|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Polazak u vrtić
16.9.2010 13:19:53   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: bucka73

Ja sam razmisljala da ga mozda na proljece dam u vrtic, pa sad malo istrazujem kakva je ponuda user posted image

e pa vidi, ja gledala slike ovog vrtića što ti dadoh kontakt i prelijepo izgleda

PS
mi smo komšinice inače, ja sam u Nedžarićima user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu bucka73)
Neposredna veza do poruke: 476
16.9.2010 13:43:09   
bucka73
Svakako cu provjeriti ovaj vrtic cim stignem.
A posto smo komsinice mozemo dogovoriti i neku setnju ili kavicu user posted image

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 477
16.9.2010 21:59:57   
veeseelaa
naravno draga mojauser posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu bucka73)
Neposredna veza do poruke: 478
16.9.2010 23:18:16   
iv@ncica
user posted image user posted image   za sve  prve  dane...da  i sve  ostale  ..da  prođun bez  puno  suzauser posted image

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

Neposredna veza do poruke: 479
17.9.2010 0:54:15   
dinciii
Nisam stigla sve iscitati,nadam se da su se pacici navikli.Rejhana je danas prvi put spavala u vrticu i sve je proslo super!Sad sam se bas smirila user posted image SRetno svima!!

http://neckodina.weddingannouncer.com/

Slatka Rejhana rodila se 12.12.2008

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 480
17.9.2010 9:00:13   
emma.L
Uf user posted image . Jutros je bilo "guravo". Već jučer poslijepodne sam vidjela da Ema ne priča o vrtiću, kad je pitamo odgovori, ali prije toga malo šuti i gleda nas. Naravno, mi oduševljeni što ide, pa bude s djecom, pa će učiti pjesmice, bla, bla. Ali vidim da ona nije oduševljena. Kasnije nam kaže "neću ići kod seke koja plače". I tu MM skonta problem - kad je išao predati ugovor bio je sav utučen taj dan jer je neka malecka pokušavala pobjeći kroz otškrinuta vrata plačući, skoro histerično user posted image . Jučer se ta ista curica skoro bacala po podu i vrištala. On nije imao osjećaj da je Ema nešto puno obratila pažnju na nju, ali izgleda da njima ništa ne promakne.
Jutros je pitam dok pije mlijeko gdje će ići, a ona kaže prvo vani, pa kod nane, i kad ja kažem "ma ne, gdje te ono čekaju drugari?", kaže "neće u vutić". I počinje kenkanje, pa je ja muntam da ponese neku igračkicu, da utješi seku koja plače, da je uzme za rukicu i pokaže joj igračke da ne bi seka plakala. I na kraju joj usta iskrivljena, oči pune suza i opet "neće Ema u vutić". Srce me boljelo, ali nastavljam ja da su joj tamo ostale pape, pa da bar ode po njih i da ona i nana donesu pape kući. E kad je rekla da će ostaviti pape djeci, smračilo mi seuser posted image - već sam pisala da moja Ema ništa baš dobrovoljno ne dijeli i ne ostavlja nikome. Uglavnom, pozdravili smo se, pa joj je tata pričao još putem, te je na kraju ostala bez suza, nevoljko, ali nije plakala. Nana je danas otišla po nju već oko 8:15, ali je zadnjih 10 minuta plakala kaže teta. E danas će od tate dobiti kinder čokoladu, a za vikend idemo u Zanzibar (tamo idu dobra djeca koja idu i u vrtić, da upoznaju još više male raje user posted image ). Malo ćemo ulaganiti i sa pričom o vrtiću preko vikenda, pa ćemo vidjeti šta nam ponedjeljak nosi.
Super za malu ekipu koja se brzo navikava - nadamo se da ćemo uskoro preći u tu grupu. user posted image

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 481
17.9.2010 10:19:44   
dinaa
Kod nas jutros katastrofa,za ne povjerovati koja promjena.Moja curica jutros nije htjela ostati u obdanistu,toliko je plakala da je skoro pocela povracati.Posla je od kuce bez problema i cijelim putem je bila vesela i raspolozena ali kad smo usle nastao je haos,pocela je plakati uhvatila se za mene i ne popusta,tete su je molile,pokusale malo pronosati pa cak i vani odmah da je vode da ide na tobogan ali nista ona place li place,bilo mi je zao ali ipak sam nekako krenula,ona je vristeci potrcala zamnom i bas je bila histericna,tete su mi govorile da joj ne popustam,smirit ce se,ali neznam ja je nisam mogla u onakvom stanju ostaviti,poznavajuci je ja znam da se ona ne bi smirila i da bi preplakala cijelo vrijeme.Nista danas,u ponedjeljak novi pokusaj nadam se bez odustajanja.

