Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Vista, pozdrav i dobro došla na rr. Želim ti da tebe i tvog muža u što skorije vrijeme obraduje jedna mala i lijepa , a može i s obzirom da sad čekaš rezultate 4 isci. Kao što vidiš, mnogo je žena sa istim ili sličnim problemima. Nema predaje, samo naprijed. SRETNOOOO...
docekat cu i ja taj dan da beta buda veca od 20 2 ivi 4 isci neuspjesno Idiopatski sterilitet
Draga Vista32 dobro nam dosla!!! Zao mi je sto ti je sve ispalo kako jeste , al glavu gore, idemo dalje
I za sve nas koje interesuje (moram ja dusa raskopusa raspitati ), ako ti nije problem podijeliti s nama trudilicama, gdje si radila postupke i kada vadis betu, da cekamo zajedno s tobom
Draga Vista dobro nam dosla...nadam se da cemo se lijepo druziti i naravno da ce ovaj put beta biti jako jako visoka. Naravno nadam se da ces svoja iskustva s svime sto si prosla u borbi za baby podijeliti s nama, jer sigurna sam da ima dosta forumasice koje imaju isti problem i svako novo iskustvo, kako, gdje raditi, vantijelesnu je od velike pomoci. Saljem ti puno pozitivnih vibra..i da ovaj put slavimo u tvoje ime
< Poruku je uredio Amelaa RR -- 11.10.2010 8:49:45 >
Drage moje vantjelesne sam radila kod Dr Devlete Balic ona je inace moja doktorica vec sedan godina ,u pocetku sam lutala od doktora i na kraju nasla nju koja je jedna divna zena,koju ja smatram svojom rodbinom,takav odnos imamamo. na zalost ja ne ostajem trudna dugi niz godina,iz kojeg razloga to niko ne zna ,cak su me pregledali i strucnjaci iz slovenije u njenoj ordinaciji. evo obacavam da cu vam opsirnije pisati i moje tri prethodne isci i znacete u detalje,i simptome mada sa o tobe ne moze puno reci svaka je bila razlicita a nema trudnoce,evo sad se spremam ici u labaratoriju da vidim ima li sta od ovog puta.
prvu su mi vratili 2 e zbog tada mojih godina 2 isci su mi vratili 3 3 su mi vratili 4 i sada su mi vratili 4 sve cetri isci su bili enbrijoni ko iz knjiga,super odgovorim na stimulaciju vecinom po 12 13 j s ali nista
jos jednom hvala na dobrodoslici i nadam se da cemo se lijepo druziti i nadam se da cu vas obradovati danas
Ps a moram vam reci da je moja sestra isto radila kod nje i ostala od drugog pokusaja trudna i sad je u 8 mj
< Poruku je uredio Vista32 -- 11.10.2010 11:38:54 >
docekat cu i ja taj dan da beta buda veca od 20 2 ivi 4 isci neuspjesno Idiopatski sterilitet
Vista32 jako mi je žao ja svoju ne smijem ni raditi trebala sam juče ali ne mogu bojim se šta će biti stvarno mi je žao abd uspjećemo jednom nemoj se predavati.
Evo da se i ja prijavim , u subotu 09-10-10 vracene 2 mrvice meni da ih dalje cuvam , ISCI metod SLovenija Ljubljana Klinicki centar, Beta daleko u buducnosti 25-10.
Cuvam nam fige
Vista32 jako, jako mi je zao ....ja u ovakvim trenucima jednostavno ne znam sta da kazem nasim trudilicama.....boli jako, jako .....ali na zalost nista ne mozemo promjeniti ....moramo se boriti Sabas tebi, Snow ,Lejli i Idi zelim sve najbolje i visoke bete Vista a jeste li radili imunoloske pretrage ...to je evo prvo sto mi pada na pamet zasto ne uspjeva
< Poruku je uredio ena0002 -- 11.10.2010 18:46:26 >
Vista zao mi je beskrajno... Zvanicno je doslo vrijeme da se i ja pocnem javljati na ovu temu. Trenutno imam nekoliko upala i znacajan pad imuniteta na cemu ozbiljno radimo a kada to saniramo idem i ja u postupak. Ne ocekujem da ce se to desiti prije januara a na postupak cu vjerovatno kod mog ljekara.
i ja sam nova na rr i jako mi je drago sto cu se s vama druziti.Vista jako mije zao zbog tvoje bete,sabas sretno.u postupku sam IVF trnutno brojim dane do bete20 10.pa sretno nam svima i abd da bude visokaja ¨¨72˝˝mm isto,dijagnoza:primarni sterilitet PCOS,desni jajovod zatvoren lijevi iskrivljen,3 IUI 0,3 IVF 0
Tananka navijamo za tebe. Budi hrabra i izdrzi jos ovih par dana
Hvala na dobrodoslici malena, vista znam kako tije,glavu gore i kreni dalje. Samo da znas da nisi sama u svemu tome,imas nas koji dijelimo tvoju tugu s tobom I moja staza je duga i trnovita,17 g, sam u braku od toga 10 se lijecim al nikako da docekam ,ipak nadam se da ce i to jednom doci. Iz mjeseca u mjesec sam iscekivala i nadala se ,kako vrijeme prolazi sve mi teze pada kad mi dode .Neznam vise odakle mi snaga da se borim.Kako je vrijeme prolazilo i nije islo prirodnim putem presli smo na inseminaciju 3 puta bezuspjesno.Onda smo se ja i mm odlucili uz konsultaciju doktora na ISCI.Prva dva puta beta 0.Onda smo pokusali i3 put.Sa strahom sam brojala dane do bete sigurna kao i do tad da ce biti 0.Dosao je i taj dan,s malo nervoze sam otisla dala krv,i vratila se kuci jer sam za dva sata trebala nazvat da mi kazu rezultate.Ta dva sata su mi bili kao godina,nervoza je vladala sa mnom i pocela sam unaprijed plakat misleci beta 0.Medutim kad sam drhtavim glasom nazvala sestra mi je rekla dobar ti je nalaz 127,i rekla mi da odmah dodem na pregled.Nisam mogla da verujem plakala sam i smijala se u jedno.Otisla sam na pregled i sve je bilo OK,mojoj sreci nije bilo kraja. I tko je to trajalo 2 sedmice,pratili smo moju mrvicu kako raste zajedno sa betom.Onda je sve stalo beta je pocela opadat,da bi na kraju prestali sa utricima i cekali .To je za mene bio najtezi dan u zivotu,mislila sam da necu prezivet,da je kraj svijeta.Mjesec dana sam se zatvorila u sobu i samo plakala neznam odakle tolke suze.Nisam mogla nikoga da vidim ni da cujem,bila sam na ivici depresije.MM me spasio svega toga,bio je uz mene davao mi podrsku da bih se na kraju trgla i krenula dalje.I evo me sada tu ponovo cekam visoku betu, puna optimizma i nade da cu jednog dana zajedno sa vama docekati
tanananka dobro dosla na forum a i pridruzi nam se u cekaonicic tamo pricamp o svemu i pomazeo jedna drugoj. mis mo tu za se tjesimo i olaksamo jedna drugoj. navijamo za tebe da abd docekas ponovo svoj
Draga vista32 nema rijeci kojim bi mogla opisati koliko mi je zao kad postanes svjestan citave procedure i sta svaka zena prodje dok dodje do cekanja bete,........, namam rijeci i stvarno svakoj skidam kapu!!! Nadam se da cemo ti barem malo olaksati ovdje na forumu .
Dijana79 budi hrabra i odradi danas betu, evo ja drzim fige . Tanananka i Sabas, cekam s vama rezultate 20. i 25.10.
Više o plodnosti, neplodnosti, zatrudnjivanju i postupku van
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.