvo kojeg nema
mog života smisao si moja bebo malena
02.03.2011. Emina

Rijad nam stigao 11.10. 2012 .

(odgovor članu sarah)
Neposredna veza do poruke: 1087
24.10.2010 23:50:50   
vila.vilica
sarah...danas sam se izvukla bez glavobolje....za divno čudo..
a sto se strampli tice...krenula sam u petak poslije posla na Sirano prema uputstvu rose da pogledam farmerke..i nadjem ja tako jedne super..ali kako sam bila u zurbi kupim ih sva happy i skontam da sad vec ih kopcam na posljednju rupicu gore u pasu..tako da sutra idem da ih zamijenim i nadam se da imaju broj vece user posted image

i kako ja kupih te hlace..pitam jel imaju tu negdje najlonke za trudnice...(a krenula sam prema sam shopu svakako) i pokazuju mi preko puta....a to je "radnja" prolama se od čarapa i veša...i udjem i kupim dvoje grilonke za koje mi je rekla da su trudnicke mada na kutiji nisam vidjela..i kupim jedne obicne tanke na kojim fino pise za trudnice.
i evo tek sad probah te grilonke...u prvi mah ne vidim nista specijalno na njima..ali kad ih obucem gore su nekako mekane i ne stezu me..a i trazila sam šesticu.
Helem ove grilonke su 8KM i ima ih svih boja...a tanke su 3KM.

Nego drž' te mi fige da sutra uspijem zamijeniti farmerke...jer ipak sam se slomila tražeći ih!user posted image

Lahka vam noć ženiceuser posted image

(odgovor članu sarah)
Neposredna veza do poruke: 1088
24.10.2010 23:58:22   
sunce27
Eh vilo nisi ti jedina tako sam se i ja zeznula za moje pantalone, ali hajde mogu dokle mogu ja svoje nisam vratila i vec sam ih 1x obukla i skontala da su mi bas jako neudobne i da ce mi za koju sedmicu biti tijesne. Nadam se da ces ti uspjeti svoje zamijeniti, sretno sutra!

02.03.2011. Emina

(odgovor članu vila.vilica)
Neposredna veza do poruke: 1089
25.10.2010 0:00:54   
lil@85
pozdrav drage zene...
sad izlazim iz 33.tjedna i imam uzasne bolove u lijevoj preponi-toliko da se nekad ukocim i ne mogu ni naprijed ni nazad,a pogotovo kad hocu da se okrenem sa jednog boka na drugi...molim vas pisite ako imate slicnih problema!!
drzite se i sretno svima sa user posted image

Neposredna veza do poruke: 1090
25.10.2010 0:06:56   
sunce27
Dobro nam dosla lil@85, nadam se da ce ti se ovdje neko javiti od forumasica koji imaju isti ili slican problem, ja sam 21 sedmica i nemam nikakvih problema. Iskreno se nadam da ce i to tvoje sto prije prestati. Pozdrav za tebe.

02.03.2011. Emina

(odgovor članu lil@85)
Neposredna veza do poruke: 1091
25.10.2010 0:20:08   
lil@85
nadam se i ja sunce27...
odoh pokusati zaspati-laku noc

(odgovor članu sunce27)
Neposredna veza do poruke: 1092
25.10.2010 8:06:35   
vila.vilica
IZVORNA PORUKA: lil@85

pozdrav drage zene...
sad izlazim iz 33.tjedna i imam uzasne bolove u lijevoj preponi-toliko da se nekad ukocim i ne mogu ni naprijed ni nazad,a pogotovo kad hocu da se okrenem sa jednog boka na drugi...molim vas pisite ako imate slicnih problema!!
drzite se i sretno svima sa user posted image

Ćao lilo user posted image
neću ti biti od neke koristi bar ne u ovom postu...ali moja prijateljica je taman tako ko ti, trudna neke 33 sedmice...i prosle sedmice je bila kod mene..jedva se ustala od tih bolova u preponama ..rekla je da ce na bolovanje i evo nikako da je uganjam da vidim sta je bilo. Javim ti ako doznam..

dobro jutro svima :)