Moja djeca su moje najvece blago!!!

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 482
17.9.2010 11:16:10   
trudnica
Evo i mene, danas nam je sedmi dan. Situacija se popravlja iz dana u dan. Pocetak je bio tezak, plac, bojkotiranje hrane ali iz dana u dan bolje jede i ulazi u vrtic bez plakanja. Ono kroz sta prolazimo svaki dan je razgovor u autu o vrticu i standardna recenica: Necu u vutic! 

Drage mame, svaki pocetak je tezak ali koliko ja mogu vidjeti iz mog i vasih iskustava, nasi malci idu na bolje sa fazom navikavanja.

Optimista sam, mora biti user posted image inace cu odustati od ideje vrtica i vratiti bebeca nani. Niko sretniji od njih dvije ne bio bio. Salim se, milsim da smo na pravom putu i nas dvije cemo to progurati momacki user posted image

(odgovor članu dinaa)
Neposredna veza do poruke: 483
17.9.2010 11:29:34   
M kao Mama
A, joj duše drage, mojoj i dan danas kada počnem pričati o vrtiću i kkao bi trebala, a ne ide od februara, nije jo dobro, sad je malo veća (3, i 7 mjeseci) pa zna i jezikati  i lijepo mi kaže da je ne nerviram sa tom pričom.

6 mjeseci u vrtiću koliko je išla, ostavio je dubok trag na njenu psihu, zaista, i dan danas neće u igraonu ako ja nisam tu, kažem joj upisat ću te na ple, a gdje će mama i slično, znači sve poistovjećuje sa vrtićem i onim kada ja nju ostavim. Nikako ne mogu da dokučim kako ne konta da je to nešto gdje je mama ostavi i mama dođe po nju, njima je najteže to što ih mama ostavi, a to što mama dođe po njih uopšte ne percepiraju.

Sve ove vaše pričam proživljavam duboku, sve sam ovo prošla i dan danas me duša boli, zbog njenih suza, neprospavanin noći, molbi da je ne vodim.

(odgovor članu trudnica)
Neposredna veza do poruke: 484
17.9.2010 13:20:01   
emma.L
Ma nama nije obavezno uopće da ide ove godine, ali budući da je bila jako otvorena ( i još uvijek je ), da bez problema ostaje u igraonicama i još odbija ići kući jer hoće da ostane sa tetom, da može bez problema ostati sa tetom čuvalicom i cijelom njenom familijom kad mi izlazimo uvečer (i još masa sličnih situacija i primjera), mi smo zaključili da je bolje da krene pomalo prije zime, jer će većinu vremena provoditi u stanu sa nanom. Ovako bi išla na igranje po 4 sata dnevno, a nana bi je svejedno čuvala popodne.
Skontali smo da ćemo pokušati mjesec - dva, ako ne bude napretka, odustati za sada. Ali nije valjda da jedino moja Ema ne može da se uklopi user posted image ?
I još sad razmišljam je li je bolje odmah ostaviti 4 sata, pa neka pregura nekako, nekoliko dana da vidimo. Ovako imam osjećaj da nikada nećemo stići dalje od doručka user posted image . Ja zaista mislim da treba ići i ne pikam one priče da se djeca do tri godine vole igrati sama iako psiholozi to tvrde. Ona uživa u društvu djece, zna se fino igrati već, danima poslije prepričava svima kako je bila u društvu.

