Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 17.10.2010 16:42:16
naidica
pozdrav svim ??? kako ste mi??? ja sam masala ok,,,mada sam onako sva...samo mi se spava sunce javi nam kako je bilo na uz???? lara,,medi gagach,,felix..mina,,i ostale da ne nabrajam
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 17.10.2010 19:20:12
Nana84
Mynxlee-Drago mi je da ima neko termin blizu mog uh to prevrtanje bebe i mene mnogo boli, grubi pokreti budu, nadam se da će se ubrzo završiti. Ja stalno iščekujem a sva sam napuhana, puna vode, valjda, naročito ruke i prsti na rukama- ujutro jedva šaku savijem koliko je natečena.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 17.10.2010 20:22:55
sunce27
Drage moje bila sam kod doktora, sve je hvala Bogu ok. Radi bakterija moram 3 jutra da radim urinokulturu. Ne moram vise da mirujem, sto me bas obradovalo. Danas mi je doktor rekao da misli da nosim curu, ali kaze da to nije sigurno, tek za 4-5 sedmica ce da se vidi kao tacno sta je, moj muz je presretan, on je od pocetka navijao da bude cura hahah ali hvala Bogu neka je zdravo i zivo a sta je najmanje je vazno. Rimljankaa ti si nama bas, bas nedostajala. Veliki pozdrav za sve vas...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 17.10.2010 20:49:20
vila.vilica
pozdrav svim iščekivateljicama beba :)
evo i ja jednu iščekujem pa hajd reko da vidim o čemu se priča dok se čeka... sve nesto gledam trudnice oko sebe i samo cekam kad ce mene pricepit leđa, noge, ruke.. za sad, hvala Bogu ne mogu se žaliti..trenutno 21+3, stomaka nisam imala do prije 10 dana...onda se pojavi odjednom :)
bubica se oglasila konacno prije 5 dana..dobro se sjetila da kucne (usput, nadamo se da je bubica, postoje dvije sumnje na curicu..ali nista ono sa sigurnoscu).. helem...u iscekivanju sam 1.11. da vidimo sta ce nam pokazati 4d :)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 17.10.2010 21:20:03
vila.vilica
cao sunceTO :) i hvala... ma cuj vjerovatno necu biti redovna koliko bih zeljela...zbog posla...imam svasta jos raditi dok se ne pozdravim s kolegama na jedan duzi period...pa sve se bojim da ce se zaguzvati situacija
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 17.10.2010 22:14:12
rose
IZVORNA PORUKA: vila.vilica
cao sunceTO :) i hvala... ma cuj vjerovatno necu biti redovna koliko bih zeljela...zbog posla...imam svasta jos raditi dok se ne pozdravim s kolegama na jedan duzi period...pa sve se bojim da ce se zaguzvati situacija
samo se ti nama javljaj...meni vala mozes i dalje na msn kad god sta imas da pitas
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 17.10.2010 23:08:19
mynxlee
I kod mene je sve oteceno, a najvise noge. Uvece kad skinem carape, pa kad vidim koliko su se ocrtale, muka me uhvati. Najgore mi je kad se okrecem nocu, a mogu ili na lijevu ili na desnu stranu, pa kad mi medju nogama se zacuje onaj zvuk preklapanja ''klik-klak''. Sva sam rastelovana. Jedva cekam da se porodim, pa da legnem na stomak i pruzim se ko covjek. Utrnuse mi ruke lezeci na bokovima. Svako ustajanje u wc je i svaka promjena strane lezanja Ma, nije sve tako crno kako kukam Sinoc smo imali neke goste, pa govore kao u iducu nedelju ce sjediti kod nas opet, ali povodom mog porodjaja.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 18.10.2010 8:10:27
esmina i bebina mam
Joj ja sam od juce nikakva naumpalo mi kako sam sa E bas u ovoj nedelji prvi put hospitalizirana radi visokog pritiska pa ga mjerim svako malo . Pa me briga uhvatila kako ce mi ovaj dr u domu zdravlja otvoriti porodiljni posto ne idem njemu a mora mi nadlezni DZ dati doznaku da odnesem na socijalno. jedina lijepa stvar danas cu zvati da se narucim na pregled i to 4D jedva cekam da vidim svoju bebacu.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 18.10.2010 9:12:34
rose
IZVORNA PORUKA: mynxlee
I kod mene je sve oteceno, a najvise noge. Uvece kad skinem carape, pa kad vidim koliko su se ocrtale, muka me uhvati. Najgore mi je kad se okrecem nocu, a mogu ili na lijevu ili na desnu stranu, pa kad mi medju nogama se zacuje onaj zvuk preklapanja ''klik-klak''. Sva sam rastelovana. Jedva cekam da se porodim, pa da legnem na stomak i pruzim se ko covjek. Utrnuse mi ruke lezeci na bokovima. Svako ustajanje u wc je i svaka promjena strane lezanja Ma, nije sve tako crno kako kukam Sinoc smo imali neke goste, pa govore kao u iducu nedelju ce sjediti kod nas opet, ali povodom mog porodjaja.
hehe klik-klak, ista sam ti takva..ja te zvukove cujem vec nekoliko mjeseci ...a dobro se cuje tako da ga i mm cuje a oticem od 17-e sedmice
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 18.10.2010 9:15:35
Lara83
Dobro jutro drage moje trudnice, Nadam se da ste se naspavale jer ja nisam Morala jutros prije posla otici na DIP na vadim krv za antitjela na rubeolu i hepatitis B, nalazi ce biti gotovi za 8 dana. Bas sam se prijatno iznenadila ljubaznoscu osoblja, kako je lijepo za promjenu kad te neko sa osmjehom doceka a ne namrgodjene face. Mamin cvjetic bas mi je zao mogu misliti kako si se nasekirala. Nadam se da si bolje... Sunce drago mi je da sve u redu hvala Bogu pretpostavila sam da ce kod tebe biti curetak, i zbog toga mi je drago jer znam da ste se tome nadali. Kazu da u vecini slucajeva kad se beba ''krije'' da je djevojcica. Sekic pozdrav za tebe, kako je prosao pregled? Almaa ma nemoj se brinuti, rijesit ces se tih baja i bit ce sve ok. Ja znam da je moja prijateljica bas negdje pred kraj trudnoce imala isti problem, i doktor joj je preporucio samo da pije puno brusnice, i sve je na kraju hB bilo u redu. Ja vjerujem da se nervoza i strah povecavaju sve sto je porod blizi, ali za to nema rijeci utjehe. Bice ako Bog da sve kako treba, a mi trebamo da budemo hrabre i sabrane. Cuvaj se Gagach bravo za tebe! Svaka casta kad si izdrzala do tih doba neka si se vala malo opustila i uzivala. Kod mene je lose raspolozenje proslo i opet sam ona stara Jucer je bio jedini dan kad nije bilo majstora pa sam odmarala, nista nisam po kuci sredila niti ocistila pa cu uzeti ove sedmice slobodan dan i zovnuti tetu da malo precisti. A ja svakako moram spakovati ostatak stvari i uskoro iseliti na mjesec dana. Kako si ti jutros ustala? Ladyblue bas se priblizilo Naidice ma sve smo mi onako ''trudnicki'' nagle promjene raspolozenja su mi vise postale normalne Rimljanka i mi smo tebe nadam se da si dobro! Nana, mynxlee jos malo je i vama ostalo Vila.vilica dobro dosla u nase drustvo navrati kad stignes, lijepo cemo se druziti! Esmina ne brini se za otvaranje porodiljnog, nazoves i narucis se ili samo odes, fino objasnis sve i mora ti ga otvoriti. Barem oko toga nema sekiracije. Javi nam kako je prosao 4d
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 18.10.2010 9:38:08
gagach
dobro jutro zenice...ja se osjecam pregazeno...nisam cijelu noc oka sklopila i jutros sam onako svjeza pravo...mrsko mi se uhvatiti posla pa cackam po internetu a glava kljuca pa kljuca... Sinoc sam se vagala i dozivjela sok 15 sam sedmica i kaze vaga da sam se udebljala skoro 4 kile jel to previse??? sunce braaaaaaaaaaavo za curetka malog i ja se nesto potajno nadam da je curica mada mi je najvaznije da je zdravo malo bebce jesi li se zalila na to da ne mozes spavati? Laro e neka je lose raspolozenje popustilo...znala sam ja da to tebe ne moze dugo drzati pametno ti je sto si tetu zovnula al kad si je vec zovnula nemoj se ti forsirati...jer ja tebe vec vidim kako letas za njom jer ti to bolje znas ja sam danas ljuta to mi je nova faza Vila.vilica wellcome!!! svrati nam cesce Rimljanka e vrijeme je da nam se vratis...dosta je bilo Esmina jupi za 4D obavezno nam se javi...i ja bih iduce sedmice trebala ici na uz i jedva cekam... Sarah gdje si ti sto te nema? nadam se da je sve ok
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 18.10.2010 10:10:13
Lara83
Gagach ni ja se nisam jos razbudila a morala sam ustati u 6.30h uh...kako ne volim raniti ! Meni je doktorica rekla da je ''normalno'' debljati se od 0,5-1 kg mjesecno do 6 mj. tako da je to ok, nemoj se brinuti oko toga. Skinut cemo mi sve kile trckarajuci oko nasih bebica aBd. Evo zvala sam tetu i dogovorila za srijedu slobodan dan, ma necu trckarati hehhe samo cu joj objasniti sta i kako (kao i svaki put )... Faze bijesa, ljutnje, tuge, sjete, radosti, razocarenja, smijeha...se kod mene smjenjuju...a kod tebe znaci sada nastupa faza ljutnje ma proci ce! Nadam se samo da tm nije ovaj put na meti , jer mm na kraju uvijek najteze prodje....ali sreca ima PUUUNOOO razumjevanja za ovo moje drugo stanje pa se nekako uspjeva nositi s tim zivjeli nasi muzevi
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 18.10.2010 11:23:13
gagach
IZVORNA PORUKA: Lara83
Gagach ni ja se nisam jos razbudila a morala sam ustati u 6.30h uh...kako ne volim raniti ! Meni je doktorica rekla da je ''normalno'' debljati se od 0,5-1 kg mjesecno do 6 mj. tako da je to ok, nemoj se brinuti oko toga. Skinut cemo mi sve kile trckarajuci oko nasih bebica aBd. Evo zvala sam tetu i dogovorila za srijedu slobodan dan, ma necu trckarati hehhe samo cu joj objasniti sta i kako (kao i svaki put )... Faze bijesa, ljutnje, tuge, sjete, radosti, razocarenja, smijeha...se kod mene smjenjuju...a kod tebe znaci sada nastupa faza ljutnje ma proci ce! Nadam se samo da tm nije ovaj put na meti , jer mm na kraju uvijek najteze prodje....ali sreca ima PUUUNOOO razumjevanja za ovo moje drugo stanje pa se nekako uspjeva nositi s tim zivjeli nasi muzevi
ne znam kako ali uvijek on zavrsi na optuzenickoj klupi kad mene uhvate ti prenosi ali mislim da je sa godinama naucio da se ne sikira i samo me izignorise...ili mi umre od sege... nije ni njima lako ali nama je teze
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 18.10.2010 11:58:29
Rimljankaa
Jutroooo....
Evo mene na redovnim javljanjima.... Nemam bas vremena sve iscitavati sto ste pisali dok me nije bilo,ali nadam se da ste sve dobro i da se lijepo osjecate...
Ja sam evo po tickeru presla u 7 mj ,samo ne znam tacno dan kad se ticker promjenio i bas mi je zao sto nisam upratila...
Moja bebica je strasno nemirna...Bas se stalno vrti...ja samo sjednem li 5 min.ona se odmah javlja...A nekad Boga mi zna puci i nisko,kao u mokracni mjehur,pa bas bude nelagodno... Vjerovatno raste i napreduje pa se i prostor suzava... Neka je ziva i zdrava... I volim da se javlja,onda sam nekako sigurna da je sve uredu...
Gotovi su mi lazazi urinokulture! Sva tri su sterilna!!!! Ja predpostavljam da je mozda bocica od prvih nalaza bila prljava,jer nije bila ona orginal bocica za nalaze...ja sam kuci nekakvu nasla,provrela je u vodi,ali izgleda da nije bila dovoljno sterilna cim je pokazala toliko bakterija,a urinokultura je sasvim uredu...A ja kao luda pila onu brusnicu,hahaha... Nije viska svakako...
Popodne idem kod doktorice na kontrolu da joj nalaze odnesem...
Jos sam vas htjela pitati, ja svoj stomak i grudi redovno mazem uljima,kremama isl. U prosjeku jednom dnevno...Ali prije nekoliko dana primjetila sam duzinom cijelog stomaka liniju,bas tacno na sredini stomaka????? Je li se vama to pojavljivalo???? Je li to znaci da se pojavljuju strije ili? Svugdje drugo je stomak zategnut,koza navlazena,ali se samo ta linija ocrtava duzinom citavog stomaka?!
I jos s donje strane grudi isto su se pojavile nekakve crtice,nisu strije,ali kao da su nekakvi kapilari popucali?! Je li to opasno???? Ili se grudi rastezu i rastu?? Mada ja ne primjetim da su moje grudi promjenile neku svoju velicinu od one koju su imale od prije trudnoce
Danas kupujemo krevetac....
Uspjela sam upratiti da je Sunce doznala da je ..Bas mi je drago,jer znam da je potajno zeljela... Neka se ziva i zdrava rodi svojoj mami i tati... :)))
I da,bojim se danasnje vage
Hvala svima koji su mislili na nas i kojima smo falili nas dvoje!!! Kissss
< Poruku je uredio Rimljankaa -- 18.10.2010 11:59:20 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 18.10.2010 12:03:16
gagach
ta crta po sredini stomaka je tzv linea negra...vecina trudnica je dobije...ona nestane poslije poroda...
evo nasla sam ti ovo:Tamnija crta koja se proteže uzduž vašeg trbuha je uvijek bila tamo, inače je u boji kože i zove se «linea alba». Tijekom trudnoće, posebice u trećem tromjesečju, potamni zbog hormona, na primjer estrogena, koji se gomilaju u tom razdoblju. Kao i kod drugih problema s kožom koji se mogu javiti u trudnoći, ne možete utjecati na njezinu pojavu, no ako vam jako smeta pokušajte se kloniti jakog sunca i uzimati dovoljno folne kiseline koja spriječava diskoloraciju. U svakom slučaju i ona će izblijedjeti najkasnije nekoliko mjeseci nakon poroda. ne spominji mi vagu
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 18.10.2010 12:06:26
Rimljankaa
Hvalaaa Gagoooooooo.... Hej znam da sma negdje cula za tu crtu,i za taj izraz -linea alba-,a ne mogu se sjetiti sta tacno znaci,nisam zapamtila jer me tad nije zanimalo....
Hvala Bogu da ce se povuci...
I meni je zlo od onog sa slovom V,hahaha.... Danas nocna mora,jos kad kaze..Nemorate se izuvati! A ja jadna poletim da se izujem,kontam sve ce biti makar malo manje,hahahah....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (oktobar-dece... 18.10.2010 12:15:56
naidica
pozdrav darge moje???? evo bila sam i ja kod dr,,nosila mu nalaze,,i rekao mi je opet da ne brinem zbog bakterije uopste,,oj reko bas vam hvala ;) ;) al zato ima drugi problem!!!! rimljanka odmah si mi ti naumpala,,dobila sam tothemu da pijem eto,,malo mi je slabija krv pa zato !!! kako si ti draga pila ovo???? kakvog je ukusa,,,samo mi fali da mi i od ovog bude muka !!! pozdrav za sve ostale ljubim vas punoooooo