(odgovor članu lil@85)
Neposredna veza do poruke: 1093
25.10.2010 8:36:36   
gagach
dobro jutro zenice... vrijeme je krasno kao sto mozete primjetiti...pravo gripozno...cim sam izasla iz kuce kihnula sam hahahahuser posted image

lil@85 moja prijateljica je od 30 sedmice vukla nogu i sepala kolike je bolove imala jer joj je beba pritiskala neki zivac...tako su joj rekli...ne znam koliko sam ti uspjela pomoci ali eto...cula sam dosta ljudi da se zali na te bolove... btw dobro doslauser posted image
vilo ja sam isto na pijaci kupila grilonke ali nisam bas zadovoljna...nije mi to to...opet sam se vratila dobrom starom obicaju rezanja onih obicnihuser posted image  
sarah ooo pa nema te godinama....hehe ...a kad se treba kao krenuti sa tim trudnickim vjezbicama....ja sam 16-ta sedmica i kontam to jos rano...znam da ima u skerlicevoj...nego ako budes isla zoviuser posted image
ja jos nisam osjetila bebija ustvari osjetila sam neki mjehuric kaze dr da bi  moglo to biti to al ja nemam pojma...tako da cekam tu 17-18 sedmicuuser posted image  
ladyblue znaci ti si sebi kupila krevetic u ikei???  ja sam sebi isto zapikala sve iz ikee tako da planiram...kad za to dodje vrijeme naravno, mm-a poslati u austriju da natovari auto i pokupuje touser posted image  mi inace smo skoro cijelu kucu opremili tako vukljajuci iz ikeeuser posted image  ako ti ne bude mrsko samo javni kakav je krevetic? da li je cvrst i  da li si i dusek uzela tamo?
sunce kako si ti jutros? i vidis da sam pogodila setas se a nisi zalijecila...nemoj se zezati sjedi malo u kuci da te prehlada prodje...cmok ti

Neposredna veza do poruke: 1094
25.10.2010 8:42:18   
m.i.n.a.
Jutro...
Jutros sam se probudila prije pola sest potpuno sama,neka nervoza me uzela pa onda svakave misli...uhhh...jos sad procitam jednu tuznu pricu..jedva cekam UZ,najradije bih sad odmah otisla dole i cekala,samo da nisma u kuci...
Vidim da nam se Gagach setao diljem ove nase lijepe BiH,Taurus se opremala,Sunce se neda prehladi a tako i treba,Rose odbrojava dane,Sarah docekuje i otpraca goste,svali se bona i ti nekom,hehe,Rimljanka nam vrijedna pa sad boli sve,potpuno razumijem a najgore sto se nikad opametiti da nemozemo vise ko nekad sve zacas...
Citam vas detaljnije kad se vratim,idem sad sebi naci kakve obaveze da jos malo ubijem vrijeme do spremanja....veliki pozz za sve...

Neposredna veza do poruke: 1095
25.10.2010 8:55:54   
henna ze
samo da vam javim da je Nana 84 jučer u 3,45 rodila curicu..lijepu i zdravu..prirodno..curica prava mala buca 4030 gr....
user posted image user posted image user posted image
Bebo dobro nam došla....

Kad se igra završi, kralj i pješak idu u istu kutiju.

(odgovor članu m.i.n.a.)
Neposredna veza do poruke: 1096
25.10.2010 9:20:58   
rose
IZVORNA PORUKA: henna ze

samo da vam javim da je Nana 84 jučer u 3,45 rodila curicu..lijepu i zdravu..prirodno..curica prava mala buca 4030 gr....
Bebo dobro nam došla....

masala velika beba...da im bude ziva i zdrava puno godina user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu henna ze)
Neposredna veza do poruke: 1097
25.10.2010 9:21:13   
gagach
IZVORNA PORUKA: henna ze

Bebo dobro nam došla....
wooohooooo user posted image user posted image user posted image  cestitke za nanu i drago mi je da je sve dobro prooslo i da se mala bucka rodila bez problema...nadam se da ce nam se uskoro javitiuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu henna ze)
Neposredna veza do poruke: 1098
25.10.2010 9:23:23   
gagach
IZVORNA PORUKA: m.i.n.a.

Jutro...
Jutros sam se probudila prije pola sest potpuno sama,neka nervoza me uzela pa onda svakave misli...uhhh...jos sad procitam jednu tuznu pricu..jedva cekam UZ,najradije bih sad odmah otisla dole i cekala,samo da nisma u kuci...
Vidim da nam se Gagach setao diljem ove nase lijepe BiH,Taurus se opremala,Sunce se neda prehladi a tako i treba,Rose odbrojava dane,Sarah docekuje i otpraca goste,svali se bona i ti nekom,hehe,Rimljanka nam vrijedna pa sad boli sve,potpuno razumijem a najgore sto se nikad opametiti da nemozemo vise ko nekad sve zacas...
Citam vas detaljnije kad se vratim,idem sad sebi naci kakve obaveze da jos malo ubijem vrijeme do spremanja....veliki pozz za sve...

vjerujem da si nervozna uvijek kad se priblizi taj uz panika i mene pocne hvatati...al bit ce sve okuser posted image   u koliko ides? javi se poslije obaveznouser posted image  sretno i uzivaj!!!!!

(odgovor članu m.i.n.a.)
Neposredna veza do poruke: 1099
25.10.2010 10:00:50   
Lara83
Dobro jutro drage moje,
Opet ponedjeljak grrrrr user posted image ....sreca pa nije hladno, bas lijepo jugo vani...Jutros su me probudili grcevi u stomaku, ne pamtim kad sam zadnji put imala kontrakcije i ne znam sta je, vjerovatno sam se jucer premorila. Popila sam apaurin i sad je sve ok. Jedva cekam subotu UZ. Od sinoc sam pocela opet koristiti nystatin rakete, kao sto Gagach kaze user posted image primjetila sam da mi se pojacao iscjedak pa cu koristiti 5 dana i proci ce, nadam se...
I da vas jos nesto pitam, meni u posljednje vrijeme vrlo cesto se pojavi krv iz nosa, pritisak mi je ok - 120/80. Da li se jos nekome ovo desava user posted image
Rimljanka mm je jucer usisao i prostirao ves, ja nisam htjela da se istezem i kaze on ''hajde ja cu''. Samo da si ti vidjela na sta je to licilo user posted image stid me bilo mahale. Ali sta ces, neka pomogne. Ne mogu ni ja sve da stignem a kao sto kazes brzo se umaram, osjetim odmah bol u donjem dijelu ledja a i u nogama.
Ladyblue i nemoj se umarati, ja sam i prije trudnoce angazovala tetu da mi pomaze jer nema sanse da sve stignem. A sad pogotovo mi dobro dodje, mada opet i pored toga mora se usisati, obrisati prasina, wc...ali eto ona barem sve generalno uradi.
Sunce drago mi je cuti da si bolje, ma cim se izadje iz kuce odmah je bolje. Ne daj Boze da sjedim u kuci, samo bi kukala user posted image a ovako kad znam da imam obaveze i zaboravim da me nesto boli.
Rose ma bice bolje, a ti ces za svoju princezu biti i vise nego spremna ako Bog da user posted image sto se pritiska tice samo neka je pod kontrolom i bice to sve ok. Plisana kravica je awww user posted image
Vila vilica barem neko da se ne zali na prehladu user posted image jesi li uspjela zamijeniti farmerke? I ja moram u potragu za trudnickim gacicama, ove moje me vec nerviraju jer su bas plitke.
Gagach ti si nam znaci bila u skitnji user posted image  blago tebi! Ja sam pozeljela pravo ali nista od toga, taman kad pomislim da je sve ok, javi se opomena. Znam da u ZG ima jeftinih stvari, a i u BG isto...samo kod nas se izgleda natjecu ko ce biti skuplji, narocito kad su kolica u pitanju. Sto se ebay-a tice uh user posted image nema sta nema, kolica ima raznih samo je problem sto bi morala platiti uz postarinu i carinu i porez, pa se ne isplati...ali ostale stvarcice definitivno narucujem user posted image  ebay addict!
Taurus hocemo slikicu krevetica user posted image i ja cu ako Bog da definitivno bijeli uzeti, djeluje nekako njezno.
Naidice kako si nam ti? user posted image
Sarah nije te bilo par dana, drago mi je da si dobro i da je sve ok hvala Bogu. Sto se tice vjezbica ja sam mislila poceti u 7 mj, ti? Mogle bi zajedno user posted image a evo i Gagach ce nam se prodruziti. Ja se stvarno ne sjecam kad sam osjetila bebacha, mislim da je bilo u 18. sedmici. Na pocetku je tesko i raspoznati to blago lupkanje, a sada vec znam kad se javi user posted image  dusa mala. Osjetices i ti brzo, ne brini se. Sto se kafice tice, nadam se da ce se jos zenica prijaviti pa da se opet malo sastanemo, nemojte da opet ja budem organizator user posted image
Lil@85 dobro nam dosla....ja nemam s tim iskustva ali nadam se da ce ti javiti zenice koje imaju.
Mina javi nam kako je prosao uz, bice sve ok ne brini mila! Tacno znam koji je to osjecaj, ali sve je to normalno user posted image
Nana84 cestitam od srca na princezi!! Neka vam je ziva i zdrava user posted image  user posted image  user posted image user posted image

Pozdravljam i sve ostale trudnjace koje nisam spomenula user posted image  i nadam se da ste sve dobro... 

(odgovor članu gagach)
Neposredna veza do poruke: 1100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  42 43 [44] 45 46   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  42 43 [44] 45 46   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *