snijeg
|
Eh moja Neki, nezahvalna situacija skroz...uopće mi se ne dopada što vas vaš prijatelj verbalno uvodi u svoj bračni krevet i ono što zovemo "intimom". Kao što napisah na drugoj temi, imam i ja prijateljica/poznanica koje su tako prostirale svoje probleme i nekako čovjek ne zna šta da uradi i kako da pruži savjet nekome po tako osjetljivom pitanju. Ovdje smo čuli njegovu verziju priče (znamo da uvijek postoje najmanje dvije), moram iznijeti nekoliko činjenica iz života žena koje poznajem i njihove razloge zašto odbijaju muža: - previše obaveza oko kuće/stana, djeteta, ručak, veš, prašina - gospodin sjedi, čita novine i čeka da žena sve odradi i da i dalje bude nasmijana u krevetu i spremna za uzdahe uzbuđenja - naši muškarci, u većini slučajeva neće (ne žele) da shvate promjene koje se dešavaju u trudnoći, nakon poroda, prilikom dojenja i sl. pa navale ko hajvani, a znamo da žena treba kvalitetnu pripremu za ugodan sex - higijena (muž puši, supruga ne puši) ženi to smeta i kaže izgubi volju kad osjeti njegov zadah....meni lično je ovo malo bezveze razlog jer je gospodin pušio i prije braka, pa i ako nisu vodili ljubav, valjda su se ljubili pa je mogla skontati da joj smeta - ustaljenost - kaže žena znam kako će početi, koliko će trajati i kad će završiti....nije joj više zanimljivo - virtualni problemi - dok pogledaju film, odigraju koju igricu na računaru, malo na chat s rajom, utakmica itd. već je kasno da se šta radi, a valja ujutro na posao i tako dan za danom, a jaz sve veći i sve ga teže prevazići... Ma imam ja još milion sitnica za dati kao primjer uzroka problema, ali i ovo je dovoljno da se shvati (ko želi shvatiti) da svi problemi imaju rješenje, samo treba zavrnuti rukave, napraviti kahvu i sjesti na kvalitetan razgovor. Ukoliko je problem složeniji, pa postoje i medicinski tretmani... ja bih za svoj brak učinila sve, pokušala sve metode i kao što rekoh na drugoj temi, ako nakon svega ne bude sexa postoji i onaj krajnji ishod - razvod. Najlakše je reći, ona/on neće, odoh ja sebi naći, uvijek ima ko hoće - nije to rješavanje problema, to je bježanje od istog i stvaranje novog... Možda se varam, ali sam ubjeđena da bez sexa nema nafake