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 485
17.9.2010 13:27:17   
ziki
U vrtiću u Gračanici nema ostajanja po malo, dolazi se najkasnije u 8:30 i ide u 14:00 posle spavanja. I takođe ne dozvoljavaju da mame ostaju uz djecu ujutru, može u garderobici dok spremaš diejte da se pozdraviš ali u sobi ne. 

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu emma.L)
Neposredna veza do poruke: 486
17.9.2010 13:55:25   
iv@ncica
o  duse  drageuser posted image ..... znam  da  srce  puca.....ma  izdrzite..i  kod  nas  vam  je  sve  tako  bilo..ali  polako  se  osjeti  napredak,  iako  bude  dosta  dobar  u  vrticu....zato  nece  kuci  da  ide  u  krevet  bez  mene,   nocu  se  stalno  budi....nocas  je  to  bilo  svaki  30  minuta  između 2 i 6...ma  jedva  sam    na   funkcionirala  na  poslu...ali  moramo  i  to prezivjeti..lakse  mi  je  kad  je  dobar  u  vrticu...a  i  noci  ce  proci.
Moraju se  isplakati..rekli  mi  psiholozi..bolje  da  to  izbace  iz  sebe...pa  to  je  sok  i  promjena...a  bolje d a  izlazi  iz  njih  nego  da  ostaje  u  njima....  moj  A.  je  jucer  nakon  spavanja  bio  nervozan,  ali  takav  bude  i  kuci  kad  se  probudi  nekad  kenkava,  nervozan  jedno  pola s ata  dok  ne  dođe  sebi...a  teta  mu  nije  dala  cucu  pa  je  malo  plakao,  pa  mi  je  teta  javila  da  mu  se  nesto  događa....i  ja  ga  pokupila  oko  3,  i govorim  teti..pa  tek  mu  je  2  tjedan..sve  mu  se  događa, sve  mu se  okrenulo  u  zivotu....samo  se   molim  da  se  ne  razboli  sad  odmah  u startu  dok  se  bas  ne  navikne  na  vrticuser posted image

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 487
17.9.2010 19:24:04   
acudesa
mi smo u medjuvremenu (dok nisam imala laptop) krenuli i u vrtic
1. dan, teta kaze da jedini nije plakao od 6 nove djeceuser posted image  ponasanje-idealno
2. dan je malo plakao
3.dan (tj.danas)-nimalouser posted image  bio je skoro cijeli dan..
ljubi ga majka...
teta je prvi dan rekla-dijete je super, ali ste mi vi, majko, malo problemuser posted image user posted image user posted image ...a, sta je bilo, ja ga uvela i, naravno, usla malo sa njim, ona meni mase da izadjem, ama moram se pozdraviti sa djetetom (tako funkionisemo)..ja ga uzmem i cokim...user posted image user posted image
ujutro, pri spremanju-nije nagodovao, super je hB...
rade moja kolegica, koju mogu zovnuti u svaka doba (ali to ne iskorištavam) i druga teta, koja je jednako divna

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

Neposredna veza do poruke: 488
17.9.2010 19:28:10   
koka i po
IZVORNA PORUKA: acudesa RR

1. dan, teta kaze da jedini nije plakao od 6 nove djeceuser posted image  ponasanje-idealno
2. dan je malo plakao
ljubi ga majka...
teta je prvi dan rekla-dijete je super, ali ste mi vi, majko, malo problemuser posted image user posted image user posted image ...a, sta je bilo, ja ga uvela i, naravno, usla malo sa njim, ona meni mase da izadjem, ama moram se pozdraviti sa djetetom (tako funkionisemo)..ja ga uzmem i cokim...user posted image user posted image
rade moja kolegica, koju mogu zovnuti u svaka doba (ali to ne iskorištavam) i druga teta, koja je jednako divna

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  pravi mamin pametni sin user posted image user posted image user posted image user posted image (a sta ti koka rece za ove "rastanke" user posted image )

< Poruku je uredio koka i po -- 17.9.2010 19:30:01 >

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 489
17.9.2010 21:58:20   
D_K
IZVORNA PORUKA: mama alma RR

A, joj duše drage, mojoj i dan danas kada počnem pričati o vrtiću i kkao bi trebala, a ne ide od februara, nije jo dobro, sad je malo veća (3, i 7 mjeseci) pa zna i jezikati  i lijepo mi kaže da je ne nerviram sa tom pričom.

6 mjeseci u vrtiću koliko je išla, ostavio je dubok trag na njenu psihu, zaista, i dan danas neće u igraonu ako ja nisam tu, kažem joj upisat ću te na ple, a gdje će mama i slično, znači sve poistovjećuje sa vrtićem i onim kada ja nju ostavim. Nikako ne mogu da dokučim kako ne konta da je to nešto gdje je mama ostavi i mama dođe po nju, njima je najteže to što ih mama ostavi, a to što mama dođe po njih uopšte ne percepiraju.

Sve ove vaše pričam proživljavam duboku, sve sam ovo prošla i dan danas me duša boli, zbog njenih suza, neprospavanin noći, molbi da je ne vodim.

a joj - ma nisam u toku - ja sam skontala da ti Lajla ide u vrtic?!
bas si me zabrinula - ja sam isla vec na dva mjesta i izgleda da ce prevagnuti vrtic koji je odmah pored naseg posla.. i taman se prelomim kad procitam ovakva iskustva.. mozes li mi napisati je li ona imala nekih ruznih iskustava u vrticu ili je to bio strah od razdvajanja i ostavljanja???

Onaj pogled :))))

Neposredna veza do poruke: 490
17.9.2010 22:01:20   
D_K
IZVORNA PORUKA: acudesa RR

2. dan je malo plakao
ljubi ga majka...

suuuper.. gdje ti mali ide u vrtic??
a ja sam prije par dana razgovarala sa odgajateljicom u vezi uslova u vrticu i gledam onu djecicu iza i same mi suze idu - ja pricam sa zenom a suze kapaju.. gora sam ja nego sva djeca od 5 godina u punom vrticu user posted image user posted image

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 491
18.9.2010 11:02:40   
ziki
IZVORNA PORUKA: D_K

a ja sam prije par dana razgovarala sa odgajateljicom u vezi uslova u vrticu i gledam onu djecicu iza i same mi suze idu - ja pricam sa zenom a suze kapaju.. gora sam ja nego sva djeca od 5 godina u punom vrticu user posted image user posted image

ova mi je scena poznata, ja sam plakala u jaslicama i jedva me mm i tete smirileuser posted image

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 492
18.9.2010 11:41:34   
anidla
IZVORNA PORUKA: anidla

ima li ko kakvih iskusatava sa jaslicama u Lastavici na otoci user posted image

niko nema iskustva, ili user posted image

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 493
18.9.2010 12:24:58   
škorpija
mama alma ko ti sad čuva L.?
jooj ja sam mislila da je lakše kad dijete napuni 3 godine, ali čitajući vaše postove sad vidim da to nema veze, jednako je teško i malima i velikimauser posted image user posted image user posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 494
20.9.2010 12:07:35   
D_K
IZVORNA PORUKA: ziki

IZVORNA PORUKA: D_K

ova mi je scena poznata, ja sam plakala u jaslicama i jedva me mm i tete smirileuser posted image

uclanjena si u klub - ''mamite koje placuci dovode djecu u vrtic'' :)))

< Poruku je uredio D_K -- 20.9.2010 12:08:35 >

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 495
20.9.2010 12:15:41   
M kao Mama
D_K tema vrtić i dan danas je zaključana, čak kad joj pomene i  školu kaže neće ići, pa da je ne bih sekirala rekla sam joj, ne moraš vilo moja, mama će tebi kupiti kozu pa ti čuvaj iza kuće, a djeca neka idu u školu, na što je rekla može, znači i njenoj glavi sve je bolje od škole, odnosno vrtića.

Voljela bih i ja da znam šta se dešava u njenoj glavici, ali ona definitivno odbija saradnju.

sada kada se vratim unazad njoj vrtić jednostavno nije nikako, ali nikako godio.

Možda sam pogriješila što je nisam dala u privatni ili neki koji nije toliko opterečen kao Mojmilo. U njenoj grupi je bilo 33 upisane djece, učiteljica kaže da ih nikada toliko nije došlo, ali 28 jeste. Puno brate.

Onda nije htjela ništa da jede, plakala, je a najteže mi je bilo to što se po noći budila i plakala, jako teške scene. Helem to je iz nas, učiteljica mi je stalno govorila da je L. jako privržena na mene, odnosno MM i svekrvu, da joj jhe teško palo razdvajanje, mada nije divlja, eto žene koje je znaju kažu da je fantastično, komunikativno i pametno dijete, samo vrtić joj nije legao.

Nana je čuva,

mislim ja bih i možda i dalje nastavila sa vrtićem, međutim nakon bolesti u februaru i preporuke naše dr. da je ispišem, nije bilo dileme.

Ja iskreno vjerujem da je moja L rijedak slučaj i da će se vaše bebice bolje adaptirati, a j a sam D_K bila u klubu mama koje plaču nakon izlaska iz vrtića.

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 496
20.9.2010 14:38:42   
veeseelaa
moja malena sve više i više voli vrtić
muku mučim kući da je nahranim a u vrtiću sve pometeuser posted image
kad vidi tetu sva se ozariuser posted image user posted image user posted image  a kako je samo uče nekim lijepim stvarima, oduševljena sam i jako sretna
Kako je bilo u početku mislila sam ovo će ići teškouser posted image
Zato ženice budite uporne, i ja sam u početku razmišljala da malenu ispišem, eto dobro je da nisam
Sad sam opuštena i bezbrižna na poslu, jednom nakon doručka nazovem tetu da vidim jel sve ok, kako je doručkovala itd i više ne zovem a kad dodjem po nju tako snažno grli tetu da sam sva sretnauser posted image
Ama sve je do tete! naći dobru ženicu kod kojeg će ti dijete boraviti je pravi blagoslov

Jel ko upisao dijete u vrtić Čarolija u Nedžarićima? kakvi su utisci?

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 497
20.9.2010 14:57:13   
iv@ncica
joj  i  kod  nas  je  sve  bolje  i  bolje..za  sve  bebare  i  mameuser posted image user posted image

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Neposredna veza do poruke: 498
20.9.2010 15:29:34   
emma.L
Prva prehlada user posted image  - nakon dva dana vrtića. Ma zezam se, definitivno nije do vrtića, nego da mene, i tate i nane. Svatko ima svoju neku regulaciju temperature, pa je različito oblačimo - netko hulahopke, neko sandale, a neko i jaknu i naravno na ovakvim promjenama, dijete slini i kiše user posted image . Nije strašno, oporavila sam ja nju saransakom i medom i čajevima i sutra nam slijedi novi pokušaj. Ali sutra ja neću na posao, pa razmišljam da je odvedem oko 9 ili 9:30 kad prođe taj plač i doručak. Možda joj se učini mirnije i bude joj lakše. Pa neka ostane do ručka ili kraće, ali eto, da i ovu metodu isprobamo.

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 499
20.9.2010 16:24:31   
D_K
e dusa mala - tesko joj pao rastanak sa mamom i nova sredina.. ma hajde nemoj se ti toliko stresati oko toga - nijet ti je bio dobar - svi kazu da dijete treba socijalizaciju, treba svoje vrsnjake, svasta ce nauciti i tako. naravno da si je slala sa mislju da je to za nju bolje i nisi mogla znati da ce njoj to biti tako stresno. ali djeca zaboravljaju - dok krene u skolu ona ce to i zaboraviti a kad bude veca pricaces joj kako nije htjela u vrtic - garant ce te pitati 'a sto mama ja nisam htjela u vrtic?'
ja se bojim kako ce ova moja starija prihvatiti ostanak u vrticu.. kuci nemamo uopste problema iako je imala gadnih faza - nekoliko puta sam ostala kuci jer me nije pustala. sada je sve ok - bas lijepo prihvata da ce mama ici na posao ali i da se brzo vraca ali ostanak u vrticu - stisne mi se zeludac kad pomislim na to.. sreca je da i ja imam plan B tj. ako ne bude islo opet je vratim na cuvanje kuci ali probacemo i bicemo uporni..

Neposredna veza do poruke: 500
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *