|
RE: Trudna, a sama... 19.9.2010 21:46:20
|
|
|
|
malena27 RR
|
prenos postova sa duple teme: IZVORNA PORUKA: Anoniman Drage moje... Konkretno ja imam veliki problem. Izvinjavam se na anonimnosti, ali ukoliko je iko iskusio nesto slicno, neka mi se javi. U jako dugoj vezi sam bila, vise od pola svog zivota, radili smo na bebi dugo. Svasta smo zajedno prosli, ljubav je bila vrlo jaka, ali sa njegove strane se u par zadnjih mjeseci pocelo nesto mijenjati. Ja sam saznala da je u pitanju treca osoba i naravno tu su nastali veliki problemi. Taj dan sam saznala da sam trudna i bila sam jako sretna i sokirana. Situacija se nista nije promijenila. Ja sam na jednoj strani, on na drugoj, On zeli dijete, ali i dalje se ne izjasnjava sta planira. On se ne ponasa normalno, jednsotavno nije ista osoba, sav pogubljen. Jos sam saznala da treca osoba je jos uvijek tu i ne planira bas tako da ode. Ja sam spremna sve dati od sebe da mu ukazem da ide pogresnim putem, spremna sam da se borim za oca svog djeteta. Trudnoca ide, svi su na mojoj strani, stomak raste, a on je kao tu, a nigdje ga... Svaki savjet je dobro dosao, hvala vam IZVORNA PORUKA: koka i po meni se cini da je ovdje ljubav nestala...a to je najgore ne znam dali on zna da je tebi poznato da postoji treca osoba ali znam da beba nece rijesiti problem koji je dublji nego sto izgleda. samo cu ti nesto reci ...rijesi svoju situaciju dok beba ne dodje na svijet jer ce ti kasnije biti jos teze. zelim ti svu srecu svijeta i jako mi je tesko kad procitam ovakav i slican post jer se gnusam na prevaru bilo koje vrste IZVORNA PORUKA: Anoniman Ma evo pokusavam da rijesim situaciju, naravno... Fazon je u tome sto on svima prica kako on mene voli voli voli, ali eto... Ne sumnjam ja u to, ipak toliko smo skupa, da cak on ne moze ni zamisliti drugu vezu bez mene. Meni slobodu nije dao, a sebi je pruzio. Pokusavam rijesiti, samo sto ja nemam toliko stpljenja, a svi mi kazu d abudem strpljiva, pa mudro...a sta znaci mudro... Idemo skupa doktoru, on je sav presretan kad vidi sve to, a ne znam uopste kako zamislja zivot ubuduce. Lako mu se uziviti u ulogu oca, kako ce on ovo, kako ce on ono... Jako je nezreo i jako sam se razocarala u njegove postupke. Svasta smo prosli skupa, a sad ovo ide sve preko mojih ledja. Nemam pojma kako rijesiti situaciju, da li da dajem nekom prostora da se siri ili da se borim, ali kako? IZVORNA PORUKA: koka i po rado bih ti pomogla,al ponekad ne znam odgovore ni na svoja pitanja . ti najbolje znas kako je i dali je vrijedno boriti se...a dijete ...zene se zavaravaju da dijete moze ponovo povezati dvoje ljudi koji imaju problema (cas_t izuzecima ali rijetko). zato sam i napisala ono sto sam napisala . IZVORNA PORUKA: Hanady RR ja iskreno...ne znam šta da ti napišem. Bilo koja situacija koja ženu trudnicu dovodi u položaj teških razmišljanja meni je dovoljno očajna. nemoj me pogrešno shavtiti ali nisma sigurna šat bi voljela da ti kažem.... prevario te....dugo ste bili zajedno...ti sad trudna ...one je tui ali ga nema. idete zajedno na preglede, čeka da bude otac tog djeteta.... gdje je porblem... u tvom sazsnanju da je tu treća bila, sumnja da je još uvijek tu.... Ako se ona ponaša i prihavat da bude otac toga djeteta i raduje se sa tobom onda tu i nije sve umrlo. neodobravam prevaru...ali i sad da ga otjeraš od sebe sutra ćeš pitati jedi li ga trebala ostaviti kraj sebe. najbolje ćeš znati sama.... ako ima još i jedna tračak ljubavi među vama...prava ljubav prebrodit će sve... napominjem ja prevaru ne odobravam.... ali da posložiš kockice i nađeš srž porblema kako je do nje došlo, razgovaraš sa njim...tada ćeš znati kako možeš i kako hoćeš dalje. IZVORNA PORUKA: Mirkica zasicenost , sigurnost da si tu i da ces po svaku cijenu tu da ostanes e to draga moja njega drzi on je umisljenj misli da si tu po svaku cijenu mmmm treca osoba , ja bih ti rekla da ga ostavis ako mozes naravno ne dozvoli da zavisis od njegove milosti i reci mu kad sredi stvari ako zeli brak vezu zajednicu ti si tu inace neka ide , znam tesko je to reci ali vjeruj s tim mozes samo dobiti . IZVORNA PORUKA: Mirkica zena ne smije nikada pokazati muzu da ga ne bih ostavila , treba ih ubjediti da si svakog trena spremna otici ako predje granice i da se dok je ziv zivotom mora boriti za tebe i tvoju ljubav. IZVORNA PORUKA: Anoniman U pravu ste... Zato nisam htjela biti iskljuciva, pa otici odmah, naravno prevara je uzas i to ne treba prastati, ja sam pogrijesila u mnogim stvarima, pogrijesila sam sto nisam otisla na vrijeme, a ljubav je slijepa. Sigurnost, tacno je da je on siguran u mene... sada samo cekam trenutak kada cu reci, kao sto Mirkica kaze da treba da se osjeti ostavljen i da...jako je umisljen, jako, nezreo, vrlo niskih udaraca sam primila od njega. Mislim da cu se na taj nacin boriti, okrenuti mu ledja, pa kad se smisli tu sam. Sutra idemo na pregled opet, uh naoruzavam se strpljenjem, ali...rado bih ga sakom opalila, a sve se smjeskam. Najgore je to sto je od mene napravio jako tuznu osobu, a ja sam jako pozitivna inace. Mi kao nismo zajedno, sto je apsurdno, kako nismo zajedno, a sto godina, a ja trudna...stid ga je sada hvaliti se da ce postati otac, stid ga je sebe. Ma milion nekih detalja od kojih mi je samo muka. Zelim da ga natjeram da moli, a vec osjeca griznju savjesti, vec osjeca stid, ma derle umisljeno. Niko ne moze da ga prepozna, njegovo ponasanje. Puno vam hvala, svaki vas savjet cu da poslusam, da izvucem iz svakog najbolje...
< Poruku je uredio malena27 RR -- 19.9.2010 21:52:05 >
|